- 9 Ağustos 2018
- 43
- 14
- 18
- Konu Sahibi Karanfil44
-
Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun güzel kardeşim.. En azından diğerleri gibi yargılamadın, anlamaya çalıştın. Sağol, varol.Böyle durumlar olabilir terapötik görüşmelerde, hatta sıkça görülür. Buna transferans denir literatürde. Psikiyatrınıza bu konuyu açmanızı öneririm. Emin olun sizi "Kocanı aldatıyorsun" vs gibi yargılamaz, neden bunu hissettiğinize odaklanırsınız. Transferansın altında mutlaka bir şey vardır çünkü ve bunu çözümlemek sizi çok rahatlatır. Ama yok ben yapamam kesinlikle derseniz terapistinizi değiştirmenizi öneririm.
Sonunda yargı dağıtmayan, aklı başında bir yorum ❤
Bu tür konularda herkes çok çok ağır şeyler yazıyor genel olarak. Bu konuda yazılmamış ama.
Bana bu tuhaf geliyor. Insanız. Şaşarız. Kınamamak büyük konusmamak lazım diye düşünüyorum.
Insan kınadığını yaşamadan ölmezmiş. Insallah aklımız daima başımızda olur. Şasırmaktan Allaha sığınırım.
Yorumunuz ve yaklaşımınızı beğendim. Psikolog olduğunuzu zannediyorum. Yanılabilirim de tabi ama ilim insanının konuya yaklaşımı da çözüm odaklı oluyor.
❤
iyi de duygularinizla nasil basa cikarsiniz kim ne bilsin? psikolojik destek aldiginiz kisiye karsi bunlari hissediyorsani ya onunla paylasacaksiniz ya da degistireceksiniz. herkesten ayni tepkiyi bekleyemezsiniz. burada da herkes psikolog veya psikiyatr degil. kimsenin de size psikolojik destek verme zorunlulugu yok.Nasıl insanlarsınız siz ya? Ne diziden feyz alması ne kadar saçma sapan cevaplar vermişsiniz. Ben burda söylediklerimi gelin onaylayın, beni alkışlayın mı dedim? Bi hoşlantı duyuyorum sadece ve evet geçici bunun da farkındayım ama şu anda kendimi çok suçlu hissediyorum bu duygularımla nasıl başa çıkabilirim diye birinizden bi yardım istedim. Böyle yargılayıcı olamazsınız ya.. Benim ortada yapmış olduğum bir şey bile yok. Evet tabiki düşüncesi bile kötü ama ya sadece bi sürelik duygu karmaşası bile olabilir. Merhameti sonsuz olan Rabbime sığınmak en güzeliymiş.. Kullar ne kadar büyük günahlar işlerse işlesin Allah tövbe edin tövbenizi kabul edeyim diyor, Settar adıyla kusurları kapatıyor ama yazıklar olsun ki içinizden biriniz bile anlamak yerine sadece yargıladınız. Çünkü siz meleksiniz siz kusursuzsunuz. Hiçbir günah işlemediniz.
Her neyse Allah razı olsun hepinizden. Mümkünse düşüncelerinizi de kendinize saklayın artık, bu kadar yeter.
Buna psikolojide “transferans” deniyor. Google’a yazıp araştırın. Ne kadar sık rastlandığını göreceksiniz. Psikiyatristinize durumu söyleyin. O zaten bu duygusal aktarım teşhisini koyarKızlar herkese merhaba. Psikiyatristime karşı hoşlantı duyuyorum ne yapıcam ben
Ben evliyim 4 yıllık ve doktorum da evli hatta ikinci evliliği ve 1 çocuğu oldu. Duygularıma bi türlü hakim olamıyorum. Kendisiyle görüşme yapıyoruz sizce sebebini söylemeden görüşmeyelim desem mi kendisine? Bi bahane uydursam. Allah aşkına birisi bana yardımcı olsun. Kendimden öyle utanıyorum ki. Çok büyük bi günah sonuçta evliyim hayır eşim de kötü birisi değil öyle problemlerimiz de yok ama işte ben bilmiyorum bilmiyorum ya...
