Prenses Sendromlu Kızlar

Duka Tesla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2014
2.238
5.903
168
Prenses sendromlu kızlar ahh ah...

Her şeyin en iyisine ve en güzeline layık, pamuktan yapılmış ve asla bir külkedisi olmamış, sırtını rahatsız edip uykusunu böleceğine inandığı bezelye tanesi yüzünden komple yatağı yakmış, “beni seviyorsa başka bir yolunu bulur!” diyerek kule boyunca uzattığı saçlarını camdan sarkıtmamış, kurbağayı öpmeye tenezzül etmemiş adeta bir insan-ül harikulade.

Bu psikolojiyi gerçekten çözemiyorum. Bir insan sahip olduğu ya da sahip olduğunu sandığı bazı avantajlar yüzünden nasıl en önemli, en güzel ve en değerli olduğunu hissedebilir ki? Elbette herkesin hayatı kendisi için en önemli elbette herkes sevdiğinin en güzeli elbette herkes annesinin babasının en değerlisi ancak bu hisse Newton’un değişmez fizik kanunlarıymışcasına bağlanıp herkesin gözünde böyle olması gerektiğini düşünmek nasıl hastalıklı bir duygudur? İnsanın kendisini güzel ve başarılı bulması ya da kendisiyle barışık olması değil bahsettiğim bu çok çok ayrı bunların çok ötesinde bir halet-i ruhiye.

Sevgilisiyle tartışıyor, haksız, haksız olduğunu da biliyor ve ağzına geleni sayıyor ama aramayıp onun aramasını bekliyor, neden? Çünkü o bir prenses ve her türlü nazı, kaprisi çekilmeye değer. Trafiğe çıkıyor, sinyal vermeden şerit ihlali yapıyor ve bir de korna çalanlara el kol yapıp sinirleniyor, neden? Çünkü onun, geçeceği yollarda her türlü geçiş üstünlüğü var diğer sıradan insanlar da bunu öğrenecek. Yayalara yol vermek mi? Hah, bir de onlar için durup gideceği yere 0,33 milisaniye geç kalacak öyle mi? Komik olmayın. Evleniyor, düğünü saray ya da sarayvari yapılarda olmalı çünkü evlilikte en önemli olan şey budur ve doğduğu günden beri bu şatafata hazırlanıyor. Ona bu şartları sağlayamayacak erkek kendine adam demesin bir zahmet. Çocuğu oluyor, zannedersin Dalai Lama doğuruyor. Ya saçmaladım yine pardon nereden çıktı Tibet hem ne o öyle üzerine bir kumaş sarıp insan içine çıkmalar falan, daha giyinmeyi bilmiyorlar, İngiliz kraliyet ailesine varis geliyor yazacaktım. Haliyle o çocuk da diğer bütün çocuklardan üstün, bir kere prensesin ve onun evlenmek için seçtiği harika adamın genlerini taşıyor herhalde herkesin çocuğu gibi olmayacak. Benimki de laf, hıh. Tez 1. Yaş gününden itibaren şehzade konseptli doğum günü partileri düzenlene! İş hayatı? Hayat çalışmak için fazla kısa üstelik sıradan işler yapacak hali de yok, kimsenin altında çalışamaz ve kimse ona emir veremez tamam mı? Bazı sosyal sorumluluk projelerinde yer alabilir ama siteye ikinci bir süs havuzu yapılması gibi.

Arkadaş bu nedir ya? Yazarken sinirlendim, devam edemedim. Peki benim derdim ne ben bunları neden yazdım? İşte aşağı yukarı bu hislerle dolmuş ve hayatını buna göre idame ettiren atsan atılmaz satsan satılmaz bir kuzenim var. Hayattan beklentilerini karşılayacak ve kendisine her anlamda yakışacak prens sayısı o kadar çok olmadığı için sürekli bir mutsuzluk içerisinde ve bu bunalımın sebebinin aslında kendisi olduğunu göremeyecek kadar kör. Onu bu yanlıştan kalbini de kırmadan nasıl çıkarabilirim? Ne zaman lafını açmaya çalışsam görünmez şövalyelerini üzerime salıyor ve kendini kapatıyor. Aslında sihirlik sözcükleri söylersem kırk haramilerin mağarasını açabileceğimi düşünüyorum.

Sahi neydi onlar açıl susam açıl? Adracadabra?

