Polikistikover lütfen yardımcı olunn

bu şikayetiniz de poliksitiğin bir sonucu. dediğim gibi tüm testlerinizin ayrıntılı yapılması şeker yükleme testi dahil. bence kendinize derdinizi anlatabileceğiniz sizi her yönüyle takip ve tedavi edeck bir doktor bulmanız. benim incili kadınlar başlığındaki yazımı internetten bulup okuyunuz lütfen size faydası olacaktoır.

merhaba.
ben de uzun süredir polikistiğim. adet düzenim ilaçla(dkh) düzelip bıraktıktan sonra düzenim bozuluyor. en son kasımda doktora gittim. gynelle kullanmamı söyledi 6 ay. 2 ay kullanıp ocak ayında bıraktım (kendi isteğimle) ve 1,5 ay geçti hala adet göremedim. bekarım ve 26 yaşındayım. ilaç kullanmak istemiyorum. ne yapmamı tavsiye edersiniz? bu ay yeniden doktora görüneyim mi?
şimdiden teşekkürler...

selam sahip olduğunuz hastalık sürekli takip gerektiren bir durumdur. o yüzden ilaçlarınızı sıkıldım deyip bırakma lüksünüz yok maalesef. kilonuza, şekerinize de ayrıca dikkat etmeniz gerekir. incili kadınlar başlıklı yazımı internetten bulup okuyabilirsiniz durumla ilgili hoş bir açıklama olabilir size. sadece bugünü değil yarınınızı da güvence altına almamaız gerekiyor. sevgiler.

doktor hanım merhaba tekrar.
daha önce yukarıdaki soruma cvp vermiştiniz çok kısa bir süre içinde tşk ederim öncelikle.
ne yazıkki sizin de belirttiğiniz gibi testimi yaptırdım prolaktinim 90 çıktı.
3 ay önce ilk yüksek olduğunu öğrendiğimde bile 44 tü.
ilaçtan sonra 1e düşmüştü. ama 1 aydır ilaç kullanmamıştım. 90a çıkmış.
bu kadar fazla bir yükselme karşısında şaştım kaldım. doktorum stres mevsim değişikliği gibi sebeplerden olmuştur dedi. halbuki çok da keyifli bir ay geçirmiştim. siz bu yükselmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
doktorum istanbulda. henüz ultrasona girme şansım olmadı. nisan 19da randevum. şu an dostinex kullanıyorum. acaba bu ay adet olma durumum olabilir mi? çünkü bütün adet belirtilerim mevcut ve çok sıkıntı yapıyor bana.

geçmiş olsun tekrar bence bu hormonun salındığı yerle ilgili bir grafi ya da mr istenebilir. neden dengesiz bir salınım oluyor diye bakmakta fayda var. adet görüpgörmeyeceğinizi buradan söylemek falcılık olur tabii:)) ama bence cella grafisi çektirin. doktorunuzla paylaşın. sevgiler.

kaydirigubbakcemile3 evet ben de sorarken buna yakın bir cevap vereceğinizi düşünmüştüm ama yine de şansımı deneyeyim dedim.
detaylı mr tetkikim yapıldı doktor hanım çok şükür herhangi bir sıkıntı çıkmadı.
bu arada bu sabah adet oldum kaydirigubbakcemile3
doktor hanım benim eşim denizci. normalde 4 ay denizde 2 ay karada.
fakat bu yaz 4 ay yanımda olacak. gebelik denemeleri için.
doktorlar 1 sene korunmasız ilişki diyor gebelik için ama ne yazıkki böyle zamanımız olamıyor bizim.
ben ilk 2 ay kendi denemelerimiz gebelikle sonuçlanmazsa son 2 ayda aşılama yaptırmayı düşünüyorum. kliniğinizde aşılama yapılıyor değil mi?
bazı yerlerde aşılamanın gebelik şansını çok arttırmadığını belirten yazılar okudum. sizin bu konudaki görüşleriniz neler?

selam tekrar. mr da birşey çıkmadığına sevindim. haklısınız sizin durumunuzad beklemek çözüm olmayacaktır. aşılama işlemi sadece zamanlamanın daha iyi yapıldığı ve spermin hareketli bölümünün direkt rahim içine bırakıldığı bir yöntemdir. gebelik oranlarını da bu nedenden dolayı tüp bebek tedavilerindeki gibi yüksek oranlara taşıyamaz. ancak siz de her ay tek sefer şansınız olduğu ve zamanınızın kısıtlı olduğunu düşünürsek aşılama uygun olabilir. ve şansınızı bir parça daha arttırır. edirne yakın, aşılama tedavisi yapıyorum. siz karar verdiğinizde 1 ay öncesinde benimle iletişime geçiniz lütfen. belki de bana gerek kalmadan gebe kalabilirsin. her koşulda haberlerini bekliyorum. sevgiler.

