- 19 Nisan 2020
- 626
- 386
- 103
- 30
- Konu Sahibi Tatszhayat
-
Siz aşık olduğunuz sevdiğiniz bir erkekle mi evlenmek istersiniz yoksa daha rahat olabileceğiniz bir evlilik mi tercih edersiniz? Tabiki her insan ikisini de tercih eder ancak önceliğiniz hangisi ise ona göre yaklaşmanızı öneririm. Eğer sevgiyi ön planda tutuyorsanız mesleklerin hiçbir önemi yok ancak rahatlık derseniz tabiki polislerin askerlerin nöbet yada doğu görevleri olduğu için eşleri ister istemez zorlanabiliyor özellikle çocuk olduktan sonra bir de yanınızda yardım edebilecek kimse olmazsa o dönemde çok zorlanabilirsiniz. Umarım sizin için en hayırlısı olacak kararı verirsinizMerhaba herkese, bir kaç gündür konuştuğum birisi var . Kendisi polis, ben öğretmenim. Polis ve askerle evlilik çok zor diye duydum. Konuşmayı devam ettirip ettirmemek konusunda kararsızım . Polis eşleri var mı burada? Siz ne önerirsiniz ?
Polis eşiyim ve eşimle gurur duyuyorum. Adam olduktan sonra mesleğinin hiç önemi yok çok istediğiniz sorunsuz bir meslekten biri olur ama adam sorunlu olur onu bilemezsiniz . Bazı şeylerin meslekle ilgisi yok .Merhaba herkese, bir kaç gündür konuştuğum birisi var . Kendisi polis, ben öğretmenim. Polis ve askerle evlilik çok zor diye duydum. Konuşmayı devam ettirip ettirmemek konusunda kararsızım . Polis eşleri var mı burada? Siz ne önerirsiniz ?
Evet çok haklısınız. Benim eski nişanlım öğretmendi de ne oldu , karaktersizin önde gideni çıktı . Ama tekrardan farklı sorunlarla baş etmek istemiyorum , daha emin adımlarla yürümek istiyorum . Mesleğine hiç takılmadan tanımaya mı çalışsam yoksa zor meslek diye baştan mı hayır desem çok kararsız kaldım . O yüzden ikinci bir şana verip tekrar bir görüşme kararı aldımPolis eşiyim ve eşimle gurur duyuyorum. Adam olduktan sonra mesleğinin hiç önemi yok çok istediğiniz sorunsuz bir meslekten biri olur ama adam sorunlu olur onu bilemezsiniz . Bazı şeylerin meslekle ilgisi yok .
Valla evde işsiz oturup kendini kafdaginda zannedenler var...kişininin insanlığı değer yargıları önemli.esi polis asker olup mutlu olan da çok.2 öğretmen ,2 bankacı evlenip mutsuz olan da..Allah iyilerle karsilastirsinKendini kaf dağında zanneden biriyle bir ömür geçer mi bilmem ama önyargılıda olma dene yaşa gör belkide tam tersidir önemli olan anlaşıp uyum yakalamak gerisi teferruat
Öğretmendi de ne oldu derken. Öğretmenlik mesleğinde kadınsan ooo evlenilir diye düşünce var o da tamamen başka nedenlerden.. Yani mesleğe bakıp ilk bakışta önyargı ile yaklasilmaz olumlu veya olumsuz olsun.Evet çok haklısınız. Benim eski nişanlım öğretmendi de ne oldu , karaktersizin önde gideni çıktı . Ama tekrardan farklı sorunlarla baş etmek istemiyorum , daha emin adımlarla yürümek istiyorum . Mesleğine hiç takılmadan tanımaya mı çalışsam yoksa zor meslek diye baştan mı hayır desem çok kararsız kaldım . O yüzden ikinci bir şana verip tekrar bir görüşme kararı aldım
Evlenme amacıyla görüştüğüm için böyle bir sormuştum baştan mı konuşmasam diyeBir sürü polis evli olduğuna göre evlenilir demek ki. Soru mantıksız geldi. Keşke özelliklerini yazıp sorsaydınız ama birkaç günde nasıl anlayacaksınız tabii. Birkaç günde mesleğine göre evlenilir mı diye sormanız da garip birkaç ay konuşun ona göre sorun bari.
Polisin bundan haberi var mı peki?Evlenme amacıyla görüştüğüm için böyle bir sormuştum baştan mı konuşmasam diye
O algı şundan kaynaklanıyor . İki öğretmen , tatiller aynı güne denk geliyor . Meslektaş oldukları için birbirini anlama daha iyi olabiliyorÖğretmendi de ne oldu derken. Öğretmenlik mesleğinde kadınsan ooo evlenilir diye düşünce var o da tamamen başka nedenlerden.. Yani mesleğe bakıp ilk bakışta önyargı ile yaklasilmaz olumlu veya olumsuz olsun.
Evet ilk görüşmeden sonra hoşlandığını söyledi. O da evlilik maksadıyla görüşüyor flörtleşmek için görüşmüyor diye düşünüyorumPolisin bundan haberi var mı peki?
Ben ona sormuştum . İstediğin kadar kalabilir misin bir şehirde bizim meslekteki gibi dedim . O da evet sık sık yer değişikliğine gerek yok bizde de dediZor yanlari çok tayinci oluyorsun bi kere, senin tatiller uzun onun yilda 20 gün meslekte 10 yilin ardından 30 gün, ayri memlekettenseniz izinleri bölünce az zaman kaliyo, uzak yerdeyse tayinin yanliz oluyosun biraz cocuk olunca guvencen ana kaynana vs uzaklarda oluyo, eger sende cok arkadas cevresi falan edinmemissen yanlizlik cekiyosun uzak memleketlerde, adamin isi stresli hep olumsuz olaylar falan görüyor e bunun stresi elbette üzerinde olabilir. Ama burda kişinin karakteri önemli. Kapidan girdigi anda işini ardinda birakabilmeli. Bide bu benim yakinimdan midir bilmiyorum dikkatli bi insan pimpirikli mi desem her yere gitmeyi istemez yok orda saplar var aile ortami degil yok aksam burasi güvenli degil gibi gibi.. Bence önce insanin karakterine aranizdaki uyuma bakmalı..
Şöyle biliyorum istanbul bursa ankara falan gibi yerler 10 yıl kalma süresi. Ama diyelim tayin istedin listende olmayan bi sehirde cikabiliyo. Emniyetin isi belli olmuyo pek.Ben ona sormuştum . İstediğin kadar kalabilir misin bir şehirde bizim meslekteki gibi dedim . O da evet sık sık yer değişikliğine gerek yok bizde de dedi
Arti olarak kendi memleketi büyükşehirse kendi memleketinde calisabiliyo onun disinda kendi memleketime atanamiyo diye biliyorum.Şöyle biliyorum istanbul bursa ankara falan gibi yerler 10 yıl kalma süresi. Ama diyelim tayin istedin listende olmayan bi sehirde cikabiliyo. Emniyetin isi belli olmuyo pek.
Ben hep burda kalmak istiyorum gibi bir durum yok yani öyle mi ?Şöyle biliyorum istanbul bursa ankara falan gibi yerler 10 yıl kalma süresi. Ama diyelim tayin istedin listende olmayan bi sehirde cikabiliyo. Emniyetin isi belli olmuyo pek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?