• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikoloğumu değiştirmeli miyim

Allah aşkına halen bu psikologlardan fayda gören var mı, ben ruhum daraldığı zaman arabaya binip bir deniz kenarına gidiyorum telefonu vs kapatıyorum, döndüğümde yeniden doğmuş gibi oluyorum, çay ve kahve de hiç eksik olmuyor yanımdan.

Travmaların insanı kavraması kişiden kişiye değişir sen çekirdek çitleyerek dağ gibi sorunu aşabilirsin başkası eşinin çekil öteye demesini tek başına aşamaz desteğe ihtiyaç duyar

Ablacım Amerikalılar der ki, listen to your gut yani yani kendine sor ben doğru bir durumda mıyım yanlış bir durumda mıyım diye. Sen belli ki yanlış bir durumda olduğunu hissediyorsun, için rahat değil o zaman yanlış bir durumdasındır.

O adama gelince de mağara ayısı belli ki, kadın onu yapar bunu yapar kadın gelmeli erkek gitmez diyen adamdan hayır gelir mis ence? Bu zihniyet bitmeli, insan insandır, kadınlar da insan evladı, erkekten az değil, erkeğin peşinde sürüklenmesi gereken canlıalr hiç değil. Ataerkillik denen şey tamamen kadınlaın ezilmesi ve erkeklerin hiçbir sorumluluk almadan sefa sürmesi. Şöyle bir sistemi destekleyen kadın net şekilde salaktır, elinde Harvard diploması olsa bile yine salaksın yine salaksın kardeşim. Başka bir kadına evet ben ezildim, doğrusu budur, git sen de ezil diyemezsin. :sinirli:

Bu adama tekmeyi koydun mu sen? zannedersem ki komyuşsun. Bırak o zaman, neyse ne olmadıysa sittir ediceksin canına yazık. Böyle bir ayı için de para falan ödeyip terapiste gitmezdim ben ayrıca paraya yazık ... sen yok terapi isterim dersen de bu terapiste de tekmeyi at bence yenisini bul.
Kendisi ankaradan İstanbul’a gelmiş çünkü ailesi tutucuymuş o yüzden buraya gelmek onun için iyi olmuş

Rengini belli etmesi çok rahatsız edici acaba seni içten içten yargılayıp kendi doğrusuna yönlendirmeye çalışırmı
Bende bundan korkuyorum bu kadar kolay görüşlerini belirtmesi falan. Önceki psikoloğum asla söylemezdi hatta beni farklı şekilde düşünmeye yönlendirirdi. Ama bu hiç öyle değil

iki yıl sonra piskoloğumu buna benzer gelenekselci bir bakış açısı ve yönlendirme yapması sonucu bıraktım. buraya kadarmış dedim. bana o ana kadar çok faydası oldu ancak özellikle evlilik ve ilişki gibi konularda geleneksel bakış açısına sahip olduğunu bile bile eskisi kadar şeffaf olamayacağımı ve güven vermeyeceğini biliyordum.
yeniden ihtiyaç duyduğumda başka bir psikolog arayışına çıktım. oluyor böyle şeyler.

Evet senin bir psikologa bayağı bir ihtiyacın olduğu çok belli..
Ne alaka ya,omru hayatınızda 400 liranıza kıyıp bir seans terapi aldınız da mı bu peşin hükmü verdiniz? Çok insana yararını gördüm ben cevremdeki. Kendim de terapi alıyorum zaman zaman. Terapistin amacı ne dinlemek ne seni yonlendirmek,kedni hayatından örnekler vermek. O genelde olaylara başka pencereden bakmanızı sağlayan sorlar sorar, kendin bir çözüm bulursun.
Keske daha ulaşılabilir olsa da herkes terapi alsa, travmalariyla ömrünü çürütmek yerine güzelce yaşasa.

*Size bu mesajı denize nazır bir hamakta yeni bitmiş kitabım ve ickimle yazıyorum. Denize bakmak ayri,ayagi toprağa basmak ayrı, bu işin egitimini almış kişinin yönlendirmesiyle içindeki karmaşık hislerin çözümünü bulmak ayrı şeyler
IMG_20230504_135604.webp

Selamlar kızlar,

Tanıyan üyeler bir süredir geçmişteki uzun ilişkim üzerine psikoloğa gittiğimi hatırlar. Dün yine bir seansım vardı.
Kısaca yeni okuyanlar için bahsedeyim erkek arkadaşım bana göre daha muhafazakar bir aileye sahip kendisi de biraz baskıcı ve dediğinin olmasını isteyen biriydi. Bende burda ailemi bırakıp gitmek istemediğim için onun gelmesini istemiştim.

