• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

psikolojik rahatsizligi olan insanlari nasil anlarim

Herkesin var psikolojik sorunu
Onemli olan psikolojik sorunlari ile bas edemeyen insanlari hayatimizdan cikarmak. Yasamadan goremiyoruz onu da

Yalnız bu yaptıklarının hepsini evlendikten sonra yaptılar. Evlenmeden önce her istediğime evet diyen, anlayışlı sabırlı samimi harika bir adam vardı, daha doğrusu harika bir oyuncu...

Ben oyuncu kısmına katılmıyorum...Bir erkek ne kadar rol yaparsa yapsın mutlaka kendi karakterini biyerde gösterir...Bu sizin onu ne kadar iyi gözlemlediğinize, takip ettiğinize ve geçmişten anlattıklarının satıraralarını ne kadar iyi okuduğunuza bağlı...Kör aşık modunda ilerlerseniz tabi göremezsiniz o ayrı ama belli bi yaştan sonra körkütük aşık ta olunmuyor görüyorsun artık bazı şeyleri...

Kişilik bozukluğu , ruh hastalıkları, duyar kasmayi bile kaldıramayacak kadar hassas konular.

Ruh hastalığı kişinin elinde değil " gibi bir konu değil ki bu.

Ilacini düzenli kullanır , stabil olarak hayatına devam eder. Eli kolu ağriyan hastalar gibi tedavi olur.

Burada söz edilen ruh hastası , kişilik bozukluğu olan kişiler hastalığını inkar eden , giderek kötüleyen, kendine ve çevresine zarar veren , kötü ruhlu ama iyi insan maskesi takan kişiler.

Ve bu kişiler ısrarla tedavi olmaz ve ısrarla zarar verirler.

Anne baba çevrede de belkide küçüklüğünden gelen bu ruh halini görmemezlikten geliyor.

Anne , baba, kardeş ,komşu , otobüs arkadaşı , doktor , öğretmen v.s oluyor bu kişiler.

Selam veriyorsun , biçakliyor. Selam veriyorsun küfür ediyor, selam veriyorsun iftira atıyor.

Aynen banada hep senin kölen olurum diyodu ama ne hikmetse hiçbi dediğimi yapmayıp hep kendi isteklerini bana yaptırıyodu meğerse beni köle psikolojisine sokup o benim için köle oluyo bende onu incitmeyim gibi ters psikoloji ile beni kölesi yapmakmış niyeti her dediğini itinayla yaptırdı tanışmadan önceki kat’i şartım olan şeyleri bile düğün öncesi itinayla vazgeçirdi gıkımı çıkaramadım.

Benimki de düğünden 10 gün önce ayrılıyorum bitti diye atarlandı söylendi sonra kolumdan çekip bırakmam seni dedi keşke o an basıp gitseydim mal gibi dondum kaldım resmen akıl tutulması bide içinde sevgi varsa o an radikal bi karar verip silip atamıyosun şaka gibi. Senin kurtulman çok iyi olmuş ben de nikahtan 1,5 ay sonra basıp gidebildim :/
1.5 ay da yine iyi. Kısa biz zaman. Buna yıllarca maruz kalıp, psikolojisi yerle bir olduktan sonra ayrılabilen insanlar var. Zararın neresinden dönersen kardır.
Karşıdan ayrılık kararı gelince olan biteni aileme anlattım. Ailem şimdiye kadar bize niye bunları anlatmadın dedi. Babam, artık bu saatten sonra evlenmene rızam yok, sen yalvarsan da bu adamla evlendiremem seni dedi. Onlar aslında ayıktırdı beni. Ben de o an artık dönüşü olmayacak kararı aldım. Karşı tarafın planı benim gözümü ayrılıkta korkutup yalvartmak ve aile de işin içinde yani. Çok kötü günlerdi.

Ben oyuncu kısmına katılmıyorum...Bir erkek ne kadar rol yaparsa yapsın mutlaka kendi karakterini biyerde gösterir...Bu sizin onu ne kadar iyi gözlemlediğinize, takip ettiğinize ve geçmişten anlattıklarının satıraralarını ne kadar iyi okuduğunuza bağlı...Kör aşık modunda ilerlerseniz tabi göremezsiniz o ayrı ama belli bi yaştan sonra körkütük aşık ta olunmuyor görüyorsun artık bazı şeyleri...

