- 21 Şubat 2014
- 968
- 287
- 43
- Konu Sahibi EmmaAutumn
-
Merhaba
Günlüklere göz atayım dedim seninkini açasım geldi meğer benim ilk misafirimin günlüğüymüş
İlk sayfana göz attım sen de Ayça Kaya takipçisisin
Ben de Ayça Kaya'nın ve tüm uzmanların tavsiye ettiği üzere az ama sık ve dengeli beslenme taraftarıyım hatta önümde şu an Ayça Kaya'nın kitabı var o dereceBen de fırsat buldukça takip edeceğim seni
Ben simdi 1500 kaloriyle 4 kilo weremezmiyim diyetisyen werdi bana boyum 1 63 kilo 58 yardım edin gercekten 4 kilo gitmz mi
İnsülin direncinden dolayimi acaba uygun gordu.1 ay sonra kontrol e çağırdı.
Canım herkesin bünyesi farklıdır. Kilona göre bana fazla geldi ama "Kilo veremezsin" diyemem, belki diyetisyenin bir bildiği vardır. Ben de şu an 1500 kalori alıyorum, haftada 2 kilo veriyorum.
selam canim, lily'den gordum seni bir ugradim. :) ay evet kizin bacaklari super. print edip hedef budur diye odama asasim geldiama sunu biliyorum, dogru egzersiz ve yeterince motivasyon ile herkesin vucut tipini elde etmek mumkunmus. (yani jennifer lopez olur, bilmem kim olur, hangisini istiyorsaniz)
Merhaba Emma,
Benim topiğe de yazmışsın güzel yorumun ve tatlı dilin için teşekkür ederim
Diyetlerle hepimiz içli dışlıyız ve senin anlattıklarının hemen hepsini ben de yaptım kütüphanem çoğunluğu diyet kitaplarından müteşekkil diyebilirim - tarif demişsin ben fırsat buldukça paylaşırım birlikte dener bilgi alışverişi yaparız ne dersin?
Günlüğünün 7 sayfasını okudum kalan kısımları da okuyayım sonra tekrar yazarım inşallah üslubunu çok beğendim
Peki senin kilo ve boyun nedir öğrenebilir miyim?inşallah veririm bu kalorilerle ümidim kesildi ama neyse.
Boyum 1.70, kilom şu an 84.
Senin yerinde olsam 2 hafta süreyle diyetisyenin verdiği listeye uyar, ne kadar kilo verdiğime ve bu listeyle doyup doymadığıma vs bakardım. Benim kilomda olanlara da genelde 1800-2000 kalorilik listeler veriyorlar başlangıçta, belki de bizim bilmediğimiz bir hikmeti vardır :) Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak kendimde işe yaramadığını gördüm; 1500 kaloride şu an hem kilo verebiliyor hem de yeme atakları olmayacak kadar güzel doyuyorum.
en saglikli kilo verme surecinde kisi bazal metabolizmasi kadar kalori almali seklinde bir kural var sanirim. bu amacla diyetisyenler 1800 kalorilik listelerden basliyor olabilirler.
Boyum 1.70, kilom şu an 84.
Senin yerinde olsam 2 hafta süreyle diyetisyenin verdiği listeye uyar, ne kadar kilo verdiğime ve bu listeyle doyup doymadığıma vs bakardım. Benim kilomda olanlara da genelde 1800-2000 kalorilik listeler veriyorlar başlangıçta, belki de bizim bilmediğimiz bir hikmeti vardır :) Ben kendi deneyimlerimden yola çıkarak kendimde işe yaramadığını gördüm; 1500 kaloride şu an hem kilo verebiliyor hem de yeme atakları olmayacak kadar güzel doyuyorum.
Peki ben iki hafta uyguladiktan snra kilo weremediysem ve doymuyorsam tekrar mi gidim.doktor bor bir ay sonra kontrol dedi. Beni bilgilendirdigin icin cok tesekkur ederim.
insulin direnci konusunda ben de saglikli beslenme arastirmalarim sirasinda soyle bir bilgiye rastlamistim, gunluk en az 12 saatlik aclik, insuline olan hassasiyeti artiriyormus. yani aksam 7 sabah 7 arasinda bir sey yememek gibi bir 12 saatlik aclik.
ben aslinda sabah aldigim hipotiroid hapini gece yatarken almaya basladigim icin en az 5 saatlik aclikla yatmaya calisiyorum. ama diyet anlaminda faydasini gordugumu dusunuyorum 12 saatlik acligin.
insulin direnci konusunda ben de saglikli beslenme arastirmalarim sirasinda soyle bir bilgiye rastlamistim, gunluk en az 12 saatlik aclik, insuline olan hassasiyeti artiriyormus. yani aksam 7 sabah 7 arasinda bir sey yememek gibi bir 12 saatlik aclik.
ben aslinda sabah aldigim hipotiroid hapini gece yatarken almaya basladigim icin en az 5 saatlik aclikla yatmaya calisiyorum. ama diyet anlaminda faydasini gordugumu dusunuyorum 12 saatlik acligin.
Evet, intermittent fasting diyorlar. 24 saat açlık öngörülüyor ama ben 18 saatlik yaptım daha önce - yani günlük kalorimi belli saatler arasında, mesela 10.00-16.00 saatleri arasında, alıyor ertesi gün saat 10.00'a kadar kalorisiz içecekler hariç hiçbir şey tüketmiyordum -
Kesinlikle faydası var ama bu sıralar hayatım çok düzensiz, bir gün 05.30'da kalkıyorum, bir gün 10.00'da; gecemle gündüzüm karıştı vallahiAma kesinlikle ilaçlardan bile daha etkili, hem 18 saatlik süredce fazla zorlanmıyor insan. Sen daha önce yapmış mıydın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?