ne şansı ya sen bu adamı maddem affedeceksin böyle bari ortalığı ayağa kaldırmaEvet uzun aradan snra merhabba polise gittim bugun ve hrrseyi anlattim darbe aldigim yerlerin resimlerini cekdiler ve bana cok yardimci oldular ben olani biteni anlattim fakat son kez denemek istedigimi sikayet etmek istemedigimi ceza verilmesini istemedigimi belirttim onlar da biraz yadirgadi hakli olarak ama genede evime kagit gonderecekler fakat ben esimin buraya geldigimi bilmesini istemiyorym dedim onlarda biz ona aciklama yapmak zorunda degiliz sende polise gittim demek zorunda degilsin dediler yani eve bir kagit gelecek polise gidecek ve polis onu uyarak calismak istedigimi belirttim bir numara verdiler sadece turkce konusan bir hat orayi arayip durumumu anlaticam ve bir daha ki sefere bana dokunursa direk polisi aricam ve kocamin elinden evin anahtarini alip onu burdan gonderecekler yada beni frauenhause yani kadin siginma evine goturecekler cocuklarimla tercih benim.Arkadasimin kayinvalide bir suru sey anlatti once b2 dil egitimi tamamlamalisim 7 yildir burda oturmayi doldurunca pasaporta basvur ve ise gir kura bitince dedi ve polis de benim burda cocuklarimla bosansamda kalma hakkim oldugunu soyledi bakalim ilerleyen gunlerde ne olacak ha bu arada ses kaydindanda bahsettim polise biliyorym suc bu ama dedim suphe insani bitirir ve esim hic itiraf etmedi dedim kadindan sikayetci olabilirmiyim dedim oda kadin ve esin isteyerek gorusmus onun icin bos yere sikayet islemez dedi neyse icim ferahladi bakalim eve kagit gelince kocam ne dusuncek hemen beni suclar sen polise gittin diye bende hayir dicem o kadar can havliyle bagirdim biri sikayet etmisdir burasi almanya diycem herseyin hayirlisi bi adim attim ona istemedigi sansida verdim bundan sona hata yaparsa herkes kendi yoluna benden bu kdr .Bu arada yarin hastaheneye gidip esimin darbe ettigi yerleri raporlaticam
Ne alaka herkes buraya derdini anlatmak zorundamı kendi başımın caresine bakabilirim çok śükür kimsenin aklına ihtiyacım yokBi kısmınız bayanı yargılamışsınız acaba yargılayan ve empati kuramayanlara soruyorum siz eşiniz yada sevgilinizle yaşadığınız sorunları bu denli açık yüreklilikle ve cesaret göstererek buraya yazabildiniz mi ? Bence çok saçma Diğer insanların fikirlerinin yaşam şeklini değiştirmesine izin verme Yapıcı eleştiriler gelişmene yardımcı olurken, senin canını acıtmaya çalışanları göz ardı etmeyi öğrenmelisin .
Valla normal olmadigini soyleyenlerden biride benim hatta dalga gectigini dusunenlerden biriBen polise ver esini diyenlere kizmadim bu kadin normal degil yalan konusuyor diyenler olmus onlara kizdim derdimi oldugu gibi anlatiyorum insanlar altindan bska seyler cikarip acimasizca yorum atiyor ve o yazida genel anlamda yorumlar guzel yazmisdim bosuna alinanlar olms iyi okunmali yazilan yazi
Size doğruları söyleyen, kadın olarak daha fazla yara almanizdan endişe duyan herkese tepki veriyorsunuz. Hatta konu açarak bile tepki verdiniz.ZeyMurEl Size bir şeyleri anlatmak için fikrini beyan etmiş, maşallah derlediğiniz laf kalmamış . Madem bize ne, madem sizin hayatınız, e o zaman konuyu neden açtınız?
Yahu burada hangi kadın siz mutsuz olun isteyebilir? Insanlar burada yaşadığınız duruma üzüldüğü için kızmış hala orada olmanıza. Kimse sizin mutluluğunuza engel olma derdinde değil. Ama sizin eleştiri kaldırma sorununuz var. Psikolojiniz bozulmuş olabilir çok doğru, Ama o zaman insanlara böyle çıkışarak yada size olumsuz yorum yapanları eleştiren konu açarak tepki vermeyin. Durun bir düşünün, hepimiz kadınız. Emin olun hepimiz siz iyi olun, acı cekmeyin isteriz. Çünkü yaşadığınız şeyleri okurken burada benim içim sızladı, emin olun.