Yıllarca mükemmel rol yapan kişiler var. Sana kendini her anlamda çok iyi gösteren ruh hastaları az değil. Kadın ya da erkek rolünü iyi yapıyorlar.

Galiba benim verilmiş sadakam varmış. Ben de kaç kez ayrılmak istedim. Ne yapıp ettiler tekrar birleştik. Ya ben normal şartlarda bir şeye karar verirsem dönüşü olmaz. Yani ayrılacağı. Dediysem ayrılırım. Blöf gibi kullanmam bunu. Ama öyle bir hale geldim ki ben bile kendimi tanıyamadım.Kararımdan döndüm yani.
Anlattıklarına o kadara benzerdi ki eski nişanlımın ailesi. Arabalarıyla ilişkileri iyi değil, kendilerini üstün ve seçkin bir aile olarak görüyorlardı. Hep karşı tarafta suç arayan insanlardı. Zaten ayrılırken de suçlu ben oldum. K.valide beni suçladı, oğlunu tanımadığımı söyledi, bir çok iyi bir Aileyiz dedi. Oğlu beni kırdığında küstüğüm için ben suçluymuşum. Yahu beni inciten adamın gidip alnından mı öpeyim. Kendilerine sesi çıkmayacak bir köle arıyorlarmış.

Anlattıkça hayrete düşüyorum çünkü AYNISI!!!Kendilerini kraliyet soyundan gelme olarak görüyorlar, kimseyi beğenmiyorlardı. Eski eşim 2 nişan atmış, hep karşı tarafı suçlayıcı konuşmuştu, ben de çok deşmemiştim oysaki deşseymişim herşey günyüzüne çıkacakmış. Ben yapı olarak geçmiş geçmişte kalır diyen bir insanım ama bu tarz şeyleri sorgulamak gerekiyor diye ikilemde kalmıyor değilim.

Kayınvalidem benim bir bakışımdan bile ne senaryolar üreten bir insandı...Şok geçiriyordum, kendi anneme bile inandırmıştı düşünün, hala da kızarım anneme ama kızım sende böyle yapmışsın dediğinde çıldıracak gibi oluyordum, sen kızını tanımıyor musun diye; öyle de rol yapan bir insandı. Aynen kendilerine köle arıyorlardı onlar, ben zaten baş kaldırmaya başlayınca her şey açığa çıkmıştı.

Belli olur aslında normalin dışı her hareket düşünülmeli
Aşırı temiz/kirli
Çok konuşan ama anlaşılamayan
Çok az konuşan
Takıntıları olan
Tikleri olan
Kendi kendine konuşan
Yalan söyleyen
Aşırı cimri/cömert
İnsanlar üzerinde düşünülmesi gerekir
Gerçi geriye ne kaldı oda tartışılırya neyse :KK53:

Bunlar çok belli eden şeyler kendilerini. Ama inanın bazı insanlar çok güzel rol yapıyor anlayamıyorsunuz. Nasıl bir oyuncunun yaptıklarını o an gerçek gibi düşünüyoruz inanıyoruz aynı öyle düşünün.

Valla canım geçmiş olsun. Benim de Allah yüzüme bakmış da evlenmemişim. Ben o psikolojide ondan ayrılamazdım. O benden ayrıldı. Ki bu kararı vermesi bile bir mucize. Son anda artık tahammül sınırlarımı aşınca tırnaklarımı çıkardım, rest çektim. Kendi itaat edecek bir köle arıyordu belli ki. O da buna gelemedi, düğüne 10 gün kala ayrılmayı tercih etti. Gerçi öyle tutarsız ki ayrıldıktan 15 gün sonra pişman oldu, geldi yalvardı. Ben o yolu tamamiyle kapattım. Çok şükür diyorum son anda da olsa yüzünü göstermiş. Yoksa ben evlenip ayrılırdım.

