• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Prenses görümce.

Şeyi anlamıyorum ben herhalde kocanız ev işine baya yardım ediyor bir tek görümce batmış göze
Ben ben annesine yardım ederken oturan kocayı sevmem asıl senin annen baban ben nezaketen yardım ediyor
E sen de et hatta ön sırada etmelisin

o niye rahatsız etmedi
Evet gelin diyoruz ama bizde de kadın yapar algısı var hani
Görümceye daha büyük saygı duyulduğunu düşünğyorsunuz yaptığınız işler de aynı muhtemelen evde övülüyor da rahatsız oluyorsunuz
Bence olay bu

Bu konulardaki bu saçma bakış açısını anlamıyorum.

Eğitim seviyesi ile temizlik ve yemek yapma ters orantılı iki kavram mı?

Biri düşerken öteki tırmanıyor mu?

Ben de üniversite mezunuyum. Bu sebeple yemek ve temizlik yapamam öyle mi? Çözüm pis evde aç bi ilaç oturmam mı?

Bi arkadaşımın kız isteme töreninde benden çay ikrami yapmamı istediler. Erkekler çok kalabalıktı mecburen salonda erkekler oturdu. Kadınlar zaten mutfakta koşturmakla meşgul.

Erkeklere servis yaptım. Ama bu hoşuma gitmedi. Neticede orda o servisi yapacak 2 enişte vardı.

Ben bunu bir ortamda söyledim. 2 tane genc erkek orda otururken benden rica edilmesinden rahatsiz olduğumu belirttim. Komşumuz diyor ki "ama kızım onlar yüksek okul mezunu yapamazlar"

E ben de 4 senelik fakülte mezunuyum. Çay servisi yapmakla ne alakasi var. Ha bir alakası varsa da o zaman onlar dururken benim yapmamam lazımdı.

Ya siz eşiniz ve görümceniz ile birlikte yardim amacıyla yapacaksınız. Ya da yapmayıp laf sokulunca çatır çatır konuşacaksınız.

Kv me gittim. Küçük gelinim gelip temizliğimi yapacak sag olsun çok iyidir dedi. Öyle mi ne güzel kolay gelsin dedim.

Oğulların toplanıp yapsın. Ben eşimi anneme getirtip eline toz bezi vermiyorsam kimse de bana veremez.

Verirse de almam.

Bunun eğitimle alakası yok. Bunun cinsiyetle de alakasi yok.

Annesi yaşli ve yapamıyorsa bi zahmet oğlu düşünsün. Oğlu vicdan yapsın.

Oğlunun vicdan yaptığı yerde ben zaten yardim ederim. Yardim ederim ama kadin olduğum icin ya da eğitimli/ eğitimsiz olduğum icin değil. Insan olduğum için.

Son düzenleme:
Arkadaşlar benim bir görümcem var, benden 6 yaş küçük, kariyer yapıyorum ayağına evde hiç bir iş yapmıyor..inanılmaz şımartmışlar, yumurtasını bile 80 yaşındaki babası kırıyor. Tabi bu benim sorunum değil, benim sorunum kayinvalidemin kendi prenses kızı hiç bir şey yapmazken ben eşimle onları ziyarete gittigimde benden ev temizliği vs konularında yardım beklemesi ve istediği kadar yapmadığımda bana tatlı tatlı laf sokması. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramızda 8 saat mesafe var, sık sık görüşemiyoruz ama her görüşmede laf yiyorum. Kızı odasında takılırken benden kırk yılda bir gittigim yerden hizmet bekleniyor, hatta lohusayken bile! Bir kaç kez yaptım da ama bu sefer de eşim çok tepki gösterip kardeşine sinirleniyor. Kendi anneme sordum, ne düşündüğünü merak ederek ancak o kayinvaliden yaşlı, sen bosver onun kızını yardım et, temizlik falan muhakkak yap diyor. Şimdi yine ziyarete geldik, bir gün oldu, yarın itibariyle baslar laf sokmalar, tacizler... bu arada kızıyla benim eğitim düzeyimiz aynı. Aynı meslek grubundayiz, akademisyeniz ikimiz de... yani o elinde kitap, önünde bilgisayar büyük işler başarirken benim akademik emeğim yok sayılıyor, sıradanlastiriliyor. Bana saygı duymuyor gibiler. Belki de abartıyorum..abartıyor muyum?
Muhtemelen çocuğunuz var.Cocugunuzla ilgilenin izin vermiyor iş yapmama filan diyin.Benim görümcek de 41 yaşında çalışmıyor ama bir halt bildiği yaptığı da yok allahtan kusüs de aynı zamanlarda gitmiyorum kv gile yoksa elimde kalacak.