Türkiye'deki şiddet gördüğü halde boşanamayan kadınları bir nebze anlayabiliyorum ama sizin gibileri anlamam mümkün değil. Burası Almanya burası Almanya deyip durmuşsunuz ama oranın hiçbir nimetinden faydalanmıyorsunuz. Burda kadınlar gerçekten çaresiz kalıyor, polis ilgilenmiyor, boşansa bile koca peşini bırakmıyor, bazı kadınlar bile boşanmış diye kötü gözle bakıyor. Siz Almanya gibi yerde hala şans veriyorum şans veriyorum. Adam istememiş bile. Aldattı şans verdim, dövdü şans verdim. Hak ediyormuş gibi. Seviyorum diyorsunuz bir de. Yazık, tek derdiniz koca olmuş çocuklarınızı düşündüğünüz bile yok. Oralara fazlasınız. Tr ye dönün de bari bahaneleriniz gerçekçi olsun.
Senin canini acitmaya calisanlari goz ardi et demissiniz. Kocasi tekme tokat kaburga kiracak kadar dovunce sorun yok biz niye bosanmadin diyince vaaoovv dimi?Bi kısmınız bayanı yargılamışsınız acaba yargılayan ve empati kuramayanlara soruyorum siz eşiniz yada sevgilinizle yaşadığınız sorunları bu denli açık yüreklilikle ve cesaret göstererek buraya yazabildiniz mi ? Bence çok saçma Diğer insanların fikirlerinin yaşam şeklini değiştirmesine izin verme Yapıcı eleştiriler gelişmene yardımcı olurken, senin canını acıtmaya çalışanları göz ardı etmeyi öğrenmelisin .
Türkiye'deki şiddet gördüğü halde boşanamayan kadınları bir nebze anlayabiliyorum ama sizin gibileri anlamam mümkün değil. Burası Almanya burası Almanya deyip durmuşsunuz ama oranın hiçbir nimetinden faydalanmıyorsunuz. Burda kadınlar gerçekten çaresiz kalıyor, polis ilgilenmiyor, boşansa bile koca peşini bırakmıyor, bazı kadınlar bile boşanmış diye kötü gözle bakıyor. Siz Almanya gibi yerde hala şans veriyorum şans veriyorum. Adam istememiş bile. Aldattı şans verdim, dövdü şans verdim. Hak ediyormuş gibi. Seviyorum diyorsunuz bir de. Yazık, tek derdiniz koca olmuş çocuklarınızı düşündüğünüz bile yok. Oralara fazlasınız. Tr ye dönün de bari bahaneleriniz gerçekçi olsun.
+1Hayır, anlamadığım nokta şu ki neden şimdi şikayetçi olmuyorsunuz? Bu adamın düzelnesini mi bekliyorsunuz? Boşuna beklemeyin, eve polis kağıdı gelince tekrar dayak yiceksiniz. Adam polisten korkar da düzelir diye ummayın.
Ilerde bosanma olursa polisteki darp raporlari resimlerim cocuklarimi almama vesile olacak sen ve senin gb dusuncesiz insanlar ne anlasin bunu ilgi budalasiymisim kisi kendinden bilirmis isi .Ben sizin ilgi budalasi oldugunuzu dusunuyorum. Surekli bir aksiyon siddet vs.
Bari polisleri bu ise bulastirmasaydiniz. Polise derdini dokup "imi iffidicim kicim i binim" demek nedir yani.
Gunluk ilginizi de polislerden aldiniz ohh super.
Yaw siz cok mu biliyosunuz sivri dille elestiri olmwz yeter attik benimle ugrasip laf sokmayin fikirlerinizi beyan edecekseniz edinnetmeyecekseniz etmeyinnhayirdir ya ikide bir brn ilgi budalasiymisimnkendimi dovmusum normal degilmisim yasadiklarimi yasadiginiz an anlarsiniznnasil bi psikolijide oldugumu ben 15 yasinda tanidimnesimi onsuz nasil yasanilir bilmem sucmu bu ya laf sokulmasi gereken bir durummu yeter isinize bakin polise git dediniz gittik derdiniz ne kocamdan beni bosayip arkamdan gulmekmi bu ne baski boyle ya annem yapmiyo bu kdr baskiyi aaaaa yazmayin bana daha bisi duzgunce konusam insan lazim bana laf sokan degil hadi isinize bakinSize doğruları söyleyen, kadın olarak daha fazla yara almanizdan endişe duyan herkese tepki veriyorsunuz. Hatta konu açarak bile tepki verdiniz.ZeyMurEl Size bir şeyleri anlatmak için fikrini beyan etmiş, maşallah derlediğiniz laf kalmamış . Madem bize ne, madem sizin hayatınız, e o zaman konuyu neden açtınız?