Geçmişte eski erkek arkadaşımın ailesinin olduğu şehire gitmek istemediğim için onun benim olduğum şehre gelmesini istemem üzerine konuştuk. Psikoloğumun kişisel görüşlerine göre bu yanlışmış. Kendiside geçen sene evlenip bu şehire gelmiş. Yani İstanbul’a kimsenin gelmek istemediği bir şehire. Oda ankaradan gelmiş. Kendisine siz eşinizi ankarada yaşamak üzerine ikna etmeye çalışmadınız mı dedim. Hayır dedi. Zaten bu benim benim görüşüme ters aileme de ters. Elimin tüm sülalesi burda. Doğru olan benim gelmem şeklinde konuştu. Ancak seansların başlarında ona gitmek istememememdeki çekincelerimi anlatmıştım hatta ailesinin kız erkeğin tarafına gider sen hanımköylü mü olacaksın dediklerini ve bu düşünce tarzından rahatsız olduğumu belirtmiştim. Gayet normal ve haklı bularak yaklaşıyordu ve erkek arkadaşımın narsist biri olabileceğini söylüyordu.
Konunun devamında kıyafetime karışması yönünde tekrar bir değerlendirme yaptık. Bana şunu söylemişti eğer siz sırf o mutlu olsun diye kendinizden ödün verirseniz bir süre sonra mutsuz olursunuz. Bende dedim ki bu onun için de geçerli ise eğer o zaman benim için kıyafetime karışmama yada bazılarını esnetme konusunda ödün vermemesi haklı mı oluyor dedim. Sonuçta beni mutlu etse bile kendi mutsuz olacak. Haklı dedi. E öyleyse dedim oda kendi dediğini okur bende kendi dediğimi okursam zaten olan bu. Ancak seansın başlarında konuştuğumuz konular hep benim fedakarlık yapmam karşı tarafın yapmaması üzerineydi. Sonuç olarak psikoloğumdan son seans biraz etkilendim. Böyle olmamalıaydı gibi geliyor. En baştan bana özgüveni yükleyerek aslında doğru düşünce ve kararlarda olduğumu hissettirirken son seansımızda sanki ben yanlış davranmış aslında herkesin kendisi dahil öyle yapması gerektiği benim bu noktada hem kıyafette diretmem hem taşınmakta diretmem falan hatalı haksız olduğumu düşündüren bir model çizdi.
Şimdi sizce ne yapmalıyım biraz daha devam edeyim mi yoksa değiştireyim mi?
Onun görevi kişisel görüşünü yansıtmak değil, sizin kendinizi iyi hissedeceğiniz sizin doğrularınızı size yansıtacak uzman görüşü sergilemek.

Kadınları geride tutan, sürekli özveride bulunmasının normallestirildigi ataerkil sistemi empoze etmeye çalışıyor ve ne hakla?

Sanırım sizin gösterdiğiniz bireyselligin, cesaretin, kendini savunma yeterliligini kendisi gösteremediği için zamanla size karşı bu tavrı almış.

Bırakın bir daha gitmeyin bence. Psikolog Nergis Öksüz öneririm 7 yıldır psikoloğum kendisi.

Evet senin bir psikologa bayağı bir ihtiyacın olduğu çok belli..
Valla canım benim terapistim var keşke herkesin gitme imkanı olsa da dışarıda sorunlu kişilerle karşılaşmasak ne zaman fikir alma ihtiyacı hissetsem terapistimi ararım yoksa yeşillik deniz kenarına çok giderim ben ama şehirde malumunuz sorunlu insan çok

Ne alaka ya,omru hayatınızda 400 liranıza kıyıp bir seans terapi aldınız da mı bu peşin hükmü verdiniz? Çok insana yararını gördüm ben cevremdeki. Kendim de terapi alıyorum zaman zaman. Terapistin amacı ne dinlemek ne seni yonlendirmek,kedni hayatından örnekler vermek. O genelde olaylara başka pencereden bakmanızı sağlayan sorlar sorar, kendin bir çözüm bulursun.
Keske daha ulaşılabilir olsa da herkes terapi alsa, travmalariyla ömrünü çürütmek yerine güzelce yaşasa.

