- 2 Ekim 2017
- 40
- 35
- 18
Boşanma davalarına baktığım için ben kolay boşandım , şimdi tekrar evliyim , özgürüm , hiç bir şiddet yok , böyle yaşamayı özlemişimPsikolojik şiddet gördüğümü baktığım boşanma davalarında aynı konuyu görünce anladım , önce kendimi suçluyordum sonra davalarda bu konuları okudum , gördüm ki bu şiddet ben de boşandım .
Şiddet uygulamış sana nilay.Sen yok sayıyorsun hiçbir yerde bahsetmiyorsun.Sigarada takılmışsın.Şiddet diyorum.Kollarına vurmuş canını acıtmış.Bunun da mı sebebi sadece o değil diyeceksin.Bunun içinde kendinde hata bulacakmısın.
Ne yapmış olursan ol haketmiyorsun bunları.Farkındamısın bilmem ama kendi içinde aklamaya çalışıyorsun kocanı.Yapma.Dik dur.Sende suç yok.Hatalı olan o.Kendini düzeltmesi gereken o.
Evet aklamaya calistigimin farkindayim, artik oyle bi psikolojideyimki kim hakli kim suclu anlayamaz haldeyim, bi saskinlik var ustumde.
sadece psikolojik değil fiziksel şiddette var
neden sürekli seni boşanmakla tehdit edip, işine gelirse ben böyleyim modunda? yani senden vazgeçemem mesajı mı veriyorsun sürekli, sanki bu konuda bi zaafın zayıflığın var mışta ordan vurmak istermiş gibi geldi
sosyal hayatın ne durumda, bana muhtaç diye mi düşünüyor acaba
yaşadığınız yer, giyim tarzı olarak nasıl, sonuçta yetişkin bir kadınsın nerde ne giyeceğini bilirsin
sanırım iki senedir yeterince konuşup anlaşmaya çalışmışsındır, bilemedim, kimse kendini sürekli aşağılayan biriyle olmak istemez
bu gidişle kendin olmaktan çıkıp başka bir insana dönüşebilirsin negatif anlamda
Sen suçlu değilsin.Bunu iyice bir sindir.Eşin problemli bir insan.Bu yaşadıkların artarak devam edecek.Ta ki sen,sen olmaktan çıkana kadar.İzin verme buna.
Ben ben olmaktan cikmak istemiorum ama bunun tek yolu bosanmakMi.. keske boyle olmasaydi
Evet cok dogru, kaybetme/ ayrilma korkum var oda tabiki farkinda bunun, sence bunu bana karsi kullaniyomu baski altina alabilmek icin?
Sosyal hayatim cok yok ama calisiyorum is yerinde arkadaslarim var yurtdisinda yasiyoruz, icki vs olmadigi icin cok etkinlige katilmam kiyafetlerimde tam kendi istedigim gibi olmasada cok kapalida giyinmiyorum.
Cok kez konustuk bunlarida beni dinlemiyor zaten kendini hakli goruyor bu iliskide ve benim duzelmemi degismemi istiyo ancak o sekilde duzelecegini soyluyo, bana soyledigide kendi ayaklarimin ustunde durmam onu bogmamam falan. Sorumluluk almio kesinlikle ve evet hepte su isine gelmiosa ayrilalim modunda.
yani evet kullanıyor gibi görünüyor seni kontrol etmek için, bence kaybetme korkunu yansıtma, hatta sen de işine gelirse moduna gir, küstü mü, barışmak için çabalama, kendine bi hobi falan bulup onu tamamen yalnız bırak, yani o talep etse de sen ilgilenme, ama trip yapmak surat asmaktan bahsetmiyorum, normal konuşursun edersin de daha geri planda daha ilgisiz, bi de böyle dene bakalım
Yanlış alıntı :/Evet aklamaya calistigimin farkindayim, artik oyle bi psikolojideyimki kim hakli kim suclu anlayamaz haldeyim, bi saskinlik var ustumde.
Sigara bahane diye kaç kere söylicez acabaYok ozur dilemiyo dilemedi kesinlikle hatta ben tam tepki koyamadim ve ustunu kapayip konustugunda bende oyle yaptim. Onlar icinde beni sucluyodur cok uzattin konustun diye.
Pisman olmuyo.
Sigarayi istememesini anliyorum evet bu yuzden bosanmak nedir
Psikolojik şiddet görenler bunu zamanla kanıksayıp normalleştirdikleri için, bunun şiddet olup olmadığını ayırt edemezler. Ortada bir tuhaflık olduğunu fark etseler de giderek kurban rolüne girdikleri için de boşanmaktan korkarlar. Ayrılık sonrası gelecek kaygısı yüzünden bu durumu çekmeye razı olurlar. Giderek daha da ezilir ve sindirilirler. Kişiliksizleştirilirler. Öyle ki bir süre sonra kendi başlarına bile üstlerine başlarına bir şey alamaz duruma gelirler. Bu durum onları karşı tarafa daha da bağımlı hale getirir.
Adam seyahatlerinde zaten yeterince adrenalin alıyor, daha fazla ilişkiye gezmeye tozmaya aktiviteye ihtiyaç duymuyor. Evine gidince işi görülsün, temziliği yapılsın, sessiz sakin bir ortam olsun onun istekleri bu. Seninkilerle çelişiyorsa işte kapı işte sapı diyor, gayet normal. Beğenmiyorsan boşanırsın, boşanmak istemiyorsan da çekersin, adama sihirli değnek değdirecek halimiz yok.
Açık söylüyorum siz bu adama rest çekip dilekçeyi verseniz boşanıyoruz diye, iki günde kuzuya doner.
Böyle zorbalar var olmak için mazluma muhtaçtırlar.
Psikolojik şiddet kişinin giderek kendini değersiz zayıf hissetmesine neden olur. O nedenle kendine güvenip ilişkinin içinden kendini siyiramaz. Bir batağa saplamak gibi. İlişkiden kendinizi kurtardığını da aslında ne kadar baskı altında olduğunuzu fark edersiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?