Düşünmesen de bulanıyor canım. O konuda ben çözüme ulaştım. Herkes düşünme geçer kafanı takma diyor ama düşünmesen de o his hep seninle. Üstelik midemde bir şey yok tamamiyle beynim yapıyor. Ve engel olamıyorum. İyice sinirleniyorum ve çaresizliğe sürükleniyorum.Ben de ne yapacagimi bilmiyorum. İlk başladigi mayis ayini hatirliyorum kafama hic takmiyodum normal okuluma gidiyodum disarda geziyodum ama yinede bulaniyodu o yüzden aklimda hep düsúnmesemde bulanacak mayista öyle olmustu düsüncesi var bu da karamsarliga sürüklüyo
Biz ne yapacağiz çok çaresiz hissediyorum benimle mi yaşayacak bu.Düşünmesen de bulanıyor canım. O konuda ben çözüme ulaştım. Herkes düşünme geçer kafanı takma diyor ama düşünmesen de o his hep seninle. Üstelik midemde bir şey yok tamamiyle beynim yapıyor. Ve engel olamıyorum. İyice sinirleniyorum ve çaresizliğe sürükleniyorum.
Bende çok korkuyorum. Doktora da gitmek istemiyorum direkt antidepresan veriyorlar. Sıkıldım artık ilaçtan. Bunun başka bir çaresi olmalı.Biz ne yapacağiz çok çaresiz hissediyorum benimle mi yaşayacak bu.
Antidepresanla gecmismiydi sizinBende çok korkuyorum. Doktora da gitmek istemiyorum direkt antidepresan veriyorlar. Sıkıldım artık ilaçtan. Bunun başka bir çaresi olmalı.
Evet geçmişti ama buna aldandım meğerse tedavi etmek yerine bastırmış. Bırakınca aynı oldum. Ömür boyu kullan o Zaman diyen doktorlarla bile karşılaştım bu durumun içindeyken. O yüzden artık be ilaca ne de doktora asla sığınmam. Yapacaksam kendim yapıcam. Allah'ın yardımıyla tabiiAntidepresanla gecmismiydi sizin
Anladım o da cözüm değil o zamanEvet geçmişti ama buna aldandım meğerse tedavi etmek yerine bastırmış. Bırakınca aynı oldum. Ömür boyu kullan o Zaman diyen doktorlarla bile karşılaştım bu durumun içindeyken. O yüzden artık be ilaca ne de doktora asla sığınmam. Yapacaksam kendim yapıcam. Allah'ın yardımıyla tabii
Kesinlikle değil. Hemen ilaç veriyorlar sakın kullanma. Çünküü bu durum diğer psikolojik sorunlar gibi değil.Anladım o da cözüm değil o zaman
Şimdiye kadar miden için hangi ilaçları kullandın? Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız da çok şükür ben daha iyiyim hangi ilaçları kullandığını söylersen birkaç tavsiyede bulunabilirimDüşünmeyi birakmadigimiz sürece gecmeyecek. Sabah gözümü aciyorum aklim midemde yatana kadar ben bile yoruluyorum artik
Gerçekten miiii? Lansor ictim işe yaramayinca baska bir mide koruyucu,axid ve rennie duo diye şurup verdi onlari kullaniyorum ama işe pek yaramiyorŞimdiye kadar miden için hangi ilaçları kullandın? Hemen hemen aynı şeyleri yaşamışız da çok şükür ben daha iyiyim hangi ilaçları kullandığını söylersen birkaç tavsiyede bulunabilirim
Çünkü midende bir şey yok. Mide sorunları sadece bulantıyla ortaya çıkmaz. Bulantı sadece hastalığın belirtileri arasından biridir. Bir çok belirtisi daha olur. Özellikle mide de ağrısız hiç bir hastalık olmaz. Mideden geçirmediğim hastalık kalmadı bunu en iyi ben bilirim heralde.Gerçekten miiii? Lansor ictim işe yaramayinca baska bir mide koruyucu,axid ve rennie duo diye şurup verdi onlari kullaniyorum ama işe pek yaramiyor
Öncelikle şunu söyleyim mide rahatsızlığının psikolojik olması için bence midede de bir sorun olması gerekiyor. Şöyle ki hayatım boyunca çok hassas midem olmuştur kokudan şundan bundan hep psikolojik sanırdım bir öğrendim ki astım hastasıyım sonra öğrendim ki astımımın sebebi reflü. Bulantılarım da reflü gastrit ve sinüzitten dolayı hassas olan midemin stresi üzüntüyü kaldıramamasından. 9 yıldır böyleyim ağlayınca, yüksek sesle gülünce, bağırınca, diş fırçalarken, sinirlenince, üzülünce bulantı ve öğürme başlıyor. Özellikle sabahları aç karnına bir bulantı alıyordu ki sorma. Bir lokma yemek mümkün değil. Öğlen 1-2 olacak da ben yemek yiyeceğim. Kusma çok üzülünce oluyordu bende , ağladıkça kusuyordum kustukça ağlıyordum. şu yaşadığın şey sadece psikolojik olamaz. Ben de bir sürü test yaptırdım helikobakteri büyük abdestte bakıldı çıkmadı ama kesin sonuç değilmiş endoskopi olmam lazımmış doktorun ilaç vermesi için. Korktuğum için deneme yanılma bir şeyler yaptım.Gerçekten miiii? Lansor ictim işe yaramayinca baska bir mide koruyucu,axid ve rennie duo diye şurup verdi onlari kullaniyorum ama işe pek yaramiyor
