Polikistik over tedavisinden sonuç alan var mı?

selam kızlar bende pko oldugumu mayıs ayında ögrendim. doktora gittikten sonra cyclo pronogova diye bi ilac verdi fakat ilacın yarısında adetim geldi ve ondan sonra düzenli bi şekilde adet görüyorum ne kilo fazlam var ne sekerim nede asırı tüylenme. sadece sac dökülmesi var ben bu işten bişi anlamadım anlayan varsa lütfen banada anlatsın.... son olarak rabbim benim gibi bebiş isteyen herkese anne olmayı nasip etsin......

Selam keops canım tesekkur ederım cevabın ıcın bu kullandıgın ılac ne ıcındı cok merak ettım bende yenı ogrendım adet olunca 3. Gun tahlıle gıdecem sanırım hormon testlerı yapılacak ınsallah cok ugrasmayız canım dusuk neden oluyo pekı

Selam keops canım tesekkur ederım cevabın ıcın bu kullandıgın ılac ne ıcındı cok merak ettım bende yenı ogrendım adet olunca 3. Gun tahlıle gıdecem sanırım hormon testlerı yapılacak ınsallah cok ugrasmayız canım dusuk neden oluyo pekı

merhaba canım,adetinin 3. ve 22. günlerinde hormon testi yapılıyor.bu tahlillerin pko teşhisinde önemli bir yeri var.
ben 2 yıl infertilite nedeniyle doktor doktor dolaştım.nihayet 4. doktorum teşhisi koydu.bana gonaphene(yumurtlamayı sağlamak için),progestan(hamilelik oluşursa iyi tutunabilmesi için) ve glukofen(insülin direncini kırmak için) verdi.o kadar ümitsizdim ki "hamilelik oluşursa ne yapayım?" diye sormadım bile.ilk ayda sonuç aldım.hamilelik haberimle birlikte doktorumu aradım ama bir kaza geçirdiğini,hastanede olmadığını öğrendim.mecburen başka bir doktora gittim.o doktorun etkisiyle ilaçlarımı bıraktım.2. kontrolüme gittiğimde bebeğim yaşamıyordu,kürtaj oldum.
sonra birgün kk'da pko'lu bir arkadaşın "düşük riskine karşı glukofeni ilk 3 ay kullanmamız gerekiyor." yazdığını okudum,kahroldum.bunu kendi doktoruma da sordum,"evet" dedi.şimdi glukofeni ve düşük riski olanlara verilen progestanı kesinlikle ihmal etmiyorum ama kritik 13 hafta bitene kadar yüreğim ağzımda.hastalığımız düşük riskini arttırıyor maalesef,bunu bilmek ve dikkatli olmak zorundayız.

merhaba canım,adetinin 3. ve 22. günlerinde hormon testi yapılıyor.bu tahlillerin pko teşhisinde önemli bir yeri var.
ben 2 yıl infertilite nedeniyle doktor doktor dolaştım.nihayet 4. doktorum teşhisi koydu.bana gonaphene(yumurtlamayı sağlamak için),progestan(hamilelik oluşursa iyi tutunabilmesi için) ve glukofen(insülin direncini kırmak için) verdi.o kadar ümitsizdim ki "hamilelik oluşursa ne yapayım?" diye sormadım bile.ilk ayda sonuç aldım.hamilelik haberimle birlikte doktorumu aradım ama bir kaza geçirdiğini,hastanede olmadığını öğrendim.mecburen başka bir doktora gittim.o doktorun etkisiyle ilaçlarımı bıraktım.2. kontrolüme gittiğimde bebeğim yaşamıyordu,kürtaj oldum.
sonra birgün kk'da pko'lu bir arkadaşın "düşük riskine karşı glukofeni ilk 3 ay kullanmamız gerekiyor." yazdığını okudum,kahroldum.bunu kendi doktoruma da sordum,"evet" dedi.şimdi glukofeni ve düşük riski olanlara verilen progestanı kesinlikle ihmal etmiyorum ama kritik 13 hafta bitene kadar yüreğim ağzımda.hastalığımız düşük riskini arttırıyor maalesef,bunu bilmek ve dikkatli olmak zorundayız.

canım oncelıkle bebegın hayırlı olsun allah ınsallah saglıklı bır sekılde kucagına almanı nasıp etsın sen ıcını ferah tut guzel ve olumlu dusun ınsallah benımde tedavım cok surmez hemen hamıle kalırım ınan cok ıstıyorum aynı zamanda cok ugrasırım dıyede korkuyorum ınsallah bende senın gıbı en kısa zamanda hamış kalırım benım adetlerım duzensız kıllanma yada kılo artısı gıbı etkıler yok bakalım hormon testlerı nasıl cıkacak cok merak edıyorum sonuclardan haberdar ederım senın gıbı olumlu seyler yasayanları okuyunca moralım duzelıyor

Canım pko olduğumu öğrendikten 9 ay sonra hamile kalmıştım...Malesef yine pko yüzünden kaybettim...
nargıle selam canım oncelıkle sana gecmıs olsun demek ıstıyorum allah ınsallah bıdaha yasatmaz sana bısey daha sormak ıstıyorum sana nasıl tedavıler uygulandıı

selam, bende polikistlik obvur sendurumluyunm. geçen sene 6 aylıkken erken doğum yaptım ve bebeği kaybettim. bu ay ilk kez klomen kullandım ve 2 haftadır doktor 2 günde bir yumurtayı kontrol ediyor. busabah gittim. ha şimdi oldu. istediğim gibi yumurta büyümüş dedi,
önümüzdeki pazardan itibaren günaşırı ilişkiye girin dedi. hayırlısı.. ama çatlatma iğnesi vermedi. acaba bu yumurtanın çatlamama gibi bi riski var mı?