Burası bile benzer, ayrılık kararında ısrar eden oydu ilk başta, ben sonradan ayıktım :) Konularımda var zaten, ben bile kendime şaşırıyorum nasıl o psikolojiye germişim diye.

Allah korumuş gerçekten verilmiş sadakanız varmış....

Arkadaşım büyük konuşma. Bende aynen senin dediğin gibi derdim; ama işin içinde öyle olmuyor. Aptal gibi oluyorsun. Çünkü karşında normal psikolojide bir adam yok. Narsist insanları bir araştırmanı tavsiye ederim. Psikologlar bile o insanları anlamanın ve onlardan ayrılmanın hiç kolay olmadığını söyler. Mesela bu bir örnek. Ya da Gasligting, karşındakinin düşüncelerine inancını yitirmesine sağlama yöntemi. Psikopatlar, sosyopatlar, kişilik bozuklukları vs.. Bunları neden söylüyorum, öyle sanıldığı kadar kolay değil bunları fark etmek.

Seni duygusallaştırıp gördüğün gerçekleri iyiye yormanı sağlayan şey senin özgür iraden değil de karşındaki insanların manipulatif acıtasyon içerikli suçlayıcı ikna edici konuşmaları olabilir mi ? Bunlar bi nevi beyin yanması, akıl tutulması, duygusal zehirlenme yaşatıyolar insana. Beni de ailemden uzaklaştırmaya, hata yapmaya zorladılar, olmayacak şeyleri bahane edip küsmeye başladılar vs. Eş kişisinin bi yazışmada tartıştığı ve suçlu duruma düştüğü kişiye aklımla alay etme yazdığını gördüm, resmen insanların aklıyla alay ettiklerini anladım o an. Kendi akıllarını da diğerlerinden üstün gördükleri için yenilgiyi hiç bi şekilde kabul etmiyolar, sonunda kötü de suçlu da sorunlu da sen oluyosun. Herşey bittiğinde çatıştığın haklı çıkmaya çalıştığın insanların aslında hasta olduğunu anlayınca kendine üzülüyosun nasıl da olmayacak bişey için çabalayıp durmuşum diye. Bu da kötü bi tecrübe işte. Bundan sonra haklı olduğum hiçbi konuda insanların beni suçlu hissettrmesine izin vermemem gerektğini anladım, kendi aklıma, aileme, değerlerime, özbenliğime ve hayallerime daha saygılı ve öncelikli davranmam gerektiğini artık biliyorum. Keşke olmasaydı güzel insanlarla saf bi şekilde devam etseydim hayatıma diyorum ama oldu bi şekilde Allah güzel insanlarla karşılaştırsın hepimizi..

Nasıl da birebir anlatmışsınız , tam tamına bunları yaşadım ben. Bunların hepsi ders, imtihan diye avutuyorum kendimi ve olumlu düşünmeye devam ediyorum elimden geldiğince...
Amin Allah herkesi iyileriyle karşılaştırsın, dengi dengine versin güzel Rabbim...

Bunlar çok belli eden şeyler kendilerini. Ama inanın bazı insanlar çok güzel rol yapıyor anlayamıyorsunuz. Nasıl bir oyuncunun yaptıklarını o an gerçek gibi düşünüyoruz inanıyoruz aynı öyle düşünün.
Ben nişanlıyken psikopat olduğundan ve rol yaptığından şüpheleniyodum kalp gözü açık bi ablayı istihareye yatırdım üç gün rüyasında adamın oyuncu oldugunu rol yaptığını görmüş o an emin oldum numara yaptığına ve ayrılmaya karar verdim kendisine söylediğimde bize büyü yapıldığını eski nişanlısının bunu sürekli aradığını bizi ayrımaya çalıştıklarını ayrılırsak intihar edeceğini kendisinin mükemmel eş olduğunu bidaha beni onun kadar sevecek kimseyi bulamayacağımı ayrılırsak çok mutsuz olacağımı ilerde oğlumun yüzüne nasıl bakacağımı onunda birisinin benim kendisini üzdüğüm gibi üzeceğini nişandan dönülürse kızın adını çıkacağını ve bunun gibi birsürü beyin yakan şey söyledi ben yine iptal oldum ayrılamadım sonrası tepe taklak geldi bi anda evli buldum kendimi çok kötüler çok..