Evet mantikli sanirim. Ben de o kadar cok kola icen cipsi paket paket yiyen baharatli ve kizarmis seyleri yiyen biriydim. Sanirim midem artik iflas etti. Endoskopi yapilacak banada ama korkuyorum. Kudret nari salcasinida deneyecegim. Şu bulantim gecsin baska hicbir sey istemiyoruumÖncelikle şunu söyleyim mide rahatsızlığının psikolojik olması için bence midede de bir sorun olması gerekiyor. Şöyle ki hayatım boyunca çok hassas midem olmuştur kokudan şundan bundan hep psikolojik sanırdım bir öğrendim ki astım hastasıyım sonra öğrendim ki astımımın sebebi reflü. Bulantılarım da reflü gastrit ve sinüzitten dolayı hassas olan midemin stresi üzüntüyü kaldıramamasından. 9 yıldır böyleyim ağlayınca, yüksek sesle gülünce, bağırınca, diş fırçalarken, sinirlenince, üzülünce bulantı ve öğürme başlıyor. Özellikle sabahları aç karnına bir bulantı alıyordu ki sorma. Bir lokma yemek mümkün değil. Öğlen 1-2 olacak da ben yemek yiyeceğim. Kusma çok üzülünce oluyordu bende , ağladıkça kusuyordum kustukça ağlıyordum. şu yaşadığın şey sadece psikolojik olamaz. Ben de bir sürü test yaptırdım helikobakteri büyük abdestte bakıldı çıkmadı ama kesin sonuç değilmiş endoskopi olmam lazımmış doktorun ilaç vermesi için. Korktuğum için deneme yanılma bir şeyler yaptım.
Öncelikle mide için kullanılan şurupların etkili olmadığına şahit oldum. Rennie gibi çiğneme tableti formunda olanlar daha etkili nedendir bilmiyorum.
Kendi uygulamama gelecek olursam kudret narı salçası diye bir şey buldum. Kimi yerde yağı filan var hayır onlar değil salçasını kullandım. İğrenç ötesi kokusu olan kusmuk gibi kokan bir şeydi tadı acımtırak turşu gibi sanki. 40 günlük dozaj halinde. Onu aldım 40 gün kullandım kendine has uygulama şekli var leblebi ile kullanılıyor. Sabah kalkınca da bir çiğneme tableti alıyordum. Ara sıra sabahları mide koruyucu aldım. Çok az leblebi yemek de iyi geliyor. O kırk günden sonra iyiyim. Sürekli olan bulantılarım yok diyebilirim çok çok üzülmezsem sorunum yok şu an. Ara sıra gaz oluyor yağlı baharatlı yediysem üşüttüysem bu da bulantı yapıyor bunun için yanımda rennie ve bulantı ilacı taşıyorum. ben anladım ki sadece psikolojik değil midem sağlam olmadığı için etkileniyor
40 gün uygula aksatmadan hem mikrobu öldürüyor hem midedeki gastrit ülser ne varsa tedavi ediyor. Benim bulantım gaz çıkarınca geçiyordu. Alçak yastıkta yatmıyorum mesela artık, sabah uyanınca gırtlağım yanıyordu çünkü asitten. Akşam 7 den sonra su bile içilmesi tavsiye edilmiyor. Gırtlak tahriş oldukça bulantı artıyor. Geniz akıntısı da aynı şekilde çok tetikliyor biz farketmesek deEvet mantikli sanirim. Ben de o kadar cok kola icen cipsi paket paket yiyen baharatli ve kizarmis seyleri yiyen biriydim. Sanirim midem artik iflas etti. Endoskopi yapilacak banada ama korkuyorum. Kudret nari salcasinida deneyecegim. Şu bulantim gecsin baska hicbir sey istemiyoruum
Öncelikle şunu söyleyim mide rahatsızlığının psikolojik olması için bence midede de bir sorun olması gerekiyor. Şöyle ki hayatım boyunca çok hassas midem olmuştur kokudan şundan bundan hep psikolojik sanırdım bir öğrendim ki astım hastasıyım sonra öğrendim ki astımımın sebebi reflü. Bulantılarım da reflü gastrit ve sinüzitten dolayı hassas olan midemin stresi üzüntüyü kaldıramamasından. 9 yıldır böyleyim ağlayınca, yüksek sesle gülünce, bağırınca, diş fırçalarken, sinirlenince, üzülünce bulantı ve öğürme başlıyor. Özellikle sabahları aç karnına bir bulantı alıyordu ki sorma. Bir lokma yemek mümkün değil. Öğlen 1-2 olacak da ben yemek yiyeceğim. Kusma çok üzülünce oluyordu bende , ağladıkça kusuyordum kustukça ağlıyordum. şu yaşadığın şey sadece psikolojik olamaz. Ben de bir sürü test yaptırdım helikobakteri büyük abdestte bakıldı çıkmadı ama kesin sonuç değilmiş endoskopi olmam lazımmış doktorun ilaç vermesi için. Korktuğum için deneme yanılma bir şeyler yaptım.
