Psikoloğa gitmelimiyim ..

Tepki vermeniz çok uç gelmedi bana tepkinizin boyutu insanları bıktıracak, soğutacak şekilde olmasın yeter. Ben sigara içen tanıdıklara karşı çok net oldum. SigarA içtikten sonra kucağınıza veremem kusura bakmayın diye. Onun dışında tepkilerim olmadı. Bu kadar uç örneklerde yaşamadım gerçi. Birkere kadının biri pazara giderken pusete yapışmıştı sevicem diye kardeşim püskürttü onuda. Genel olarak çok rahat bir anneyim. Benim gözlemim anne ne kadar rahat, huzurlu olursa çocuk o kadar huzurlu oluyor. Çocuğunuzun, sizin huzurunuz için gidin bence psikoloğa. İnsanları uyarmanın daha kibar yollarını bulun birde. Senin saçından kıymetlimi diye çıkışmak yerine saçını elinden kurtarıp 3 aylık çocukla mı inatlaşıyorsun, aşkolsun demeniz yeter. Kaygılarımdan kurtulmaya çalışıyorum bana yardım edeceğinize bu durumu tetikliyorsunuz gibi açıklamalar yapın. Yapıcı bir dille uyardığınız halde tuhaf tuhaf tehditvari şakalar yapmaya devam ediyorlarsa görüşme sıklığını azaltın zaten.

Çocuğunuzu koruyun ama sahiplenmeyin. O havaya atıldığı için değil siz o havaya atıldığında aşırı tepki verdiğiniz için ağlıyor. Çocuk heleki o kadar küçük bebek sadece annesinin tepkisinden etkilenir. Bunun ilacı onun onu verene ait olduğunu bilmek. Siz tabiki onu her türlü kötülükten koruyacaksiniz. Evet sokaktaki insan sevmesin. Ama sevdimi kızın uzaklastirin unutun. Havaya mi atıldı hayır deyin ve sakinleşin. Bunları yapamiyormusunuz psikologa ayıracak vaktiniz zaten yok. İlaç kullanamazsınız emziriyorsunuz. Siz kendiniz başarmak zorundasınız. Çok gergin anne eşittir gergin bebek bunu unutmayın. Siz ona o karpuz suyundan daha fazla zarar veriyorsunuz
Kesinlikle katıliyorum bu arkadaşa.
Böyle giderse kendinize bağımlı, pisirik bir çocuk yetistirirsiniz.
Benim ablam da sizin gibi. Çocuğu altı ay içme suyuyla yikadi. Oyun oynatirken 'kustum sana,agliyorum' dedi diye annemi falan azarladi, biz ona böyle olumsuz kelimeler soylemiyoruz' diye. Çocuk aşırı steril, elini kalitesiz ıslak mendille sildim diye beni bıçaklayacakti neredeyse :)))
Herkesin çocuğu kendine kıymetli ama bence böyle olmak en çok çocuğa zarar verir.
Siz prenses gibi, el üstünde yetiştiriyorsunuz, eli tasa degmiyor. Ama 6 yaşında okula bir basliyor ki sınıfında 30 tane daha prenses/şehzade var. Kimse de ona özel, dünya harikası gibi davranmiyor.
Bunun nasıl bir travma olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? Uzmanlar kardeş kavgasını ayirmayin, birakin birbirlerini hirpalasinlar diyorlar. Ki kardeş kavgası insanı hayata hazırlar. Sosyal hayatta problemlerle başa çıkma, uzlaşma yolunu öğretir.
Böyle korumacı olursanız ileride kızınıza zarar.
Benim annem de böyle herşeyden sakinarak, korkarak, sokağa bile salmayarak yetiştirdi bizi (ablama kizamaz,bana çekmiş, ben daha pimpirikliydim. Ne uyuzmuşum meğer falan der :halay:)
E sonuc?
Dizi kanamadan, sokakta kosamadan, evde geçen sıkıcı bir çocukluk.
Kimse anneme madalya vermediği gibi oldukça da sert eleştiriyoruz.
Ayrıca annemin panik bir insan oluşu bizim hayatımızdaki her olumsuzluğu ondan saklamamiz olarak yansıdı ilerleyen yıllarda. Yani mesela kizinin öğretmen tarafundan dayak yediğini 15 sene sonra öğrendi ve şok oldu. Çünkü bilse okula gelir, rezalet cikarir, şikayet eder,sınıf falan değiştirirdi. Zaten incinmiş olan kız,daha da incinmek istemedigi için annesinden gizleme yolunu seçti yani.
Azıcık kendinize uzaktan bakın, ve kızinizi size bağımlı yetiştirmeyin derim ben
Ha 3 aylık kızın kolunu sıkan kardeşe ne yapsanız mustehak . O ayrı bir konu

