- 15 Ocak 2014
- 1.441
- 50
- 163
- Konu Sahibi EmmaAutumn
-
Canım günlüğün var mı? Göremedim de. Ben de seni ziyaret etmek isterim
kalorisiz icecek dedigin caylar ve kahve ise tamam ama tatlandiricili icecekleri vucut her ne kadar enerjiye donusturemese de tuketirken besin gibi algiladigi icin insulin gibi hormonlari da ona gore salgiliyormus. illa ki icecekseniz yemekle birlikte icin diyor uzmanlar. onun disinda 18 saat falan benim icin cok zor. ben 6 ogun yasaksiz, her seyden dengeli saglikli beslenme felsefesindeyin. her sey dozunda olmali, diyet surdurulebilir olmali. bunun ustune cok et seven biri olmadigindan, menulerim sut urunleri, yumurta ve sebze meyve, yesillik, baklagil uzerine. tabii araya et urunleri eklemek de gerekiyor zaman zaman.
bende diyabet ya da insulin direnci yok henuz cok sukur, ama ailede var. o yuzden biraz dikkat ediyorum ama ozellikle bir sey yapmiyorum.
var canim gunlugum http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=699049
ben de lily ile 5. takim'dayim. cok aktif kullanamiyorum gunlugu son zamanlarda.
Kadınlar neden böyle et sevmiyor acaba?Ben de hiç sevmem, hani yıllarca yemesem aklıma bile gelmez :) Ama arada ben de ekliyorum listeme. Erkeklerse etsiz duramıyorlar, et yemeyen bir erkeğe rastlamadım ben daha
En güzeli kendimize uygun olanı diyeti yapmak, bedenimizin ne istediğini bilmek. Tıpkı senin yaptığın gibi
hayvanseverlikten olabilir ehehe aslinda etsiz duramayan kadinlar da var, tamamen bunye meselesi sanirim. ben boyle ege usulu, akdeniz usulu yesillikli, sebzeli zeytinyagli seyleri seviyorum.
Beslenme tarzın oldukça sağlıklıymış :) Ben et sevmediğim gibi sebzeyle de pek aram yok, sadece karbonhidratlarla, tahıllar ve işlenmiş gıdalarla yaşayabilirim, itirazım olmazBenim beslenme tarzım hem kilo aldırıyor hem sağlıksız. 'Artık bunu düzeltmenin zamanı geldi' diyerek yola çıktım, inşallah adım adım mutlu sona ulaşacağım
haha bu benim simdiki beslenmem. oncesinde de sebzeleri severdim ama ben de cok sagliksiz besleniyordum 2014 oncesinde. yemek pisirmeye useniyordum, kolayca ne bulacaksam ona yoneliyordum, cips, cerez, pizza vs ile 100'un ustune cikinca artik yeter dedim.
Maalesef ben de 100'leri gördüm; nasıl oldu, ne zaman oldu anlayamadım bile6 ay gibi kısa bir sürede çıktım üstelik. Şimdi sürekli kontrol ediyorum kendimi, diyette olmasam bile belli aralıklarla tartıya çıkıyorum çünkü ben çok kısa sürede tonlarca kilo alabilme yetisine sahip bir bünyeyim
ben 2,5 yilda 78'den 103'e ciktim. bu surede de cok fazla diyet girisimim oldu ama yasam tarzimi degistirmeden tutmadi hicbiri. yasam tarzi derken isleri yetistirmek icin sabahliyordum, hatta bir ara iki gunde bir uyuyordum. bol kahve iciyordum stresim de yuksekti. simdi sabahlamiyorum mumkun oldukca.
Aynı beni tarif ettin şu an.
Çok az uyuyorum, çoğu zaman 3-4 saatle idare ediyorum.
Ne yatma saatim belli ne de kalkma saatim.
Diyete başlamadan önce günde 4-5 bardak kahve içerdim daha dinç olabilmek için. Diyete başladığımdan beri 2-3 günde 1 bardak içiyorum çok şükür.
Uykusuzluk ve düzensiz yaşam hem iştahı açıyor hem de kilo vermeyi zorlaştırıyor.
Hayatımı düzene sokmaya çalışacağım.
ben diyete basladigimdan beri filtre kahveye basladim. daha dogal geliyor bana. gunde iki kupa, bazen 1 kupa iciyorum. acligi kontrol altina almaya cok faydali.