Valla bu da is😐😂 genelde onu dizen benimdir ve gercekten is yapmayanlar her zaman ayni kiisler oldugu zaman baya irrite oluyosun. Cunku yeyip kaciyolar ee biraksan annen yapacak.. en iyisi yapayim diyorsun
Aile evine gidip, orada kalıp masa hazırlayıp kaldırmayı,onları yerleştirmeyi hizmet etmek olarak algılamak fazla geliyor bana açıkçası.

Görümce yapmasa da eşimle beraber yaparım ben onları.

Gidersin senden özellikle temizlik bekler, ayrıntılı şeyler ister orası ayrı.

Birincisi görümceniz sizi ilgilendirmiyor ister yapar ister yapmaz onların problemi
ikincisi siz de yapmak zorunda değilsiniz. Yaptığınızda görümcenize bilenip ben yapıyorum o neden yapmıyor demeniz de saçma. Çok temizlik takıntıları varsa "anne sana temizlikçi çağıralım" dersiniz olur biter
Dedim ayol, pahaliymis:)))

Arkadaşlar benim bir görümcem var, benden 6 yaş küçük, kariyer yapıyorum ayağına evde hiç bir iş yapmıyor..inanılmaz şımartmışlar, yumurtasını bile 80 yaşındaki babası kırıyor. Tabi bu benim sorunum değil, benim sorunum kayinvalidemin kendi prenses kızı hiç bir şey yapmazken ben eşimle onları ziyarete gittigimde benden ev temizliği vs konularında yardım beklemesi ve istediği kadar yapmadığımda bana tatlı tatlı laf sokması. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, aramızda 8 saat mesafe var, sık sık görüşemiyoruz ama her görüşmede laf yiyorum. Kızı odasında takılırken benden kırk yılda bir gittigim yerden hizmet bekleniyor, hatta lohusayken bile! Bir kaç kez yaptım da ama bu sefer de eşim çok tepki gösterip kardeşine sinirleniyor. Kendi anneme sordum, ne düşündüğünü merak ederek ancak o kayinvaliden yaşlı, sen bosver onun kızını yardım et, temizlik falan muhakkak yap diyor. Şimdi yine ziyarete geldik, bir gün oldu, yarın itibariyle baslar laf sokmalar, tacizler... bu arada kızıyla benim eğitim düzeyimiz aynı. Aynı meslek grubundayiz, akademisyeniz ikimiz de... yani o elinde kitap, önünde bilgisayar büyük işler başarirken benim akademik emeğim yok sayılıyor, sıradanlastiriliyor. Bana saygı duymuyor gibiler. Belki de abartıyorum..abartıyor muyum?
Görümcenin iş yapıp yapmama durumu sizi ilgilendirmiyor.

Kayınvalideyi boşverin, evinde kaldığınız 70-80 yaşında bir kadının size hizmet etmesine, yemeğinizi önünüze koyup yatağınızı toplamasına, arkanızdan temizlik yapmasına gönlünüz razı oluyorsa yapmayın siz de.

Aile evine gidip, orada kalıp masa hazırlayıp kaldırmayı,onları yerleştirmeyi hizmet etmek olarak algılamak fazla geliyor bana açıkçası.

Ne masa kaldırması ayol, kızının pis bıraktığı wc ye kadar temizliyorum.