Arkadaşım büyük konuşma. Bende aynen senin dediğin gibi derdim; ama işin içinde öyle olmuyor. Aptal gibi oluyorsun. Çünkü karşında normal psikolojide bir adam yok. Narsist insanları bir araştırmanı tavsiye ederim. Psikologlar bile o insanları anlamanın ve onlardan ayrılmanın hiç kolay olmadığını söyler. Mesela bu bir örnek. Ya da Gasligting, karşındakinin düşüncelerine inancını yitirmesine sağlama yöntemi. Psikopatlar, sosyopatlar, kişilik bozuklukları vs.. Bunları neden söylüyorum, öyle sanıldığı kadar kolay değil bunları fark etmek.

5 yıl narsist birine katlandım...ama en başında sinyali vermişti aslında...ondan diyorum..bazen görmek istemiyoruz

kızlar merhaba kaç gündür aklıma takılıyor malum eski eşimin ve annesi psikolojik sorunları vardi ve ben seneler sonra anlayabilmiştim şimdi tanistigim insanlarda -bunu genel olarak soruyorum yani arkadaş vs için de- psikolojik sorunları olduğunu nasil anlayabilirim nelere dikkat etmek gerekir
Dünyadaki her insanin kendine göre bir derdi vardır herkes pisikolojikmen yipranabilir bunun önüne geçemezsin

Anlayamazsınız...

Şaka bir yana cidden anlayamazsınız. Ben eşimin biz sevgiliyken depresyonda olduğunu daha yeni anladim. Ki ben de depresyon yaşamış, anksiyete bozukluğu olan biriyim. Bazı insanlar hiç yansıtmaz. Bazısı kabullenir bazısı kabullenmez. Öcü gibi yaklasmanin bir anlamı yok. Allah ben dahil hepimize şifa versin...

Anlattıkça hayrete düşüyorum çünkü AYNISI!!!Kendilerini kraliyet soyundan gelme olarak görüyorlar, kimseyi beğenmiyorlardı. Eski eşim 2 nişan atmış, hep karşı tarafı suçlayıcı konuşmuştu, ben de çok deşmemiştim oysaki deşseymişim herşey günyüzüne çıkacakmış. Ben yapı olarak geçmiş geçmişte kalır diyen bir insanım ama bu tarz şeyleri sorgulamak gerekiyor diye ikilemde kalmıyor değilim.

Kayınvalidem benim bir bakışımdan bile ne senaryolar üreten bir insandı...Şok geçiriyordum, kendi anneme bile inandırmıştı düşünün, hala da kızarım anneme ama kızım sende böyle yapmışsın dediğinde çıldıracak gibi oluyordum, sen kızını tanımıyor musun diye; öyle de rol yapan bir insandı. Aynen kendilerine köle arıyorlardı onlar, ben zaten baş kaldırmaya başlayınca her şey açığa çıkmıştı.
Ay valla ben de derdim ki, bunlar kendini kraliyet ailesi mi sanıyor.Aynı şeyleri düşünmüşüz. Ne bu, biz özeliz, tavırları. Çok komik yani. Baksan çevrelerinde eş dost da yok öyle.
Ben o süreçte kendim olmaktan çıkmıştım. Öfke patlamaları yaşıyordum. Çünkü kimseye kendimi anlatamıyor, anlaşılamıyordum. Şahsiyetin beni ailemden uzaklaştırmaya çalıştığını, aileme dğer vermediğini görünce rest çektim. Ne ekersen onu biçersin, beni aptal yerine koymayı bırak dedim. O da bıraktı çok şükür. Ama beni :) Ne güzel yapmış, Allah razı olsun

Psikolojik rahatsızlığı olanları tanıma-anlama rehberi diye bir yayın okumadım.
Neden derseniz psikolojik sorunlar,her insanda farklı gelişip,farklı tepkilerle seyreden durumlar.
Birbiriyle ilgili,bağlantılı sorunlar olduğu gibi tek başına sendrom kabul edilen durumlar da var.