Ben Türk kahvesi içiyorum, bazen de şekersiz-sütlü nescafe :)
Neyse, ben biraz popomu kaldırıp hareket edeyim, koltuğa yapıştım saatlerdir
Uzun zamandır yürüyüş yapmamıştım, hazır hava da güzelken bir güzel yürüyeyim
Çok teşekkür ederim
Evet bugün çok stresliydim, hatta bu aralar çok stresliyim, dişlerimi bile sımsıkı kenetler olmuşum, arada fark ediyorum böyle yaptığımı. Durum o kadar kötü yaniAma güzel olan şu ki, stresimi gidermek için yiyeceklere sarılma ihtiyacı hissetmedim ilk kez. Normalde en ufak bir sıkıntıda kendimi bisküvi, çikolata, pasta, baklava ve türevi şeker ürünlerinin başında bulurdum. Hele ev baklavasını 10 dilim yemişliğim vardır
Bir kez daha anladım ki fazla yemek, hatta daha doğru ifadeyle "yeme atakları" tamamen psikolojik. Ben hep "ama bedenim istiyor, engel olamam ki!" deyip kendimce bahaneler üretir, onlara sığınırdım ama gerçekten bu bizim isteyip istemememize bağlı. Ben şu an zayıflamayı hiç istemediğim kadar çok istiyorum ve zayıf hâlimi hayal ettikçe "bir anlık zevk mi yoksa bir ömürlük hayal mi?" deyip kendime engel oluyorum :) Eminim sen de böyle düşününce canın ne kadar istese de kendine engel olabilirsinŞimdiye kadar yedik de ne oldu? :) Yemeklere sığındıkça kilo alıp daha büyük streslere giriyoruz. Artık dur deme zamanı!!!
Bu arada senin günlüğün var mı? Kaç kilosun? Hangi diyeti yapıyorsun? Ne çok soru sordum değil mi?
kolay gelsin, benim zaten cikip ise guce baslamam gerekiyor. sabah bir 15 dk yurudum geldim.
var cnm günlüğüm ama bayadır kullanmıyorum :)
ben karatay yapıyordum 15 martta başladım bu ara aksaklıklar oluyr biraz :)
75.9 ile başladım 70.2 yi gördüm ama şuan 71 im
aman sor nolucak :)
Bende insulin direnci ve pko var. Diyetisyene gidiyorum. Bi ayda sadece 2300 gr gitti. Benim direncim cok yuksekmis bu yuzden zor veriom. Size ornek listemi yaziyorum belki uygulamak isteyen olur.
Sabah 9.00
3 tane kucuk dilim peynir.
1 haslanmis yumurta
2 dilim cavdar ekmegi
Mevsimine gore sebze domates salatalk gb
2 siyah zeytin
1 fincan acik cay. Icinse tarcin cubugu olacak
Ara 11.00
1 galeta
1 porsiyon meyve
1 fincan kuşburnu cayi
Ogle 13.00
Avuc ici kadar et grubundan yiyecek (et tavuk balik kofte)
Bol salata
1 kepce corba
2 dilim cavdar ekmegi
15.30 ara
3 kasik light yogurt/ 1 bardak ayran
1 galeta
1 porsiyon meyve
18.00 ara
3 kasik yulaf ezmesi
1 su bardagi yarim yagli sut
1 meyve
20.00 aksam yemegi
1 tabak zeytinyagli yemek
3 kasik light yogurt
1 kase salata
Not: ogle ile aksam yemegi yer degistirebilir.
Not 2: 18.00 ara ogunu ile aksam yemegi yer degistirebilir. Not3: aksam ile yer degisirse 1 dilim cavdar ekmegi yenilecek.
Ara ogunde yulaf ezmesi olmayacak.
Not4: ara ogunlerde disarida iseniz galeta yerine 3 adet form biskuvi yenilebilir ve yaninda ayran.
Not 5: iki ogun et grubu ya da iki ogun sebze yemek durumunda kaldiysaniz. Ertesi gun diger gruptan besin 2 ogun yenilecek.
Not 6: gunde 2 fincan yesil cay icilecek. Yatmadan oncede melisa yada yasemin cayi icilecek.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
05.30
2 kandil simidi - 160
1 adet soda - 10
11.30
70 gr sarı leblebi - 190
1 şekersiz kahve - 0
1 adet kurabiye - 112
-------------------------------
472 kalori
Annem çok güzel bir şey yapmış, bu saatte bol çikolatalı bir pasta almış :111::111::111:
Canım çok çekti ama bu saatte yemicem kesinlikle
Yarın birazcık yerim artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?