- Konu Sahibi yakamozmavisi
-
çok teşekkür ederim doktor hanım bir sorum daha olacak bu ara kanamalar başladığından beri iki ayda 10 kilo aldım sürekli aç hissediyorum ve karın bölgemde şişkinlik var çok yemememe rağmen böyle oldu glukophage adlı bir ilaçtan bahsediliyor bu konuda bana yardımcı olabilir mi acaba
merhaba.
ben de uzun süredir polikistiğim. adet düzenim ilaçla(dkh) düzelip bıraktıktan sonra düzenim bozuluyor. en son kasımda doktora gittim. gynelle kullanmamı söyledi 6 ay. 2 ay kullanıp ocak ayında bıraktım (kendi isteğimle) ve 1,5 ay geçti hala adet göremedim. bekarım ve 26 yaşındayım. ilaç kullanmak istemiyorum. ne yapmamı tavsiye edersiniz? bu ay yeniden doktora görüneyim mi?
şimdiden teşekkürler...
doktor hanım merhaba.
yaklaşık 1 sene önce pko olduğumu öğrendim.
çocuk istediğim için doktorum glucophage a başlattı.
2 aylık kullanımın ardından usg görüntümde ve hormon testimde pko ait bir belirti kalmadı.
daha sonra adetim düzeninde giderken 2 ay adet olamadım. usg görüntüm temizdi. hormon testini tekrarlayınca prolaktinim 44 çıktı. 1 aylık ilaç kullanımının ardından değeri 1 e düşürdük.
adetim yine çok düzenli gitti. geçen ay rahim filmi çektirdim. sonuçlar temizdi.
iltihabım olduğu için antibiyotik kullanımının 2. günü yani 25 şubatta adet oldum. fakat sadece 2 gün sürdü.2. günde lekelenme şeklindeydi. doktorum antibiyotik kullanımı çoğunlukla yapmasa da o yüzden kesilmiş olabileceğini antibiyotiği bırakmamı söyledi.
2 martta tekrar adet oldum. normal adet düzenim gibi 6 gün sürdü.
ben şimdi hangi adet tarihini geçen ayki adet başlangıncım olarak kabul etmeliyim doktor hanım? eğer 25 şubatsa 27-28 martta adet olmam gerekiyordu. tekrardan bir gecikme söz konusu olmuş oluyor. prolaktinim yine yükselmiş olabilir mi? test yaptırmalı mıyım? bütün adet belirtilerim mevcut göğüslerde hassasiyet şişkinlik..
yardımınız için şimdiden çok tşk ederim..
geçmiş olsun tekrar bence bu hormonun salındığı yerle ilgili bir grafi ya da mr istenebilir. neden dengesiz bir salınım oluyor diye bakmakta fayda var. adet görüpgörmeyeceğinizi buradan söylemek falcılık olur tabii:)) ama bence cella grafisi çektirin. doktorunuzla paylaşın. sevgiler.doktor hanım merhaba tekrar.
daha önce yukarıdaki soruma cvp vermiştiniz çok kısa bir süre içinde tşk ederim öncelikle.
ne yazıkki sizin de belirttiğiniz gibi testimi yaptırdım prolaktinim 90 çıktı.
3 ay önce ilk yüksek olduğunu öğrendiğimde bile 44 tü.
ilaçtan sonra 1e düşmüştü. ama 1 aydır ilaç kullanmamıştım. 90a çıkmış.
bu kadar fazla bir yükselme karşısında şaştım kaldım. doktorum stres mevsim değişikliği gibi sebeplerden olmuştur dedi. halbuki çok da keyifli bir ay geçirmiştim. siz bu yükselmeyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
doktorum istanbulda. henüz ultrasona girme şansım olmadı. nisan 19da randevum. şu an dostinex kullanıyorum. acaba bu ay adet olma durumum olabilir mi? çünkü bütün adet belirtilerim mevcut ve çok sıkıntı yapıyor bana.
geçmiş olsun tekrar bence bu hormonun salındığı yerle ilgili bir grafi ya da mr istenebilir. neden dengesiz bir salınım oluyor diye bakmakta fayda var. adet görüpgörmeyeceğinizi buradan söylemek falcılık olur tabii:)) ama bence cella grafisi çektirin. doktorunuzla paylaşın. sevgiler.
kaydirigubbakcemile3 evet ben de sorarken buna yakın bir cevap vereceğinizi düşünmüştüm ama yine de şansımı deneyeyim dedim.
detaylı mr tetkikim yapıldı doktor hanım çok şükür herhangi bir sıkıntı çıkmadı.
bu arada bu sabah adet oldum kaydirigubbakcemile3
doktor hanım benim eşim denizci. normalde 4 ay denizde 2 ay karada.
fakat bu yaz 4 ay yanımda olacak. gebelik denemeleri için.
doktorlar 1 sene korunmasız ilişki diyor gebelik için ama ne yazıkki böyle zamanımız olamıyor bizim.
ben ilk 2 ay kendi denemelerimiz gebelikle sonuçlanmazsa son 2 ayda aşılama yaptırmayı düşünüyorum. kliniğinizde aşılama yapılıyor değil mi?
bazı yerlerde aşılamanın gebelik şansını çok arttırmadığını belirten yazılar okudum. sizin bu konudaki görüşleriniz neler?
tekrar merhabalar dr hanım.cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim öncelikle.rahim filmi çekildi bir sorun yok denildi.tüp bebek deneyelim demiştir dr.verdiği ilaçları kullandım yanlız yumurtalar yeterli büyüklüğe ulaşmamış.toplayamayız dendi.şu aşamada tüp bebek denemeliyim?başka bir tedavi yöntemi varmıdır?iyi günler diliyorum.
afyondayım doktor hanım.oraya gelme imkanım yok.ne yapmam gerektiğini artık bilemiyorum.
Merhaba Aytun hanım.Kan ve hormon tahlil sonuçlarımın hepsi normal ancakDHEA-SO4 sınırı geçmiş durumda orta hatta tüylenme sorunu var kilo ve akne yok.Yumurtalıklarda kist analizi için reglimin ilk 3 gününden birinde ultrasona gireceğim ve dhea so4 için enjektörle yapılacak galiba dengeleyici bir hormon ilacıyla 2saat boyunca yarım saatte bir kan alınıp sonuçlarım incelenecekmiş.Son adetiminden 1hafta sonra Norlevo isimli ertesi gün hapını içmek durumunda kaldım.ilaç sonrası ilk reglde,ilaç tahlil sonucunu etkiler mi?Eğer bilginiz varsa zaman ayırdığınız için şimdiden teşekkürler.
Hayırlı akşamlar dr hanım 23 yaşındayım ilk adet olduğum13 yaşından beri düzenli adet olduğumu bilmem pkoluyum bekarlığımda düzenli olmasada diane kullandm 2 yıl evlendikten sonrada tedavisiz 3 ay arayla 2 defa hamile kadım ve düşük yaptım 3. hamileliğim güzel sonuçlandı ve şuan Allah bağışlarsa 14 aylık bir kızım var adetlerim hala düzensiz ve çok ağrılı ikinci bebeği düşündüğümde tedavisiz olabilir miyim hamile kaldığmda kilomda vardı 1.70 78 şuan 80 kiloyum 2 3 ayda adet oluyrm tüylenme sivilce hala var çok yoruldm yardm ederseniz çok memnun olurum şimdiden sağolun Allah razı olsun Rabbim gönlünüze göre versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?