Kardeşinize senin iki tel saçın mı değerli demişsiniz ya hani. Bebeğinizin kardeşi olursa ve kardeşine aynı şeyi yaparsa hangisine diyeceksiniz senin canın daha mu değerli diye. Bebeğinizin saç çekmesi kadar doğal kardeşinizin tepkisi. Canı yanmış. Bence de gidin. Kendinize yazık böyle her şeyi dert ederek olmaz

Bayanlar iyi akşamlar gene bennn diyorum bu aralar çok konu açtım ama başkasına anlattığımda yargılanacağım konuları size danışıyorımm genelde tavsiyelerinizede uyuyorum ..
Konum 3 aylık bebeğim ve artık psikopat oldum sanırım herkes yadırgarcasına bakıyor bana son patlak veren ağlamama neden olan konu bebeğim kardeşimin saçına yapıştı kardeşim kolunu sıktı benim tepkim senin iki tel sacın benim Çocuğumun kolundan değerlimi oldu ve ağlamaya başladım .. ( sinirlerim alt üst oldu ve benim kıyamadığım çoçuğuma bunun yapılması zoruma gitti evet çok canını yakıcak kadar değildi belki ama ben üstüne düştükçe herkes gözüme sokar gibi zarar vermeye çalışıyor sanki bebeğime )
1 hafta öncesi Yengem istedi çocuğumu ve ( 3 çocuk annesi ) birden attı çocuğu havaya kafamı çevirip görmemle çocuğu alıp kızmam bir oldu çocuğum daha kafasını tutamıyor .. Gerekçeside alışsın nolucakmış kafasını tutabiliyormu çocuk diye bakmış bende bir hışımla aldım çoçuğu odaya gittim çocuk bir haftadır her yatağa koyduğumda ağlıyor atıyorum onu sanıp kasılıyor ( Yengem bide attıktan sonra çocuk çok kasılıyo felan diyip attı düündükçe gözlerim doluyor ağlayasım geliyor )
Babam sakallı çocuğumu öpüyor yüzünden öpme dedikce 60 yasında dede oldum bırakta doya doya Seveyim sen bu yasında doğmadın biz büyütüük diyor ..
Evde durmaktan sıkılıyorum markete gidiyorum geze geze gideyim diyorum bebek arabasıyla gecen kadın bebek arabasının tentesini açıp mıncıklamak istedi ne münasebet anlamıyorum bu hakkı nerden buluyorlar kendilerinde eve tıkılıyorım sanırım yavaş yavaş ..
Dışarı her çıktığımda bir vukuat artık .
Gecen halam çocuğu sevmek istedi torunu geldi kollarını çekiyor ya desene torununa bu küçük yapma diye güvenemiyorum kimseye nasıl bu hale geldim bilmiyorum nasıl kendime gelebilirim çoçuğumu şimdiden sıkmak istemiyorum nasıl yaptıınız böyle bir süreç yaşadınızmı psikolojik destek almalımıyım annem bile eline alsa kolu incinmesin şöyle tut böyle tut annem demişken oda bebeğimin ağzına karpuz suyu damlattığı için küsmüştüm uyarıyorum yapmayın etmeyin hoşlanmıyorum bu çoçuk benim ben anne sütüyle beslicem alabildiği kadar ek gıda bu aylarda kesinlikle vermicem doktorumada tanışarak ..
Yok şaka yapmaya çalışmalar mısır tanesi versek nolur ben sinirlendikce şaka yaptıklarını sanıp daha çok haz alıyorlar durumdan sanki ..
Bayanlar bu çocuk küçük bu kadar toplum içinde olmaz diceksiniz ama mevlüte gittik markete gittik mevlüdümüz vardı adağımız vardı misafir ağırladık babam torunum diye deliriyor gecen sırf aradığında ağlıyor dediğim için gece aldı arabayla dolaştırdı annemlere gittik kucağında salladı uyuttu eve bıraktı ama ben paranoyak oldum birisine bırakıp su içmeye gidemiyorum rahat olan annelere okadar özeniyorumki napıcam şaştım kaldım tavsiye verin bana akıl verin kafam beynim bu konuda duruyor artık kendime zarar veriyorum bu kadar koruyucu olmakta istemiyorum ama elimde değil sizce bu bir süreç mi ??
Hepsini okumadım ama halini anladım. Bu insanlar neden bu kadar yakınında. Gerçekten sanada bebeğine de yazık. Mümkün olduğu kadar uzak durmaya çalış ve tavrını koy. Önemli olan bebeğin. Üç aylık bebek hiç havaya atılır mı. Babana ne demeli. Sende bir halı fırçası alıp çenene daya ve öyle öp babanı. İşte bebeğime böyle batıyor de sakalın. Ya uzatsın, ya kessin. Kirli sakal batar. Çevrendiki insanlar çok anlayışsızmış.

