• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloğumu değiştirmeli miyim

Psikolog bence şunu demiş: ben esimin şehrine geldim senin benden fazla mutlu olmaya hakkin yok sende git mutsuz ol demis 🤣🤣 direk aklıma bu geldi bence bi daha gitmeyin siz kararınızı vermişsiniz tramvasi kolay geçmez ama kendiniz bunu atlatabilirsiniz 😊😊
Bnde bunu sezdim 😂

Psikoterapi yapan bir psikiyatriste gidin ya da profesör bir psikolog. Maalesef her yere üniversite açılması ve psikoloji bölümünün barajı olmayışından dolayı çok fazla yaptığı işten haber sözde psikologlar var. Örnek: Benim 600k ile psikoloji okuyan arkadaşım hayatında dünya klasiği bir kitap okumamıştır. Bence daha araştırıp işinde iyi birini bulun. Ama tabi o da para ve süreç isteyen bir şey.

Kendi görüşünü dile getirmesine bazı arkadaşlar gibi bende anlam veremedim, haksız oldugunuzu dusunduruyorsa degıstırın, cunku bence haklısınız
haklı haksız olarak değerlendirmedim ama haksızsam bile bunu bu şekilde belirtmesinin yerine bana farklı şekilde göstermesi yada düşündürmesini beklerdim

Psikolog bence şunu demiş: ben esimin şehrine geldim senin benden fazla mutlu olmaya hakkin yok sende git mutsuz ol demis 🤣🤣 direk aklıma bu geldi bence bi daha gitmeyin siz kararınızı vermişsiniz tramvasi kolay geçmez ama kendiniz bunu atlatabilirsiniz 😊😊
travması kolay geçmez derken öyleyse kendim nasıl atlatacağım

Selamlar kızlar,

Tanıyan üyeler bir süredir geçmişteki uzun ilişkim üzerine psikoloğa gittiğimi hatırlar. Dün yine bir seansım vardı.
Kısaca yeni okuyanlar için bahsedeyim erkek arkadaşım bana göre daha muhafazakar bir aileye sahip kendisi de biraz baskıcı ve dediğinin olmasını isteyen biriydi. Bende burda ailemi bırakıp gitmek istemediğim için onun gelmesini istemiştim.

Geçmişte eski erkek arkadaşımın ailesinin olduğu şehire gitmek istemediğim için onun benim olduğum şehre gelmesini istemem üzerine konuştuk. Psikoloğumun kişisel görüşlerine göre bu yanlışmış. Kendiside geçen sene evlenip bu şehire gelmiş. Yani İstanbul’a kimsenin gelmek istemediği bir şehire. Oda ankaradan gelmiş. Kendisine siz eşinizi ankarada yaşamak üzerine ikna etmeye çalışmadınız mı dedim. Hayır dedi. Zaten bu benim benim görüşüme ters aileme de ters. Elimin tüm sülalesi burda. Doğru olan benim gelmem şeklinde konuştu. Ancak seansların başlarında ona gitmek istememememdeki çekincelerimi anlatmıştım hatta ailesinin kız erkeğin tarafına gider sen hanımköylü mü olacaksın dediklerini ve bu düşünce tarzından rahatsız olduğumu belirtmiştim. Gayet normal ve haklı bularak yaklaşıyordu ve erkek arkadaşımın narsist biri olabileceğini söylüyordu.
Konunun devamında kıyafetime karışması yönünde tekrar bir değerlendirme yaptık. Bana şunu söylemişti eğer siz sırf o mutlu olsun diye kendinizden ödün verirseniz bir süre sonra mutsuz olursunuz. Bende dedim ki bu onun için de geçerli ise eğer o zaman benim için kıyafetime karışmama yada bazılarını esnetme konusunda ödün vermemesi haklı mı oluyor dedim. Sonuçta beni mutlu etse bile kendi mutsuz olacak. Haklı dedi. E öyleyse dedim oda kendi dediğini okur bende kendi dediğimi okursam zaten olan bu. Ancak seansın başlarında konuştuğumuz konular hep benim fedakarlık yapmam karşı tarafın yapmaması üzerineydi. Sonuç olarak psikoloğumdan son seans biraz etkilendim. Böyle olmamalıaydı gibi geliyor. En baştan bana özgüveni yükleyerek aslında doğru düşünce ve kararlarda olduğumu hissettirirken son seansımızda sanki ben yanlış davranmış aslında herkesin kendisi dahil öyle yapması gerektiği benim bu noktada hem kıyafette diretmem hem taşınmakta diretmem falan hatalı haksız olduğumu düşündüren bir model çizdi.
Şimdi sizce ne yapmalıyım biraz daha devam edeyim mi yoksa değiştireyim mi?
Terapi böyle birşey değil, kendi kişisel fikrini yansıtmamaliydi. Devam etmezdim ben olsam

