Premature Bebekler prematüre anneleri bakarmısınız

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nxixnxixm

nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.721
7
116
52
İstanbul
selam arkadaşlar
benim oğlum 2 ay 1 haftalık oldu :ecrin_bebek: ve yemesiyle ilgili sorum var..
şu an bugünden itibaren 100 cc ye başladık 4 saatte alıyor
azmı yiyor?? yada ne kadar yemesi gerekiyor?? mafoldumben
sizinkiler ne kadar yiyor??
lütfen yazın :Saruboceq:

Benim de bebeğim düzeltilmiş 2 aylık oldu. 3 saatte bir 120 cc veriyorum. bazen çok uykusu olduğunda uyandıramadığımda 4 saatte 140 cc veriyorum. 1.5 aylık olana kadar uyusa bile uykusundan uyandırıp veriyordum. Ama artık geceleri 6 saat çok derin uyuyor. Ben de gece uykusu da önemli olduğundan artık geceleri uyandırmıyorum. Ben de bazen çok fazla beslediğimi düşünüyorum. ıştahının kapanmasından korkuyorum. Çünkü sanki zorla yediriyor gibi oluyorum. ılerde hareketlendiğinde zaten kendisi itecek istemeyecek o nedenle biraz bu zamanları değerlendiriyorum. ınşallah ilerde yemekten bıkmaz..

bizede doktorumuz hep beslenmesi için belirli miktarlar önerdi ama asla uyamadık.ben,mde oğlum iki ay 3 günlük oldu.şu an üç kilo ve 3 saatte bir 120 cc kadar alıyorr.banada fazla geliyor bu miktar ama ne yapayım çok ağlıyor.ama her bebek farklıdır.onlar kendileri ayarlıyorlar kakasını yaptığı yada çok kusmadığı zamanlarda problem yok diyebilirim

dilamavi dr.nuz ne kadar önerdi?
ne zaman doğum yaptın yakınız seninle..
kaç kilo ve kaç haftalık doğdu??
3 saat sonrası kendisimi uyanıyor beslenmek için yoksa senmi uyandırıyorsun???

dilamavi dr.nuz ne kadar önerdi?
ne zaman doğum yaptın yakınız seninle..
kaç kilo ve kaç haftalık doğdu??
3 saat sonrası kendisimi uyanıyor beslenmek için yoksa senmi uyandırıyorsun???

nınım istersen seni msn ye ekleyeyim gerçekten yakınız orda ayrıntılı konuşalım olurmu?

Canım özelden mesaj göndermişsin. Site yönetimi oradan cevaplamama izin vermiyor. O nedenle cevabını buradan yazıyorum.
Benim oğlum 9 Mayısta 28 haftalık 1240 gr doğdu. 52 gün küvezde kaldı. Şimdi kronolojik 4 ay 21 günlük düzeltilmiş 2 aylık.Dün tarttık 6 kilo 300 gr.
Senin bebeğin düzeltilmiş 2 haftalıksa 100 cc iyi yiyor demektir. Yalnız şimdiden 4 saat ara vermemeni uyusa bile 3 saatte bir uyandırıp beslemeni öneririm. Benim hiç sütüm yok. Sürekli mamayla besleniyor bebeğim.

Senin bebeğin kaç haftalık kaç kg doğmuştu? Şimdi kaç kg?

benim bebeğim 33+3 haftalık 1530 gram hastane çıkışımız.
şimdi 4 kilo oldu.. 80-90 cc verdiğimde 3 saate bir uyanıyordu yada ben veriyorum.
şimdi 100 cc ye geçince 4 saate bir uyanmaya başladı..
yani 3 saatte versem 100 cc almaz diye düşünüyorum..
deniyeceğim 3 saatte bir..
ben 23 temmuzda doğum yaptım, kırkıncı haftamızı 15 eylülde dolduruyorduk..
yani doğru hesaplıyorsam 2 haftalık düzeltilmiş ayı ???

Benim bebeğim de düzeltilmiş yaşa göre 2 aylık,ben de bu beslenme miktarına çok takılıyorum.Önceden 3 saatte beslenirdi,ama şimdi 3 saati geçiyor bazen,120 cc den hazırlıyorum bazen bitiriyor bazen bitirmiyor.10 güne kadar falan sütü sağarak vermeye çalışıyordum,ama düzenli olmuyordu sağmam,azalmaya başlamıştı bu yüzden.3 saatte ancak 30cc çıkıyordu,onunda yarısı içerken ağzından akıyordu zaten,10 gündür bebeğim emmeye başladı çok şükür,ama 2,3 kez emiyor.Daha az mama içmeye başladı dediğim gibi,emerken başlarda bir süre yutkunuyor,sonra boş boş emiyor.Bu akşam da 30cc mama içti,ne kadar uğraşsam da içiremedim daha fazla,uyudu kaldı.Aç mı kalıyor diye düşünüp duruyorum.Bir de önceden gece acıkınca uyanıp ağlardı,ama şimdi ben uyandırıyorum.O da bazen 4,5 saati buluyor.Doktoru uyanınca besleyin diyor ama ben dayanamıyorum,uyur uyanık besliyorum.Sizinkiler uyanıyor mu gece,geceleri ne kadar saat aralıkla besliyorsunuz?