nargıle selam canım oncelıkle sana gecmıs olsun demek ıstıyorum allah ınsallah bıdaha yasatmaz sana bısey daha sormak ıstıyorum sana nasıl tedavıler uygulandıı

Merhaba canım...
Ben 2 ay diana35 kullanarak başlamıştım daha sonra klomen kullandım ve yumurta takibi yapıldı ama hamile kalamadım.Çok bunalmıştım ve tedavimi bıraktım biraz dinlendikten sonra aşılama yaptırırız diye düşünüyorduk ve hiç beklemediğim bir zamanda hamile olduğumu öğrendim.Şuan 2 düşüğüm var şimdi bunun araştırılması yapılıyor canım.PKO da düşük riski çok fazla Rabbim bizlere sağlık ve sıhat versin....

selam, bende polikistlik obvur sendurumluyunm. geçen sene 6 aylıkken erken doğum yaptım ve bebeği kaybettim. bu ay ilk kez klomen kullandım ve 2 haftadır doktor 2 günde bir yumurtayı kontrol ediyor. busabah gittim. ha şimdi oldu. istediğim gibi yumurta büyümüş dedi,
önümüzdeki pazardan itibaren günaşırı ilişkiye girin dedi. hayırlısı.. ama çatlatma iğnesi vermedi. acaba bu yumurtanın çatlamama gibi bi riski var mı?

Eğer pko varsa çatlama iğnesi vermeliydi banada ilk denemesinde çatlama iğnesi yapmadı ve yumurta çatlamadı.Genede doktoruna güven derim vardır elbet bir bildiği....Geçmiş olsun canım..

merhaba bende 7 sene doktor kontrolunde diana 35 kullandım yanı 8 senedır bu hastalıkla ugrasıyorum. 1 senedir de doğal yollardan hamile kalmak için çabalıyorum ama tek çizgi çıkan her test ümidimi yavas yavas bitiriyor. ve tabi bir türlü veremediğim kilolar var. hep neden ben derdim ama görüyorum ki yalnız değilmişim. herkese sabır diliyorum bu ay tedaviye baslıyorum. benim için dua edin olurmu?

arkadaşlar bende 2 aydır adet düzensizliği var polikistik over yani yeni kondu teşhis banada lutenyl verdi doktorum kullanan varmı ?senağlama

arkadaşlar meraba bende polikistik overli olduğumu öğrendim ve bebek istiyoruz.hormonlarım gayet normal doktorum cyclo progineva isimli ilacı verdi ve bugün başlıyacağım bu ilaçla ilgili çok şey yazılmış doktorumla paylaştım ve baNA HAMİLELİĞİ KOLAYLAŞTIRDIĞINI DOĞUM KONTROL HAPI OLMADIĞINI SÖYLEDİ DOKTORUM COK BİLGİLİ Bİ BAYAN SÜREKLİ KONFERANSLARDA O YÜZDEN ONA GÜVENDİĞİMİ SÖYLEYEBİLİRİM.PAYLAŞIMLARINIZI BEKLİYORUM

merhaba kizlar yine ben geldim...
esimin sonuclari temiz cikmisti..bendede malum testosteron hormonu yüksekti..puregon igneyle yumurtlama takibine basladik..yaninda tabikide glukofen kullaniyorum..ayrica kortizon ve folik asitte aliyorum..bu süre icinde kilomu sabit tutmaya calisiyorum...
yaklasik 1,5aydir yumurtlama takibime devam ediliyor..en kücük dozla basladik..hersey güzel giderken gecen haftasonu hormonlarimda ani degisikliklere saptandi ve bu hafta ilac ve igneler degisecek..
hayirlisi bakalim,sonuc insallah güzel olur...

pko dan nefret edıyorum ılk defa boyle bı umutsuzluga dustum 6 gun gunum gectı sankı bı umıt hamıleyım demıstım ama yıne adet oldum nefret edıyorum herseyden

bende polikistik over hastasiyim hafif tuylenme ve ileri sac dokulmem var benim gibi sac dokulmesi yasayan var mi:(

bende varım kızlar.6 yılımıza girdik bebk yok hala:(((((tedaviye ara verdik 3-4 ay.vücudum dinlensin dedik..cucu-pete canım senin tsh kaç...pkoda testesteron,tsh hormonu yüksek çıkıyor.benim tsh 0,200 dü..

arakadaşlar, bende yıllardır pko var, hormonlarım ve adetlerim düzensizdi, 5 yıl boyunca farklı dr.lara gittim ve ilaçlar kullandım şükürler olsun şuan herşey düzenli yanlız kistler devam ediyor tabi, kist pko olmayan birçok bayanda vardır her 3 kadından birinde kist oluyormuş zaten, burada esas önemli olan hormonların ve adetlerin düzene binmesidir arkadaşlar,

ben önce diane 35 kullandım, sonra yanında androcur da verdiler, daha sonra 2 yıl flutamid gador 250 kullandım ve yaklaşık 2 yıldır hormonlarım ve adetim düzenli,

arkadaşlar bende 2 aydır adet düzensizliği var polikistik over yani yeni kondu teşhis banada lutenyl verdi doktorum kullanan varmı ?senağlama
ben de lutenyl başlayacağım adetimin 15.gününde.kullanıp da faydasını gören var mı merak ediyorum.bir de gonaphene verdi.

Bende Pkoluyum.2.5yıldır bebiş olmadııı.3 yumurta takibi-1.Aşılama başarısızzz..Ama yılmak yok yola devam ediyorumm.Bir gün gelicek meleğim inanıyorumdelikafaduldenhihoyyythihoyyyt

Back
X