• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pratik ıspanak yıkama medotları bilen var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi forga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ispanakları yıkama kabına alıp su dolduruyorum ve üzerine biraz sirke döküyorum buşekilde bekletin kumlarının döküldüğünü görüceksiniz. 1-2 su daha yıkayıp doğrayın ;)

bulaşık makinesinde bende yıkadım sonuç pekde iyi değil yapraklar heryerden dökülüo bide makineyi temizliycem diye uğraş ohooooo . valla ben hazır yıkanmış alıyorum artık onu temizleyeceğim diye akıttığım suyun parasınıda koyarsak eşitleniyor diye düşünüyorum .yorgunluğuda cabası en az 4 kere yıkayayım derken sırılsıklam oluyorum .
ayy kesinlikleee bu su masrafı olayı hiç aklıma gelmemiştii süpersinn :71:
Ben su masrafını hiç düşünmemiştim. Hazır ıspanak almak için iyi bir bahane oldu bana.. Eşimin tek yediği sebze olduğu için sıkça alıyorum ıspanağı. Bundan sonra hazırı alıp, aradaki farkı da su tasarrufu olarak düşünmek, kendimi müsriflikle suçlamamak adına çok yararlı oldu. Teşekkür ederim :)):jeyyar:
ayyyneeennn :71:
ne demek cnm bak bi ekleme daha yapayım malum ıspanak kış aylarında çıkar eh yıkama suyuda nisbeten sıcak olsun üşümeyelim diye şohbenden kullanıyoruz eh al sana elektirik yada tüptende tasarruf yerimseniben :roflol:
di mi yaa bi de sıcak su masrafı var :D

kesinlikle ve kesinlikle doğramadan ıslatıp, sonra da 3 - 4 su yıkamak. en güzeli...

bende hazir yikanmis aliyorum normalde.

Ama taze bahceden biri verirse o zaman tek tek yikiyorum. O zamanda dogramadan butun tek tek arkasini yuzunu yikiyorum ve her seferinde silkeliyorum kumu dokulsun diye. sonra tekrar suda bekletiyorum. sonra tekrar silkileyerek cirparak yikiyorum. sonra tekrar suda bekletiyorum.

Ispanakların köklerini sap kısmından keserim, zeytin yağlı ıspanak kökü yapmak için ayrıca temizler kurutup dolaba koyarım.

Yıkama esnasında 2 kap kullanmak en iyisi. Suyu süzmeden üstten yaprakları almak lazım, kum geri karışmasın diye. Zaten herkes öyle yapıyordur. Sirke mikrobu kırmak için mutlaka tüm yeşilliklerde kullanırım ama aşırı bekletmem. Bir kere de mutlaka tek tek yaprakları hızlıca elden geçiririm.

Eğer markette dondurulmuş olarak indirim vs var ise mutlaka 2-3 paket alırım. Kullanacağım zaman eritmeden tencereye atarım.

Pazı ve semiz otu da ıspanağa alternatif olarak bol bol tüketiriz. :kk77:

ben yıkamadan ince ince kıyıyyorum, sonra suya basıyorum, 5-10 dk sonra sadece ıspanaklarını yüzeyinden elimle alıyorum, daha sonra sirkeli suya basıp bekletiyorum, sirkeli suyu 2 kere falan değiştiriyorum, önce doğrayınca kumları yüzey küçük olduğundan daha çabuk dökülüyor bence, diğer türlü de denedim bu daha kolay geldi şahsen..

bulaşık makinasında yıkayanlar varmış, astarı yüzünden pahalıya geliyordur öyle diye düşünüyorum açıkçası:KK70:

lavabomu güzelce hijyen ediyorum tıpasını kapatıp ağzına kadar su ile dolduruyorum ve sirke koyup, köklerini ayırdığım ıspanakları bu havuzda 5-10 dakika bekletiyorum, sonra tıpayı açıyorum çamurlu su akıp giderken ıspanakları yıkayıp kenara alıyorum, bir kerede duru suda bekletiyorum ardından akan sudan geçiriyorum. Tamam pek pratik değil ama içim rahat. :)

Hepinize teşekkür ederim kızlar önerilerinizi dikakte alarak yıkadım ama öldüm bittim bütün öğleden sonra uğraştım yani, bi kiloydu çünkü ama gene de çamurlu yapraklar vardı. Bide bulaşık makinesinde yıkayanlar varmış, nasıl yıkıyolarmış, bilmiyorum mantıklı bi yöntemse tercih ederim valla
Aslında ıspanakta o kadarda demir yokmuş biliyomusunuz, temel reis falan yalan yani, ıspanak bi şehir efsanesi bence
:dilcikar: kaydirigubbakcemile3
ama çok lezzetli mecbur alıyor yıkıyoruz :)

Back
X