Öncelikle mide için kullanılan şurupların etkili olmadığına şahit oldum. Rennie gibi çiğneme tableti formunda olanlar daha etkili nedendir bilmiyorum.
Kendi uygulamama gelecek olursam kudret narı salçası diye bir şey buldum. Kimi yerde yağı filan var hayır onlar değil salçasını kullandım. İğrenç ötesi kokusu olan kusmuk gibi kokan bir şeydi tadı acımtırak turşu gibi sanki. 40 günlük dozaj halinde. Onu aldım 40 gün kullandım kendine has uygulama şekli var leblebi ile kullanılıyor. Sabah kalkınca da bir çiğneme tableti alıyordum. Ara sıra sabahları mide koruyucu aldım. Çok az leblebi yemek de iyi geliyor. O kırk günden sonra iyiyim. Sürekli olan bulantılarım yok diyebilirim çok çok üzülmezsem sorunum yok şu an. Ara sıra gaz oluyor yağlı baharatlı yediysem üşüttüysem bu da bulantı yapıyor bunun için yanımda rennie ve bulantı ilacı taşıyorum. ben anladım ki sadece psikolojik değil midem sağlam olmadığı için etkileniyor
Psikolojik diye çok korkuyorum o yüzden inşallah hastayimdir diyorum3 senedir bu sorunla başa çıkmaya çalışan biri olarak söylüyorum ki midem dahil bütün organlarım sapasağlamdı bu hastalığa yakalandığımda. Arkadaşın hastalığı nedir bilemem doktor değilim bana iyi gelen ona iyi gelecek diye bir şey yok o iyi geldi bunu dene deme lüksüne de sahip değilim. Sadece şunu araştırın derim emetofobi! Hani kusmanın bulantının aslında psikolojik bir rahatsızlık olduğunun açık ve net ispatı. 4 kez endoskopi 1 kez de kolonoskopi yaptırarak psikolojik olduğuna karar veren 5 kişilik bir doktor heyetinden sonra bunları rahat konuşuyorum. İnsanın beyni isterse kanser de olursun kusarsın da. Ne güzel bir salçayla geçirmişsiniz d
Söyleriz tabii ki. Benim bulantım dün yoktu bugün sabahtan beri var hep bi dengesizlik. Ben de korkuyorum disarida kusmaktan okul baslicak gitmeye korkuyorum gezmeye arkadaslarimla cikmaya korkuyorum. Hep yanimda bi poset,midem hafif bulansa hemen telaslaniyorumYazılanları okudukça kendimi goruyorum resmen. Butun hastaliklar psikolojiyle alakalidir. Psikolojiniz kotulesince vucut direnci duser ve hastaliklara kolay yakalanirsiniz. Ben endoskopi yaptirdim. Bakteri cikti reflu bilmem ne zimbirtilari cikti. İlac kullandim 2 haftalik bitti. Hala mide bulantilarim devam ediyor. Bogazimda yumruk gibi bir sey var. Cok.sukur kusmuyorum ama disari cikacaksak ogurme geliyor. Ben bu fobinin adini.ilk kez duydum. Kesinlikle bendeki kusma zayiflama fobisi. Disarida kusarsam rezil olurum korkusu ve kusarsam daha da zayiflarim korkusu. Tamamen bu yani. Belki bakteri reflu agri yapti ama onlarin olusmasina ben izin verdim beynimle. Nasil bir psikolog bulsak da gitsek cogu para tuzagi. Eger guzel bir psikolog bulursaniz bana da soyler misiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?