Prolaktinle başı dertte olup hamile kalmak isteyenler ve kalanlar........

mrb herkese konunun basında yazmıştım daha önce buraya benım prolaktınım 27.86 cıktı 1 yıldır bebek düşündük olmayınca doktora gittik adetin 3 gunu yapılan testti doktor dostınex verdi 1 ay haftada 2 gun olmak üzere toplam 8 adet hap içtim hapım adetin 9.gunu bittiği için adetin 10.gunu hemen tahlil yaptırdım hastaneye aradım fark etmıyor dediler bende yaptırdım sıfırlara düşmüştü gecenay cok sukur 3 ay bekleyın olmazsa gelın yumurta takkıbıne başlayalım dedi doktor bakalım bekmedeyiz inşallah tekrar cıkmamıştır yanı dostinez cok iyi bir ilaç ve prl 3.gunune haricindede yapılıyor
 

canım, sadece prl olduğunda şu zaman gel, demedi hiçbiri.
adenomdan ilk şüphelenen dr um(iyi bir kadın doğum dr.u), değerim çok yüksek çıkınca; uykunu alıp, stressiz, erken bir saatte testi tekrar yaptır. yine 100 ün üstünde çıkarsa mr çektirelim, dedi. reglin 3.günü yaptır, demedi yani...

senin diğer hormonlardan dolayı 3. gün yaptır diyorlardır bence. prl için çok farklı dr' da, çok test yaptırdım, sadece o olduğunda hiç gün vermediler. bence prl için fark etmiyor kaçıncı gün olduğu...
lh-fsh lar için önemlidir.

canım, bir de dahiliye seni gerekli görürse, endokrin uzmanına sevk eder mutlaka. bende ayrıntılı hormon testi istediğinde, birçok hormonda problem gördüğü için, hemen endokrine yönlendirmişti.

sen düzenlice tahlillerini dosyala. dr' lar gerekene bakarlar.

sen tıp fakültesine falan gittin mi canım? dr arayışın ne durumda?
 

inşallah sıfırdan sadece normal değere yükselmiştir. :)
Rabbim şifa versin.
inşaalh tedavin sonuç verir
Rabbim hayırlı evlatlar nasib etsin.
 

tmm tmm üstelemiyorum ki canım bende diyorum işte belki benim diğer hormonlarada baktığı için öyle denk gelmiştir ve benim aklımda öyle kalmıştır

dahiliye gerek görürse endokrine filan sevk eder ama sevk etmedi ve ben senelerdir pko ve prolaktinle savaş veriyorum.şimdi şimdi endokrine yönlendiriliyorum adenomdan. gittiğim doktorlar gerekli incelemeyi yapsaydı ben şimdiye kadar belkide çoktan bir evlat sahibi olmuştum.(Kısmetimde öyle bişey varsa tabi.) kaç sene olur olmaz ilaç larla geçti.kafasına göre dk hapları yazanlarla oyalandım durdum belki bi sonuç olur diye.
bazı doktorlar çok şeyi gözden kaçırıyorlar.gerekli incelemeyi yapmıyorlar.
ama hakkıyla görevini yapanda çok gördük canım.onlara bişey demiyorum.
ama hep bana böyleleri denk geldi ...
dr diyince bana bi sinir basıyor artık :) bu ay dinleniyorum canım ya gitcektim ama vaz geçtim. bu günlerde psikolojim sanki daha iyi
o zmaan aradım doktor yoğunmuş. şubatın bilmem kaçına randevu verebiliyoruz demişlerdi bende almadım. bıraktım dinlencem dedi bu ay.
özelden baktım dr yine ben.
tıp fkltesi filan hiç gitmedim bilmiyorum ki devlet tekiler gibi olursa valla daha psikolojim kaldırırmı tereddütteyim :)
 

menopoz durumu yok adet oluyorum hap içtiğimde..iyi dileklerin ve temennin için çok teşekkür ederim..evet hayırlısını zamanını Rabbim bilir.tek yapabileceğimiz sabretmek ve dua etmek.
 