benimki 4 saati bulunca acıkıp ağlıyor.. bende önceden 3 saatte besliyordum ama şimdi 4- 4.5 saati buluyor. sadece gece 12 de mama veriyorum onun dışındaki öğünlerde anne sütü..
mama alınca uzun süre yatması normalmiş demin dr.uyla konuştum öyle dedi.

canım seninkinin kilosu nedir ??

selam

benim ikiz oğlan bebeklerim var 9 aylık oldular bekçet uzda kaldı.Takip hala devam ediyor.
Bizim dr bize 6 ay oluncaya 2 saat bir fakat biz 5 aydan itibaren 3 saat bir beslemiştik. 5 ay akadar haftada bir kontrol yaparak şöyle belirledik kilo*1, 6 olarak belirleniyor.hem hızla günde 20-30 gr alması öenriliyordu bunu yakalamak içinde bu öneriliyor.
3000 gr*1,6=48 yani 50 cc bunu uyguladık.ve istenilen düzende kiloyu yakaladık.şk sorun çıkarmadan 10 aylık ek gıdayı falanda alıyor düzenli yemek yiyorlar.bazen israrala yemek istemeselerde düzenli alıştılar.
size tavsiyem dr ne belirledi yemek için zorlamayın çünkü bebekler büyüdükçe sizinle yemek anlamında savaşa giriryor.5 aydan sonra kilo alınları yavaşlıyor.

slm kızlar bende yenı katıldım aranıza 34+5 de dogdu ıkızlerım kızım 2050 oğlum 2600 gr doğdular kızım 7 oğlum 11 gün kuvezde kaldı çok şükür evdeler suan 3 saatte bir 30-35 cc verın dediler ama kzıım 2 saatte 30 oğlumda 3 saatte 60 lık yıyoyor şimdilk.BEnim sorum sizlerdende göz muaynesi istedilermi? Küvezde kalan bebeklerde ve erken doığanlarda göz sorunu olablıyormuş aklım süreklı onda 1 ayklık olunca yaptrcaz bilgisi olan varsa bana özelden msj atabılırmı? malum yenı anneyım fazla giremiyorum nete geçmişe bakamkda çok zoroluyo bebişlerimden teşekkürler..

Geçen ay bu zamanlarda 4040 gramdı,5kg cıvarı olmuştur sanırım çarşamba kontrolümüz var

tülaycı göz muayenesi küvözde kalan tüm bebeklere uygulanan bir muayene.yenidoğan retinopatisi denen bir durum var buna önlem olarak yapılıyor.bebeklerin göz sinirleri 40 haftada yerleşiyor erken doğan bebeklerde yanlış yerleşmemesi için alınan bir önlem.genellikle solunum cihazına bağlanan yüksek miktarda fototerapi ve oksijen alan bebekler için daha fazla risk var ama sonucunda herhangi bir problem çıksa bile tedavisi mümkün umarım yardımcı olabilmişimdir.

merhaba arkadaşlar bende kızımı 29 haftalık dünyaya getirdim erken doğumla
1 ay küvezde kaldı hastanede ike 2 saatte bir 20 cc besleniyodu anne sütü + eprotein ile
şimdi kızım evde eve geleli 3 gün oldu ilk gün bende biberonla 2 saatte bir biberonla 20 cc anne sütü verdim dunden beridir memyi tutuyo fakat kafam karısık kaç saatte bir meme vermem gerekiyo bunu bilmiyorum bu konuda yardımcı olurmusunuz lütfen acaba

merhaba canım 2 saate bir emzirsen yeterli olur zaten oacıkınca huysuzlanacaktıda ama sen 2saatte emzir canım:ecrin_bebek:

benim kızımda 2 ay 3 haftalık düzeltilmiş yaşı1,5 aylık dr bize 3 saatte bir 90 cc vermelisin dedi.benim kızım beni emiyor ama mama da veriyorum.mamayı 3 saatte bir veriyorum arada da 1 kere beni emiyor 5 veya 10 dakika ama gelgelelim mamayı 90 cc içmiyor 50 cc içiyor bırakıyor acaba arada beni emdiğinden dolayı mı az içiyor kızlar? bir de bizde 3 gün kuvözde kaldık ama hiçbir cihaza bağlanmadan bize göz muayenesi ile ilgili kimse birşey söylemedi.kuvöze girmemizin nedeni beslenme problemimizdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…