Merhaba arkadaşlar
13 yıldır yani ilk adet gördüğüm günden beri adet problemi yaşıyorum ve PCO hastasıyım. Yıllarca doktor kontrolünde diane-35 kullandım. Ara verdiğim dönemlerin hiçbirinde kendim adet olamadım. ılaç içmediğim sürece adet göremiyordum. Kilo problemini oldum olası yaşıyorum hala da devam
( 1,5 yıllık evliyim ve 28 yaşındayım. Evlenmeden önce gittiğim doktor diane-35 in doğum kontrolü için yeterli olamayabileceğini bu sebeple yasmin kullanmamı önerdi. 1 yılda 10 kilo aldım, yasmin içerek gelen adetim gitgide azaldı ve sonunda kesildi. Soluğu özel doktorda aldım. Bana doğum kontrol haplarının artık beni mahvettiğini acilen hapı bırakmam ve çocukta düşünmem gerektiğini söyledi. Önce kilo verdirerek adetlerini düzene sokmaya, girmezse diğer yollara başvurarak hamile bırakmaya çalışalım seni dedi. Sıkı bir diyetle birlikte 6 ay glukophage850mg verdi. Ne yazık ki 4 ay boyunca sadece 4 kilo verebildim. 8 saat sandalyeye çakılı çalıştığım bi işim var ve düzenli spor yapamıyorum.Kilo problemi canıma yıllardır tak etti. Zor verebilmem bir yana verdiğimi hep geri aldım. En sonunda yaptığım doğru mu emin olamasam da piyasada el atından satılan bir zayıflama hapı aldım. Onunla birlikte başka bir hap kullanılmadığı için glukophage ı bıraktım. Ama doktorum bilmiyor. Şimdi o ilacı kullanıyorum ve işe yaracak gibi duruyor, Bu arada önermek istediğim ve şu an bana mucize gibi gelen birşey var. Sizde duymuşsunuzdur, televizyon kanallarında günlerce verdiler ama mutlaka deneyin diyorum. 2 aydır ayda 2 hafta sabah-akşam kaynatılmış soğan suyu içiyorum ve glukophage ı bırakmış olmama ve kilomu tam verememiş olmama rağmen düzenli adet görüyorum. ınanın rüya gibi geliyor. Çünkü ilaçsız hastalandığım hiçbir ayım olmamıştı. Hamilelik için daha 1 yıl tanıyorum kendime. Doktorum korunmayın dese de biz şu an korunuyoruz. Zaten bu zayıflama hapını kullanırken korunmamakla olabilecek bir hamilelikte bebeği riske atamam. Kilo verip elimdeki hap bittikten sonra korunmayı bırakmayı düşünüyoruz ve bu arada soğan suyuna devam. Umarım adetlerim böyle düzenli devam eder. Benim sizlere sorum adetlerimiz düzene girdiğinde hamile kalmamak için başka bir engel oluşturuyor mu bu hastalık?
13 yıldır yani ilk adet gördüğüm günden beri adet problemi yaşıyorum ve PCO hastasıyım. Yıllarca doktor kontrolünde diane-35 kullandım. Ara verdiğim dönemlerin hiçbirinde kendim adet olamadım. ılaç içmediğim sürece adet göremiyordum. Kilo problemini oldum olası yaşıyorum hala da devam