• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloğumu değiştirmeli miyim

Hanimefendi psikolojik bir sorun, bir travma veya fobinin sizin ruhunuzun daralmasiyle ne ilgisi var. Hadi gocuk altinda kalip sonra bi kahve icmeye gidin yeniden nasi doguyosunuz bir gorelim
6 şubattan itibaren tüm depremleri yaşamış birisi olarak yazdım...

Psikolog niye kendi özel hayatını döker ki seansta hiç normal değil. Hiç sağlıklı değil bence terapi şekli.
Şehir konusunda da İstanbul’dan ufak bir ilçeye gelen biri olarak iyice tartın diyebilirim. Özellikle maddi olarak tartın. O şehirde rahat geçinebilecek misiniz diye bakın. Kesinlikle erkeğin olduğu şehre gidilecek görüşüne katılmıyorum ki bizim ilişkimizde de eşim İstanbul’a gelmek istemişti ama yaşaması güç olduğu için benim onun olduğu yere gelmem gerekti.

Psikolog niye kendi özel hayatını döker ki seansta hiç normal değil. Hiç sağlıklı değil bence terapi şekli.
Şehir konusunda da İstanbul’dan ufak bir ilçeye gelen biri olarak iyice tartın diyebilirim. Özellikle maddi olarak tartın. O şehirde rahat geçinebilecek misiniz diye bakın. Kesinlikle erkeğin olduğu şehre gidilecek görüşüne katılmıyorum ki bizim ilişkimizde de eşim İstanbul’a gelmek istemişti ama yaşaması güç olduğu için benim onun olduğu yere gelmem gerekti.
Siz nereye geçtiniz küçük olarak

Selamlar kızlar,

Tanıyan üyeler bir süredir geçmişteki uzun ilişkim üzerine psikoloğa gittiğimi hatırlar. Dün yine bir seansım vardı.
Kısaca yeni okuyanlar için bahsedeyim erkek arkadaşım bana göre daha muhafazakar bir aileye sahip kendisi de biraz baskıcı ve dediğinin olmasını isteyen biriydi. Bende burda ailemi bırakıp gitmek istemediğim için onun gelmesini istemiştim.

Geçmişte eski erkek arkadaşımın ailesinin olduğu şehire gitmek istemediğim için onun benim olduğum şehre gelmesini istemem üzerine konuştuk. Psikoloğumun kişisel görüşlerine göre bu yanlışmış. Kendiside geçen sene evlenip bu şehire gelmiş. Yani İstanbul’a kimsenin gelmek istemediği bir şehire. Oda ankaradan gelmiş. Kendisine siz eşinizi ankarada yaşamak üzerine ikna etmeye çalışmadınız mı dedim. Hayır dedi. Zaten bu benim benim görüşüme ters aileme de ters. Elimin tüm sülalesi burda. Doğru olan benim gelmem şeklinde konuştu. Ancak seansların başlarında ona gitmek istememememdeki çekincelerimi anlatmıştım hatta ailesinin kız erkeğin tarafına gider sen hanımköylü mü olacaksın dediklerini ve bu düşünce tarzından rahatsız olduğumu belirtmiştim. Gayet normal ve haklı bularak yaklaşıyordu ve erkek arkadaşımın narsist biri olabileceğini söylüyordu.
Konunun devamında kıyafetime karışması yönünde tekrar bir değerlendirme yaptık. Bana şunu söylemişti eğer siz sırf o mutlu olsun diye kendinizden ödün verirseniz bir süre sonra mutsuz olursunuz. Bende dedim ki bu onun için de geçerli ise eğer o zaman benim için kıyafetime karışmama yada bazılarını esnetme konusunda ödün vermemesi haklı mı oluyor dedim. Sonuçta beni mutlu etse bile kendi mutsuz olacak. Haklı dedi. E öyleyse dedim oda kendi dediğini okur bende kendi dediğimi okursam zaten olan bu. Ancak seansın başlarında konuştuğumuz konular hep benim fedakarlık yapmam karşı tarafın yapmaması üzerineydi. Sonuç olarak psikoloğumdan son seans biraz etkilendim. Böyle olmamalıaydı gibi geliyor. En baştan bana özgüveni yükleyerek aslında doğru düşünce ve kararlarda olduğumu hissettirirken son seansımızda sanki ben yanlış davranmış aslında herkesin kendisi dahil öyle yapması gerektiği benim bu noktada hem kıyafette diretmem hem taşınmakta diretmem falan hatalı haksız olduğumu düşündüren bir model çizdi.
Şimdi sizce ne yapmalıyım biraz daha devam edeyim mi yoksa değiştireyim mi?
Hala sevgili değilsiniz sanırım cümlelerden öyle anladım ayrıldınız ve adam yok hayatınızda. Eğer öyleyse çok kafaya takmayın. Ayrılmışsınız. Psikolog değiştirin. Türk toplumu böyle ataerkil olduğu için erkeğin olduğu yere gelin alıyorlar sizi çağırırlar He adamında kurulu işi varsa senin olduğun şehre gelmez. Kaldı ki aynı şehirde bile kendi evlerine yakın isteyen erkek aileleri başka şehre göndermez oğullarını 😃