Yahu burada hangi kadın siz mutsuz olun isteyebilir? Insanlar burada yaşadığınız duruma üzüldüğü için kızmış hala orada olmanıza. Kimse sizin mutluluğunuza engel olma derdinde değil. Ama sizin eleştiri kaldırma sorununuz var. Psikolojiniz bozulmuş olabilir çok doğru, Ama o zaman insanlara böyle çıkışarak yada size olumsuz yorum yapanları eleştiren konu açarak tepki vermeyin. Durun bir düşünün, hepimiz kadınız. Emin olun hepimiz siz iyi olun, acı cekmeyin isteriz. Çünkü yaşadığınız şeyleri okurken burada benim içim sızladı, emin olun.
Haklisiniz dogru soyluyorsunuzzaten en kucuk yanlista daha bende cekmeyecegim haklisiniz buranin nimetleri cok fazla kendimizin degerini bilmek lazim bende ilerde arkamdan denilmesin cabalamadi veya kendim kendime demeyeyim cabalamadm belki olurdu diye ne bilim belki oda degisir evden disariya is disinda adim atmiyor sifrelerini kaldirdi istedigimde karistiriyorum telefonunu az bucuk duzeldi gibi geliyor ne bilimMrb hanimefendi bakin sizinle cok güzel konusucam eger özelden devam etmek istersendr yazarsin....
Bakin siz esinizi sevmiyorsunuz bir kere bunu kabullenin ...
Sonra konularinizi okudum cocuklarinizdan hic bahsetmiyorsunuz sadece esim esim esim bir kere bunu düşünmekten kendinizi alikoyun..biliyorum bnde bir anneyim ilk insan evladini düşünür belkide düşündüğünuz icin böyle davranislar sergiliyorsunuz..size sorsam desem ki evlenmeden öncede sinirlenirken kendinize siddet uyguluyomuydunuz "HAYIR" Cevabi alacagimdan da eminim..
Derdinizi anlatamiyorsunuz anlatsaniz bile sonunda esinizi dusunuyorsunuz cünķü yazdiklarinizin sonunda kendinizi hatali bulma ic güdüsüne giriyorsunuz bakin siz bir bayansiniz burda yalnis anlasilmasin dinimizde esimize karsi sabirli olmakta sevabtir ama demek degilki kendinede eziyet yap diye Allah korkusu icin cocuklarina yazik degilmi ...bnde bir siddetci baba elinde büyüdüm cocuklugumu hatirliorum tam gülümseyecegim yerde babam karsimda hayaliyle belirio ve hersey alt üst oluyo..annemin gördüğü siddetin haddi hesabi yoktu ...ve inanin babam tek annemi degil kardeslerimizden bende dahil 4 kisiyi silahla kovalamis insan ...biz babamdan siddet gördük ama suçlu gözümüzdr annem..ilerde cocuklarnizda sizi suclu bulucak,bulsunlar aman demeyin onlar iyi olsunda demeyin öbür dunyada bununda hesabina cekileceksiniz ve sunu diyeyimki benim icin annemden farkiniz yok...
Esiniz sadece sizi aldatmio sadece size siddet uygulamiyo cocuklarinizada ayni seyi yapio çünkü gören onlar sahit olan onlar canlarim kim bilir nasil korkuyorlardirdertlesecek kimseniz olmadigi icin cevreniz olmadigi icin kendinize guveniniz yok sizinle adam akilli konusan olmadigi icin eninde sonunda hata sizdr olmus oluyu...bir kere bunu kenara birakin benim hatam yok cocuklarim icin deyip dik durun eşiniz size vurduğu zaman kendinizi savunun ve ani bir seyde pencereleri acmanizi tavsiye de ederim...erkekler sizi bosarsa turkiyeye gitme olanaginiz sifir asil esiniz sinir dışı edilir bilmiorum bundan haberiniz varmi.ve devlet sizi siginma evinde sade bir kac ay belki tutar esiniz gidene kadar onum disinda ayri bir yerde sehirde ev tutarlar sana her ay cocuklar icin ve sizin icin tum gelirlerinizi karsilar bn hepsine sahit biriyim yakın akrabam sayesinde ..cünkü bndr almanyada yasiyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?