Psikiyatristime duyduğum ilgi

Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun güzel kardeşim.. En azından diğerleri gibi yargılamadın, anlamaya çalıştın. Sağol, varol.

Psikoloğum, doğrudur. :) Teşekkür ederim, terapötik görüşmelerde oldukça fazla rastlanılan bir durum bu. Terapötik görüşme normal, günlük görüşmelerden ve ilişkilerden çok daha farklı ilerler, kurulan bağ da farklıdır.

iyi de duygularinizla nasil basa cikarsiniz kim ne bilsin? psikolojik destek aldiginiz kisiye karsi bunlari hissediyorsani ya onunla paylasacaksiniz ya da degistireceksiniz. herkesten ayni tepkiyi bekleyemezsiniz. burada da herkes psikolog veya psikiyatr degil. kimsenin de size psikolojik destek verme zorunlulugu yok.

isin gunah veya sevap boyutu degil bu. belli ki rahatsizsiniz, o yuzden destek aliyorsunuz. ben sahsen o yuzden kizmadim size ama eger baska biri boyle konussa daha agirlarini da yazardik.

Buna psikolojide “transferans” deniyor. Google’a yazıp araştırın. Ne kadar sık rastlandığını göreceksiniz. Psikiyatristinize durumu söyleyin. O zaten bu duygusal aktarım teşhisini koyar

Bu hissettiğiniz aşk değil. Her ne kadar eşim iyi de deseniz ilişkinizde eksik birşeyler var gibi sanki. Belki çift terapisi ikinize de yarayabilir.

Ayrica sizin bir derdiniz yok,kronik bir ahlaksizliginiz var sanki :) (konu gercek ise,boyle bir yasanmislik varsa sayet)
Bunu bir erkek yazsa gozu disarda oldugu icin linc ederiz.Evli barkli adamsin diyerek icten ice tiksiniriz.
Hem cinsimiz olmaniz benim icin durumu mesru kilmiyor,cok ayipladim sizi cidden.

Ben adama bisey hissettiginizi sanmiyorum. Boyle durumlar danisan psikolog arasinda cok sık oluyormus hatta sirf asik olurum diye kadin psikolog secen kadinlar varmiş.
Ogretmenine asik oldugunu sanmak gibi bisey herhalde hayranlik gibi?

Bence daha fazla devam etmeyin bu şekilde sizin icin iyi olmaz. Eşinizi dusununce, beyin olarak aldatmiş oluyorsunuz.

Anlayamadığımız
Buna psikolojide “transferans” deniyor. Google’a yazıp araştırın. Ne kadar sık rastlandığını göreceksiniz. Psikiyatristinize durumu söyleyin. O zaten bu duygusal aktarım teşhisini koyar
Bir çok kadın benzer anlar yaşıyor, taşlamanın alemi yok

Ben bunun gerçek bir hoşlanma veya aşk olduğunu düşünmüyorum...

şimdi tabiri caizse güçlü ve güçsüz yan yana geldiğinde,( size gerçek anlamda güçsüz demiyorum, mecazen,demek istediğimi anlayın diye örneklendirmek amacıyla söylüyorum) güçlünün aurasından ve otoritesinden etkilenebilir insan. Olayları yönetme şeklinden, hareketlerinden...

sizin özelinizi açtığınız bir insan, şu anda hassas konulardan bahsediyorsunuz birlikte, ondan dolayı duygusal bir açıktan dolayı böyle hissettiğinizi düşünüyorsunuz. Daha çok hayranlık duymak gibi.

nasıl küçükken bizden büyük abilerimize hayranlık duyuyorsak, bence sizinki de öyle bir şey.

saçma düşüncelere kapılmadan, iş çığrından çıkmadan doktorunuzu değiştirin.

yoksa gerçekten eşinizi aldatıyor pozisyonuna geçebilirsiniz. Yanlışın farkındayken önlem alın. Bile isteye önlem almazsanız, bu artık suç ve hata kategorisine girer.

Ya konu sahibi gücenip gitti.. üyeliğini iptal etmiş...

Güzelliğim, bir kez bile mi şaşırtmaz bir insan, yine senden beklediğimi yaptın

Benzer birşey yaşamıstım bende.
Bekardım o dönemde ama psikoğum parmağında ki yüzüğe bakarsam evliydi.
Kendi kendime rahatsiz olup devam etmemiştim.
Ama bu tarz şeylerin terapiler de olabileceğini okumuştum aynı dönemde.
Anormal bir durum gibi gelmedi bana o yüzden.

Güzelliğim, bir kez bile mi şaşırtmaz bir insan, yine senden beklediğimi yaptın
Canım

Konu sahibi üyeliğini pasifleştirmiş sanırım, üzüldüm. Transferans benim görüşmelerimde dahi rastladığım bir durum, çünkü o kişinin karşısında onu yargılamadan dinleyen, kucak açan ve koşulsuz kabul eden biri var. Bazen buna kişinin o kadar ihtiyacı oluyor ki o rahatlık onu yanıltıyor. Bir ilüzyon gibi, mükemmel insanmış gibi kodlanıyor kafasında oysa belki ben de evde eşimle kavga ediyorum :)

Danışanla terapisti arasında kesinlikle arkadaşlık/sevgililik/cinsellik/işini gördürme gibi şeylerin olmama sebebi de budur. Bu durumu bilmeyen üyelere Irvin Yalom'un Divan kitabını okumalarını ya da In Treatment adlı diziyi izlemelerini öneririm.

Belki de sizi dinleyen, anlamaya çalışan, duygu durumunuzu merak eden dunyadaki tek insan psikoloğunuzdur. Bu sebeple bu ilgiye baglanmissinizdir . Ben sebebinin bu olduğunu düşünüyorum. İnsanın psikoloğuna kendini açması lazım, şimdi siz büyük ve vicdanınızi rahatsız edici bir durum içindesiniz. Bence terapinize de yansıyacak ve olumsuz etkileyecektir. Son bir seans daha yapıp artık gelmeyeceğinizi bildirip ayrılabilirsiniz bence. Başka bir terapiste-, hatta belki de kadın - yolunuza devam edersiniz. Hem ona bu yaşadıklarınızı anlatmak daha kolay olacaktır.

Bu arada benim terapistim de bir içim su, boylu poslu, gözlerinin içi Gülen bir adam neyse ki seyrek saçlı erkeklerden hoşlanmıyorum, dolgun saçlar en büyük kriterim, o yüzden rahatım

Eşiniz yazık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…