Prenses Sendromlu Kızlar

Çok doğru söylemişsiniz aslında mutlu olmak, isteyene ne kadar kolay.
İyi kalpli bir kız ama maalesef farkında değil nasıl bir durumda olduğunun. Bunun önemli bir sebebi de annesi-halam oluyor- hala dünyanın en güzel kızı olduğunu empoze ediyor. Anneler işin içinde çocukları olunca objektif olmakta zorlanabiliyorlar ama bu artık sürreal takılıyor yani.

daha öncede harika bir konu açmıştım ama bdv de tek dert kaynanalar, kocalar ve görümceler..

Teşekkür ederim böyle destek mesajları görmek mutlu ediyor :) Başlığı "Kuzenimde Psikolojik Bir Sorun Var Yardımm" diye açsam ve sadece son paragrafı yazsam bdv'de kalır mıydı acaba?

Aynen bence de daha karizmalar, hakları yenildi hep

Ayna "senden daha güzeli var artık!" dediği anda "pff, snn be slk :s" demedi kadın, gidip plan yaptı. Doğum gününe çağrılmadığı zaman evinde ağlayıp "kendileri kaybeder" demedi. Gidip herkese restini çekti. Rapunzelin ana babasına zor yoldan da olsa bedavadan karın doyurulamayacağını öğretti. Kötü üvey anne kendi kızı gibi davransaydı külkedisine, şımarık kardeşlerden bir farkı kalmayacaktı. Öz anneyken çok mu iyiydi sanki, boşu boşuna dert edindi ocağın önünde. Deniz kızına da ne olacağını taa en baştan söylemişti kadıncağız, mucize beklerken iyi, yerine getirilince meh! Balık kalsaydı daha çok şansı olacaktı, diğer kızlardan farklı olduğu için. İki güzel bacak için öldü de iyi mi oldu?

Kuzene yapılabilecek bir şey yok bana göre, gerçekleri kendi gördükçe sinirleri bozulacak, bozuldukça daha üzülecek, üzüldükçe bir kaçış yolu arayacak, o kaçış yolunu da onun sadece doğuştan gelen avantajlarını öven bir erkekte bulmaz umarım Kıskandıkları için bana kötü şeyler söylediler kafası çok tehlikeli bir kafa, bir daha nasıl söyletmem diye dank etmesi lazım bir yerlerde. Dank etmezse de mutlu olabilir gerçi kendini prens zanneden "seni ancak ben kurtarırım" diyen biri oluyor onda da evine hasret kalıyorsun, ben hiç böyle hayal etmemiştim diye.

Bu saydığın cadıların hepsi azimli kadınlar, takdir ediyorum. Aslında masal sistemimizde de bir sorun var hem tuttuğunu koparıp cadıya kafa tutan hem güçlü hem de iyi kalpli bir prenses modeli geliştirmemişler varsa yoksa şımarık, korunmaya muhtaç ve mutluluğu tesadüflere bağlı güçsüz kız. Bu sendromdaki kızlarda bu masalların da etkisinin olduğunu düşünmeye başladım.

Kuzenimin yetiştiriliş tarzı da sıkıntılı ya annesi dünyanın en güzel ve en özel çocuklarına sahip olduğunu söylüyor her fırsatta. En ufak bir eleştiride seni düşman kabul edip onu kıskandığını iddia edebilir. Onun kızı da bir yüksek versiyonu oldu işte en sonunda :)

Papucumun prensesi..
Vallahi çok doğru sözler ile anlatmışsınız.
Kesinlikle katılıyorum size.

Bunların herşeye hakları var. Diğer insanların hiç birşeye hakkı yok..

Papucumun prensesi..
Vallahi çok doğru sözler ile anlatmışsınız.
Kesinlikle katılıyorum size.

Bunların herşeye hakları var. Diğer insanların hiç birşeye hakkı yok..

Genelde böyle tipler çok da boş oluyor değil mi? Ben hiç "kız prenses sendromuna girmiş ama hakikaten prenses gibi ülke versen yönetir" dediğim birini hatırlamıyorum :)

Oky ben bu arkadaşı kaçırmışım ya. Şimdi enler yarışmasında gördüm adaylığını, herkes de ona oy vermiş bakayım dedim. Bakar bakmaz bu konu geldi aklıma..

Cuk oturdu ama dimi

Mesajların birinde bu kızlar çevresinden de çok beğeni alıyor yazıyordu iddia sahibinin teorisini gerçeklemiş oldun :)

çevrede bu sitede bol söylesen kabul etmezler.kendi kendine bir şey meydana getiremezler çocuk dışında onu da bin nazla 9 ayda nerdeyse her gün doktora giderek yapar.büyük şehir için doğmuştur uzak yere yürüyemez.zor şartlarda eline unu tarhanayı kınayı isi tezeği yakıştıramaz.çünkü o bunu beceremez,becerenler evini her şartta çekip çevirenleri aşağılar kin duyar.o sadece bir tane ancak gerçekleştirdiği çocuğu sakındıkça gözüne batan çöpleri çıkarmak için doktor doktor gezer.eşimin amca kızının bir çocuğu oldu sanki hiç bu dünyada ondan başka doğuran yok.kocası hayırlı bir yolda değil boşanmanın arifesinde hamile kaldı. zaten kısa süre sonra kocası hapise girdi.milletin gözüne sokuyorlar sabiyi hiç çocuk görmemişler gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…