• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pratik ıspanak yıkama medotları bilen var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi forga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ay allahtan sezonu kapandıda kurtuldukkaydirigubbakcemile3

Bende Çooook ÜŞenıyorum yaaaa
ÇÜnkÜ yıkarsam yarım gÜnÜm gıdıyor
bıde Şu var pazardan alırken en temzı olanlarından alın yanı Çamursuz gÖrÜnenlerden

ben ıspanak yerine pazı alıyorum bu nedenle. yıkaması çok kolay ve tadı aynı ıspanak gibi.zemuszemus

sırf bu yüzden ıspanak almıyorum valla allahtan eşim de sevmiyoo:))

benim de eşim istedi 2 hafta önce..aldım attım dolaba...bu haftasonu annem geldi yanıma...dedim anne dolapta ıspanak var..ellerinden öper...
bana kalsa saatlerce yapamazdım..anneme de çok pratik geliyomuş ıspanak yemeği yapmak..

pazı da ıspanak gibi mi yapılıyor..onu nasıl yapcaz..ben sadece sarmasını yapıyorum da..

Hepinize teşekkür ederim kızlar önerilerinizi dikakte alarak yıkadım ama öldüm bittim bütün öğleden sonra uğraştım yani, bi kiloydu çünkü ama gene de çamurlu yapraklar vardı. Bide bulaşık makinesinde yıkayanlar varmış, nasıl yıkıyolarmış, bilmiyorum mantıklı bi yöntemse tercih ederim valla
Aslında ıspanakta o kadarda demir yokmuş biliyomusunuz, temel reis falan yalan yani, ıspanak bi şehir efsanesi bence
:dilcikar: kaydirigubbakcemile3

ben de doğramadan yıkarım. ilk yıkamada dıştan içe doğru hafif ayıklarım. iki üç su değiştiririm. en son suya yarım fincan kadar sirke koyar uzunca bekletirim. sonra tekrar durularım. çok su harcanıyor diye kumlu suları mutlaka çiçeklere dokerim. bahçe varsa oraya dökerim,en olmadı en yakın ağaca dökerim.

bulaşık makinesinde yıkayanlar makinelerinden olmuş bunu da belirteyim.

yeşil sebzelerde ve ıspanakta demir vardır. c vitamini vardır en önemlisi.taze ıspanaklardan bir iki tane salataya doğrayın böylece c vitamininden de faydalanırsın. ıspanakta demir vardır ama bu vücuda geçemiyor veya az geçiyor. bunun için ıspanak pişirdiğiniz zaman azda olsa kırmızı et tüketin. bu sayede demir emilimi yani vücuda alınarak kan yapımında rol oynamasına yardımcı olmuş oluruzz. sevgilerrrrr.

Son düzenleme:
sap kısımlarını ayırır çorba yaparım.mükemmel olur. yaprak kısımları yemekte kullanırım. yine yaprakları az haşlayıp dondurucuya atarım börekler için harika olur. yine dondurucudakini ıspanaklı keklerde kullanırım.

benim de eşim istedi 2 hafta önce..aldım attım dolaba...bu haftasonu annem geldi yanıma...dedim anne dolapta ıspanak var..ellerinden öper...
bana kalsa saatlerce yapamazdım..anneme de çok pratik geliyomuş ıspanak yemeği yapmak..

pazı da ıspanak gibi mi yapılıyor..onu nasıl yapcaz..ben sadece sarmasını yapıyorum da..

senin yöntem de gayet güzelmiş. ben evde annem varken yapıyorum.

pazının ben de sadece sarmasını biliyorum. ama labada dolması vardır bizim. üçgen üçgen sararım.pazıyı da aynen yapıyorum. ama içi ince bulgur ve baharatlar katıyorum. piştikten sonra salçalı sos yapıyorum. yoğurt ve sosla çok hoş oluyor.

