Premature Bebekler Premature bebekleriniz kaç haftalık,kaç gram doğdular ve hastanede ne kadar kaldılar?

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
benim bebegim 45 gün erken oldu 10 gün küezde kaldı solunumu yetersizdi annemlere ölebilir demişler.ben daha yeni ögrendim,ama allaha şükür şimdi kucagımda 9 aylık yürütecde yürüyor,sadece kalbi delik dediler ama kendi kendini kapatıyormuş.allah herkese nasip etsin bu mutlulugu.sabır sabır sabır...

34 cm boyu
1,800 gr kilosu
12 gün kuvöz
11,06,2009 doğum tarihi
şuanda 2.5 aylık ve 5.5 kilo allaha şükür..
ALLAH YARDIMCIN OLSUN İYİ DÜŞÜN ÜZME KENDİNİ

benim kardeşim 26 haftalık 771 gr 32 cm doğdu doğalı 59 gün oldu şuan kilosu 1572 gr 39 cm yaşıtlarına göre şuan 33 haftalık durumu pek iyi degil ama allah yardımcısı olsun herkezin o minik meleklere güç kuvvet ailelerinede sabırlı olmsı için güç ver allahım:Saruboceq:

mrb benım bebegımde 34 haftalık dogdu kılo 1,700 kg ve boyuda 43 cm. 1 hafta kuvezde kaldı
su an 7 aya gırdı boyu 64 cm kılo 6,600 kg
erken dogan bebek daha hassas oluyor buyutmek zor allah hepınıze sabır bebıslerınızede saglık versın

benim kızım 33 haftalık 2600gram 54 cm doğdu. doğumdan sonraki gün evimize gittik ama 3 gün sonra kontrole gittiğimizde sarılık olduğunu söylediler. kızım 7gün hastanede yattı. hastaneden çıktığında 1900gram olmuştu. sonra kızım bi toparladı. herkez şaştı kaldı. şimdi 20aylık. her gören bu bebek yaşamaz diyoduk diyolar. mesela denizimi çıkarırlarken hastaneden daha fazla yatmasın. bu kezde enfeksiyon kapma riski artıyo dediler. ondan kaynaklı çıkardılar
hastanelerde enfeksiyon riski artıyor

bu mesaj konusunu açtığımda ne kadarda ümitsiz ve mutsuzdum. kızım hastanedeydi, büyümüyordu, aldığı 10 gr bile bizleri ne kadar mutlu ediyodu. rabbime şükürler olsun şimdi kucağımda yavrum. büyük bi sıkıntısı da yok. premature bebği olan anneler üzlmeyin demekle olmuyor ama inanın biraz zaman geçince bebğiniz kucağınıza gelince ilk günlerdeki o büyük ızdırap yerini tatlı bir telaşa bırakıveriyor. e birazda uykusuzluğa tabi. ama eminim sizlerde ben gibi her ne olursa olsun bebeğinizden şikayet etmeyeceğinize kaç kere yemin etmişsinizdir. alllah her annenin yürek acısını dindirsin, yavrularına kavuştursun sağlıkla inşallah.

sevgili arkadaşlarım hepinize geçmiş olsun inşallah diğer doğuracağınız bebeklerinizde bu problemleri yaşamazsınız.çünkü ne kadar zor olduğunu biliyorum. 2 ay ve 29 haftaya kadar 4 ölü ölü doğum 5. oğlum şu anda 5 yaşında 118 cm 26 kilo ve ana okuluna başlayacak.doğduğunda ise 7 aylık 2.150 gr ve 41 cm doğdu. ve 8 gün küvezde kaldı. sevgilerlea.s.

Benim oglumda 33 haftalik dogdu, kilosu 2.025 gramdi boyu ise 41 cmdi, 1 hafta kadar kuvezde kaldi.. Suan 28 gunluk oldu.. Cok sukur sagligimizda yerinde

Benimki biraz farklı olacak ama inşallah hepinize, özellikle de zor günler geçirenlere bir nebze olsun umut olur...

Ben prematüre bir bebek olarak gelmişim dünyaya. Hem de 1982 yılının koşullarında hem de vasat bir hastahanede.

