• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Promosyon parası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben bu zamana kdr hiç kullanmadım hatta bağış yaparken önerilen şekilde bağ yaptım ama sizin sorununuz daha farklı bugün promosyon var dün yoktu yarın yok her zaman ne bahane bulacak?

Banka promosyonundan daha büyük sorunlarınız var gibi görünüyor. Kaç çocuğunuz var, yaşları kaç ? Dişleriniz için devlet hastanesine gittiniz mi ? Neden dişinizi çektirecekmişsiniz ?

6Eşinizin, sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak parası yoksa, verilmesi şartlara bağlı olan promosyonun kullanımı neden uygun olmuyormuş ?
Ben babamı 13 yaşımdayken kaybettim. Ondan sonrada ağzımda dişler teker teker çürümeye başladı. Zamanında annem 2 tane implant yaptırdı 18 yaşımdaydım. Sonrasında hamileliklerimde 4 dişim daha çekildi. 2 yıl öncede annem yine 2 tane dişimi yaptırdı. Onunda fazla bir geliri yok babamdan dul aylığı alıyor. Şuanda 2 tane dişim ağrıyor ve annemden isteyemiyorum. Eşiminde dediği çektir sonra yaptırırız ki öyle diye diye yıllarımı geçirdi. Kızlarımın biri 9 biri 5 yaşında. Memur olursan çalışırsın yoksa çalışamazsın diye direndi yıllarca ki benim de referansım olmadığı için hiç bir yere yerleşemedim. Eşimin parası var ama bana faydası yok malesef. O nedenle promosyon parasını bana ver dişlerimi bari yaptırıyım dayanamıyorum ağrısına dedikçe sanki hikaye anlatıyorum geçiştiriyor her defasında. Bu konu dışında bir sıkıntımız olmadı parasını isteme canını ye hesabı onunkide

Benim halam promosyon parası ile görümcesinin borcunu ödedi. Ama kendi ihtiyaçları yoktu. Diş sorunu yada maddi sıkıntı olmasa bağış olabilir derdim ama neticede sağlıkla ilgili paraya ihtiyacıniz var.

Ben babamı 13 yaşımdayken kaybettim. Ondan sonrada ağzımda dişler teker teker çürümeye başladı. Zamanında annem 2 tane implant yaptırdı 18 yaşımdaydım. Sonrasında hamileliklerimde 4 dişim daha çekildi. 2 yıl öncede annem yine 2 tane dişimi yaptırdı. Onunda fazla bir geliri yok babamdan dul aylığı alıyor. Şuanda 2 tane dişim ağrıyor ve annemden isteyemiyorum. Eşiminde dediği çektir sonra yaptırırız ki öyle diye diye yıllarımı geçirdi. Kızlarımın biri 9 biri 5 yaşında. Memur olursan çalışırsın yoksa çalışamazsın diye direndi yıllarca ki benim de referansım olmadığı için hiç bir yere yerleşemedim. Eşimin parası var ama bana faydası yok malesef. O nedenle promosyon parasını bana ver dişlerimi bari yaptırıyım dayanamıyorum ağrısına dedikçe sanki hikaye anlatıyorum geçiştiriyor her defasında. Bu konu dışında bir sıkıntımız olmadı parasını isteme canını ye hesabı onunkide
bu konu dışında bir sıkıntınız olmadı mı🙄daha nolsun. adam sizin sağlık sorununuzla bile ilgilenmiyor

Dinen uygun görülmediği için diyanet kendi çalışanlarına vermiyormuş (onlar da isyanda :))
Dini açıdan durum belli, eşiniz de size vermek istemiyor.
bu parayla camiye vs bile yardım yapmayı uygun bulmayanlar var.

eşinize yatan ekstra bir para olduğu için kullanım tercihi ona ait.
yine de ben olsam benim ihtiyacım varken başkasına vermesini kabullenemezdim.
Benim imam akrabam aldı diye biliyorum, imamliktan emekli akrabam da aldi

Öğrenmek için soruyorum , sonuçta kimsenin parasını çalmıyorsunuz ya da gasp etmiyorsunuz.
Bu size tanınan bir hak .
Neden dinen uygun değil merakımdan soruyorum ?
Çünkü islamda faiz net bir şekilde haram. faiz bir akdin, anlaşmanın içinde yer alır. Kişi ile çalıştığı kurum arasında böyle bir anlaşma söz konusu değildir. Ancak kişi bunun bankada faizde işletilerek verildiğini net olarak bilmektedir. Faizde işletilerek kazanılan bu paranın bile bile kullanılması caiz değildir.

Tıpkı, almış olduğu maaşın da bankada fazile işletildiğini bildiği gibi!
ben buna bir şey demedim ki, bu da sıkıntılı. hayır başka bir argümanı göstermek bir yanlışı doğru yapmıyor dii açıdan. normalde her müslümanın banka işlemlerinden uzak durması lazım. neye beğenmedim attınız hiç anlamadım. kendi fikrimi söylemiyorum ben. islamda böyle.

Çünkü islamda faiz net bir şekilde haram. faiz bir akdin, anlaşmanın içinde yer alır. Kişi ile çalıştığı kurum arasında böyle bir anlaşma söz konusu değildir. Ancak kişi bunun bankada faizde işletilerek verildiğini net olarak bilmektedir. Faizde işletilerek kazanılan bu paranın bile bile kullanılması caiz değildir.
Bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim

Promosyon parasından çok daha sıkıntılı şeyler var gibi geldi bana evliliğinizde. Promosyon parası dinen size düşmez. Çünkü erkek kadına bakmakla dinen yükümlü. Ben araba alacağım diyerek sizin ihtiyaçlarınızı dinen karşılayamazlık yapamaz. Size karşı görevleri net, ihtiyaçlarınızı karşılamak zorunda. Din konusunda çok hassas birisi ise bunu promosyon parası ile değil eşine karşı olan görev ve sorumluluklarını yaparak göstermeli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X