Son düzenleme:
bebişin yiyeceği ıspanağı psikopat gibi yıkıyorum.kafamçokkarıştı kendimize superfresh dondurulmuş.:jeyyar:

ben ıspanagı dograyıp suya basıyorum bol tuz atıyorum her yıkama suyuna çünkü kumu dibe çökeltiyor en son yıkama suyunada sirke koyup bekletiyorum tekrar duruluyorum biraz zor eve t ama yinede kışın cok fazla sebze olmadıgı icin mecbur her hafta alıyorum.

çamurlu köklerini kesiyoruz, geri kalan kısmı bol su dolu bir kaba koyup iyice bastırıp çamurların ıslanıp çözülmesini bekliyoruz
1-2 dk suda kalıyor, fazla kalmasın çünkü vitamin suya geçer

sonra defalarca şu delikli büyük süzgecler var ya tek tek sap sap yıkıyoruz valla napalım
benimle annemin yöntemi bu
ıspanak başka türlü tam temizlenmiyor annem de ben de her dalı ayrı ayrı hırpalamadan ovalarız suyun altında

çocuklara çiğ olarak da 3-5 yaprak yediriyoruz biz de yiyoruz

çamurlu köklerini kesiyoruz, geri kalan kısmı bol su dolu bir kaba koyup iyice bastırıp çamurların ıslanıp çözülmesini bekliyoruz
1-2 dk suda kalıyor, fazla kalmasın çünkü vitamin suya geçer

sonra defalarca şu delikli büyük süzgecler var ya tek tek sap sap yıkıyoruz valla napalım
benimle annemin yöntemi bu
ıspanak başka türlü tam temizlenmiyor annem de ben de her dalı ayrı ayrı hırpalamadan ovalarız suyun altında

çocuklara çiğ olarak da 3-5 yaprak yediriyoruz biz de yiyoruz

Bende aynı bu şekilde yapıorum. Annemden geçen bir alışkanlık. Biraz zor olmuyor değil. ama bu şekilde yıkadığımda direk çiğ çiğ yiyorum. toprak tadı da almadım. Sanırım en yaygın kullanım bu şekilde

sirkeli suda bekletiyorum ve bol su ile yıkıyorum
yapraklarını da tek tek suyun altından geçiririm

çamurlu köklerini kesip atıyorum,sudan geçiriyorum yaprakları,sirkeli suya ıslıyorum birkaç saat sonra tek tek gene yıkıyorum
ve tabiki ıspanak sık pişirmiyorum hatta daha kış başlayalı almadım bile :37: yıkaması pişirmesinden zahmetli
vepratik önerisi ancak sirke...

kıvırcık yada marulu nasıl doğramadan yıkıyorsan bunuda doğramadan yıkamak lazım ilk kez doğranıp yıkandığını burda duydum bütün vitamini gider o şekilde:40:
köklerini kesip 3-4 defa yapraklarını yıka sonra sirkeli suda beklet en az 15 dakka sonra yıka ve doğra:13:

Benim evyemi tıkıyorum tabi önce güzelce yıkıyorum sonra suyu açıyorum su doluyor tüm kökünü aldığım ıspanakları atıyorum ve sirke koyuyorum 10 dk bekletiyorum tüm kum dibe çöküyor alıyorum suyu boşatma yaptırıp kumu yıkayıp tekrar dolduruyorum yine sirke ve bu sefer ovuyorum. Daha sonra yine ıspanağı alıyorum bu arada da soğanı kavurmaya başlıyorum. Bu sefer sirkesiz ovup çıkarıyorum tertemiz oluyor zaten rengi bile açık yeşile dönüyor sirkeyle hiçbirşey kalmıyor.

Paket ıspanaktan başka çare bulamadım ben de.. Onları da iyice yıkayıp sirkeliyorum, anca :(

kökünü hemen kesip atyorum.
doğramadan sirkeli suya atıyorum hemen. biraz bekletıp sonra doğruyorum.kumların çoğu gitmiş oluyor.
sonra tekrar tekrar yıkıyorum.

Back
X