• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pratik ıspanak yıkama medotları bilen var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi forga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hazır gıda taraftarı değilim sonuçta yıkanmış sebzeler hemen bozuluyor içine mutlaka bişeyler koyuyorlardır doğranmışların besin değeri kayboluyor.
baş tarafları keserim tek tek acılır yapraklar ilk suyunda çamurları yumuşasın diye bekletirim sonrada sirkeli suda bekletirim yıkarım bol suyla misssss sonrada sebze kurutucuda kuruturum

bulaşık makinasının durulama programında süper oluyor

bizim bi tanıdığımız bulaşık makinesinde yıkamış her biri tek dal halinde çıkmış yani yaprak maprak erimiş gitmiş

bende ıspanak konusunda dertlilerdenim iki gün önce pişirdim yemin ediyorum saat 2 de yıkamayabaşladım akşam 7 ye zor yetiştirdim

bende bundan sonra migros tan almayı düşünüyorum oranın sebzelerinin daha temiz olduğunu söylüyorlar

durulama programı soğuk su değilse öyle olur canım makina buna müsait olmalı su soğuk olmalı

Bulaşık makinesimi :roflol::roflol: Yok daha neler en iyisi çamaşır makinesine atsınlar en azından kuru çıkar :roflol::roflol:

biz eşimle çok severiz ıspanağı her pazara gittiğimizde alıyoruz ya börek ya yemek cokacimcoook
çamurunu akıtıp sirkeli suda bekletiyorum bende sonra da bikaç kere sudan geçiriyorum tertemiz oluyolar hihoyyyt

sırf kumu yuzunden ıspanak almayanlardanım bende
ama yınamıs paketlenmıs olanı bana mantıklı geldı
ona hercadıgım su ve ezıyet yerıne yıkanmıs alırım daha ıyı

hazır gıda taraftarı değilim sonuçta yıkanmış sebzeler hemen bozuluyor içine mutlaka bişeyler koyuyorlardır doğranmışların besin değeri kayboluyor.
baş tarafları keserim tek tek acılır yapraklar ilk suyunda çamurları yumuşasın diye bekletirim sonrada sirkeli suda bekletirim yıkarım bol suyla misssss sonrada sebze kurutucuda kuruturum

Hangi gıdada katkı yokki yediğimiz herşey katkılı zaten açıkta almış olsanız onların nasıl yetiştiğini biliyomusunuz? Tarım ilaçları kullanılıyor haberiniz var mı bunlardan ?

Annem, başlarını keser, 3-4 defa sudan geçirir ve ardından sirkeli suda bekletir. En son 1 defa daha yıkar, mis gibi de olur.

ıspanaklara birşey koyulmuyor canım. Sadece yıkama suyuna klor katıyor olabilirler o da içme suyunda da var zaten.
bulaşık makinesine deterjan konuyor o deterjandaki kimyasal bulaşıklarda kalıntı yapmaz belki ama sebzede mutlaka kalıntı bırakır. hem ıspanak gibi bir sebzeden kopan parçalar makineyi tıkayabilir. üşünmeyin KK'nın becerikli hatunları güzelce sirke-limon karışımıyla yıkayın ıspanağınızı

karbonatlı suda ıspanakları biraz bekletip durularsanız temiz ve güvenli sonuç alırsınız...

bende baslarini kesip yikiyordum ne kadar yikansada sanki citir citir ses cikiyor o yüzden sevidigim halde ispanak alamiyorum yikamasini sevmiyorum:(
sirkeyi hic duymamistim bir dakine öyle deniycem tsk kizlar.

pratik ıspanak yıkama yöntemini acıklıyorum...

yıkanacak ıspanakları sabah işe giderken bakıcıya veriyorum cocuklar okuldan gelinceye kadar bi güzel yıkıyor. bende akşam eve gelince kontrol edip bir kere daha sudan geçirip pişiryorum..
walla benim için bundan daha pratik bir yöntem olacagını zannetmiyorum..

yıka yıka bitmiyor yoksa walla.. sinir oluyorum..

yıkanacak ıspanakları sabah işe giderken bakıcıya veriyorum cocuklar okuldan gelinceye kadar bi güzel yıkıyor. bende akşam eve gelince kontrol edip bir kere daha sudan geçirip pişiryorum..

haha süperr delikafadulden delikafadulden

Aylin hakikaten çok pratiksin yemin ediyorum :roflol::roflol:

husniyece, senin yöntemini hiç duymamıştım denemek lazım

işte o tarım ilaçları için sirke konuyor zaten. paketlilerde yokmu sanki
klor dedigin çamasır suyu

işte o tarım ilaçları için sirke konuyor zaten. paketlilerde yokmu sanki
klor dedigin çamasır suyu

klor çamaşır suyu değildir. güvendiğiniz markanın ürününü alıp rahatlıkla tüketebilirsiniz
amblajlı ürüne güvenmiyorsanız organik ürün alabilir ya da kendiniz yetiştirebilirsiniz

ben önce bir su tektek çamurluysa eğer akıtırım..
sonra bir kaba su doldurup üzerinede bolca elma sirkesi bir 30 dk falan bekletirim..
sonra son su birdaha yıkarım tamamdır....

bizim bi tanıdığımız bulaşık makinesinde yıkamış her biri tek dal halinde çıkmış yani yaprak maprak erimiş gitmiş

bende ıspanak konusunda dertlilerdenim iki gün önce pişirdim yemin ediyorum saat 2 de yıkamayabaşladım akşam 7 ye zor yetiştirdim
bende bundan sonra migros tan almayı düşünüyorum oranın sebzelerinin daha temiz olduğunu söylüyorlar

bana bu çok tuhaf geldi...
2de başlayıp 7 ye zor yetiştirdim demişsin canım sanırım sen bir kaç kilo falan almıştın..
yoksa bu kadar saat fazla geldi bana....

ıspanağı çok sevmeme rağmen sırf buyüzden bende almak istemiyorum tek tek bütün yaprakları yıkıyorum deli oluyorum bidakine sirkeyi bende deniyeceğim

Penguen marka konservelerin hazır kavrulmuş ıspanakları çıktı,özellikle çalışanlar için süper bence...

Birgün eşim pazardan 1 kilo ıspanak almıştı,yıkarken ağlıyacaktım nerdeyse...
Valla ben yarım kilo alıyorum,sırf yıkamak derdine....

Back
X