Ayrica sizin bir derdiniz yok,kronik bir ahlaksizliginiz var sanki :) (konu gercek ise,boyle bir yasanmislik varsa sayet)Kızlar herkese merhaba. Psikiyatristime karşı hoşlantı duyuyorum ne yapıcam ben
Ben evliyim 4 yıllık ve doktorum da evli hatta ikinci evliliği ve 1 çocuğu oldu. Duygularıma bi türlü hakim olamıyorum. Kendisiyle görüşme yapıyoruz sizce sebebini söylemeden görüşmeyelim desem mi kendisine? Bi bahane uydursam. Allah aşkına birisi bana yardımcı olsun. Kendimden öyle utanıyorum ki. Çok büyük bi günah sonuçta evliyim hayır eşim de kötü birisi değil öyle problemlerimiz de yok ama işte ben bilmiyorum bilmiyorum ya...
Bir çok kadın benzer anlar yaşıyor, taşlamanın alemi yokBuna psikolojide “transferans” deniyor. Google’a yazıp araştırın. Ne kadar sık rastlandığını göreceksiniz. Psikiyatristinize durumu söyleyin. O zaten bu duygusal aktarım teşhisini koyar
Yanlış yazdınız galibaAnlayamadığımız
Bir çok kadın benzer anlar yaşıyor, taşlamanın alemi yok
Ya konu sahibi gücenip gitti.. üyeliğini iptal etmiş...Nasıl insanlarsınız siz ya? Ne diziden feyz alması ne kadar saçma sapan cevaplar vermişsiniz. Ben burda söylediklerimi gelin onaylayın, beni alkışlayın mı dedim? Bi hoşlantı duyuyorum sadece ve evet geçici bunun da farkındayım ama şu anda kendimi çok suçlu hissediyorum bu duygularımla nasıl başa çıkabilirim diye birinizden bi yardım istedim. Böyle yargılayıcı olamazsınız ya.. Benim ortada yapmış olduğum bir şey bile yok. Evet tabiki düşüncesi bile kötü ama ya sadece bi sürelik duygu karmaşası bile olabilir. Merhameti sonsuz olan Rabbime sığınmak en güzeliymiş.. Kullar ne kadar büyük günahlar işlerse işlesin Allah tövbe edin tövbenizi kabul edeyim diyor, Settar adıyla kusurları kapatıyor ama yazıklar olsun ki içinizden biriniz bile anlamak yerine sadece yargıladınız. Çünkü siz meleksiniz siz kusursuzsunuz. Hiçbir günah işlemediniz.
Her neyse Allah razı olsun hepinizden. Mümkünse düşüncelerinizi de kendinize saklayın artık, bu kadar yeter.
Güzelliğim, bir kez bile mi şaşırtmaz bir insan, yine senden beklediğimi yaptınBöyle durumlar olabilir terapötik görüşmelerde, hatta sıkça görülür. Buna transferans denir literatürde. Psikiyatrınıza bu konuyu açmanızı öneririm. Emin olun sizi "Kocanı aldatıyorsun" vs gibi yargılamaz, neden bunu hissettiğinize odaklanırsınız. Transferansın altında mutlaka bir şey vardır çünkü ve bunu çözümlemek sizi çok rahatlatır. Ama yok ben yapamam kesinlikle derseniz terapistinizi değiştirmenizi öneririm.
CanımGüzelliğim, bir kez bile mi şaşırtmaz bir insan, yine senden beklediğimi yaptın
Eşiniz yazıkKızlar herkese merhaba. Psikiyatristime karşı hoşlantı duyuyorum ne yapıcam ben
Bir kadın böyle bir konu açtığında hep böyle yapıyorlar, bir konuda sevgilisinin evli olduğunu yeni fark eden kadının , daha önce neden fark etmedin diye linç edildiğini hatırlıyorum.Bravo kaçırdınız kadını..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?