Açıkçası bende buna takıldım biraz mesela siz olsaydınız nasıl yapardınız dediğimde zaman zaman fikrini beyan ediyor hatta daha önce iş yerinde yaşadığım bir sıkıntıyı taciz gibi bir durumdu bunu anlattım. Bende olsam o iş yerine gitmek istemezdim hatta korkardım muhtemelen çıkardım falan dedi. Bense savaşmam gerektiğini böyle şeylerin hangi iş yerine gidersem gideyim yaşanabileceğini bu şekilde korkmamın yanlış olduğunu düşünüyordum.
Iyi de kendi doğrusunu neden dayatıyor ben anlamadım. Birde ben böyle tercih ettim,uygundu şartlar bunu gerektirdi şeklinde bir yaklaşımı yok ki,doģru olan kadının gitmesidir vb söylemleri var.
Bu normal gelmedi bana,şehir değiştirmek tercihtir,eşin ailesi orada diye illaki kadın oraya gidecek kafa yapısı size fayda sunamaz.
İş konusunda da yapıcı olmamış zaten, korkardım falan. Sanki arkadaşıyla dertleşiyor.
Ben olsam gitmezdim. Çok tuhaf bir yaklaşımı var açıkçası konulara.

doğru terapist,kendi fikrini dayatırcasına söylemez,yada senın yaptıgıınla kendı yaptıgını kıyaslamaz..seansta terapistin kendi hayatına dair bir kesit olmaz...bunların hepsi temel kurallardır..
en fazla şu olabilir,danışan toplumsal bir konuda bir fikir beyan eder yada bundan dert yakınır ona katılabilir ki,bunlarda genel konular olmalıdır..örnek;kadın cinayetlerini televizyonda izledikçe çok etkileniyorum,işte eşimden korkuyorum vs...terapist ülkemizin kanayan bir yarası bu,bunlardan etkilenmemek mümkün değil bir kadın(veya erkek)olarak bende bu duruma çok üzülüyorum..vs gibi.....
kendi hayatından kesitlerle kıyaslama yapan kişi terapistiniz değil arkadaşınız olmuştur..

ya da sizin yaşadığınız sorunla ilgili aynı yol ayrımını yaşamışsa,sizi anlıyorum bende bu şekilde bir yol ayrımı yaşamıştım,neler hissettiğinizi anlayabiliyorum vs.der en fazla..
siz merak edip naptınız pekı dersenız çok çok yüzeysel ve asla sizin kararınızı etkılemeyecek şekilde konuşmalıdır.

Yanlış davranmış. Kendi hayatından örnek vermek ve kendi görüşünü belirtmesi yanlış. Ya değiştirin bu pskoloğu ya da bir daha ki seansta bu davranışı ile ilgili duyduğunuz rahatsızlığı belirtin ve bunu konuşun ondan sonra bir karar verin ama dediğim gibi bu bir pskoloğun yapmaması gereken bir davranış.

Back
X