İnsanoğlu o kadar karmaşık bir mekanizma ki fiziksel hastalıklarda olduğu gibi psikolojik sorunlarda;
'şu varsa,sorun budur' diyemiyoruz her zaman.
Patoloji dediğimiz bölüm çok daha ayrı bir dünya.

Bana narsiszm belirtileri nedir?Diye daha spesifik bir soru sorsanız iyi-kötü bu işin eğitimini almış biri olarak size cevap verebilirim.
Bununla birlikte psikolojik sorunları olan insanları nasıl tanırım?Sorusuna net ve sizi tatmin edecek bir cevap vermem mümkün değil.
Hangi psikolojik sorun?Sorusu önemli burda.
Bir çok insana göre eşcinsellik tedavi edilmesi gereken bir psikolojik sorunken,psikoloji biliminin anayasası kabul edilen DSM'de artık bir rahatsızlık olarak yer almıyor.

Sorun olduğu düşünülen davranışın; sıklığı,dozu,görüldüğü ortam, tetikleyicileri,kişinin yaşı vb sayamayacağım pek çok etken de etkili bu değerlendirmede.
Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir.

Not:Hiç bir insanı yüzde yüz tanıyabilmenin mümkün olmadığını düşünüyorum.
Yine de,hayatınıza dahil etmek istediğiniz kişilerde,sizin için öncelikli olan davranış,
tavır ve değerler açısından bir değerlendirme yapabilirsiniz.

Narsisizm belirtileri nelerdir? Ben sorayım madem eğitimini almışsınız

ilişki içinde kendinizi bağımlı hissediyorsanız ya da karşı taraf size bağımlıysa,

çok fazla açıklama yapmak zorunda bırakılıyorsanız veya karşıdaki aynı hareketleri tekrar tekrar yapıyor ve yine bir yığın açıklamaya maruz kalıyorsanız,

başkalarının özel hayatı hakkında rahat konuşuyor iftira atmaktan çekinmiyorsa,

bir şeyi yapmak istemediğinde bunu açıkça söylemek yerine konuyu manipule edip kavga çıkartması,

para konusunda takıntılar,

çok temiz ya da çok pis olması,

kavgadan kaostan huzursuzluktan beslenmesi,

sinsilik.

Hadi yaa geçmiş olsun. İnsan yaşamadan bilmiyor. İşin içindeyken dışardan bir gözle bakamıyorsun. Objektif olamıyorsun yaşananlara karşı.

Evet olayın içindeyken hep kendikendime kafamda onu temize çıkarıp devam ediyordum...Zaten bana yüklüyordu her anlaşmazlığı her suçu...Artık gururum yerlerdeydi...Hep özür dilemek zorunda bırakılan taraftım...Küsme huyu da cabası...En son hiç ummadığı biranda ayrıldım..

Cidden bana çok çok kötü davranıyordu inanamazsın...Kölelere bile oyle davranılmıyordur...Sanki köpeği gibi köpeği bile seversin...Kesinlikle normal değildi ve ayrılmıyordu da

ilişki içinde kendinizi bağımlı hissediyorsanız ya da karşı taraf size bağımlıysa,

çok fazla açıklama yapmak zorunda bırakılıyorsanız veya karşıdaki aynı hareketleri tekrar tekrar yapıyor ve yine bir yığın açıklamaya maruz kalıyorsanız,

başkalarının özel hayatı hakkında rahat konuşuyor iftira atmaktan çekinmiyorsa,

bir şeyi yapmak istemediğinde bunu açıkça söylemek yerine konuyu manipule edip kavga çıkartması,

para konusunda takıntılar,

çok temiz ya da çok pis olması,

kavgadan kaostan huzursuzluktan beslenmesi,

sinsilik.

Bütün maddeleri 1 kişide birebir yaşadım 5 yıl ve son yıllara doğru seviyesi iyice arttı hakaretlere mağruz kaldım sürekli biçimde

Back
X