Demek ki travma yasamamissiniz kahveyle gectigine gore. Lutfen yapmayin boyle bazi sorunlar vardir kahve icerek nasi gecer. İnsanlari da yetersiz basarisiz hissettirmeyin
Demekki hayatı ciddiye almak gerekmiyormuş, bir saniyede eviniz aileniz canınız gidebiliyormuş.

Çay kahve sadece bir araçtır, aslolan zihni boş bırakmak ve serbestleştirmektir.
Koskoca bilimi bu kadar yoksayamayiz , siz yapıyorsanız güzel ama psikologtan fayda gören mi var bakış açısı çok doğru degil

Direk örnek vermiyor ama ben ona sorduğumda sizde nasıl oldu siz neden böyle demediniz falan filan dediğimde kendi görüşleri baya ortaya çıktı
Siz neden ona kendi görüşlerini soruyorsunuz anlamadım. Kaç defa psikoloğa gittim ona hayatıyla ilgili bir şey sormak aklıma gelmez. Siz kendiniz sorduğunuz için yansıtmış kişisel görüşlerini. Cevap vermeyi reddetse belki daha iyi olurdu ama kendi hayatıyla ilgili düşüncelerini sizi mutlu etmek için değiştiremez ki. Bence bir daha onun hayatına dair sorular sormayın.

Selamlar kızlar,

Tanıyan üyeler bir süredir geçmişteki uzun ilişkim üzerine psikoloğa gittiğimi hatırlar. Dün yine bir seansım vardı.
Kısaca yeni okuyanlar için bahsedeyim erkek arkadaşım bana göre daha muhafazakar bir aileye sahip kendisi de biraz baskıcı ve dediğinin olmasını isteyen biriydi. Bende burda ailemi bırakıp gitmek istemediğim için onun gelmesini istemiştim.

