Premature Bebekler Premature bebekleriniz kaç haftalık,kaç gram doğdular ve hastanede ne kadar kaldılar?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

benim oğluşumda 31 hafatlık 2.100 gr doğdu 15 gün kaldı küvezde.aynı endiŞEleri bende yŞADIM VE YAŞIYORUM...benzer bir durumda 4. hamilelik yaşadım tek oğlum var.benim oğluş 15 aylık olcak.seninki ne kadarlık?

benim oğlum 02.05.09 tarihinde 36+4 haftalık 2.430 gr ve 44 cm doğdu.hamileyken beni çok korkutular kalbinin kenarında sıvı birikmiş kalp kapağı görevini tam yerine getiremiyo dediler gebelik haftasına göre başı büyük gövdesi ve bacakları gelişmemiş hatta zihinsel özürlü bile olabilir dediler vede içinde bulunduğu sıvı azalmış oksijensiz kalabilir normal doğum olursada ölüm riski var dediler oğlum sezeryanla doğdu 4 gece yoğun bakımda kaldı ve hiç birşey çıkmadı allaha çok şükür şuan iki buçuk aylık oldu 6.750 gr ve 59 cm tosuncuk oldu maşallah buarada oğlumun adı ahmet yusuf ii geceler opuyorumnanaktan

kızım 33 haftalıkken 1860 gr 42 cm boyu ile 18.05.1992 de doğdu..
çapa da 45 gün yattık..bir dizi tedavi gördü..çıktıktan sonra da fizik tedavisi devam etti..
gelişimi yaşıtlarına göre geriydi..şimdi kaç kilo derseniz..17 yaşında genç bir kız oldu..ve kilo verme derdinde,zamanın da kilo alsın diye ben çabalarken şimdi o yemek yemiyor nerdeyse :)
allah sizlere de o günleri göstersin..

ben 33+2 de doğum yaptım 2440 ve 2310 gr doğdular sadece 2440 gr doğan özel bakımda kaldı 7 gün kaldı yemek yemediği için kaldı .....28 haftalıkken sancılandım 33+2 kadar tuttular beni bu yüzden şanslıydım

ben de28 haftalık doğmuşum 17 gün hastanede yatmışım çok çok hasta olmuşum yaramaz bir bebekmişim annem çok çektim diyor ama bakın 22 yaşındayım merak etmeyin onlar da büyüyecekler

öncelikle geçmiş olsun canım. rabbim herşeye kadirdir sakın unutma. dua edersen Rabbime güvenirsen inşallah bi sorun çıkmaz. halamın kzıınında kalp rahatsızlığı vardı ciddi şekilde kesinlikle önermedi dr doğum yapamsını anne içind ebebeği içinde riskliydi. ama Rabbime güvendi ve yola çıktı sorunsuz bir hamilelik ve doğum gerçekleştirdi tosun gibide oğlu var şimdi.. mucize gibi gelmesin yeterki Rabbime güven canım. umduunu yitirme sakın emi..

arkadaşım merak ettim nasıl besledin yavrunu.bende 36+4 ken doğum yaptım 2260 doğdu ama şuan beslemede problem yaşıyorum.kadehle besliyorum çok zor oluyor bazen beni emiyor.sen nasıl besledin?benimki biberonu tutmuyor.

arkadaşım merak ettim nasıl besliyorsun oğlunu?bende 36+4 te doğum yaptım çok şükür iyiyiz ama beslemede problemimiz var kadehle içirerek besliyorum arada da beni emiyor.ama çok zor oluyor sen nasıl besledin.benim ki biberonu tutmuyor.

ilk 15 gün anne sütünü sağıp biberondan verdik, hastanede de öyle vermişlerdi.ama sonra ben yavaş yavaş biberonu azaltıp memeye döndürdüm.şimdi sadece emziriyorum.ilk doğduğunda da emme refleksi çok kuvvetliydi aslında ama çok küçük olduğundan 1 kez çekip yoruluyodu, kilo aldıkça çok kuvvetli emmeye başladı.şimdi sadece anne sütü alıyo memeden.

beninki 5 yaşı bitti,anaokluna başlıycak...

merhaba arkadaşlar 2 temmuz 2007 de oğlu 1 kilo ve 38 cm.olarak dünyay geldi.34 gün küvezde kaldı.bir çok sorunu olamsına ragmen (sol böbrek yok,sol yumurta yok.reflüsü var.guatırı var) çok şükür şimdi 2 yaşında.hiç üzülmeyin allah dermansız dert vermesin bunada şükürr...

opuyorumnanaktanGeçmiş olsun inş.en yakın zamanda her şey düzelir. Çocuğunla ve eşinle çok mutlu olman dileğiyleopuyorumnanaktan

Allah hepinize sabırlar versin hanımlar bilgi edinmek için girdim sayfaya ama ikinci sayfadan sonrasını okumaya yüreğim elvermedi.Rabbm ne zor şey böle korkular içinde beklemek. bizede erken doğum riski veriyorlar ilaç milaç derken 32. haftayı bitirmek üzereyiz ama hala korkuyorum .

Merhaba arkadaslar benim ikizlerim 34+5 gunluk dogdular 2440 ve 2150 gr lardi.12 gun kuvezde kaldilar.
su an yaklasik 11 kilodalar.yasitlaridan bile ilerde gidiyorlar hem boy hemde kiloda.

Slm herkeze!
Benim kızımda 36 haftalık 47 cm ve 2400kg dünyaya geldi küvözde kalmadı hiç. Ama en son kontrole gittiğimizde kızımın kalbinde ritim bozukluğu olduğunu öğrendik. Korktuk çünki eşimde, onun babasında abisinde ve ablasındada bu sorun var.
Sonra ogün tam 3 doktora muayene olduk ultrasona girdik. Kalbi küçük ve kalbdamarı olması gerektiğinden çok büyük dediler. Hemen yarın sezeryanla alalım bebek çok sıkıntıda dediler gerçektende kalbi sanki duracakmış gibi atıyordu.
Hemen o akşam hastaneye yattım sürekli kalp atışları kontrol edildi. Ertesi sabah dünyaya gözlerini açtı meleğim. 48 saat gözlem altında tuttular.
Ve bilmiyorum bir mucizemidir yoksa yanılgımı? Kızımın hiç bir problemi olmadığını herşeyin yolunda olduğunu söylediler. Eve çıktık ver şükür Allahıma şimdi kızım 10 aylık ve bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadık!

kilosu doğduktan sonra 2270 e düştü belirteyim dedim! Bir ay içinde 2950 gr oldu!

Şimdi boyu 73cm kilosu 7950gr.

selam benimde prematüre dünya tatlısı bir oğlum oldu...
23.07.09 da 33+3 haftalık 1630 gram doğdu 45 cm idi.. 10 gün küvözde kaldık..
şimdi 35 günlük oldu ve 2700 gram 49 cm olduk..
çok şükür herşey yolunda..darısı diğer annelerin güzel bebklerine...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…