Polikistik over ve insülin direncine rağmen kilo veriyorum>57 kilo olma günlüğüm

Canım merhaba :80: benim de gözümün önünden çikolatalar geçiyor.. ben de yemiyorum.. hem belki yarına o istek bile kalmayacak:86:

Merhaba

Canım şu an çok çekiyor ama yarın da yiyebileceğim bir şeyi bu saatte yiyip de diyeti bozmanın anlamı yok diyerek ikna ediyorum kendimi Ama yarın yarım dilim yerim, 200 kalori kadar

Merhaba

Canım şu an çok çekiyor ama yarın da yiyebileceğim bir şeyi bu saatte yiyip de diyeti bozmanın anlamı yok diyerek ikna ediyorum kendimi Ama yarın yarım dilim yerim, 200 kalori kadar

çok dogru düşünüyorsun aynı düşünceleri paylaşıyorum :129: yarın ki pastan için şimdiden afiyet olsun benim ki yarına kalmaz gibi geliyo,umarımm

Canımcım ben de seninle aynı durumdayım yalnız bırakmayalım kaç kilo verebildin ben 7 kilo verdim 7 kilo daha vereceğim inşallah beraber olalım bu yolda aynı durumdayız ben de haşimatoda var ama

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

En yüksek kilomu hesaba katarsak toplamda 29.8 kilo verdim ama 11 gün önce tekrar diyete başladım ve o zamandan beri 4 kilo verdim.

09.00
50 gr sarı leblebi - 134
2 adet salatalık - 40

12.00
90 gr çikolatalı pasta - 270
1 şekersiz Türk kahvesi - 0

------------------------------------------
444 kalori

En yüksek kilomu hesaba katarsak toplamda 29.8 kilo verdim ama 11 gün önce tekrar diyete başladım ve o zamandan beri 4 kilo verdim.

Demek bu hastalıklara rağmen kilo verebiliyoruz

Bir süredir aşırı sodyum tüketimi konusunda araştırma yapıyordum; etkileri nelerdir, kilolu insanlarda nelere sebep olur diye.

Araştırmam sonucunda şunu öğrendim ki, günlük 500 mg sodyum vücudumuzun düzgün bir şekilde işlemesi için kâfî. Sonra birkaç gün boyunca ne kadar sodyum tükettiğimi hesap ettim. 1500-2400 mg arası sodyum alıyormuşum günde Fazla sodyumun diğer etkilerini geçtim; kilolu insanlarda iştah arttırdığı ve bu yüzden fazla yemeye neden olduğu, ayrıca vücutta ödeme neden olduğu söyleniyor ki bunlar benim gibi gramlık kilo kaybını bile önemseyen biri için ciddi etkiler.

Gerçi burada sodyumla tuzu ayırmak gerekiyor. Yediğimiz tüm doğal veya işlenmiş gıdalarda sodyum var az ya da çok. Bu süreçte alışveriş yaparken ürün etiketlerinde sodyum miktarına da bakar oldum Ve üzülerek gördüm ki bisküvi ve türevi işlenmiş şekerli gıdalarda sodyum miktarı hayli fazla. Sanırım iştah arttırıcı, tat arttırıcı etkisi nedeniyle bu kadar çok kullanıyorlar. Bir zamanlar monosodyum gluatamat (diğer adıyla Çin tuzu) tartışması olmuştu hatırlarsanız. Bisküvilere, krakerlere vs hep MSG ekliyorlar ve bu da bağımlılık yapıyor diye. Sonrasında bazı çorba markaları "Ürünlerimizde MSG yoktur." diye etiket kullanmaya bile başladı. Bu da sodyumun bir çeşidi sonuçta ve aslında farkında olmadan gün içinde çok fazla sodyum alıyoruz.

Sanırım tuz kullanmamak bu aşamada yapılacak en iyi şey. Zira tuz kullanmadığımız hâlde bile farkında olmadan/istemeden çok fazla sodyum alıyoruz. Üstüne bir de tuzu fazlaca kullanarak kendimize zarar vermenin mantığı yok.