Ben böyle düşünmüyorum ya.

Evde herkes can hıraş temizlik yaparken, kenara çekilip izlemek olmaz.

Ama eğer evin kızı odasında keyif çatıyorsa ve benden temizlik bekleniyorsa, o zaman ben de yapmam yani. Hele hele ayda yılda bir geldiğim yerse, hiç yapmam.

Burada art niyet var dediğiniz gibi. gelin diye her geldiğinde temizlik yaptırmaya çalışan bir KV söz ediyoruz. bu durumda konu sahibinin de yapmaması gerekir.
görümce zaten gelin varken de yokken de temizlik yapmıyormuş ki

Aynen aynen bencede oyle zaten aynisini kendi evindede yapiyorsun.. ama detayli temizlige bekliyorsa sknti bence

Görümcenin iş yapıp yapmama durumu sizi ilgilendirmiyor.

Kayınvalideyi boşverin, evinde kaldığınız 70-80 yaşında bir kadının size hizmet etmesine, yemeğinizi önünüze koyup yatağınızı toplamasına, arkanızdan temizlik yapmasına gönlünüz razı oluyorsa yapmayın siz de.
Asıl mesele görümce bence. Ona kinlenilmiş ama neden?

E oğluyla kızı ortaklaşa versin olmuyor mu öyle?
Ya işte sorun para değil, altı yıldır çözemedim ben bu kadını. Dese ki hadi üçümüz yapalım, hiç sorun değil. Yahu ben niye kırk yılda bir gittiğim yerde komple temizlik yapayım.

Kendinizi kullanılıyor hissediyorsanız yapmayın, pahalıysa pahalı sanırım çalışan bir kadınsınız yardımcı birisini çağırın günübirlik, hediyeniz olsun.

Size evi kaldırıp dip köşe temizlik yaptırdıklarını sanmıyorum. Günlük sofra kaldırma bulaşık dizme süpürgeye çekme gibi işler mi? Bunlar normal. Ama ben de görümceyim, biz küçük gelinimle beraber yapıyoruz o işleri. Aranız nasıl görümcenizle? Aranız iyi değilse belki o yüzden siz gelince odasına çekiliyordur.
Yahu komple temizlikten bahsediyorum.. büyük küçük fark etmeden, iki dakika oturmasam mutlu olur. Görümcem yapı olarak aşırı mesafeli zaten, özel bir sorunumuz yok ama o odasında müzik dinlerken ben neden kırk yılda bir geldiğim yerde laf yiyeyim temizlik meselesi yüzünden.

Ya işte sorun para değil, altı yıldır çözemedim ben bu kadını. Dese ki hadi üçümüz yapalım, hiç sorun değil. Yahu ben niye kırk yılda bir gittiğim yerde komple temizlik yapayım.
Gitmeyin o zaman huyu buysa onu diyorum
Yapmak zorunda değilsiniz de
80 yaşındaki adamlara ne diyeceksiniz?
Üçümüz kim?

Şeyi anlamıyorum ben herhalde kocanız ev işine baya yardım ediyor bir tek görümce batmış göze
Ben ben annesine yardım ederken oturan kocayı sevmem asıl senin annen baban ben nezaketen yardım ediyor
E sen de et hatta ön sırada etmelisin

o niye rahatsız etmedi
Evet gelin diyoruz ama bizde de kadın yapar algısı var hani
Görümceye daha büyük saygı duyulduğunu düşünğyorsunuz yaptığınız işler de aynı muhtemelen evde övülüyor da rahatsız oluyorsunuz
Bence olay bu
Eşim yapıyor, mesele kayın validemin bakış açısı..onun bakış açısına göre kadin yapar. E tamam o halde kızın da yapsın.

Gitmeyin o zaman huyu buysa onu diyorum
Yapmak zorunda değilsiniz de
80 yaşındaki adamlara ne diyeceksiniz?
Üçümüz kim?
Ben, kızı, kendisi ya da ben eşim görümce... ama görümce olacak illa, netim bu konuda.

Back
X