6.5 aylıkken doğmuşum. 1.2 kg doğmuş, eve geldiğimde 900 gr kalmışım.

Hiçbir ekstra ilgi, tedavi vs uygulanmamış, kuveze bile koymaya gerek görmemişler. Hani kasaptan et alırken kese kağıdına sarıp verirler ya aynen öyle sarp sarmalayıp annemin kucağına verip eve yollamışlar beni.

Rahmetli babacığım derdi ki hep "ben kasaptan ete alırken bile 2 kg dan az almazdım. çocuk diye 1 kg kuzu etini verip gönderdiler bizi"

Şaka bir yana gerçekten çok zorluk çekmişler. ağzım çok küçük olduğu için meme ememiyormuşum, biberona ise hiç yanaşmamışlar zira ben biberon kadarmışım. Onun için de annem göz damlasına akıtırmış sütünü damla damla ağzımdan buldukları delikten içeri akıtırlarmış sütü.

Kemiklerim kırılmasın diye kucağa bile almaya korkarlarmış. Ne yapmışlar dersiniz? Babacığım bir ekmek sepetini özel olarak pamukla kaplamış, üzerine de bir kılıf geçirmiş işte size "ana kucağım"

Şaka değil evet ekmek sepetinde taşımışlar beni aylarca. Güneşe, ışığa çıkarmamışlar aylarca görme sorunum olmasın diye.

En büyük sorunum ise nefes almakmış tabii ki...Nefes borum tam gelişmediği için çok zorlanmışım. Hatta bir kaç kez nefesim kesilmiş mosmor olmuşum öldü sanmışlar beni ama mucize eseri hep geri gelmişim.

BU arada tüm bu çabalar doktor tavsiyesi vs değil. doktorlar ilgilenmemişler bile. Babam yurt dışından prematüre bebek bakımı ile ilgili kitaplar getirtmiş onlardan okuyup öğrenmişler hep. Hatta doktorum (heln beni gördüğünde senin adın mucize der) annemle babama "bu çocuğa çok bağlanmayın, hatta ad bile koymayın, yaşaması çok zor, yaşasa bile yaşıtlarından hem beden hem de zeka olarak hep geride olacak" demiş...

Amaaaa başta Allah'ın mucizesi tabii ama yoğun bir sevgi ve bakımla o şartlarda 6. aydan sonra yaşıtlarıma yetişmişim. Hatta 8 aylıkken konuşmaya başlamışım, 10 aylıkkense direk cümle kurmuşum. Sonrası ise hep yaşıtlarımdan önde geçti. Okula erken başladım, kolejde burslu okudum, üniversiteye 16 yaşımda başladım 20 yaşımda mezun oldum. Sonra bir üniversite daha okudum, Şimdi 26 yaşındayım 2 üniversite mezunuyum bir masterım var ve hali hazırda 2.sni yapıyorum....

Velhasıl kelam ben bir prematüreyim, hikayesi kötü başlamış bir prematüreyim...Ama Allaha şükürler olsun o şartlarda yaşayabilmişim...

Benim bebeğim 28 haftalık doğdu. 1240 gr, 37 cm. Şimdi düzeltilmiş 1 ay 10 günlük 5.5 kg, 58 cm. Kronolojik 4 aylık, Düzeltilmiş 1 ay 10 günlük. Davranışları doğması gereken tarihten gidiyor.

antalyadan aybüke 07ve hayalkaan arkadaşlarım.yada seseimi duyan diğer antalyalı arkadaşlar... bende ilk doğumumu 32 haftalık yaptım.şimdi antalyada yaşıyoruz .2. gebelikte sizin fikirlerinizi almam gerek yazın lütfen

benim kızım 1750 ve 36. haftada doğdu 1 hafta düşük doğum ağırlık sebebi ile küvezde kaldı 1.900 le çıktı erken doğum sebebi ikiz bebeğin anne karnında ani ölümü oğlumda 1.780 kiloydu.......