selam sanırım cevaplamayı atladığım sorun bu olsa gerek aramam gerekti. istanbulda mı yaşıyorsun? eğer dilersen değerlendirmeni birlikte yapalım tüp bebek ihtiyacaın var ise de ona göre yol belirleriz. biliyorsun yeni yasa ile tek embriyo transferi yapabiliyoruz en iyi şartlarda tedavinin yapılması çok büyük önem taşıyor artık. benimle iletişime geç lütfen. geç yanıt için de kusura bakma normal koşullarda hep hızlı cevap vermeye çalışıyorum, gözden kaçmış sorun:))

Merhaba Aytun hanım.Kan ve hormon tahlil sonuçlarımın hepsi normal ancakDHEA-SO4 sınırı geçmiş durumda orta hatta tüylenme sorunu var kilo ve akne yok.Yumurtalıklarda kist analizi için reglimin ilk 3 gününden birinde ultrasona gireceğim ve dhea so4 için enjektörle yapılacak galiba dengeleyici bir hormon ilacıyla 2saat boyunca yarım saatte bir kan alınıp sonuçlarım incelenecekmiş.Eğer bilginiz varsa zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:

merhabe ertesi gün hapından sonra eğer adetiniz beklediğiniz tarihin 1 haftadan fazla önüne gelir ise yani beklenenden farklı bir tarih olur ise bir sonraki adetinizde testlerinizi yaptırırsanız daha sağlıklı değrelendirme yapılabilr.

Hayırlı akşamlar dr hanım 23 yaşındayım ilk adet olduğum13 yaşından beri düzenli adet olduğumu bilmem pkoluyum bekarlığımda düzenli olmasada diane kullandm 2 yıl evlendikten sonrada tedavisiz 3 ay arayla 2 defa hamile kadım ve düşük yaptım 3. hamileliğim güzel sonuçlandı ve şuan Allah bağışlarsa 14 aylık bir kızım var adetlerim hala düzensiz ve çok ağrılı ikinci bebeği düşündüğümde tedavisiz olabilir miyim hamile kaldığmda kilomda vardı 1.70 78 şuan 80 kiloyum 2 3 ayda adet oluyrm tüylenme sivilce hala var çok yoruldm yardm ederseniz çok memnun olurum şimdiden sağolun Allah razı olsun Rabbim gönlünüze göre versin

selam daha bebeğin 14 aylık yeni bir hamileleik için erken hem fazla kilolarında var ise öncelikle bunlardan kurtulmalısın. korunma olarak süt veriyor isen hap tercih edemiyoruz ancak epey de emzirmişsindir bence sütü kesip hapa başlayabilirsin. ya da hormonlu spirallerden faydalanabilirsin. sonrasındaki hamileleliğini nasıl yaşarsın şimdiden öngörmek zor ama bir kez doğuma kadar bebeğini taşımış bir rahmin varki bu önemli bir şanstır.

merhabalar doktor hanım bir sorum olacak umarım cevaplarsınız 5 sene önce polikistikover teşhisi konuldu ve glucophage kullanıyorum. aralık ayında mikroenjeksiyonla bir gebeliğim oldu ama 6 haftalıkken düşükle sonuçlandı. benim sormak istediğim gebelik süresince bu ilaç kullanılmamıydı benim doktorum bıraktırmıştı çünkü birde düşük için kromozom testi pıhtılaşma testi yapıldı hiçbir sorun çıkmadı düşüğün sebebi polikistikover olabilirmi?

merhaba hocam, ben 6 aylık evliyim düzensiz adet dönemlerimden dolayı doktora gittim ve polikistikover sendromu olduğumu belirtti. Prolktin'im 35,98 - FSH 6,65 - TSH 2,867 - LH 11,18 - PROGESTERON 'umda (adetimin 21.günü ölçüldü) 0,21 bu değerleri taşıyorum. DOSTINEX 0,5mg ve PROGESTAN 200mg ilaçlarını kullanıyorum. 6 ay boyuncada progestana devam etmemi söyledi sizce bu detavi gebe kalmama yardımcı olur mu? Bebek sahibi olmak hiç aklımda yokken şimdi bebeğimin olamıyacağını düşünmek piskolojimi bozuyor son 1 aydır çok sinirli biri oldum:S lütfen bana yardımcı olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…