Psikolojik siddet mi bu? yardim edin

Karşınıza alıp konuşun ciddi bir şekilde 2 ,5 yıllık evli kalmanız az değil.
Yapılması gereken belli ama .ocuk değilsiniz .
Evet olay sigara ise bende istemezdim eşimin içmesini.
Ancak bunun üslubu var sevmiş evlenmiş bunu size destek olarak yavaş yavaş bıraktırabilir.
Diğer konularda ki sıkıntınız nedir bilemiyorum ama hep ben hep ben bencillikten başka birşey değil.
Ciddi bir şekilde ifade etmeniz gerekli.

Boyle tehdıtle omur mu gecer, sıgara ıcersenız sızı bosayacagınızı soyluyor, ben bu durumda ınadına ıcerdım sanırım

Ayrıca esınızde sıze karsı sevgı sefkat goremedım.

Cocuk var mı? Ne guzel aılenız de modernmıs ustelık calısıyorsunuz. Neden bu sıkıntıları cekıyorsunuz

Yok ozur dilemiyo dilemedi kesinlikle hatta ben tam tepki koyamadim ve ustunu kapayip konustugunda bende oyle yaptim. Onlar icinde beni sucluyodur cok uzattin konustun diye.
Pisman olmuyo.

Sigarayi istememesini anliyorum evet bu yuzden bosanmak nedir

Tesekkur ederim. Benimde hatalarim cok bu iliskide cok ilgi beklemek bunaltmak gibi, bunlarida birlikte oldugumuz surece yaptigim icin esim cok tahammulsuz. Ama en basindan beri artarak gelen bir ego sorunu var hep o en iyi bilen o bir numara o daha akilli onun isi, karari o vermeli, ve en onemlisi onun kurallarina uymazsam buyuk sorun yasiyoruz ki zaten bosanmak istiyo bu sebepten (sigara) .
Yani ya ben?
Ve ben bunlari her konustugumda bana once sen duzel degis ustume gelme rahat ver baski kurma surekli ilgi bekleme bana alanimi ver sonra benden gor karsiligini ve saygiyi diyo.
Cok severek evlendik bence ama zamanla boyle sacma bi guc savasina dondu. Daha cok onun gucu :) ve benim ezilmem, sesimi cikaramamam.
Bendede kaybetme korkusu var. bi yerde kopma noktasina gelip ozgurlugume kacicam, o zamana kadar duzelirse duzelir.

Uzuldum senin adinada evet bahsettigin gibi, laflari hakaretleri davranislari kizdigi zaman cok asagilayici ve cok ayip , egosunu tatmin ediyo.
Benim acimdan dusunmuyo hic veya beni , hislerimi , baska bir birey oldugumu dusunmuyo, cocugu gibi azarliyo yani.
Bi planim yok, bu zamana kadar cok sebep oldu bosanamadim kaybetme korkusu, evliligi yuruteyim cabasiyla. Ama hissediyorum bende cok katlanamicam bu duruma, ip cok inceldi kopacak yani. O zamana kadar biseyler duzelirse duzelir, ki bende kendimi geri cekemiyorum hep ilgi bekliyorum olmazsa ben arayip bunaltiyorum falan. Benimde yanlis davranislarim sonucu bu kadar havalandi esim.

Adam sizi bastirmis sindirmis. Siz siz olmaktan cikmissiniz. Boyle olunca insan kendini robot gibi hissediyor. Bosayacaksa bosasin. Dunyanin tek erkegimi saniyor kendini. Insanlari oldugu gibi kabul etmeli.

-Sen bu evlilikte güzel, huzurlu, mutlu bir yan görüyor musun?
-Evlilik tek tarafın gönlünü eylemek midir?
-Sen susarken onun istediği şeyleri yaparken iyi olmak, kendi kafana estiği gibi davranınca tü kaka yapmak mıdır?
-Her olayda "karım değılsın" demek midir?

1-2-3..5 yıl sonra birbirinizi nasıl bir tabloda görüyorsun? Buna cevap ver kendince..

Böyle bir yaratıkla hayat gecmez. Bir an evvel kurtul bu adamdan.

O ipin kopma Zamanı Çoktan gelmiş arkadaşım. Psikolojik şiddet var fiziksel şiddet var Neden kendinize bunu yapıyorsunuz?

Eşinizin sizin birey olduğunu dusunmedigini söylemişsiniz. Bence siz de birey olduğunuzu unutmussunuz onun hükmüne boyun eğerek.