 

Merhaba arkadasim :) evet dostinex cok etkili bir ilac. Ben 5 hafta haftada 1 tane hap ictim yani toplam 5 tane ve prl 145ten 42ye dustu. Benim adenomum oldugu icin uzun sure kullanacagim ama etkisini gosterdigi icin cok memnunum. Insallah en yakin zamanda bebegine kavusursun.
 

Kiz hani inatciydik biz, durmak dinlenmek yoktu? :)) saka, istedigin kadar dinlen ara ver ama bence de eskisehirdeki univ. hastanesine git. Hem pko icin dogru takip ve tedavi olursun, hem de adenom icin endokrinci takip eder.
 
menopoz durumu yok adet oluyorum hap içtiğimde..iyi dileklerin ve temennin için çok teşekkür ederim..evet hayırlısını zamanını Rabbim bilir.tek yapabileceğimiz sabretmek ve dua etmek.

Hap dedigin dk hapi mi? Tedavi edici, folikul gelistirici hap vermediler mi sana canim? Sadece adetin gelmesini saglayarak hamilelik gerceklesir mi bilemiyorum. Yumurta takibi ile kendiliginden yumurtluyormusun bakilmasi lazim bence.
 
Kiz hani inatciydik biz, durmak dinlenmek yoktu? :)) saka, istedigin kadar dinlen ara ver ama bence de eskisehirdeki univ. hastanesine git. Hem pko icin dogru takip ve tedavi olursun, hem de adenom icin endokrinci takip eder.

inatçıydık ama bazen inadımızda kırılabiliyor
bu ay hiç bi yere gitmek istemiyorum biraz rahat ediyim psikolojik olarak ama sonra ki ay mı gi derim daha sonra mı bilmem artık
hı yinede progestanı içicem regli olıyım diye.
sende mi üniv hastanesine gidiyosun.yoksa özelemi.kafam da karışık ama gidede bilirim
 

Jinekologum ozel hastanede, endokrinciye yeni basladim biliyorsun, o univ hastanesinde. Biraz tedavim ilerlesin baska jinekologlardan da fikir almak istiyorum.
Valla psikoloji cok onemli, o yuzden sen kendini nasil rahat hissediceksen ona gore davran canim benim
 

teşekkürler canım açıklama için.
detayları bilmiyordum. şimdi yazdıklarını okuyunca aklıma şu da geldi, belki ilaçların etkisiyle prl yükselmiştir. bazı ilaçlar bu tür etkiler yapabiliyormuş.
 

:)) Ben de forumun avukati gibi konuya atlamis oldum biraz ama biz baska bir konuda konusmustuk, burda da o cevap vermeden ben anlatmis oldum. Kusura bakmayin
 
mrb arkadaşlar
ben 6 ay içinde 2 bebeğimi kalplerinin durması sonucu kaybettim, bu yüzden de 2 kez kürtaj olmak zorunda kaldım. kürtajdan sonra adet kanamamda azalma olduğu için doktoruma gittim ve yapılan testler sonucu prolaktin yüksekliği olduğunu öğrendim. kürtaj nedeniyle rahim içi yapışıklık durumundan korkuyordum, prolaktin yüksekliği olunca sevindim desem yeridir. ama benim prolaktin 70 çıktı, ertesi gün devlet hastanesinde test yaptırdım bu sefer 85 çıktı. şimdi dostinex kullanıyorum önümüzdeki ay test tekrarlanıcak. mr da bişey çıkmadı şükür.
ama kızlar geçmişe şöyle bir göz attım ki benim değerim gerçekten yüksekmiş, tamamen strese bağlı arttığını düşünüyorum. bende pıhtılaşma problemi de var, daha onun şokunu atlatamadan bir de bu prl belası çıktı.
şimdi benim korktuğum; doktorum dostinexi kullanırken korunmamı söyledi. ancak bu prl düşse bile tekrar yükseliyormuş ama ben bu ilacı kullanırken nasıl çocuk sahibi olabilirim ki? madem korunmak gerekiyor, prl zaten gebe kalmayı engelliyormuş. yani aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık
kafam o kadar karıştı ki, buraya sizden moral bulmaya ve güç almaya geldim
 

hadi inşallah tedavin güzel sonuç versin de.1 ay geçti hayırlısıyla
şimdilik iyiyim böyle kalsın ya dr filan aylarımı doktorlar yedi bir iki ay da benden kafa izni olsun bişey olmaz (inş.)
 
