Polikistik over ve insülin direncine rağmen kilo veriyorum>57 kilo olma günlüğüm

9.GÜN

5.30
2 adet kandil simidi - 160

8.00

1/3 simit - 100
1 paket ekmek - 110
1 dilim beyaz peynir - 250
1 salatalık - 20
5 zeytin - 55
1 yumurta - 100
2 bardak şekersiz çay - 0

14.00
3 adet kandil simidi - 240
100 gr pazı sarması - 220
1 adet soda - 10

14.30
1 fincan şekersiz kahve - 0

-----------------------------------------------
1265 kalori

Merhaba Lily

Evet, Ayça Kaya da dâhil olmak üzere birçok diyetisyenin tariflerini uygulamaya çalışıyorum :)

Ben de senin takibindeyim. Sevgiler

Ben simdi 1500 kaloriyle 4 kilo weremezmiyim diyetisyen werdi bana boyum 1 63 kilo 58 yardım edin gercekten 4 kilo gitmz mi

İnsülin direncinden dolayimi acaba uygun gordu.1 ay sonra kontrol e çağırdı.

Canım herkesin bünyesi farklıdır. Kilona göre bana fazla geldi ama "Kilo veremezsin" diyemem, belki diyetisyenin bir bildiği vardır. Ben de şu an 1500 kalori alıyorum, haftada 2 kilo veriyorum.

Allahım benim baldırlarım da günün birinde bu kadar incecik olacak mı

Benim diz altı kısmım da kalın o yüzden en çok oramın zayıflamasını ve böyle incecik olmasını istiyorum
:116::116::116::116:

Son düzenleme:
Bugün puding denemesi yaptım Ama yarın yiyeceğim, bugün yeterince karbonhidrat tükettim zaten Dukan tarifi ama az kalorili olduğu için ben de yiyebilirim arada :)

1 su bardağı light süt
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1 tatlı kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tatlandırıcı

Kreması için

3 tatlı kaşığı labne peyniri
yarım çay bardağı yoğurt

1 tatlı kaşığı tatlandırıcı

Çok güzel oldu, tavsiye edilir

NOT: Tarif bana ait değildir :)

Merhaba Emma,
Benim topiğe de yazmışsın güzel yorumun ve tatlı dilin için teşekkür ederim
Diyetlerle hepimiz içli dışlıyız ve senin anlattıklarının hemen hepsini ben de yaptım kütüphanem çoğunluğu diyet kitaplarından müteşekkil diyebilirim - tarif demişsin ben fırsat buldukça paylaşırım birlikte dener bilgi alışverişi yaparız ne dersin?
Günlüğünün 7 sayfasını okudum kalan kısımları da okuyayım sonra tekrar yazarım inşallah üslubunu çok beğendim

Canım herkesin bünyesi farklıdır. Kilona göre bana fazla geldi ama "Kilo veremezsin" diyemem, belki diyetisyenin bir bildiği vardır. Ben de şu an 1500 kalori alıyorum, haftada 2 kilo veriyorum.

Peki senin kilo ve boyun nedir öğrenebilir miyim?inşallah veririm bu kalorilerle ümidim kesildi ama neyse.

Son düzenleme:

selam canim, lily'den gordum seni bir ugradim. :) ay evet kizin bacaklari super. print edip hedef budur diye odama asasim geldi ama sunu biliyorum, dogru egzersiz ve yeterince motivasyon ile herkesin vucut tipini elde etmek mumkunmus. (yani jennifer lopez olur, bilmem kim olur, hangisini istiyorsaniz)

Merhaba, hoşgeldin

Evet, katılıyorum, istediğimiz sürece vücudumuzu şekillendirebiliriz :) Bu kiloda çok sıkı bir spor programı mümkün olmuyor tabi, ama 60'lara geldiğimde ağırlık çalışmalarına da başlayacağım, vücudu çok güzel şekillendiriyor İnşallah benim baldırlarım da eriyecek, incecik olacak

Merhaba Lily

Güzel sözlerin için tekrar teşekkürler

Tarifleri paylaşırsan her ikimiz de deneriz, diyetimizde çeşitlilik olur

Peki senin kilo ve boyun nedir öğrenebilir miyim?inşallah veririm bu kalorilerle ümidim kesildi ama neyse.

Boyum 1.70, kilom şu an 84.

Senin yerinde olsam 2 hafta süreyle diyetisyenin verdiği listeye uyar, ne kadar kilo verdiğime ve bu listeyle doyup doymadığıma vs bakardım. Benim kilomda olanlara da genelde 1800-2000 kalorilik listeler veriyorlar başlangıçta, belki de bizim bilmediğimiz bir hikmeti vardır :) Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak kendimde işe yaramadığını gördüm; 1500 kaloride şu an hem kilo verebiliyor hem de yeme atakları olmayacak kadar güzel doyuyorum.

