Psikiyatristime duyduğum ilgi

Karanfil44

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2018
43
14
18
Kızlar herkese merhaba. Psikiyatristime karşı hoşlantı duyuyorum ne yapıcam ben
Ben evliyim 4 yıllık ve doktorum da evli hatta ikinci evliliği ve 1 çocuğu oldu. Duygularıma bi türlü hakim olamıyorum. Kendisiyle görüşme yapıyoruz sizce sebebini söylemeden görüşmeyelim desem mi kendisine? Bi bahane uydursam. Allah aşkına birisi bana yardımcı olsun. Kendimden öyle utanıyorum ki. Çok büyük bi günah sonuçta evliyim hayır eşim de kötü birisi değil öyle problemlerimiz de yok ama işte ben bilmiyorum bilmiyorum ya...

Neden bahane uydurmaniz gerekiyor ki değiştirin doktorunuzu. Vah Vah neden gitti demez herhalde?

Böyle durumlar olabilir terapötik görüşmelerde, hatta sıkça görülür. Buna transferans denir literatürde. Psikiyatrınıza bu konuyu açmanızı öneririm. Emin olun sizi "Kocanı aldatıyorsun" vs gibi yargılamaz, neden bunu hissettiğinize odaklanırsınız. Transferansın altında mutlaka bir şey vardır çünkü ve bunu çözümlemek sizi çok rahatlatır. Ama yok ben yapamam kesinlikle derseniz terapistinizi değiştirmenizi öneririm.

Bu tür duygulara kapılmaniza sebep nedir?
Yani esinizde eksik bir sey mi hissediyorsunuz da o kişiye ilgi duyuyorsunuz?
Olaya ahlaki olarak değil de icinizde bulunduğunuz psikolojik durum mu acaba bu hislere yol.acti diye dusundum
Ayrıca gerekirse baska birine yönlendirmesini isteyebilirsiniz bence durumu de acikca belirtin, sonucta o kisi size danışanı gözüyle bakıyor ve emin olun işinin ehliyse zaten profesyonel bir bakis acisiyla yaklaşarak size alternatif sunacaktir (baska birine yönlendirmek gibi).

Bu konuyu acarken hangi diziden feyz aldiniz demek geldi icimden..

Eşinizden boşanın. Adama bunu yapmaya hakkınız yok. Sonra da tedavi olun başka doktora

Son düzenleme:
Sonunda yargı dağıtmayan, aklı başında bir yorum ❤

Bu tür konularda herkes çok çok ağır şeyler yazıyor genel olarak. Bu konuda yazılmamış ama.

Bana bu tuhaf geliyor. Insanız. Şaşarız. Kınamamak büyük konusmamak lazım diye düşünüyorum.

Insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Insallah aklımız daima başımızda olur. Şasırmaktan Allaha sığınırım.

Yorumunuz ve yaklaşımınızı beğendim. Psikolog olduğunuzu zannediyorum. Yanılabilirim de tabi ama ilim insanının konuya yaklaşımı da çözüm odaklı oluyor.

Nasıl insanlarsınız siz ya? Ne diziden feyz alması ne kadar saçma sapan cevaplar vermişsiniz. Ben burda söylediklerimi gelin onaylayın, beni alkışlayın mı dedim? Bi hoşlantı duyuyorum sadece ve evet geçici bunun da farkındayım ama şu anda kendimi çok suçlu hissediyorum bu duygularımla nasıl başa çıkabilirim diye birinizden bi yardım istedim. Böyle yargılayıcı olamazsınız ya.. Benim ortada yapmış olduğum bir şey bile yok. Evet tabiki düşüncesi bile kötü ama ya sadece bi sürelik duygu karmaşası bile olabilir. Merhameti sonsuz olan Rabbime sığınmak en güzeliymiş.. Kullar ne kadar büyük günahlar işlerse işlesin Allah tövbe edin tövbenizi kabul edeyim diyor, Settar adıyla kusurları kapatıyor ama yazıklar olsun ki içinizden biriniz bile anlamak yerine sadece yargıladınız. Çünkü siz meleksiniz siz kusursuzsunuz. Hiçbir günah işlemediniz.
Her neyse Allah razı olsun hepinizden. Mümkünse düşüncelerinizi de kendinize saklayın artık, bu kadar yeter.

Sizi anlayıp dinliyor mesleği geregi nazik davranıyorsa bundan kaynaklanıyor olabilir. Geçicidir diye düşünüyorum ama. Doktorunuzu degistirmenizi öneririm artık verim alamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…