evet ayni kisiyim. konu sigara olmaktan cikti, nedense ne yapsam sucluyum, kufur hakaret ettiginde bile davranislarindan ben sorumluyum ne olsa o hakli o buyuk o iyi, ben hep kotu ve degersiz olmaktan biktim tukendim artik yapamiyorum. ne kadar hatali olabilirki bi taraf, ne olursa olsun bana ben degismedigim surece degismeyecegini soyluyor hic biseyin sorumlulugunu almiyor "isine gelirse!" tavri var ne zaman sikayetimi dile getirsem.
sanki biz ne yazarsak yazalım bırakmayacaksınız gibime geldi ama yazayım
herşeyi geçtim fiziksel şiddet var kollarınıza vurmuş yüzünüzü sıkıp çekmiş
(fazla önemi yok ama) sonra gelip özür diledi mi mesela gönül almaya çalıştı mı
hele birde pişman olmuyorsa vay halinize
sigara hassas bir konu.. sigarayı hiç istemeyen bir insan hiçbir zaman ağzına sürmemiş bir inanla evlenmeli bence
Sadece psikolojik degil.
Is fiziksel siddete de donusmus.
Sen elbette ki degersiz degilsin.
Klasik erkek kafasi.
Kadin onun evcil hayvani.
Es degil.
Ben derim ki sizi es olarak gorecek bir insan ile daha mutlu olabilirsiniz.
Imkaniniz var ise bosanin.
Bosanmayacaksaniz da Allah size yardim etsin.
Evet psikolojik şiddet göruyorsun .ben de psikolojik şiddete maruz kalmiş biri olarak çok zor ve yipratici oldugunu söyleyrbilirim.insan kendini ip üzerinde yürüyormuş gibi hisseder yani en ufak bir hata yada karşindakine göre hata olabilecek bi davraniş yada söz mü söyleyeceğim korkusu ile yaşarsin.agir hakaretler duyarsin kendini değersiz hissedersin özgüvenin azalir.benim sigara kullanma aliskanligim yok ama arada bir içerim evli oldugum donem stresten arada yakardim eşim kokusunu aldi ve hakaretler savurdu benim paramla icemezsin v.s dedi yani önemsedigi saglik falan degil....
Bunlar çok yipratici seyler kendini esir gibi hisseder insan bilirim sık sık konular açiyorsun ne yapmayi düşünüyorsun bi planin var mi
Adam sizi bastirmis sindirmis. Siz siz olmaktan cikmissiniz. Boyle olunca insan kendini robot gibi hissediyor. Bosayacaksa bosasin. Dunyanin tek erkegimi saniyor kendini. Insanlari oldugu gibi kabul etmeli.merhabalar, 2.5 senedir evliyim.
Esimden psikolojik siddet gordugumu dusunuyorum, ne yapsam hataliyim, ne sorun yasasak hep benim kismimi dusunur kendini hic suclamaz ve bana hep "duzelmem" gerektigini soyler. kavga ettigimizde hakaret kufur eder cok agir konusur bunlardan beni sorumlu tutar, sen hakettin cok usteledin susmadin der.
sinirlidir genel olarak, ve alttan almam gerekir. isi cok yogun hep mesguldur ilgisiz, bunu ne kadar soylediysemde beni dinlemez ve kendini kendi kurallarini onemser.
kiyafetime karisir, kesinlikle diz ustunde bisey giyemem veya dar pantolon ustune normal belde biten bir bluz giyemem uzun birsey olmak zorunda, icki ve sigara icmem yasak. sigara icerken yakalandim sonra gizledim diye benimle 3 gun konusmadi, evlenmeden once birakmistim istemedigi icin. barisip konusmaya basladigimizda eger bir daha sigara icerken gorur veya duyarsa bosanacagini soyledi. ve ayrica sigara icen bir kadindan cocuk istemedigini ve sigara icen bi karisi olamayacagini soyledi. benim burada sagligim, neden tekrar sigara ictigim ,veya benim kimligimin onemi yok "onun karisi" sigara icemez. ve cok rahatlikla bosanabilir bu sebepten.
3 kez kavga esnasinda cok sinirlenip kollarima vurdu yuzumu tutup cekti acitti.
benim ailem modern, beni her konudada destekliyolar. yurtdisinda yasiyoruz bu arada. esimin is gezileride oluyo cokca ve bu esnada yalnizim, ama bende calisiyorum.
cok yoruldum, en cokta beni dinlememesinden, hep suclu olmaktan, ve degersizlestirilmekten.
ben bu kadar degersizmiyim ?neden bu muameleyi goruyorum.. ne yapmaliyim?
Uzuldum senin adinada evet bahsettigin gibi, laflari hakaretleri davranislari kizdigi zaman cok asagilayici ve cok ayip , egosunu tatmin ediyo.
Benim acimdan dusunmuyo hic veya beni , hislerimi , baska bir birey oldugumu dusunmuyo, cocugu gibi azarliyo yani.
Bi planim yok, bu zamana kadar cok sebep oldu bosanamadim kaybetme korkusu, evliligi yuruteyim cabasiyla. Ama hissediyorum bende cok katlanamicam bu duruma, ip cok inceldi kopacak yani. O zamana kadar biseyler duzelirse duzelir, ki bende kendimi geri cekemiyorum hep ilgi bekliyorum olmazsa ben arayip bunaltiyorum falan. Benimde yanlis davranislarim sonucu bu kadar havalandi esim.