Prolaktınden sebep bebegım olmadı ılac kullandm gectı gene olmadı ıkı ay gectı goguslerım buyudu gebeyım sandım nafıle regl oldm biliyorum gene prolaktınım yukseldı bıktım ya.
 
Kızlarrr
nerelere kayboldunuz yinee :))
inş. herkesin keyifler iyidir :)

Ben burdayim sekercim :)) prl konusundayiz ya, konuyu fazla sulandirmayayim diye yazmiyordum

Ben bugunlerde jinekologuma kizginim, netten arastirma yapip duruyorum, yarin yine tahlile gidicem. Ben de senelerdir dr kontrolundeyim diye seviniyordum baklavacigim, drum tek bir kan tahlili bile istemedi. Bana polikistik gorunum var ama pko degilsin dedi. Buna ragmen evlenir evlenmez clomid ve gonal f verdi. Ben de arastirinca hem fsh ve lh oranina hem de insulin intoleransina bakilmasi gerektigini okuyorum. Ona gore verilen ilaclar degisiyormus. Tahlil yapmadan nerden anladi? Gecen hafta hastaneye gidip myom ameliyatimdan once cekilen ultrason sonucunu buldum dosyamdan. Orda yumurtaliklarda pek cok kist oldugu yaziyor. O zaman sormustum druma, o herkeste var demisti, kafana takacak birsey degil. eger sorun varsa idi ben bu kadar yilda tedavi olurdum ( yarin kendi kendime tahlile gidiyorum, sonuclarimda pko cikarsa gidip ona gosterecegim sonucumu, bilsin. ama drumu degismeye karar verdim. Bir de endokrin drumun istedigi hormon tahlillerini gorunce "onune gelen de tahlil yaziyor" demesin mi? Bosuna zaman kaybettirip ilac yuklemektense birkac tahlil yapilsaydi ne cikardi? :S bu da daha buranin en iyi drlarindan, baska sehire gidiyorum her kontrolde.

Bende durumlar boyle kizlar. Siz napiyorsunuz? Baklavacigim moralin nasil oldu?
 
Illa birseye takacagim ya, prl duzene giriyor, adenomdan umutluyum uzun vadede, simdi pko ihtimaline taktim. Gecen hafta da kocama takmistim, gidip sperm sayimi yaptirdi da iki gunde dilimden kurtuldu :)) sonuclari cok iyi cikti sukur ki. Kizlar ben bu 11 aylik surede daha nelere takip ne tahliller yaptiracagim acaba :)
 

olsun kız yine de yaz buraya özel msj yazamıyorum diyodun en son yoksa nerde konuşcaz :)
ama sen prolaktini bırakıp pko yu kafana taktın.hemen sıkıntı yapma.ama inş öyle bişey çıkmaz.
çıksa bile bazıları kendi kendine hamile kalıyor yani tedavisiz.bölki seninde öyle dir canım sıkma canını.
başka dr larla da görüş bencede benim gibi dr maduru olma ama kafana bu kadar takma .sonuçta şuan bir tedavinin başındasın.belki de dr un öncelikli olarak adenom tedavi etmeyi düşünmüştür.sonra diğer sorunları.bilemedim şimdi.
allah allah tahlil yapınca ne sorun oluyo.yapılsın herkesin içi rahat etsin .önüne gelen tahlil veriyomuş.öyle denirmi o da doktor o da doktor...
Rabbim yüzünü güldürsün inş.
pko çıkmaz inş.
yarın sonuçlarını yaz tatlım öpüyorum.
ben iyiyim moralim iyi.her ne kadar çok takmıycam desemde yine de biraz takıyorum ama önceki aylardan iyiyim. çalışmalara devam ediyorum şimdilik.bat a kadar böyle idare edicem bakalım hayırlısı hepimiz için.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…