- Konu Sahibi merveninbebegi
-
Masallah minmosa. Peki kilosu hakkinda bi yorumda bulundumu doktorunuz. Ben galiba kilosuna com takiliyorum cocugun. Birde ne kadarlik oldu 3 ayi bitti heralde rota asisibyapuldigina gore. Bende subatin ilk haftasi yaptiracagim rotayi ins
Bize bir defa isitme yaptilar gecri kizim cok sukur bir daha da yok sizde neden farkli acaba? Bnm bebegim 30 haftalik dogdu her seyden korkuyorum eksik falan test kalmasin diyeCumartesi günkü doktor randevusunda boy, kilo ve baş çevresi ölçümlendi. Rotavirüs aşısı yapıldı. Bu hafta karma, zatürre ve verem aşıları zamanımız gelmiş. Boy 50 cm, kilo 2800 gr, baş çevresi 35 cm olarak ölçüldü. Durumlar iyi, beslenme 60ml. ye çıktı. Aynı gün işitme (bera) testi yaptırdık, bu basamaktan geçtik. Kapsamlı işitme testi ise 2 ay kadar sonra yapılacak. Sırada rop muayenesinin 3. sü var. Her şey yolunda çok şükür.
Maşallah kuzucuga. Allah daha güzel gunlerini gostersin inş annesi :)Cumartesi günkü doktor randevusunda boy, kilo ve baş çevresi ölçümlendi. Rotavirüs aşısı yapıldı. Bu hafta karma, zatürre ve verem aşıları zamanımız gelmiş. Boy 50 cm, kilo 2800 gr, baş çevresi 35 cm olarak ölçüldü. Durumlar iyi, beslenme 60ml. ye çıktı. Aynı gün işitme (bera) testi yaptırdık, bu basamaktan geçtik. Kapsamlı işitme testi ise 2 ay kadar sonra yapılacak. Sırada rop muayenesinin 3. sü var. Her şey yolunda çok şükür.
Bize bir defa isitme yaptilar gecri kizim cok sukur bir daha da yok sizde neden farkli acaba? Bnm bebegim 30 haftalik dogdu her seyden korkuyorum eksik falan test kalmasin diye
Kapsamlı işitme testi her premature bebege yapılıyor mu?
Cevabiniz icin tesekkurler bnm bebegim 1240 gr dogdu ve 42 gun kaldi kuvezde sarilik olmadi.iki gun solunum cihazina baglandi daha sonra kendi nefes aldi.iki defa antibiyotik tedavisi aldi.ama entübe ne bilmiyorum oyle bir bilgi verilmedi bize.en iyisi bunu doktora muhakkak danismak.bilgiler icin cok tesekkurlerErken doğum, düşük doğum kilosu (1500gr dan az), yoģun bakımda yatış, bebeğe antibiyotik tedavi uygulanmasi, bebeģin solunum problemiyle doğması ve entübe edilmesi, sarılık yüzünden uygulaban fototerapi v.s... gibi kimi kriterler baz alındığı için bütün bu maddelere yanıtınız evet ise o halde risk altında olan bebeğe sahipsiniz demektir. Kapsamlı test daha uzun sureli ve detaylıymış. Tanısal abr testi yapılacak. Bunun için vucut agırliğının 3500 gr. geçmesini bekleyeceģiz. Doktorunuza mutlaka danışın eğer bu konuda aklınızda soru işaretleri varsa. Ayrıca odyolog bebeği 3 yaşına kadar yıllık olarak takip edecekmiş.
Kizlar mrb. Bebegim haftaya 3aylik olacak. Emerken resmen memeyle sawasiyo bildigin kawga ediyo. Çok zor emmeye basladi. Korkum memeyimi birakcak acaba. Sizden de boyle durumlar yasayip sonrasinda duzelen oldumu
Merhaba arkadaslar 30+5 preeklampsi nedeniyle dogum yapti bebegim 26 gundur kuvezde bu durumu yasayan anneler bana yardimci olur musunuz ne yapmaliyim yakinda eve gelicek ona nasil bakmaliyim nelere dikkat etmeliyim lutfen acil yardim istiyorum desteginize cok ihtiyacim var...
Merhaba arkadaslar 30+5 preeklampsi nedeniyle dogum yapti bebegim 26 gundur kuvezde bu durumu yasayan anneler bana yardimci olur musunuz ne yapmaliyim yakinda eve gelicek ona nasil bakmaliyim nelere dikkat etmeliyim lutfen acil yardim istiyorum desteginize cok ihtiyacim var...
Meraba canim tam dameeak ettim konuya deginmissin benim bebegim 2 ay 10 gunluk oldu en son 10 gun once 3 kilo 400 gr di bende hastameden beri biberon veriyorum tabi memeyi unutturmadim ama simdi tamamen memeye baslamak istiyorum ama memeyi emmeye baslayinca 5 dk sonra uykuta daliyo ve uyanmiyo ve mecburen yine sagip veriyorum cok caresizim artik emzirmek istiyorum ama yok napicam bilmiyorum bende senin gibi evde ki ilk haftada 20 gr kilo vermisti o gun hastaneden eve gelince dayadim biberonu sonun sagligindan daha mi onemli diye ama simdi meme emerken uyuyo be uyurken de cok derin uyuyo ve uyandirip emziremiyorum napicami sasirmis durumdayim U umutla06
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?