Son düzenleme:

en saglikli kilo verme surecinde kisi bazal metabolizmasi kadar kalori almali seklinde bir kural var sanirim. bu amacla diyetisyenler 1800 kalorilik listelerden basliyor olabilirler.

en saglikli kilo verme surecinde kisi bazal metabolizmasi kadar kalori almali seklinde bir kural var sanirim. bu amacla diyetisyenler 1800 kalorilik listelerden basliyor olabilirler.

Muhtemelen öyledir canım.

Benim bazal metabolizmam 1540 çıkmıştı - ki benim kiloma göre düşük -

Bu değer sadece vücut yağ-kas oranıma göre belirlenen bir değer. Yapılan çalışmalar insülin direnci olan kadınların, aynı boy ve kilodaki diğer kadınlara göre %20-%30 oranında daha düşük bazal metabolizması olduğunu gösteriyor. Sanırım bu bile benim bazal metabolizmamın 1800'lerde olması gerekirken neden bu kadar düşük olduğunu gösteriyor Her ne kadar 1500 dense de insülin direnci problemiyle birleştiğinde bazal metabolizmamın daha da düşük olduğunu tahmin ediyorum. Neyse ki yürüyüş, gün içinde çok hareketli olmak vs biraz da olsa bazal metabolizmayı hızlandırıyor. Regl dönemini ve stresli-yoğun bir haftayı geride bıraktığıma göre yarından itibaren uzun yürüyüşlerime devam edebilirim

Peki ben iki hafta uyguladiktan snra kilo weremediysem ve doymuyorsam tekrar mi gidim.doktor bor bir ay sonra kontrol dedi. Beni bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederim.

05.30
2 kandil simidi - 160
1 adet soda - 10

11.30
70 gr sarı leblebi - 190
1 şekersiz kahve - 0
1 adet kurabiye - 112

-------------------------------
472 kalori

insulin direnci konusunda ben de saglikli beslenme arastirmalarim sirasinda soyle bir bilgiye rastlamistim, gunluk en az 12 saatlik aclik, insuline olan hassasiyeti artiriyormus. yani aksam 7 sabah 7 arasinda bir sey yememek gibi bir 12 saatlik aclik.

ben aslinda sabah aldigim hipotiroid hapini gece yatarken almaya basladigim icin en az 5 saatlik aclikla yatmaya calisiyorum. ama diyet anlaminda faydasini gordugumu dusunuyorum 12 saatlik acligin.

Peki ben iki hafta uyguladiktan snra kilo weremediysem ve doymuyorsam tekrar mi gidim.doktor bor bir ay sonra kontrol dedi. Beni bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederim.

Yani ben olsam iki hafta sonunda kilo veremezsem bir dahaki diyetisyen randevusuna kadar daha az kalori alır ve sorunumu diyetisyene iletirdim. Söylediklerini mutlaka dikkate alacak ve listende düzenlemeler yapacaktır canım ya da böyle bir liste vermesinin nedenini söyleyecektir

Evet, intermittent fasting diyorlar. 24 saat açlık öngörülüyor ama ben 18 saatlik yaptım daha önce - yani günlük kalorimi belli saatler arasında, mesela 10.00-16.00 saatleri arasında, alıyor ertesi gün saat 10.00'a kadar kalorisiz içecekler hariç hiçbir şey tüketmiyordum -
Kesinlikle faydası var ama bu sıralar hayatım çok düzensiz, bir gün 05.30'da kalkıyorum, bir gün 10.00'da; gecemle gündüzüm karıştı vallahi Ama kesinlikle ilaçlardan bile daha etkili, hem 18 saatlik süredce fazla zorlanmıyor insan. Sen daha önce yapmış mıydın?

Canım günlüğün var mı? Göremedim de. Ben de seni ziyaret etmek isterim

kalorisiz icecek dedigin caylar ve kahve ise tamam ama tatlandiricili icecekleri vucut her ne kadar enerjiye donusturemese de tuketirken besin gibi algiladigi icin insulin gibi hormonlari da ona gore salgiliyormus. illa ki icecekseniz yemekle birlikte icin diyor uzmanlar. onun disinda 18 saat falan benim icin cok zor. ben 6 ogun yasaksiz, her seyden dengeli saglikli beslenme felsefesindeyin. her sey dozunda olmali, diyet surdurulebilir olmali. bunun ustune cok et seven biri olmadigindan, menulerim sut urunleri, yumurta ve sebze meyve, yesillik, baklagil uzerine. tabii araya et urunleri eklemek de gerekiyor zaman zaman.

bende diyabet ya da insulin direnci yok henuz cok sukur, ama ailede var. o yuzden biraz dikkat ediyorum ama ozellikle bir sey yapmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…