Birkaç gündür işlenmiş gıdalar (yediğim diyet bisküviler) ve dışarıda yediğim yemekler hariç hiç tuz kullanmamaya başladım. Dışarıda yerken de hiç tuz ilave etmiyorum tatsız tuzsuz gelse de. Zamanla her şeye alışıyor insan, buna da alışırız elbet

Son düzenleme:
Demek bu hastalıklara rağmen kilo verebiliyoruz

Bu tür hastalıkları olmayan insanlara göre dezavantajlı durumda olsak da, sabredince hakkından gelemeyeceğimiz hiçbir şey yok İnsan kendi gücünün farkında değil bence, kendimizi küçümsüyoruz, oysa bizde ne cevherler var, yeter ki iradeli olalım :114::114:

Diyette 11. gündeyim ve bu sabah itibariyle tam olarak 4 kilo vermiş bulunmaktayım :124::124::124:

Kilo cetvelimde 4.5 kilo görünüyor ama onu "Nasılsa bu hafta yarım kilo daha veririm, tekrar cetvel hazırlamak icap etmesin." diye öyle yaptım

Vücudum beni şaşırttı, bu kadar sürede böyle bir sonuç beklemiyordum.

Bedenime TEŞEKKÜR EDİYORUM!

Canım bende hipotiroidi olduğu için tuz kullanmam lazım iyota ihtiyacım var tshm taban yaptığında gerizekalı bi doktor bana fazla tuz tüket demişti ama sonra hemen ilaca başladım iyotlu tuz kullanmam çok önemli ödem yapıyor ama su içerecek atmaya çalışıyorum ben de

Senin durumun özel canım, bir şey söylemek benim haddime değil, doktorun ne derse o

09.00
50 gr sarı leblebi - 134
2 adet salatalık - 40

12.00
90 gr çikolatalı pasta - 270
1 şekersiz Türk kahvesi - 0

------------------------------------------
444 kalori

15.00
1 tam buğday ekmeği - 65
55 gr yumurta - 85
6 gr badem - 35
26 gr sarı leblebi - 70
150 gr elma -
80

18.00
2 adet lahmacun - 500
1 bardak light kola - 5

----------------------------------
1284 kalori

Kızlar Torku markalı bisküvi ve çikolataları denediniz mi? İşlenmiş şeker yerine pekmez kullanıldığı söyleniyor reklamlarda. Marketlerde göremedim ben, görsem besin değerlerini incelicem ama ...

Kan b 12 ve antidepresanla kisa surede 13 kg aldim
Hamileligimde sekerim yukseldi. Sonrasinda 2 gun acliiktan sonra skerim 92 cikti yuklemeye geerek gormedi dt.
Adetimden oncede sancilarim oluyor.
Kaygi bozuklugum var dr a gitmedim .
Pko ve insulin dirwnci belirtilerim var kilo veeremiyorum. Onceden cok kolay verirdim
Simdi iradelide degilim
Midem kaziniyor snki midmde dinazor besliyorum.
Boyumda kisa nasil kilo vericem

Konu shibinede tesekkur ediyorum.uzl bir paylasim.

Bu arada kalori listesine nerdn bakiyoraunuz.gunluk kac klri aliyorsumuz.

Ben kansizliktan cok sorun yasadim o yuzdwn beslenememktende korkuyor

Ne kadar zorlandığını tahmin edebiliyorum. Başta ben de zorlandım, az kaloriyle doymuyordum, sürekli aç hissediyordum.

İnsülin direnci için ilaç kullanıyor musun? En azından başlarda şeker isteğini azaltır, biraz daha kolay diyet yaparsın.

Ben ortalama 1500 kalori alıyorum; ama bazı günler 1200'lerde kalıyor bazı günler 1700'leri buluyor, ortalama bir rakam bu.

Senin boyun ve kilon kaç?

Ben kalorilere diyetkolik sitesinden bakıyorum. Porsiyon, gram, çorba kaşığı vs şekillerde ölçüleri var, kullanımı çok kolay bir site.

Ben insulin icin dr a gitmedim. O yuzden ilacda kullanmiyorum. Dr sekerimi normal dedi ama bence degil.
Tatli istegim cok fazla
34 yasindayim
Boyum 152 cm
Kilom 63

Haraketliyim bide cocuklarla zorunlu haraket halindeyiz. Ama kilodan sonra cok yoruluyyorum.

Sizin boyunuz kilonuz kac
Bu arada bir suru yaziyorum bilgisayar sorunlu donup kaliyor
Kisadan yazdim
Duzelince detay yazarim
Halen antidepresan kullaniyorum
Sanki kansizligim yi e var diyet den sonra kansizikla basim belaya girermi acaba

Tatlı isteği psikolojik de olabilir, eğer kendini tatlıyla avutmaya alıştıysan "tatlısız yapamam" diye düşünüyor olabilirsin.

Hareketli olduğun için şanslısın, ayriyeten spor yapmana gerek yok, benim gibi oturak bir hayattan iyidir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…