Çocuğunuzu koruyun ama sahiplenmeyin. O havaya atıldığı için değil siz o havaya atıldığında aşırı tepki verdiğiniz için ağlıyor. Çocuk heleki o kadar küçük bebek sadece annesinin tepkisinden etkilenir. Bunun ilacı onun onu verene ait olduğunu bilmek. Siz tabiki onu her türlü kötülükten koruyacaksiniz. Evet sokaktaki insan sevmesin. Ama sevdimi kızın uzaklastirin unutun. Havaya mi atıldı hayır deyin ve sakinleşin. Bunları yapamiyormusunuz psikologa ayıracak vaktiniz zaten yok. İlaç kullanamazsınız emziriyorsunuz. Siz kendiniz başarmak zorundasınız. Çok gergin anne eşittir gergin bebek bunu unutmayın. Siz ona o karpuz suyundan daha fazla zarar veriyorsunuz
Kesinlikle katıliyorum bu arkadaşa.
Böyle giderse kendinize bağımlı, pisirik bir çocuk yetistirirsiniz.
Benim ablam da sizin gibi. Çocuğu altı ay içme suyuyla yikadi. Oyun oynatirken 'kustum sana,agliyorum' dedi diye annemi falan azarladi, biz ona böyle olumsuz kelimeler soylemiyoruz' diye. Çocuk aşırı steril, elini kalitesiz ıslak mendille sildim diye beni bıçaklayacakti neredeyse :)))
Herkesin çocuğu kendine kıymetli ama bence böyle olmak en çok çocuğa zarar verir.
Siz prenses gibi, el üstünde yetiştiriyorsunuz, eli tasa degmiyor. Ama 6 yaşında okula bir basliyor ki sınıfında 30 tane daha prenses/şehzade var. Kimse de ona özel, dünya harikası gibi davranmiyor.
Bunun nasıl bir travma olduğunu tahmin edebiliyor musunuz? Uzmanlar kardeş kavgasını ayirmayin, birakin birbirlerini hirpalasinlar diyorlar. Ki kardeş kavgası insanı hayata hazırlar. Sosyal hayatta problemlerle başa çıkma, uzlaşma yolunu öğretir.
Böyle korumacı olursanız ileride kızınıza zarar.
Benim annem de böyle herşeyden sakinarak, korkarak, sokağa bile salmayarak yetiştirdi bizi (ablama kizamaz,bana çekmiş, ben daha pimpirikliydim. Ne uyuzmuşum meğer falan der

)
E sonuc?
Dizi kanamadan, sokakta kosamadan, evde geçen sıkıcı bir çocukluk.
Kimse anneme madalya vermediği gibi oldukça da sert eleştiriyoruz.
Ayrıca annemin panik bir insan oluşu bizim hayatımızdaki her olumsuzluğu ondan saklamamiz olarak yansıdı ilerleyen yıllarda. Yani mesela kizinin öğretmen tarafundan dayak yediğini 15 sene sonra öğrendi ve şok oldu. Çünkü bilse okula gelir, rezalet cikarir, şikayet eder,sınıf falan değiştirirdi. Zaten incinmiş olan kız,daha da incinmek istemedigi için annesinden gizleme yolunu seçti yani.
Azıcık kendinize uzaktan bakın, ve kızinizi size bağımlı yetiştirmeyin derim ben
Ha 3 aylık kızın kolunu sıkan kardeşe ne yapsanız mustehak . O ayrı bir konu