Canım,
Ben kullanmaya başlamadan önce o kadar çok araştırdım ki, inanamazsın. Bütün forumları, siteleri gezip binlerce sayfa okudum, doktoruma danıştım, eczacıma danıştım (kendisi yurtdışından gelme olduğundan bu konularda oldukça bilgili) en sonunda ikna olup, inanıp kullanmaya karar verdim. Doktorların bir kısmı daha doğrusu yurtdışında seminerlere, eğitimlere vs katılmamış ya da araştırmayanların ne yazık ki jelden pek haberi yok. Kaldı ki bir aile hekiminin branşı olmadığından dolayı onun bu jelden haberdar olması çokta mümkün değil. Ayrıca bu bir ilaç değil, sadece spermlere zarar vermeyen bir kayganlaştırıcı jel. Tıpkı Durex, O.K. markaların çıkardığı jeller gibi...
Kuruluk nedeniyle bir çoğumuz tükürük, bebek yağı, krem, diğer markaların kayganlaştırıcılarını kullanıyoruz ve bunlar da spermlere zarar verdiğinden hamile kalmamızı engelliyor. Doktorun söylediğine göre kuruluk bile hamile kalmamızı engellermiş. Hâl böyle olunca adamlarda düşünüp taşınmış ve spermlere zarar vermeyen bizim ıslaklığımıza eşdeğer bir kayganlaştırıcı jel çıkarmışlar. Sadece hamile kalmak için değil, büyük hastanelerde vajinal muayeneler esnasında cihazlara da, embriyo transferi sırasında da bu jeli kullanıyorlar.
keklik_58
'in de söylediği gibi sağlıksız bir sperm siz ne yaparsanız yapın döllenemez. Jel kullanmadan da bir çok kimyasal gebelik/düşük yapan arkadaşımız var. Sağlıksız gebeliklerin bir çok nedeni var. Eğer kimyasal gebelik, düşük hikayeleriniz varsa öncelikle bunların araştırılmasında, varsa tedavi edilip ondan sonra yeniden çocuk çalışmalarına başlanmasında fayda var. Ayrıca aşağıdaki linkten Hürriyet gazetesinde yayınlanmış bir doktorun röportajını da okuyabilirsiniz.
http://www.hurriyet.com.tr/cumartesi/14444681.asp