- 21 Şubat 2014
- 968
- 287
- 43
- Konu Sahibi EmmaAutumn
-
Sana katilicam. Ayni sorunlar bende de var. Nasil yapicaz bunu?
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben de sekerden kacicam. Ama bitter deyince akan sular duruyor(
ben de pkoluyum.kilo vermeye karar verdiğimde pkolu olduğumu bilmiyordum.
ben kendime diyet listesi uygulamadım öyle.istediğimi de yerim ama az az yerim.
özellikle şeker tüketimine dikkat edilmesi gerekiyor.
şeker bi yandan zararlı gelirken diğer yandan da vücudun şekere ihtiyacı var.o yüzden denge çok önemli.
bi de aç kalınca iyice kan şekeri düşüyor.o yüzden tam anlamıyla şekeri kesmemek lazım.
az ve öz yiyince zaten hem düzenli kilo veriyorsun hem de canının çektiği her şeyi yemiş oluyorsun
Evet, ben de o şekilde her şeyden yiyerek ama tatlıları ve işlenmiş besinleri mümkün olduğunca azaltarak diyet yapmaya çalışıyorum. Daha önce diyetisyene de gittim, Dukan diyetinden Karatay diyetine kadar bir sürü diyet de denedim ama bana "Şunlar şunlar yenmeyecek." dendiğinde yapamıyorum nedenseYoksa her biri güzel diyetler, insanlar da kilo veriyor ama bana pek uygun değil :) Ayrıca her ne kadar diyette şeker önerilmese de benim birden kesmem mümkün değil, aksi takdirde diyeti hemen bozuyorum. doğru kaynaklardan biraz daha az şeker alarak, sağlıklı yağları tamamen bırakmadan - yağsız diyet de yapamıyorum, mesela zeytiyağı salatalarımda, yemeklerimde olacak mutlaka, beni tok tutuyor sanki, hani kalorisi fazla olsa da yemeye devam - ve yeterli protein de alarak kilo vereceğim inşallah
Ben mümkün olduğunca az tatlı yemeye çalışıcam, daha sağlıklı seçenekler tercih edeceğim ya da. Mesela bugün Dr. Ayça Kaya'nın önerdiği elmalı, kayısılı, tarçınlı, pekmezli keki yaptım, daha az şeker ve kalori içeriyor. Daha fazla sebze ve et tüketmeye çalışıcam. Beraberinde yürüyüşle hallolacak inşallah
Ben yediklerimden ziyade asla yemediklerimi yazicam:
Suni sekerli gidalar. (biskuviler kekler vs. Hepsi dahil)
Unlu gidalar. (tam bugday ekmegi haric)
Pirinc.
Misir.
Patates.
Kirmizi ve beyaz etin her turlusu. Yumurta. (bu kisisel tercih)
Corbalar.
Meyve sulari.
Tuzlu yiyecekler.
Bu yasaklar surekli degil. 2 hafta. 2 hafta sonra odul gunum olacak.
doğru demişsin canım zaten sana şu yasak dendiği zaman insanın canı en çok da onu istiyor
hem bi anda kilo vermek sağlıklı değil mesela.yavaş yavaş kararında ve sağlıklı vermen lazım.
hızlı kilo verirsen diyeti bıraktığın an tekrar aynı kiloyu alırsın.
ben öyle abur cubur yemem pek.kahve cips kola öyle şeyler yemiyorum.
ama tatlıya da hayır diyemiyorumçok yemiyorum ama arada kaçamak yapıyorum
mesela biz lahmacun(ayıptır söylemesi) kilo aldırır diye yemiyoruz ama tam tersi.mayayla yoğurulmuş hamuru ince olduğundan çok hamurda yememiş oluyorsun.hem içinde kıvırcık et domates biber olduğundan çok besleyici
biz diyet uygularken ne yenmesi gerekiyor onu bilmediğimiz için orda yanlış yapıyoruz işte
Cnm bendede pko ve ınsulın direnci var ..ve bana karataydiyeti çoookiyi geldi ..sende yapmalısın ..bende 87ydim 78edüştüm hiç aç kalmadan ..
