Psikolog Deneyimleriniz

Ben de iyi bir psikolog arıyorum ama dediğiniz şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Rica etsem kim bu psikolog öğrensek bizde

Ben de iyi bir psikolog arıyorum ama dediğiniz şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Rica etsem kim bu psikolog öğrensek bizde
Psikoloji öyle bir alan ki, ehline düşmeyince faydadan çok zararı oluyor insana maalesef bi ara instada sürekli psikolog sayfalarından takip istekleri geliyordu, ticarete dökmüşler işi iyice. Faydalı olanları da var tabii, tülay kök videolarını severim mesela ben, sloganların insanı değil gibi daha gerçekçi.

İç anadolunun bir şehrindeki psikolog idi benim anlattığım yaşlı bir adamdı, ben yıllar önce bir süre gitmiştim şimdi ne durumdadır bilmiyorum, o yüzden herkesin görebileceği sayfada adını vererek küçük bile olsa vebal almak hakkına girmek istemiyorum. Belki başkasıyla elektriği tutmuştur ve memnun kalmışlardır. Dilerseniz özelden yazarım.

Evet, gitmelisiniz... İnsan bazen dostuyla bile tam konuşamıyor. Veya hayatında öyle bir sıkıntı yaşıyor ki uzman yardımı şart oluyor. Ancak her doktor da bir değildir. İyi bir doktor bulmak şart.

ben ankaradayım bir psikolog ile görüşüyorum. odtü mezunu bir klinik psikolog, ayrıca doktora mezunu. odtü ve bir özel ünide ders de veriyor hoca olarak. yaklaşık 2 buçuk aydır görüşüyoruz. asla bana şunu yap bunu yapma diye telkinde bulunmadı. sadece düşüncelerimi söylediğimde neden öyle düşündün, sence neden öyle hissettin vs gibi soru soruyor. sadece en son şunu söyledi mesela, enerjini hep başkalarını düzeltip toparlamak için harcamışsın artık kendine odaklanmalısın. kendini kurtarmaya bak dedi. ben genel anlamda memnunum diyebilirim. başlamadan önce baya bi araştırmıştım. ücret birazcık tuzlu sadece ama ödeyecek gücüm olduğundan çok da sorun etmiyorum.

Bende okuduğunuz kitapları merak ettim. rica etsem :) psikoloğa gerek kalmadan kendim keşfetmek istiyorum

Bende okuduğunuz kitapları merak ettim. rica etsem :) psikoloğa gerek kalmadan kendim keşfetmek istiyorum
Bir önceki mesajda yazmıştım, iyi hissetmek ve hayatı yeniden keşfedin. Meşhur kitaplar zaten, özellikle ilkinin epey faydasını gördüm.

benimki gibi kısa kesme

psikiyatriye gitmiştim ben öyle uzun uzun konuşma şansın olmuyor tabi fakat aklımda kalan ,tacize uğradım dedim(tacizden kastım elle tacizden bahsetmiştim ,tabi başındaki elle kısmını unutunca)şok oldu ,elle taciz diye düzelttim ha tamam onu bilelim diye bir ifadesi vardı ki sorma ,sanki çok hafif birşeymiş gibi önemsenmemiştim,sinirlerin yıpranmış demişti

ama seni doğru yönlendirecek bir psikologa tabiki git hemcinsin olursa daha rahat edersin ,seni anlar tavsiyeler veririr,(belki ödev tarzı şeyler )mutlaka her söylediğini yaz ilerde de lazım olur ,kesinlikle git ,hayata bakış açın değişecektir.

Bu konu cok da güzel oldu.. bende Haziranin 17 sinde ilk defa gidicem. Ilk olarak bir psikolog da randevüm var ve bir saat sonra da psikiyatrist ve cok heycanliyim. Insallah hayatimin biraz daha kolay akmasina yardimci olur.

Her şeyi anlamlandırmak bir süreç aslında bahsettiğiniz gibi.Hangi kitaplardan yararlandınız?

En iyi gelecek yanı da eleştirilmemek diye düşünüyorum. Suçlu hissetmeden, güvende bir sohbet. Etrafımda çok var eleştiren, dibe çekmeye çalışan. Ben de yem oluyorum onlara ister istemez.

Tacizi ne şekilde yaşamış olursanız olun bir uzmanın buna şaşırmadan ilerlemesi gerekir bence. Kendinizi daha kötü hissetmemeniz açısından. Yoksa tacizin/tecavüzün her şekli kötü. Ama zaten yaklaşımları farklı olduğu için onlara gitmiyor muyuz?

Bu konu cok da güzel oldu.. bende Haziranin 17 sinde ilk defa gidicem. Ilk olarak bir psikolog da randevüm var ve bir saat sonra da psikiyatrist ve cok heycanliyim. Insallah hayatimin biraz daha kolay akmasina yardimci olur.

Umarım her şey yolunda geçer, gelişim ve değişime çok açık hissettiriyorsun

Evet insallah

Psikoloğa gidenlere ya da burada psikolog arkadaşlar da var sanırım bir şey sormak istiyorum. Psikolog seyansları sisteme giriliyor mu? Yani e nabıza falan. Ilerde işe girdiğinizde ya da başka bir kurum tarafından arastırıldığında ya da sizden belge istendiğinde gözüken bir şey mi?

Devlete gidersen gözükebilir ama özellerde gözükmez diye düşünüyorum.E nabızınınızdakileri de sizden başka gören olamaz herhalde ya sizin sisteminiz o.

Bi ton para veriyordum ama adam beni sadece on dk dinleyip ilaç yazıp sallıyordu. Eşime de aynısını yaptı bıraktık. Bizim pek hoş anımız olmadı.

E nabızda görülüyor e devlette reçetelerde ilaçlar görünüyor. Özel devlet farketmiyor.

Belli bir süresi olmuyor öu terapilerin? Nasıl 10 dk dinleyip yollayabiliyorlarki?
Dr un adı duyulmuş. Adamın kapısında kuyruk var. Herkese böyle davranıyor. Ne bileyim eşim bir sure devam etti ama ben bi kere gittim sadece çünkü kendimi daha doğru ifade edemeden ilacı bastı gönderdi. Bi süre kullandım. İkinci görüşmeye gitmedim. Daha sorma başka bir doktora geçtik. Ama ben iyi olduğum için devam etmiyorum eşin gidiyor seanslara o şimdilik memnun benle detay konuşmuyor bilemiyorum.

özel psikologların herhangi bir sistemi olmadığından görülmüyor. herhangi bir sisteme de girmiyorlar zaten. sadece sizinle alakalı notlar alırlar bunlar da kimseyle paylaşılmaz. Ancak psikiyatriste gidip ilaç yazdırırsanız ve o ilacı alırsanız gözükür. ilerde memurluk vs düşünüyorsanız ilacı yazdırmayın doktor ilaç adını versin gidip parayla alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…