*Size bu mesajı denize nazır bir hamakta yeni bitmiş kitabım ve ickimle yazıyorum. Denize bakmak ayri,ayagi toprağa basmak ayrı, bu işin egitimini almış kişinin yönlendirmesiyle içindeki karmaşık hislerin çözümünü bulmak ayrı şeyler Eki Görüntüle 3242718
30 küsür yaşımda gitmeye başladım terapiste bunca zaman ben nelerin farkında değilmişim diyorum annem o paraya kıyamaz parana yazık ediyorsun diyor sonra da şu sorunları aşamıyorum diyor verilen parayı sonuna kadar hak ediyorlar dahası terapist psikologlar dua alıyorlar ömür boyu dua ederim kendisine

Valla canım benim terapistim var keşke herkesin gitme imkanı olsa da dışarıda sorunlu kişilerle karşılaşmasak ne zaman fikir alma ihtiyacı hissetsem terapistimi ararım yoksa yeşillik deniz kenarına çok giderim ben ama şehirde malumunuz sorunlu insan çok
Psikologa gitme demiyorum, önce kendini bir çayla bir kahveyle doğaya bırak ondan sonra yine gideceksen git diyorum, ayakların toprağa basacak ve ne kadar elektriğin varsa hepsi gidecek, telefonunu kapatacaksın, varsa sevdiğin birisi onu da yanına alacaksın yada tek gideceksin.

30 küsür yaşımda gitmeye başladım terapiste bunca zaman ben nelerin farkında değilmişim diyorum annem o paraya kıyamaz parana yazık ediyorsun diyor sonra da şu sorunları aşamıyorum diyor verilen parayı sonuna kadar hak ediyorlar dahası terapist psikologlar dua alıyorlar ömür boyu dua ederim kendisine
Benim annem de panikatagindan terapi ile kurtuldu. Ben kendim için tercih etmem ama NLP seviyor, eskiden ona buna, annesine vs kinliyken o nlplerden sonra kadının kini geçti, kendiyle barıştı. Hatta 20 yıl düşman olduğu akrabalarıyla bile barıştı.
Cozemiyorsan yardım al, bu kadar basit bir şey bizim ülkede neden alay konusu oluyro ki 'senin ihtiyacın var psikologa' diye

Psikologa gitme demiyorum, önce kendini bir çayla bir kahveyle doğaya bırak ondan sonra yine gideceksen git diyorum, ayakların toprağa basacak ve ne kadar elektriğin varsa hepsi gidecek, telefonunu kapatacaksın, varsa sevdiğin birisi onu da yanına alacaksın yada tek gideceksin.
Evet bu konuda size hak veriyorum doğanın suyun sevdiklerinin iyileştirici gücü elbette var ama herkes sorunlarını bu kadar kolay çözemeyebiliyor teyzem öldüğünde kuzenim ayakta atlatırken hatta işinden bile geri kalmazken ben karalara bağladım depresife bağladım terapistimle sık seans aldım he bunun yanında doğaya da çıktım ama içinden çıkılmaz durumlarımda yol gösterdi bana herkesin kendini yenileme şekli aynı değil

*Size bu mesajı denize nazır bir hamakta yeni bitmiş kitabım ve ickimle yazıyorum. Denize bakmak ayri,ayagi toprağa basmak ayrı, bu işin egitimini almış kişinin yönlendirmesiyle içindeki karmaşık hislerin çözümünü bulmak ayrı şeyler Eki Görüntüle 3242718
400 lira için demedim zaten onları, doğaya gidince mazot vs her şekilde o paranın çok çok üstüne çıkıyorum zaten ama bir psikolog para için sana yardımcı oluyor sonuçta para vermezsen bir psikolog sana yardımcı olur mu?

Benim annem de panikatagindan terapi ile kurtuldu. Ben kendim için tercih etmem ama NLP seviyor, eskiden ona buna, annesine vs kinliyken o nlplerden sonra kadının kini geçti, kendiyle barıştı. Hatta 20 yıl düşman olduğu akrabalarıyla bile barıştı.
Cozemiyorsan yardım al, bu kadar basit bir şey bizim ülkede neden alay konusu oluyro ki 'senin ihtiyacın var psikologa' diye
Kesinlikle öyle ama artık psikoloji ve psikiyatride alay konusu devri bitti gibi bir şey deli doktoru gözüyle bakılmıyor neyse ki her aileye aile hekimi gibi psikolog atanmalı bu kadar sorunlar olmaz canım ülkemde

400 lira için demedim zaten onları, doğaya gidince mazot vs her şekilde o paranın çok çok üstüne çıkıyorum zaten ama bir psikolog para için sana yardımcı oluyor sonuçta para vermezsen bir psikolog sana yardımcı olur mu?
Her şeyin bir bedeli var psikologlar neden bedava hizmet versin ki onlar da ev geçindiriyor benim terapistimin 2 çocuğu var napsın hayrına çalışsın da çocukları yorganları mı yesin verdiğim paranın fazlasını veriyor bana yeri geliyor mesaj atıyorum dönüş sağlıyor sorunumu kendi sorunu gibi dinleyip yardımcı oluyor var ya bu işin ehli olan insanların hakkı parayla ödenemez

Back
X