• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Pratik ıspanak yıkama medotları bilen var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi forga
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yıkanıp paketlenmiş ıspanaklar besin değerini yitiriyo diyolar doğrumu ki:26:
o zaman bi önemi kalmaz yıkanmış almanın
:26:

başlık 6500 defa okunuş:1::1::1:

ama kabul edelim gerçekten dert yani
:44::44:

İspanagi cokk seven bi oglum var kış geldiginden beri her hafta yapiyorum
8 aylik hamile halimle 3 su yikiyorum ve iflahim kesiliyo diyebilirimm,yontemleri denicem bende

anlaşılan o ki,bunun pratik bir yöntemi yok..tuzlasan da,karbonatlasan da,sirkelesen de birkaç su yıkamak şart...
ben de önce birkaç su çamur atmak için yıkıyorum.sonra sirkeli suya,sirke yoksa tuzlu suya bastırıyorum.birkaç su yıkıyorum yine..hala yapraklarda çamur varsa tek tek yıkıyorum.bir bağ ıspanağı yıkamak bekleme süresiyle birlikte yaklaşık 1 saatimi alıyor. ıspanağı hafta sonuna biraz fazla almak da işe yarıyor.vaktim daha çok olduğunda hepsini yıkayıp doğruyorum.pişireceğim kadarını ayırıp kalanını dondurucuya kaldırıyorum.bir sonraki pişirmeye hazır ıspanak işime yarıyor:34:

valla böreğine bayılıyorum sırf bu yıkama işinden dolayı sık sık alamıyorum. çok zahmetli .bugün aldım. ıslattım .Allahım nasıl çamur çökmüştü dibine. sonra içime sinmedi. ayrı ayrı yıkadım. offf çok zahmetli insanda iştah kalmıyor. :((( neyse yarın inşalalh zebra kek tarifim var onu yapacağım:))

bu arada ıspanaklı börek için tarif vereyim..bilenler biliyordur zaten... ıspanağı kavurmanıza hiç gerek yok..
ıspanağı doğrayın,soğan da doğrayın ince ince..varsa lor,yoksa beyaz peynir ekleyin..yağ ve tuz bir de.. bu karışımı ben çiğ çiğ bile yiyorum,o kadar enfes birşey:34:

benim kızımda çok seviyor ıspanağı ama gerçekten yıkaması dert yaaa...

bazen diyorum 3 kuruşluk ıspanağa 5 kuruşluk su harcıyorum :52:
yıka yıka dur...

ben köklerini kesip kötü yapraklarını ayıklıyorum. sonra tuzlu yada sirkeli suya bastırıyorum 10 dk bekletiyorum...

ardındanda kaç su yıkıyorum bilmiyorum...

bide şuna dikkat edin kızlar ıspanakları koyduğunuz kaptan başka kaba aktarınca geride kalan suya bakın..
eğer hala bulanıksa yada suyu dökerken en dipte kum toprak varsa tekrar yıkıyorum...
bu işlemi su berraklaşana ve dipte kum kalmayıncaya kadar tekrarlıyorum ben..

yıkama işleminden sonra süzüp doğruyorum...

kolay gelsin

canım ıspanağı alırken çamurlu olanlarını almamaya çalış,
sonra kök kısmından kesip at, büyükçe bir leğenin içine koy üstüne su doldur biraz bekle,
sonra içinden ıspanakları al, suyun dibine çamurlarının çöktüğünü görürsün,o pis suyu dök,
tekrardan su doldur biraz sirke koy ıspanakları biraz daha suyun içinde beklet.
sonra musluğun altında tutam tutam yıka ve doğra, işte bu kadar:) afiyet olsun.

bende once dogruyorum sonra 3-4 defa yikiyorum. camuruna bagli..ve illakis irkeli suda bekletiyorum...en son kalan suya bakiyorum bende su temizse temizlenmistir. maalesef ispanagin daha kolay yikamasi yok :9:

ben ıspanakları ayıklıyorum. musluktan büyük bi kaba sıcak su doldurup sirke döküp ıspanakları içine atıyorum 15dk bekletip yine sıcak su ile bi kaç defa yıkıyorum.tertemiz oluyor.

önce köklerini koparıyorum 1 kaç kere suyun altında yıkıyorum sonra bir kabın içine alıp suyla doldurup içine bi miktar sirke koyup bekletiyorum daha sonra tekrar yıkıyorum ve doğruyorum

ayyy ne sıkıcı bi iştir
sırf bu yüzden ıspanak yapmaya üşeniyoz
ben erkenden bi suya basarım sonra gider gelir değişirim o suyu
sıcak olmaz ama hem sıcak su öldürür gibi yaşillikleri

gerçekten zahmetli bir iş,yemeğini çok seviyorum
bu aralar üstüste pişirdim acaba temizlendi mi diye 8-10 kez yıkıyorum bıktırıyor insanı:ssz:

evet ıspanak defalarca yıkanmadan gitmiyor kumu. ben önce köklerini atıyorum sonra yapraklarını suya basıyorum. sonra gün içinde işlerimi hallederken mutfağa gelip gittikçe suyunu değiştiriyorum. bu arada bekleyen sudan avuçla alıp başka kaba geçirirseniz çöken kum dipte kalır yeniden ıspanaklara bulaşmaz. bu işin malesef pratik yolu yok üç beş su kumu gidene kadar yıkamak lazım. ıspanağı yapmadan önce art artarda yapınca sıkıcı oluyor ancak mutfağa girdikçe arada bir suyunu değiştirince yapıcak zamana hazır oluyor.

ben dondurulmuş ıspanak alıyorum :27:

arkadasım dogramadan once yıkamanı yap.sadece kökünü alın.yapraklarını dogramadan yıkayın.ben 2-3 defadır boyle yapıoyrum.cok kolay oluyor.hem vıtamınlerı kaybolmuyor.bır de yıkama suyuna (tabı ben 5 dakıka fılan suda bekletıyorum.)bolca tuz atıyorum.kumlarını dibe çökertiyormuş.sakın dograyarak yıkama.zor oluyor.kolay gelsın.

katılıyorum once dogramadan yıkamak gerekıyor bende ole yapıyorum cok kolay oluyor dogradıktan sonrada yıkıyorum daha cabuk temızlenıyor,yıkamadan dıren dograndımı ısın ıcınden cıkılmıyor camur oluyor

arkadasım dogramadan once yıkamanı yap.sadece kökünü alın.yapraklarını dogramadan yıkayın.ben 2-3 defadır boyle yapıoyrum.cok kolay oluyor.hem vıtamınlerı kaybolmuyor.bır de yıkama suyuna (tabı ben 5 dakıka fılan suda bekletıyorum.)bolca tuz atıyorum.kumlarını dibe çökertiyormuş.sakın dograyarak yıkama.zor oluyor.kolay gelsın.

katılıyorum once dogramadan yıkamak gerekıyor bende ole yapıyorum cok kolay oluyor dogradıktan sonrada yıkıyorum daha cabuk temızlenıyor,yıkamadan dırek dograndımı ısın ıcınden cıkılmıyor camur oluyor

Son düzenleme:
Back
X