Psikolojik Rahatsızlık?

withoutyou

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
1.909
3.121
53
28
Merhaba,
Baştan belirteyim, kırıcı olmazsanız çok mutlu olurum.
Psikolojik bir rahatsızlığım olduğunu düşünüyorum.
Çok uç tepkilerim var. Yani bir an geliyor inanılmaz sinirleniyorum, söylediklerimi duysanız şok olursunuz o derece. Kime söylediğim de fark etmiyor, anneme, aileme herkese. Eşyaları kırıp tekmeliyorum. Yarım saat sonra geçiyor. Pişman oluyorum. En çok bundan rahatsızım.
Aniden bir işe başlayasım geliyor, on dakika sonra vazgeçiyorum. Hiçbir şey yapmaya halim yokmuş gibi hissediyorum. Konuşmaya bile üşeniyorum. Hiçbir şey yapamıyorum. Yapmak istediğim tek şey uyumak. Günlerce hiç kalkmadan uyuyabilirim. 1 saat kalkıp otursam arkasından hemen uyuyasım geliyor. Her zaman yatmıyorum daha kötü olmamak için, arkadaşla dışarı falan da çıkıyorum ama hep böyleyim. Kendimi inanılmaz yalnız hissediyorum. Sanki hayatımın bir anlamı yokmuş gibi. Sürekli karamsarım. İyi bir hayatım olmasına rağmen çok mutsuzum. Bazen arada bir durduk yere inanılmaz neşeli oluyorum, çok mutlu oluyorum, çok konuşuyorum çenem durmuyor. Ama bazen öyle bir oluyor ki, ağzımı bile açmıyorum öylece duruyorum. Yani saatlerce boş duvarı bile seyredebilirim. Hiçbir şeye odaklanamıyorum, hemen sıkılıyorum, bunalıyorum. Bazen kendimden de nefret ediyorum "Neden böyleyim?" diye. Yapmam gereken çok şey var ama hiçbir şey yapamıyorum. Günlerim tamamen boşa gidiyor. Yani böyle işte... Umarım anlatabilmişimdir.
Buradan teşhis konulamayacağını biliyorum, benim amacım biraz olsun anlatmaktı. Zaten psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Düşüncelerinizi merak ediyorum. Sizce bu neden olabilir? Ben bunun psikolojik bir rahatsızlık olduğunu düşünüyorum ama ne olduğunu bilemiyorum. Kırıcı olmadan düşüncelerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum.

Ekleme: Kendimi bildim bileli böyleyim neredeyse. Her zaman uç tepkilerim olmuştur.

Son düzenleme:
Biz burada 15 yaşında evlenip üstüne kaynana ile yaşayıp sonra ah vahlananlara kırıcı olabiliyoruz.Bir de terbiyesi yerlerde olanlara.
Sizin yaşadığınız şeyleri de aslında hepimiz yaşıyoruz ama sanırım sizdeki olaylar daha sık tekrarlanıyor.
Bende daha az.
Böyle durumlarda kendimi zorla da olsa yollara vuruyorum,yürüyorum.
Yaptıklarımdan sonra eğer o sevdiklerimi kaybetseydim diye de düşünüyorum.Uzun bir süre de yetiyor bana bu korku.

Depresyon belirtileri canm.sende farkındasın ve psikoloğa gitmeyi düşünüyorsun neyseki.çogu insan hayatının bi döneminde bu lanet duyguyu yasıyo malesef.yardım alman en iyisi.bide hobi kurslarına spora falan başlasan kendini daha hissedersin bence

Siz de yazmışsınız zaten burada kimse size psikolojik rahatsızlığınız var ya da yok diyemez, tanı koyamaz. Ancak bu yaşadıklarınız size sıkıntı veriyorsa, günlük hayattaki işlevselliğinizi bozuyorsa psikolojik destek almanızı öneririm.