Geçmişte eski erkek arkadaşımın ailesinin olduğu şehire gitmek istemediğim için onun benim olduğum şehre gelmesini istemem üzerine konuştuk. Psikoloğumun kişisel görüşlerine göre bu yanlışmış. Kendiside geçen sene evlenip bu şehire gelmiş. Yani İstanbul’a kimsenin gelmek istemediği bir şehire. Oda ankaradan gelmiş. Kendisine siz eşinizi ankarada yaşamak üzerine ikna etmeye çalışmadınız mı dedim. Hayır dedi. Zaten bu benim benim görüşüme ters aileme de ters. Elimin tüm sülalesi burda. Doğru olan benim gelmem şeklinde konuştu. Ancak seansların başlarında ona gitmek istememememdeki çekincelerimi anlatmıştım hatta ailesinin kız erkeğin tarafına gider sen hanımköylü mü olacaksın dediklerini ve bu düşünce tarzından rahatsız olduğumu belirtmiştim. Gayet normal ve haklı bularak yaklaşıyordu ve erkek arkadaşımın narsist biri olabileceğini söylüyordu.
Konunun devamında kıyafetime karışması yönünde tekrar bir değerlendirme yaptık. Bana şunu söylemişti eğer siz sırf o mutlu olsun diye kendinizden ödün verirseniz bir süre sonra mutsuz olursunuz. Bende dedim ki bu onun için de geçerli ise eğer o zaman benim için kıyafetime karışmama yada bazılarını esnetme konusunda ödün vermemesi haklı mı oluyor dedim. Sonuçta beni mutlu etse bile kendi mutsuz olacak. Haklı dedi. E öyleyse dedim oda kendi dediğini okur bende kendi dediğimi okursam zaten olan bu. Ancak seansın başlarında konuştuğumuz konular hep benim fedakarlık yapmam karşı tarafın yapmaması üzerineydi. Sonuç olarak psikoloğumdan son seans biraz etkilendim. Böyle olmamalıaydı gibi geliyor. En baştan bana özgüveni yükleyerek aslında doğru düşünce ve kararlarda olduğumu hissettirirken son seansımızda sanki ben yanlış davranmış aslında herkesin kendisi dahil öyle yapması gerektiği benim bu noktada hem kıyafette diretmem hem taşınmakta diretmem falan hatalı haksız olduğumu düşündüren bir model çizdi.
Konuyu su cumleye kadar okudum ve devamini okumadim
"Psikoloğumun kişisel görüşlerine göre bu yanlışmış. "

Psikolog kisisel gorus vermez....boyle bir yorum yaptigina emin misin, yoksa bu senin yorumun mu?

Konuyu su cumleye kadar okudum ve devamini okumadim
"Psikoloğumun kişisel görüşlerine göre bu yanlışmış. "

Psikolog kisisel gorus vermez....boyle bir yorum yaptigina emin misin, yoksa bu senin yorumun mu?
Ona görüşünü sorduğumda siz olsanız be yapardınız dediğimde ben kendimde eşimin olduğu yere geldim dedi bende ona siz elinizi Ankara’ya gelmesi yönünde ikna etmediniz mi dediğimde ise hayır bu bana ve aileme ters eşimin tüm sülalesi buradaydı o yüzden direk ben geldim dedi

Ona görüşünü sorduğumda siz olsanız be yapardınız dediğimde ben kendimde eşimin olduğu yere geldim dedi bende ona siz elinizi Ankara’ya gelmesi yönünde ikna etmediniz mi dediğimde ise hayır bu bana ve aileme ters eşimin tüm sülalesi buradaydı o yüzden direk ben geldim dedi
Siz ne yapardınız diye sormanız hata zaten. Bir akıl hocası aramayı bırakın. Sizin kendinize ait öncelikleriniz yok mu? Karar vermek için önceliğiniz olacak, fayda-zarar kritiğini nasıl yapacağınızı bilmiyor musunuz da sürekli insanlara "siz olsaydınız ne yapardınız" diye sorup duruyorsunuz? Ha o da yetmemiş buraya gelip kendinizden sonra psikoloğun verdiği yanıtları sormuşsunuz. Başka bir platformda da bizim yanıtlarımızı mı sorgulayacaksınız?

Bir psikolog olarak söyleyeceğim ki mutlaka değiştir. terapi sürecinde danışanın kendini açmasına yardımcı olmak için kısmen terapist kendi hayatını açabilir fakat yönlendirici olamaz. Bu terapi sürecine diren zarar verir

Objektiflikten oldukça uzak. Sıradan bir kadınla da aynı sohbeti edersiniz. Tavsiyem erkek psikolog bulmanız.

Ayyy bende lohusa depresyonu vardı. Çocuğa karşı aşırı hassastım.bir psikologa gittim. Kadın bana "ay ne çok takmissin çocuğa. Yenisini yap da bari diğeri rahatlasın"dedi. Ve bunu ciddi şekilde söyledi😳 kısaca sana cevabım evet bırak o psikologu. Başka birisi ile daha başarılı sonuç elde edebilirsin.

Selamlar kızlar,

Kendi görüşünü dile getirmesine bazı arkadaşlar gibi bende anlam veremedim, haksız oldugunuzu dusunduruyorsa degıstırın, cunku bence haklısınız

Back
X