SEVGİLİ ARKADAŞIM BİRİNDE ERKEN DOĞUM OLDU DİYE DİĞER GEBELİKLER AYNI ŞEY OLACAK DİYE BİR KAİDE YOK BEN ÇOCUĞUNA BİR KARDEŞ LAZIM ONU HAYATTA YALNIZ BIRAKMA EN KÖTÜ KARDEŞ BİLE DIŞARIDAKİ KÖTÜDEN DAHA İYİDİR. TABİ ÖNCE DOKTORUNLA GÖRÜŞ VE FİKRİNİ AL.SEVGİLERİMLEopuyorumnanaktan

benim Defne'mde 24 haftalık ve 670 gr. doğdu, 570 gr.a düştü. 66 gün yoğun bakımda küvözde kaldı. İnanılmaz zor günlerdi onlar. Benim küçük mucizem çok mücadeleci bir bebek, çok güçlü, çok kuvvetli daha şimdiden hayata bende varım diyor. Ele avuca sığmıyor meleğim.1,610 gr.la hastaneden çıktık, şimdi 14 aylık ve 7 kg. Ama normal olması gereken yaşı 10 aylık. Malesef dr. ihmali yüzünden bir gözümüzü kaybettik, bir gözümüzde ileri derecede miyop. İnşallah büyüdükçe daha iyi olacak. Daha üç aylıktı iki kez ameliyat geçirdi. Hayatımın en zor günleriydi onlar.Benim bebeğimi de görenler ay ne kadar küçük, niye bu kadar zayıf falan diyorlar, o zaman canım çok sıkılıyor, herkese aynı şeyi anlatmak zorunda kalıyorum. O yüzden bende çoğunlukla 10-11 aylık falan diyorum. İki tane çok güzel, mükemmel kızım var, onları herşeyden çok seviyorum. Prematüre bebek sahibi olmak çok özel bir durum, onlar bizim küçük mucizelerimiz.Ben şu anda kızım için iyi bir dr. arıyorum. Bana tavsiye edebileceğiniz bir dr. varsa çok sevinirim. Allah bütün bebeklerimize sağlıklı sıhhatli uzun ömür versin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

arkadaşlar merheba bende 28 haftalık doğum yaptım bebeğim doğalı 4 gün oldu şu an küvezde biraz önce bi haber aldım bebişim kan basıncı azalmış kalbine bakılacakmış bebeğim 1 kilo ve 35 cm doğdu100 gr zayıflamış arkadaşlar küvezde neler yaşadınız nolur anlatın en ufak bişey duyduğumda korkuyorum sizden yardım bekliyorum lütfen deneyimlerinizi paylaşırmısınız yüce rabbim hepimizin meleklerini korusun

Canım ben de 28 haftalık doğum yaptım. 1240 gr 37 cmdi bebeğim. 52 gün küvezde kaldı.İlk zamanlar kilo vermesi normal bebeğin şişi iniyor. Benim bebeğim de 1115 gr'a kadar düşmüştü. Bebeğin daha yeni doğmuş zaman zaman inişli çıkışlı günler yaşanması normal. İlk zamanlar nöroloji, kalp, göz muayeneleri olacaktır. Bunlar normal ve seni korkutmasın. İnşallah en kısa sürede bebeğini sağlıkla kucağına alırsın.

çok saol arkadaşım daha çok yeni olduğu için her şetden korkuyorum duyduğum her şey korkutuyor acaba kötü bişeymi oldu diye düşünmekten kendi kendimi yiyorum çok şükür başka bi sorun yok sadece ciğer gelişimi ve bu kalp basıncı yarın verecekler ekonun sonucunu buna şükür bebişim iyi hayata direniyo yüce rabbim hepimizin yavrularını korusun

Canım senin şu an neler yaşadığını neler düşündüğünü erken doğum yapıp bebeğini küvezde bırakıp evine dönmek zorunda kalan bütün anneler çok iyi bilir. Bebeğin küvezde olduğu zamanlar çok zorhergün farklı haberler alıcaksın. Senin yapabileceğin en önemli şey şimdi metanetli olup bebeğini görmeye başladığın zamanlar hep onun yanında güçlü olarak; ona olumlu düşünceler göndermek olacaktır. Senin de söylediğin gibi bebeğin çok şükür hayatta ve direniyor. Ve küvez imkanı olmayan birçok bebeğe göre şanslı. İnşallah bundan sonra hep güzel haberler alırsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…