öncelikle geçmiş olsun.tamamen ayni olmasada benzer bir süreci bende yasadim.günün nerdeyse 3 saatini uyanik gecirdigim oluyordu.surekli bir uyku hali.uyanamama hicbirseyden keyif almama.surekli bir daralma hic bir yere sigamama hissi.en sevdigim izlemekten keyif aldigim seyden bile hemen sıkılma.v.s.
2 ay kadar yasadim ben.yardım felan almadim çünkü ne olduğunu anlayamadim idrak edemedim.siz farkindaymissinuz ne güzel.
simdiki aklim olsa o günlerde hemen yardim alirdim.deprosyon gecirdim sanirim.kendi teşhisim tabi:)
hemen uzmana gidin destek alin.cok gecmis olsun.umarim en kisa sürede atlatirsiniz..

Bence bu insanların genel sorunu herkesin etrafı kalabalik ama herkes yalnız. Bizde öyleyiz kardeşimle sabah kalkyorum bugün şunu yapcam bunu yapcam güçlü olcam diyorum akşam oluyo hiç bişey yapamyorum gücüm yok kimseyle konuşmak istemiyorum görüşmek istemiyorum. Bazen kendi sesime bile tahammül edemiyorum. Aman o üzülmesin bu kırılmasın derken kendimi hasta ediyorum.

Biz burada 15 yaşında evlenip üstüne kaynana ile yaşayıp sonra ah vahlananlara kırıcı olabiliyoruz.Bir de terbiyesi yerlerde olanlara.
Sizin yaşadığınız şeyleri de aslında hepimiz yaşıyoruz ama sanırım sizdeki olaylar daha sık tekrarlanıyor.
Bende daha az.
Böyle durumlarda kendimi zorla da olsa yollara vuruyorum,yürüyorum.
Yaptıklarımdan sonra eğer o sevdiklerimi kaybetseydim diye de düşünüyorum.Uzun bir süre de yetiyor bana bu korku.

Teşekkür ederim anlayışınız için. Haklısınız, düşünüyorum böyle yapmamam gerek, neden üzüyorum artık dikkat edeceğim diye, aynı şeyi ertesi gün tekrarlıyorum ne yazık ki...

Uykuya sığınma üç sinirler falan depresyon belirtisi. Arkadaşım uzun süredir böyleyim diyorsun. Uzun süren depresyona Alzheimer bile yapabiliyor. Depresyon tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Annem var örnek depresyon şiirden kalp hastası oldu kendine dikkat et psikoloğa git

Uykuya sığınma üç sinirler falan depresyon belirtisi. Arkadaşım uzun süredir böyleyim diyorsun. Uzun süren depresyona Alzheimer bile yapabiliyor. Depresyon tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Annem var örnek depresyon şiirden kalp hastası oldu kendine dikkat et psikoloğa git

Çok teşekkür ederim yorumun için. Ürktüm şimdi...

Çok teşekkür ederim yorumun için. Ürktüm şimdi...
Vücutta sadece sinirler yenilenmiyormuş,biliyor muydun.Hasar gören sinirin yerine dışarıdan bir parça ekliyorlar,yani.Keşke daha güzel bir şekilde açıklayabilseydim ama anlamışsındır.
Ben de korkmuştum bunu okuyunca.Stres ve sinirden belim tutulur vs.agresiftim eskiden.Şimdi törpüleme yollarına baktım kendimi çünkü sadece kendime zarar veriyorum.

Vücutta sadece sinirler yenilenmiyormuş,biliyor muydun.Hasar gören sinirin yerine dışarıdan bir parça ekliyorlar,yani.Keşke daha güzel bir şekilde açıklayabilseydim ama anlamışsındır.
Ben de korkmuştum bunu okuyunca.Stres ve sinirden belim tutulur vs.agresiftim eskiden.Şimdi törpüleme yollarına baktım kendimi çünkü sadece kendime zarar veriyorum.

Böyle duydukça daha da bir üzülüyorum kendime yaptığıma. Ama elimde de değil...

Böyle duydukça daha da bir üzülüyorum kendime yaptığıma. Ama elimde de değil...
Elinde tatlım,elinde.
Kimsi reiki,kimisi o tarz dinginleşme faaliyetlerinden yapıyor.Bana da en iyi gelen şey önce dua,sonra temiz hava ve yürüyüş.
Agresifleştiğim zaman çok çirkin oluyorum,evlat olsam sevilmez durumda oluyorum.Bunu kendime neden yapıyorum peki.Tamamen salaklığımdan.Ama ben salak değilim ee o zaman çaresine bakmalıydım ve baktım.Şimdi yalnızken bağırıyom sövüyom rahatlıyorum.Sonra düşününce gerçekten o kadar büyütülecek bir şey olmadığını anlıyorum .