Hahah aynı şeyi düşünüyorum, yakındır. Zaten artık neomuhafazakarların tesettüre girme etkinliği altında insanları bir yere çağırıp doğum günü partisi gibi hediyeler eşliğinde kutlama yaptıklarını okumuştum bir gazetede :)

Resmen beni anlatmışsın.
Yani bu konuda anlatılan prenses sendromu bende vardı.
Benimkinin iyi olmasının sebebi iki ailenin de tek torunu olmamdı, cidden prenses gibi büyüdüm. İyi okullarda okudum. Hiç maddi sıkıntı çekmedim. Üzerimde hiç baskı kurulmadı. Bu arada cidden saray gibi yerde düğün isterdim yalan yok...
Sonra ne mi oldu?
Ortaokul mezunu sevgilimle evleneceğim diye annem dışında tüm ailem beni sildi.
Maaşlı çalışıyorum. Ay sonunu getiremediğim için ek iş yapıyorum.
Bi' de düğün salonlarına bakıyorum.

Kuzenine gelince, belki istediklerini elde eder ya da vazgeçer? Kendi haline bıraksan tamamen? Belki benimki gibi bir şeyler olur da ayakları yere basar?

bu erkek milletine en iyisini yapan kızlardır bence.. fazla saf durunca da ezmeye çalışıyorlar.

Prenses sendromlu olmamanın karşılığı fazla saf durmak değildir. Bir de benim bahsettiğim sadece erkeklere öyle davranmakla ilgili bir şey değil ki, bir yaşam türü.

Ailenin seni silmesine üzüldüm ancak bazı şeylerin farkına varabilmemiz için bazı olumsuzluklara maruz kalmamız gerekiyor. Siz bu durumu kaldırabilmişsiniz gördüğüm kadarıyla ve kendi ayaklarınızın üzerinde duruyorsunuz. Ne güzel :)

Kuzenimi kendi haline bırakabilirim çok da üstelemiyorum aslında ancak gerçekçi hedefler koymasına ve hayatın farkına varmasına yardım etmezsem ona kötülük edermişim gibi hissediyorum.

Aynen öyle.. Hele ben bu tesettürlü çevreyi asla anlayamam..
Hem gösteriş günah dersin sonrada gösterişin alasını yaparsın...
bende kapalıyım , durumumda gayet var ama kesinlikle ne shower yaparım ne de kendimi idol olarak görürüm..
Bunlar hep bencillikten biliyorsun değil mi?
Dünyayı ben yarattım havalarında gezmek ne kadar basit bir davranış ya..
Bu prensesler daha sonra evleniyorlar, hemde pek çoğu kendinden düşük bulduğu ailelerin oğullarıyla daha sonra ne oluyor bal kabağına dönüşüveriyor o son model arabaları..Yada babaları çıkarıyor 3-5 bin tl veriyor kızına yazık yazık..

Aynen. Ya da tam tersi zengin muhafazakar bir ailenin oğlu ile evlenip sınıf atladığını düşünen, ne oldum delisi olanlar da var.

Senden yardım talebi var mı?
Düzelteyim aslında şöyle demem lazım.
Senin yapacağın yardımları algılayabilecek,ayırdına varabilecek durumda mı?
Bir açık kapısı var mı?

Aynen. Ya da tam tersi zengin muhafazakar bir ailenin oğlu ile evlenip sınıf atladığını düşünen, ne oldum delisi olanlar da var.
onların durumu çok vahim
Sırf bu sebepten ınstagramı kapattım..
Herkes bak ben nerede yemek yedim... Yok ne aldım, nereye gittim demek için orayı kullanıyor bu net..
Halbuki olmayan insanlar ne yapsın? Aaaa pardon onların görevide belli değilmi sizi beğenip, takip edip, egonuzu şişirmek..Çünkü bu dünyada sadece sen varsın gerisi sana hizmet için var..

Ama ilginçtir bunu nasıl başarıyolar bilmiyorum ama gerçekten önemli özel bi şahsiyetmiş gibi pır dönüyo insanlar etraflarında.Sanki öylesi dünyaya gelmemiş gelmeyecekmiş gibi.Hani bi dışlanma olur diye düşünüyosun ama o ne hissediyosa kendisi için, etrafındakiler de o auraya mı kapılıyolar nedir bilmiyorum onun gerçekten özel seçilmiş bi insan olduğunu düşünüyolar.

Erkekleri de yazarım bi ara, rahat ol
erkekleri fazlasiyla taniyorum, keza kamuspotlarini da ; )

kuzenle ilgili yorumumu yapayim, ne yaparsa kendi hayatina yapmis olur,
bazilari dusmeden, yanmadan ogrenemez...
onu oyle kabul eden birisi varsa mutluluklar dilerim,

bagimli biri ne uyarilari dikkate alir ne de psikologa gitmemekte israr ediyorsa sadist biriyle omrunu gecirmesine sadece kendi karari diyebilirim,
Rahatsiz oldugu seylerde veya gozleri gormeye basladiginda destek olurum, yardim ederim, hepsi bu.

tesettürlü tesettürsüz kimseye yakıştıramıyorum bu durumları .
Nimet ile gösteriş yapar olduk bu ne ya.
Sanki herkes aç geziyor bir tek onlar dışarda yemek yiyor dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…