Bayanlar iyi akşamlar gene bennn diyorum bu aralar çok konu açtım ama başkasına anlattığımda yargılanacağım konuları size danışıyorımm genelde tavsiyelerinizede uyuyorum ..
Konum 3 aylık bebeğim ve artık psikopat oldum sanırım herkes yadırgarcasına bakıyor bana son patlak veren ağlamama neden olan konu bebeğim kardeşimin saçına yapıştı kardeşim kolunu sıktı benim tepkim senin iki tel sacın benim Çocuğumun kolundan değerlimi oldu ve ağlamaya başladım .. ( sinirlerim alt üst oldu ve benim kıyamadığım çoçuğuma bunun yapılması zoruma gitti evet çok canını yakıcak kadar değildi belki ama ben üstüne düştükçe herkes gözüme sokar gibi zarar vermeye çalışıyor sanki bebeğime )
1 hafta öncesi Yengem istedi çocuğumu ve ( 3 çocuk annesi ) birden attı çocuğu havaya kafamı çevirip görmemle çocuğu alıp kızmam bir oldu çocuğum daha kafasını tutamıyor .. Gerekçeside alışsın nolucakmış kafasını tutabiliyormu çocuk diye bakmış bende bir hışımla aldım çoçuğu odaya gittim çocuk bir haftadır her yatağa koyduğumda ağlıyor atıyorum onu sanıp kasılıyor ( Yengem bide attıktan sonra çocuk çok kasılıyo felan diyip attı düündükçe gözlerim doluyor ağlayasım geliyor )
Babam sakallı çocuğumu öpüyor yüzünden öpme dedikce 60 yasında dede oldum bırakta doya doya Seveyim sen bu yasında doğmadın biz büyütüük diyor ..
Evde durmaktan sıkılıyorum markete gidiyorum geze geze gideyim diyorum bebek arabasıyla gecen kadın bebek arabasının tentesini açıp mıncıklamak istedi ne münasebet anlamıyorum bu hakkı nerden buluyorlar kendilerinde eve tıkılıyorım sanırım yavaş yavaş ..
Dışarı her çıktığımda bir vukuat artık .
Gecen halam çocuğu sevmek istedi torunu geldi kollarını çekiyor ya desene torununa bu küçük yapma diye güvenemiyorum kimseye nasıl bu hale geldim bilmiyorum nasıl kendime gelebilirim çoçuğumu şimdiden sıkmak istemiyorum nasıl yaptıınız böyle bir süreç yaşadınızmı psikolojik destek almalımıyım annem bile eline alsa kolu incinmesin şöyle tut böyle tut annem demişken oda bebeğimin ağzına karpuz suyu damlattığı için küsmüştüm uyarıyorum yapmayın etmeyin hoşlanmıyorum bu çoçuk benim ben anne sütüyle beslicem alabildiği kadar ek gıda bu aylarda kesinlikle vermicem doktorumada tanışarak ..
Yok şaka yapmaya çalışmalar mısır tanesi versek nolur ben sinirlendikce şaka yaptıklarını sanıp daha çok haz alıyorlar durumdan sanki ..
Bayanlar bu çocuk küçük bu kadar toplum içinde olmaz diceksiniz ama mevlüte gittik markete gittik mevlüdümüz vardı adağımız vardı misafir ağırladık babam torunum diye deliriyor gecen sırf aradığında ağlıyor dediğim için gece aldı arabayla dolaştırdı annemlere gittik kucağında salladı uyuttu eve bıraktı ama ben paranoyak oldum birisine bırakıp su içmeye gidemiyorum rahat olan annelere okadar özeniyorumki napıcam şaştım kaldım tavsiye verin bana akıl verin kafam beynim bu konuda duruyor artık kendime zarar veriyorum bu kadar koruyucu olmakta istemiyorum ama elimde değil sizce bu bir süreç mi ??

Doktor şart bu ne okurken şiştim.

Back
X