protein diyetleri faydalı mı zaralı mı ?

Ben dengeli beslenme taraftarıyım. Protein ağırlıklı diyetler zamanla gut hastalığı, kalp damar hastalıkları vs. kalıcı hastalıklar yapar. Çünkü tanıdığım insanlar var tereyağı, et vs. ile beslenen ama bir çoğu 60 tan sonra kalp ameliyatı geçirdi. Evet tek yönlü ağırlıklı beslenme kilo verdirebilir ama uzun vadede zararlı olacağına inanıyorum. Ancak şöyle olabilir dengeli beslenirken kilo verimi tıkanırsa kısa süreli bir metabolizma değişikliği olarak yapılabilir. Yapanlar memnunsa bilemem bu benim fikrim ve gözlemlerim.

Burada Dukan yaptığı için saçları dökülen, cildi deforme olan, psikolojisi bozulan; Karatay'la kolesterol ve trigliseridleri yükselen kişiler okudum.Bunlar kısa vadeli sonuçları.Uzun vadeli sonuçlar ise binbirrenk'in yazdıkları gibi. Bir ara aklımdan geçirdim Karatay'ı; ama sonra vazgeçtim. Beni cezbedense hastalıkları azalttığı iddiasıydı; ama uzun süre yapılabilecek diyet değil. Ben de dengeli ve yeterli beslenme taraftarıyım. Egzersiz de şart tabii.

Burada Dukan yaptığı için saçları dökülen, cildi deforme olan, psikolojisi bozulan; Karatay'la kolesterol ve trigliseridleri yükselen kişiler okudum.Bunlar kısa vadeli sonuçları.Uzun vadeli sonuçlar ise binbirrenk'in yazdıkları gibi. Bir ara aklımdan geçirdim Karatay'ı; ama sonra vazgeçtim. Beni cezbedense hastalıkları azalttığı iddiasıydı; ama uzun süre yapılabilecek diyet değil. Ben de dengeli ve yeterli beslenme taraftarıyım. Egzersiz de şart tabii.

Evet aynen katılıyorum canım. Bilimsel olarak kanıtlanmış dengeli ve sağlıklı beslenme varken hangisi olursa olsun isimli diyetlerin hepsi kendilerini meşhur etmek ve çok para kazanmak amaçlıdır bence. Benim birkaç kg. fazlam vardı sağlıklı beslenme ve sporla verdim halen korumaya devam ediyorum. Ne gerek var zayıflayacağım diye vücudu yıpratmaya. Yavaş olsun temiz olsun :) haftada 1 kg. ideal.

Evet aynen katılıyorum canım. Bilimsel olarak kanıtlanmış dengeli ve sağlıklı beslenme varken hangisi olursa olsun isimli diyetlerin hepsi kendilerini meşhur etmek ve çok para kazanmak amaçlıdır bence. Benim birkaç kg. fazlam vardı sağlıklı beslenme ve sporla verdim halen korumaya devam ediyorum. Ne gerek var zayıflayacağım diye vücudu yıpratmaya. Yavaş olsun temiz olsun :) haftada 1 kg. ideal.
Haftada 1 kg versem çok çok mutlu olurum. Ben şeker hastası ve haşimatolu old. için çok yavaş kilo veriyorum. Bir ara epey takıntı yapmıştım; ama 1 kg daha verdiğimi görünce rahatladım.Ben de en az 5 kg daha vermek istiyorum.Aslında 8 versem çooooook iyi; ama 5 kgye razıyım. Yürüyüşe devam.

Haftada 1 kg versem çok çok mutlu olurum. Ben şeker hastası ve haşimatolu old. için çok yavaş kilo veriyorum. Bir ara epey takıntı yapmıştım; ama 1 kg daha verdiğimi görünce rahatladım.Ben de en az 5 kg daha vermek istiyorum.Aslında 8 versem çooooook iyi; ama 5 kgye razıyım. Yürüyüşe devam.

Geçmiş olsun evet bazı rahatsızlıklar kilo verimini zorlaştırabiliyor ama takmamak gerekir o da etkiliyor kilo verimini. Benim de hipotiroit sorunum var ilaç kullanıyorum. Bu yüzden çok zor verip çabuk alıyorum. Sağlıklı beslenme sistemini oturttum bir gün fazla kaçırsam hemen ertesi gün yine kaldığım yerden devam edince yine aynı kiloma geliyorum. Sporu da hiç bırakmıyorum. Bizler hayat boyu dikkatli olmak zorundayız. Yiyip yiyip kilo almayanlara özeniyorum ama yapacak bir şey yok. Allah hepimize sağlık, huzur versin her şey ondan sonra gelir.:KK54:

Back
X