Psikolojik siddet mi bu? yardim edin

Boşanma davalarına baktığım için ben kolay boşandım , şimdi tekrar evliyim , özgürüm , hiç bir şiddet yok , böyle yaşamayı özlemişim

Evet aklamaya calistigimin farkindayim, artik oyle bi psikolojideyimki kim hakli kim suclu anlayamaz haldeyim, bi saskinlik var ustumde.

Evet aklamaya calistigimin farkindayim, artik oyle bi psikolojideyimki kim hakli kim suclu anlayamaz haldeyim, bi saskinlik var ustumde.

Sen suçlu değilsin.Bunu iyice bir sindir.Eşin problemli bir insan.Bu yaşadıkların artarak devam edecek.Ta ki sen,sen olmaktan çıkana kadar.İzin verme buna.

Evet cok dogru, kaybetme/ ayrilma korkum var oda tabiki farkinda bunun, sence bunu bana karsi kullaniyomu baski altina alabilmek icin?

Sosyal hayatim cok yok ama calisiyorum is yerinde arkadaslarim var yurtdisinda yasiyoruz, icki vs olmadigi icin cok etkinlige katilmam kiyafetlerimde tam kendi istedigim gibi olmasada cok kapalida giyinmiyorum.

Cok kez konustuk bunlarida beni dinlemiyor zaten kendini hakli goruyor bu iliskide ve benim duzelmemi degismemi istiyo ancak o sekilde duzelecegini soyluyo, bana soyledigide kendi ayaklarimin ustunde durmam onu bogmamam falan. Sorumluluk almio kesinlikle ve evet hepte su isine gelmiosa ayrilalim modunda.

yani evet kullanıyor gibi görünüyor seni kontrol etmek için, bence kaybetme korkunu yansıtma, hatta sen de işine gelirse moduna gir, küstü mü, barışmak için çabalama, kendine bi hobi falan bulup onu tamamen yalnız bırak, yani o talep etse de sen ilgilenme, ama trip yapmak surat asmaktan bahsetmiyorum, normal konuşursun edersin de daha geri planda daha ilgisiz, bi de böyle dene bakalım

Adim atan hep benim kusse ben hakli olsamda kaybetme korkusu bana adim attiriyo kusmeyelim diye cunku esimde baya bu “isine gelmiyosa bitsin” modunda davraniyo ben panikliyorum, keske hissettirmesemde eline bu kozu vermesem, belki bu davranisindan vazgecer.
Aramayip ilgisiz olmam lazim hem yanyana hem uzaktayken. Biraz verdigim gucumude geri alirim, iliskide sanki esit degilmisiz gibi.

Eşiniz berbat bir adam psikolojik şiddette haklısınız yalnız içki sigara konusu evlenmeden kabul ettiyseniz şu an problem etmeniz yanlış. Ben evlenmeden konuştum ve dedim içip içmemek insanın bireysel iradesi ama içen biriyle evli kalıp kalmamak da benim iradem.

Psikolojik şiddet görenler bunu zamanla kanıksayıp normalleştirdikleri için, bunun şiddet olup olmadığını ayırt edemezler. Ortada bir tuhaflık olduğunu fark etseler de giderek kurban rolüne girdikleri için de boşanmaktan korkarlar. Ayrılık sonrası gelecek kaygısı yüzünden bu durumu çekmeye razı olurlar. Giderek daha da ezilir ve sindirilirler. Kişiliksizleştirilirler. Öyle ki bir süre sonra kendi başlarına bile üstlerine başlarına bir şey alamaz duruma gelirler. Bu durum onları karşı tarafa daha da bağımlı hale getirir.

Hem fiziksen hem de duygusal siddet yaşamıssınız.
Çok zor aynı evde kaçarak korkak bir şekilde yaşamak.
Aman eşim görmesin bir sigara yakayım ama sunu düzgün giyim çocuk olur farklı şeylerle çıkar karşınıza.
Adama emir vermeyi seviyor belli ki sigara içen kadın coxugumun annesi olamaz diyor.
Bu sebepten boşanacaksa boşansın kaç yıl böyle gecer ki
Ben özgürlüğüme düşkünüm bıu kadar baskı altında yapamazdım

Sigara bahane diye kaç kere söylicez acaba

Adam seyahatlerinde zaten yeterince adrenalin alıyor, daha fazla ilişkiye gezmeye tozmaya aktiviteye ihtiyaç duymuyor. Evine gidince işi görülsün, temziliği yapılsın, sessiz sakin bir ortam olsun onun istekleri bu. Seninkilerle çelişiyorsa işte kapı işte sapı diyor, gayet normal. Beğenmiyorsan boşanırsın, boşanmak istemiyorsan da çekersin, adama sihirli değnek değdirecek halimiz yok.

Açık söylüyorum siz bu adama rest çekip dilekçeyi verseniz boşanıyoruz diye, iki günde kuzuya doner.
Böyle zorbalar var olmak için mazluma muhtaçtırlar.

Psikolojik şiddet kişinin giderek kendini değersiz zayıf hissetmesine neden olur. O nedenle kendine güvenip ilişkinin içinden kendini siyiramaz. Bir batağa saplamak gibi. İlişkiden kendinizi kurtardığını da aslında ne kadar baskı altında olduğunuzu fark edersiniz.

Yazdiklarin cok dogru aynen boyle tuhaf hissediyorum bi kendimi suclayip esimi akliyorum bi onu sucluyorum ama bu kisa suruyo. Bundan kurtulmamin tek yolu guclenmek guclu olmak kendimden odun vermemek ama bunu yasarken idrak etmek zor bende cok yeni anladim zaten daha once sadece kendimi sucluyodum benim yuzumden ben degismeliyim diye dusunup... siz bu durumu biliyorsunuz arastirmismiydiniz ?

Bende burdan yorum istiyorum nasil guclenebilirim diye cunku bunun icinde yasarken biseyleri degistirmek zor. Belli bi duzende gidio hersey o donguyu kirmak zor. Neyse sagol yorumun icin yinede

Açık söylüyorum siz bu adama rest çekip dilekçeyi verseniz boşanıyoruz diye, iki günde kuzuya doner.
Böyle zorbalar var olmak için mazluma muhtaçtırlar.

Evet bencede, ne kadar guclu gorunsede aslinda benim sayemde guclu bana karsi. Ben guclensem ve saygisizligi kabul etmesem ayrilmak mi ister yapamadigi icin yoksa duzelirmi bilmiorum ama kendim icin bunu yapmam gerekiyo

Aynen boyle hissettiklerim.. biseyler yanlis ama ne diye dusunup sonunda kendimi sucluyodum genelde , kendimi siyirip odun vermemeye calisicam. Bu donguye oyle bi alismisimki insan kendini mecburda hissediyo, yani esime karsi hissim var hala ve o bana hep beni ancak bu kurallara uyarsam sevicegini hissettiriyo bi sekilde yanlisim olursa ona gore beni kiriyo bagiriyo kusuyo konusmuyo veya en sonunda ayrilalim yapmicaksan diyo , sigara bunun icin ornek. O yuzden kendimi sevdirmek icin farkinda olmadan cok seye boyun egiyorum. O bunu bilerekmi yapiyo ben bu halden cikarsam iliskimiz ne olur bilmiorum ama boyle mutsuzum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…