Ben önce insanım.Esimden önce de vardım.Sonra da olurum Allah'in izniyle. Eğer Hayat eşimlei daha anlamlı ise daha güzel daha çekilebilir daha katlanabilirse eşimin varlığı bana hayatla mücadele de güç veriyorsa evliliğin o zaman anlamı vardır Bana kalırsa

Bu tarz erkeklere pabuç bırakmamak lazım. Yıllar önce böyle psikolojik şiddet uygulayan kısıtlayan bir ilişkim olmuştu. Ne kadar aptalmışım diyorum. Cahildim heralde. İlmek ilmek işliyorlar resmen bu tarz erkekler kadına kendini değersiz hissettirecek ki kadın ona bağımlı olsun. Kadının kıyafetine içtiği sigaraya karışacak ki kendi egosu doysun. Ama kendisi dışarda süslü püslü kadınlara nasıl bakıyor kimbilir.(yanlış anlamayın genel konuşuyorum, eşiniz bakmıyor olabilir.)
Ortada severek evlenilmiş bir evlilik var, hep mi böyledi eşin?
Bence biraz uzak kalmayı ailenin yanına gitmeyi ya da bir süre evleri ayırmayı deneyebilirsin, işin de varmış. Ama yalvar yakar özür dilemeden barışma bence. Ve en ufak bir hatasında da boşardım ben olsam bu son şansdan sonra. Ya da direkt boşanırdım. Rabbim yardımcın olsun. Kendini asla değersiz hissettirmesine izin verme.

Bence al karsina konus.
En azindan "ben cabaladim" dersin tatlim.
Hayirlisi olsin senin icin

ben boşadım

Ben birey oldugumu unuttugum icinde izin verip tepeme cikariyor olabilirim, bende cok pasif davraniyorum cunku...
Evet cok haklisiniz, dayanisma, huzur , mutluluk oldukca esler birbirini onemsedikce var evlilik. Bizde bazi seyler cok eksik kaliyo, belkide sadece esimi suclamam dogru olmaz, benimde tepkilerim yerinde degil cunku

Severek evlendik evet, esim evlenmeden once sigarayi birakmami istedi ama ben hani o icmiyo rahatsiz oluyo falan diye dusundum boyle bi konu asla degildi yani, zaten evlenene kadar fosur fosur iciyodum yaninda arabasinda bile.
Kiyafet konusunda hep soyledi ve nisanlanmadan once bile karisiyodu, bu konuyu konustu soyledi kabul edebilicekmisin diye bende ederim dedim ben odun verdim orda. Simdi yakinmak sacma olur. Ama davranislari ve bana kaba davranmasi tahammulsuz davranmasi , bunlar icinde beni sucluyo cok ustume geliosun cocuk gibi ilgi bekliyosun hep ayaklarinin ustunde dur boguyosun usteliyosun diyo, bu konuda hakli. Ama bunlar bana hakaret etmesini asagilamasini gerektirmez, sadece bende biraz muhtac ve pasif davranip ona izin vermis oluyorum, keske kendi degerimi bilsemde herkeste bilse...

Şiddet uygulamış sana nilay.Sen yok sayıyorsun hiçbir yerde bahsetmiyorsun.Sigarada takılmışsın.Şiddet diyorum.Kollarına vurmuş canını acıtmış.Bunun da mı sebebi sadece o değil diyeceksin.Bunun içinde kendinde hata bulacakmısın.

Ne yapmış olursan ol haketmiyorsun bunları.Farkındamısın bilmem ama kendi içinde aklamaya çalışıyorsun kocanı.Yapma.Dik dur.Sende suç yok.Hatalı olan o.Kendini düzeltmesi gereken o.

sadece psikolojik değil fiziksel şiddette var

neden sürekli seni boşanmakla tehdit edip, işine gelirse ben böyleyim modunda? yani senden vazgeçemem mesajı mı veriyorsun sürekli, sanki bu konuda bi zaafın zayıflığın var mışta ordan vurmak istermiş gibi geldi

sosyal hayatın ne durumda, bana muhtaç diye mi düşünüyor acaba

yaşadığınız yer, giyim tarzı olarak nasıl, sonuçta yetişkin bir kadınsın nerde ne giyeceğini bilirsin

sanırım iki senedir yeterince konuşup anlaşmaya çalışmışsındır, bilemedim, kimse kendini sürekli aşağılayan biriyle olmak istemez

bu gidişle kendin olmaktan çıkıp başka bir insana dönüşebilirsin negatif anlamda

Çok net cevap vermişsiniz :) Bu arada bende:))
Benzer bir evliliğim vardı hatta sigara yüzünden de kavgalar çıktı. Asıl komik olan benim sigara içtiğimi hep biliyordu hatta o da içiyordu. Ama o bırakmak istediğinde ben devam etmişim.
Sigara küçük bir kısmı sadece.Hepsi psikolojik baskı.
Ne kadar dayanabildim 1,5 sene

Psikolojik şiddet gördüğümü baktığım boşanma davalarında aynı konuyu görünce anladım , önce kendimi suçluyordum sonra davalarda bu konuları okudum , gördüm ki bu şiddet ben de boşandım .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…