Psikolojik destek almalı mıyım? Yoksa normal miyim?

Çook teşekkür ederim

Çok teşekkür ederim

Endişelenmekte haklısınız ancak fazlası zarar. Bağlanma problemleri olabilir, fazla bağlanabilir, özgüvensiz olabilir, korkak olabilir, kendine yetemeyen birisi olabilir... olabilir de olabilir yani. Bu kadarcık şeyle nasıl diye düşünebilirsiniz ama sürekli sadece anne sadece baba ilişkisi zararlı.

Evet çevremdeki arkadaşlar da 2. De böyle olmazsın diyorlar ama sanmıyorum

Yani evet biliyorum bazı şeylere göz yummak istiyorum ama yapamıyorum

Böyle çok abartılı olmasa da sanırım bende böyle bir anne olacağım. Ama benimkinin altında geçmişim yatıyor. Ben anneanne, dede elinde büyüdüm. Çocuğum benden soğumasın diye hep benimle (belli bir yaşa kadar) vakit geçirsin isterim. Sizin böyle bir probleminiz var mı? Çocuğunuz büyümüş ve torununuz olmuş hayal edin.. Torun baldan tatlı derler ve size asla vermiyor ? Bence böyle düşünerek hareket edin. İlk aylar normal ama sonrasında sıkıntı.

Normal değil yaptıklarınız. İyilik yaptığınızı sansanız bile kötülük ediyorsunuz. Psikolojik boyutunu yazmışlar. Biyolojik olarak da çocuğunuz ileride çok sık hastalanır. Ne bakteri ne virüs hiçbiriyle tanışmaması doğru değil, bırakın biraz. Size de böyle eminim zordur, kendinizi de düşünün

Tabii ki destek almalısınız. Bir sürü insan can veriyor ve siz iyki şu virüs çıktı diyorsunuz karı koca. Öyle ki bunu karşılıklı dile bile getirmissiniz ki birbirinizden haberiniz var. İnsan öyle düşünse bile demeye utanır, çekinir ya. Destek alın kesinlikle ama o destek vicdani yöne yansır mı? Hiç sanmam.

Her şey bir tarafa çocuğa çok büyük zarar verirsiniz bu tutumunuzla. Eğitimcisiniz, yaşamın ilk yıllarının ne kadar önemli olduğunu, kişiliğimizin bu yıllarda geliştiğini, korkularımızın bile bebeklik amnezisi döneminde yaşadıklarımızdan kaynaklandığını biliyor olmanız gerekir diye düşünüyorum.

Görmemişin oğlan çocuğu olmuş tutmuş şeyini koparmış misali
anne baba kendi canının canına zarar verebilir mi hangi amaçla bunları yapıyorsunuz anlayamadım . Herkesin çocuğu var bir sizin çocuğunuz yok ki sakınılan göze çöp batarmış Allah korusun. Bu düşünceleriniz virüsle alakalı olsaydı kesinlikle haklısınız derdim ama size asla katılmıyorum . Onların da torun sevmeye hakkı var

Bende çocuğumda bu hastalık bile yokken aylarca kimseye vermek istemedim.opturmedim çok nadir alınmıştır kucaklarina. . Bağışıklik sistemi yok hasta olur diye çok korkuyordum. Merdiven inerken kimsenin kucağına vermiyordum düşürürler falan diye.. epey gıcık oluyordu herkes ama herkes bana. Zamanla çocuk büyüdükce bağışıklık sistemi gelişince bende de yavaş yavaş rahatlama oldu.
Mesela çocuğum virüs yokken de gayet camurla da oynadı çimenlerede oturdu. Bağışıklık sistemini zedeleyecek birsey yapmadım. Zamanla düzeldim. .. Çok normal geldiniz bana 2.yolda benin bunda da aynı olucağimà eminim. Çok minik bir bebek çok savunmasız oluyor .. Zaten oyuncak değilki elden ele gezsin, öpülsün.

Niye hemen yargılamaya geçtiniz ki bu durumdan, kendi yaptığımdan ben de rahatsız olduğum için akıl danışmak için yazdığım belli olmuyor mu? Ne kadar önyargılısınız

Aaa bana mi dediniz ben ilerde olabilecek birseyi yazdim ve sasirdim nasil başardiginizi cunku ben basaramadim kucaklarina vermemeyi onyargili oldugumu düşünmüyorum

Ben de şu virüs iyi ki çıkmış kısmına çok takıldım Bu nasıl düşünülebilir ki Anne değilim o sebeple diğer konuda asla yorum yapmam.

Niye hemen yargılamaya geçtiniz ki bu durumdan, kendi yaptığımdan ben de rahatsız olduğum için akıl danışmak için yazdığım belli olmuyor mu? Ne kadar önyargılısınız
Her eleştiriye, karşıt görüşe, yada normal bir fikire önyargı denmez. Önyargı başka birşey.
Ben olanı söyledim. Akıl danışmak istemişsiniz akıl vermeyi unutmuşum. O konuda haklısınız. Evet derhal destek alın.

Zaten 4 aylik bebek öpülmemeli ellenmemeli buraya kadar tamam.Yaşı büyüdükçe onun rizasiyla öpülmeli zaten o gınlere cok var. Ama siz olayı cok cok abartmissiniz kaygılı bağlanmışsınız

Sevdiğiniz, eşinizin ailesi ve sizin aileniz bence çok abartılmış gibi. Büyüklerin sevgi şefkati çok başka olur. Allah korusun zaman dar, ölüm her şey zamansız gelir birini kaybederseniz çok üzülürsünüz bu durumda neden vermedim sevdirmedim diye.
Kendimden örnek vereyim. Ben küçükken kendimi kimseye sevdirmezmişim, yanaşmaz ve biri tutmaya öpmeye kalksa kaçar ve ağlarmışım bebekken. Gen iste, hala da degisen bisey yok hala aynıyım. Ama mesela annem alışmam için bazen alışverişe çıktığında beni babanneme bırakırmıs o bakarmış sonra alışmışım onların şefkati sevgisi çok baska oluyor. O yüzden bu düsüncelerinizden vazgeçmeniz ve aşmanız için bence tibbi destek sizin için çok sağlıklı olacaktır.
Umarım faydasını görürsünüz.
Sağlıkla büyütün yavrunuzu.

Son düzenleme:
Yapmayin , çocuğu kendinize bagimli yetistirmeyin
İlk 3 ay bende bebeklerimi kimseye vermedim , tamamen kis bebekleri olmasi ve grip vs gibi hastalik bulasma ihtimali yuzunden elletmedim ama uc aydan sonra aile bireylerine verdim gonul rahatligiyla
Sizin durumunuz pek saglikli gelmedi bana , psikolojik destek almanizda fayda var

Benim 2 tane yeğenim var.Dogduklarindan beri hep yakın temas halinde oldum aramızda çok güçlü bi bağ oldu hep.
Siz aslında böyle davranarak çocuklarınızın ilerde kuracakları bağa da zarar vermiş oluyorsunuz.
Insan sonuçta yakın olabildiğine dokunabildigine sevebildigine bi bağ besler .
Ne bileyim ablam bana böyle davransa cok üzülür ve bi süre sonra aman yemedik çocuğunuzu der uzak dururdum.
Ikinizde eğitimli insanlarsınız pandemi süreci evet ama onun dışında böyle davranmanız çok yanlış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…