Merhaba kizlar bende pko var ve insulin direncim yuksek seker hastaligi aile buyuklerimde var ama sukur ki bende yok.
İnsulin direncimi kirmak ve pco yu hafifletmek icin zayifla dedi doktor matofin adli ilaci verdi yutmadim etmedim aylar sonra ic hastalikladi da ayni hapi yazinca yutmaya karar verdim yutuyorum bazende duzenli degil.
18subatta kalori sayimina basladim 7 haftada 7 kilo verdim her haftasonu diyetim bozuldu ama devam ettim yinede.
Suanda birakmis durumdayim bazi sebeplerden oturu ama 29 nisanda yeniden kalori sayimi ve zoruma gitmezse sporla zayiflamak istiyorum 7 kilo daha vermem lazim :)
Lahmacunu ben de çok severimHem besin değerleri açısından iyi hem de 250 kalori ediyor, çok fazla değil :) Ben dışarıda ya döner yiyorum (ekmeksiz, lavaşsız) ya da lahmacun :) Bir aralar en büyük favorim simitti, nerdeyse her gün simit yiyordum sabah ve akşam Zaten sabahtan akşama kadar sadece karbonhidratlarla, şekerli gıdalarla yaşayabilirim, bir sorun yok benim için Beni en çok da bu gidişatım korkuttu zaten. Şeker isteği öyle sadece "Ben artık yemeyeceğim" deyince de bitmiyor maalesef, şeker isteğini bastırmak için yürüyüş, sağlıklı yağlar, protein ve doğru karbonhidrat seçimi önemli ve de yeterli kalori alımı. Kaloriyi çok düşürünce insülin direnci kırılır diye düşünmüştüm -ki ABD'de yayınlanan bazı makalelerde 800 kalori civarında diyetler uygulanan insülin direnci hastalarında iyileşme olduğu gözlenmiş- bende işe yaramadı :) En önemlisi hem hastalıkların farkında olmak hem de kendini tanımak sanırım, bazen başkalarında fayda sağlayan şeyler bize göre olmuyor :)
evet canım herkesin bünyesi farklı olduğu için aynı etkiyi göstermez.
simit hem hamur oluyo hem de o üstündeki susamları çok kilo aldırıyo.bide diyetlerde tek besinle kilo verebilirsin ama bıraktığın zaman da aynı hızla kilo alırsın.
o yüzden hep aynı şeyleri yememeye çalış.
sabahları yumurta ye mutlaka.bi de et türü yiyecekleri yerken mangalda yapmaya çalış.ızgara da olur.ben tost makinasında yapıyorum
ama sakın yağda kızartma yapma
kepek ekmeği yada tam buğday ekmeyi ye.beyaz ekmek sırf hamur oluyo içi zaten
inan sabah kahvaltımı 1 dilim kepek ekmeğiyle yapıyorum akşamda öyle tabi.günde 2 dilim kemek ekmeği yetiyo bana
Aynen canım.
Bugün tam buğday ekmeği aldım ben de, tadı gayet güzeldi, ekşili ekşili :)
Beyaz ekmek hiç doyurmuyor, bir oturuşta koca ekmeği yesen fayda etmiyor
ayy evet ya bazen kepek ekmeği kalmıyo fırında.bende normal beyaz ekmek yiyorum ama 3-4 dilim fln yiyorum :26::26:
ama Allah'tan keğek ekmeğinin tadına alıştım da beyaz ekmeği aramıyorum
bi de canım ben ptesi gününü benimsedim.sürekli sürekli tartılmıyorum.ptesi günü tartılıyorum kaç kilo olmuşum diye ve not alıyorum tarihiyle birlikte.
yaklaşık haftada 1 kilo veriyorum.toplamda 6 kilo verdim
ve herkes diyo bayaa bi kilo vermişsin diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?