Elinde tatlım,elinde.
Kimsi reiki,kimisi o tarz dinginleşme faaliyetlerinden yapıyor.Bana da en iyi gelen şey önce dua,sonra temiz hava ve yürüyüş.
Agresifleştiğim zaman çok çirkin oluyorum,evlat olsam sevilmez durumda oluyorum.Bunu kendime neden yapıyorum peki.Tamamen salaklığımdan.Ama ben salak değilim ee o zaman çaresine bakmalıydım ve baktım.Şimdi yalnızken bağırıyom sövüyom rahatlıyorum.Sonra düşününce gerçekten o kadar büyütülecek bir şey olmadığını anlıyorum .

Her şeyi kafama takıyorum, en ufak şey uzuyor elimde. Bir de, yakın bir arkadaşımın kuzenine bipolar teşhisi konuldu. Bir müddet önce de arkadaşım bana bence psikoloğa gitmelisin birebir aynı belirtileri sende de görüyorum deyince iyice kafama takmaya başladım bu durumu. Oyalamaya çalışıyorum kendimi, yazmaya başlıyorum iki dakika sonra kalkıyorum başından duramıyorum, hep bu düzendeyim.

Her şeyi kafama takıyorum, en ufak şey uzuyor elimde. Bir de, yakın bir arkadaşımın kuzenine bipolar teşhisi konuldu. Bir müddet önce de arkadaşım bana bence psikoloğa gitmelisin birebir aynı belirtileri sende de görüyorum deyince iyice kafama takmaya başladım bu durumu. Oyalamaya çalışıyorum kendimi, yazmaya başlıyorum iki dakika sonra kalkıyorum başından duramıyorum, hep bu düzendeyim.
Bipolar teşhisi de yeni moda olsa gerek.Herkese aynı teşhis.Millet de büyütüyor kafasında.Ben de bipolarım o zaman.Kendimiz çözebiliyoruz bu durumu,ilaçla uyuşmaya gerek yok.Uyuşunca herkes sakin.Kafa değişmedikçe ilacın etkileri geçici.

Buraya içini dökmekle iyi yapmışsın ama tabi ki yapman gereken psikolog yada bir psikiyatriden yardım almak. Onlar en iyi teşhisi koyacaktır.

Bipolar teşhisi de yeni moda olsa gerek.Herkese aynı teşhis.Millet de büyütüyor kafasında.Ben de bipolarım o zaman.Kendimiz çözebiliyoruz bu durumu,ilaçla uyuşmaya gerek yok.Uyuşunca herkes sakin.Kafa değişmedikçe ilacın etkileri geçici.

Evet herkeste bir bipolar lafı var. En iyisi galiba bir psikologa gidip ne olduğunu öğrenmem olacak. İlaç içmeye bende karşıyım sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. :/

psikiyatriye gitmenizi tavsiye ederim, bipolardan şüpheleniyorsanız kan tahlilleriyle belirlenebilen bir hastalık

Ciddi psikolojik rahatsızlığı olan insanlar kendilerine kondurmazlar psikolojim bozuk demezler ve kendilerini normal görürler siz farkında olduğunuza göre ileri derece bi ruh sagliginizda bozukluk olduğunu düşünmüyorum sadece hayatıniza değişiklikler yapmanız size iyi gelebilir yeni bir iş yeni arkadaş ortamları yeni bir ilgi alanı ve bir sorumluluk bi hayvan olabilir kedi köpek kuş balık vs bunlarda sizi rahatlatabilir kendi doktorunuz kendiniz olmaya çalışın hayatta yaşanabilicek o kadar güzel şeyler var ki hareketli müzik dinlemek renkli giyinmek bile ruh halinizi değiştirecektir ilaçlardan önce bunlar daha mantikli bence bol neşeli günleriniz olsun hayat herseye rağmen yaşamaya değer

Back
X