Bence al karsina konus.Tesekkur ederim. Benimde hatalarim cok bu iliskide cok ilgi beklemek bunaltmak gibi, bunlarida birlikte oldugumuz surece yaptigim icin esim cok tahammulsuz. Ama en basindan beri artarak gelen bir ego sorunu var hep o en iyi bilen o bir numara o daha akilli onun isi, karari o vermeli, ve en onemlisi onun kurallarina uymazsam buyuk sorun yasiyoruz ki zaten bosanmak istiyo bu sebepten (sigara) .
Yani ya ben?
Ve ben bunlari her konustugumda bana once sen duzel degis ustume gelme rahat ver baski kurma surekli ilgi bekleme bana alanimi ver sonra benden gor karsiligini ve saygiyi diyo.
Cok severek evlendik bence ama zamanla boyle sacma bi guc savasina dondu. Daha cok onun gucu :) ve benim ezilmem, sesimi cikaramamam.
Bendede kaybetme korkusu var. bi yerde kopma noktasina gelip ozgurlugume kacicam, o zamana kadar duzelirse duzelir.
ben boşadımmerhabalar, 2.5 senedir evliyim.
Esimden psikolojik siddet gordugumu dusunuyorum, ne yapsam hataliyim, ne sorun yasasak hep benim kismimi dusunur kendini hic suclamaz ve bana hep "duzelmem" gerektigini soyler. kavga ettigimizde hakaret kufur eder cok agir konusur bunlardan beni sorumlu tutar, sen hakettin cok usteledin susmadin der.
sinirlidir genel olarak, ve alttan almam gerekir. isi cok yogun hep mesguldur ilgisiz, bunu ne kadar soylediysemde beni dinlemez ve kendini kendi kurallarini onemser.
kiyafetime karisir, kesinlikle diz ustunde bisey giyemem veya dar pantolon ustune normal belde biten bir bluz giyemem uzun birsey olmak zorunda, icki ve sigara icmem yasak. sigara icerken yakalandim sonra gizledim diye benimle 3 gun konusmadi, evlenmeden once birakmistim istemedigi icin. barisip konusmaya basladigimizda eger bir daha sigara icerken gorur veya duyarsa bosanacagini soyledi. ve ayrica sigara icen bir kadindan cocuk istemedigini ve sigara icen bi karisi olamayacagini soyledi. benim burada sagligim, neden tekrar sigara ictigim ,veya benim kimligimin onemi yok "onun karisi" sigara icemez. ve cok rahatlikla bosanabilir bu sebepten.
3 kez kavga esnasinda cok sinirlenip kollarima vurdu yuzumu tutup cekti acitti.
benim ailem modern, beni her konudada destekliyolar. yurtdisinda yasiyoruz bu arada. esimin is gezileride oluyo cokca ve bu esnada yalnizim, ama bende calisiyorum.
cok yoruldum, en cokta beni dinlememesinden, hep suclu olmaktan, ve degersizlestirilmekten.
ben bu kadar degersizmiyim ?neden bu muameleyi goruyorum.. ne yapmaliyim?
O ipin kopma Zamanı Çoktan gelmiş arkadaşım. Psikolojik şiddet var fiziksel şiddet var Neden kendinize bunu yapıyorsunuz?
Eşinizin sizin birey olduğunu dusunmedigini söylemişsiniz. Bence siz de birey olduğunuzu unutmussunuz onun hükmüne boyun eğerek.
Ben önce insanım.Esimden önce de vardım.Sonra da olurum Allah'in izniyle. Eğer Hayat eşimlei daha anlamlı ise daha güzel daha çekilebilir daha katlanabilirse eşimin varlığı bana hayatla mücadele de güç veriyorsa evliliğin o zaman anlamı vardır Bana kalırsa
Bu tarz erkeklere pabuç bırakmamak lazım. Yıllar önce böyle psikolojik şiddet uygulayan kısıtlayan bir ilişkim olmuştu. Ne kadar aptalmışım diyorum. Cahildim heralde. İlmek ilmek işliyorlar resmen bu tarz erkekler kadına kendini değersiz hissettirecek ki kadın ona bağımlı olsun. Kadının kıyafetine içtiği sigaraya karışacak ki kendi egosu doysun. Ama kendisi dışarda süslü püslü kadınlara nasıl bakıyor kimbilir.(yanlış anlamayın genel konuşuyorum, eşiniz bakmıyor olabilir.)
Ortada severek evlenilmiş bir evlilik var, hep mi böyledi eşin?
Bence biraz uzak kalmayı ailenin yanına gitmeyi ya da bir süre evleri ayırmayı deneyebilirsin, işin de varmış. Ama yalvar yakar özür dilemeden barışma bence. Ve en ufak bir hatasında da boşardım ben olsam bu son şansdan sonra. Ya da direkt boşanırdım. Rabbim yardımcın olsun. Kendini asla değersiz hissettirmesine izin verme.
Ben birey oldugumu unuttugum icinde izin verip tepeme cikariyor olabilirim, bende cok pasif davraniyorum cunku...
Evet cok haklisiniz, dayanisma, huzur , mutluluk oldukca esler birbirini onemsedikce var evlilik. Bizde bazi seyler cok eksik kaliyo, belkide sadece esimi suclamam dogru olmaz, benimde tepkilerim yerinde degil cunku
Çok net cevap vermişsiniz :) Bu arada bende:))ben boşadım
Çok net cevap vermişsiniz :) Bu arada bende:))
Benzer bir evliliğim vardı hatta sigara yüzünden de kavgalar çıktı. Asıl komik olan benim sigara içtiğimi hep biliyordu hatta o da içiyordu. Ama o bırakmak istediğinde ben devam etmişim.
Sigara küçük bir kısmı sadece.Hepsi psikolojik baskı.
Ne kadar dayanabildim 1,5 sene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?