Eşinize benzeyen birini tanıyorum. Küçüklüğünde babasından hastanelik olana dek dayaklar yemiş biriydi, annesinin yaşadıklarından dolayı psikolojisi bozuktu ve kendisi annesine resmen annelik yapıyordu. Tüm bunlar onu çok acımasız biri yapmıştı. Acaba eşinizin de böyle ciddi sorunları olmuş muydu geçmişte?
Hep Ben iyi ben haklı diyen birisinde kesin narsistik kişilik bozukluğu vardır, açın lütfen okuyun özelliklerini. Size nasıl baş edeceğinizi söyliyeyim kesinlikle alttan almayın, o bir söylerse siz 5 söyleyin, şiddet uygularsa polisi arayacağınızı söyleyin, boşanalım derse sen bilirsin diyip umursamaz davranın. Karşısında dim dik güçlü durun. Boşanmayacak emin olun ama boşanırsa da kurtulmuş olursunuz.
Evet psikolojik şiddet göruyorsun .ben de psikolojik şiddete maruz kalmiş biri olarak çok zor ve yipratici oldugunu söyleyrbilirim.insan kendini ip üzerinde yürüyormuş gibi hisseder yani en ufak bir hata yada karşindakine göre hata olabilecek bi davraniş yada söz mü söyleyeceğim korkusu ile yaşarsin.agir hakaretler duyarsin kendini değersiz hissedersin özgüvenin azalir.benim sigara kullanma aliskanligim yok ama arada bir içerim evli oldugum donem stresten arada yakardim eşim kokusunu aldi ve hakaretler savurdu benim paramla icemezsin v.s dedi yani önemsedigi saglik falan degil....
Bunlar çok yipratici seyler kendini esir gibi hisseder insan bilirim sık sık konular açiyorsun ne yapmayi düşünüyorsun bi planin var mi
Çocukken varlığı onaylanmamış ancak istenilen kadar mükemmel olursa ailesi tarafından onay alıp kabul edilmiş. Şimdi aynı şeyi size yapıyor. Bunları bilerek yapmıyor. Tüm bu davranışlar kendi çocukluğunda öğrendiği ilişki bicimidir. Terapi almadan bunu fark etmesi pek mümkün değil, size yaptıkları ise onun açısından normal. Yani bu döngüyü kiramazsınız siz ve olursa çocuklarınız Psikolojik şiddete maruz kalmaya devam edecektir.Cok bi bilgim yok ama maddi zorluk cektiklerini ve ailesine hep destek oldugunu bu sorumlulugu yuklendigini biliyorum, ailede hep “en iyi” “en basarili” diye konusulur esim, 3 kardesinde en buyugu zaten, fazla anlam yuklenmis sanki ustune. Beklenti cok yuksekmis hep, okuldayken 95 alsam neden 100 almadin diye konusurlardi der, halada cok basarili isinde, ama bu onu tahammulsuz hirsli ve kontrolcu yapmis olabilir
Ben zaten çözümü ayrilmakta buldum başka türlü işin içinden çikamadim kendimden geçmiştim artik ben ben degildim sanki.terapi v.s zaten yanaşmiyordu.bende aile kaynakli oldugunu düşünüyordum .bi de ailesine de toz kondurmaz ama objektif oldugunu söylerdiÇocukken varlığı onaylanmamış ancak istenilen kadar mükemmel olursa ailesi tarafından onay alıp kabul edilmiş. Şimdi aynı şeyi size yapıyor. Bunları bilerek yapmıyor. Tüm bu davranışlar kendi çocukluğunda öğrendiği ilişki bicimidir. Terapi almadan bunu fark etmesi pek mümkün değil, size yaptıkları ise onun açısından normal. Yani bu döngüyü kiramazsınız siz ve olursa çocuklarınız Psikolojik şiddete maruz kalmaya devam edecektir.
Hayir ben de boyle biriyle evliydim. Bosaninca kendimi buldum. Yuklerimden kurtuldum. Gercekleti bosaninca goruyorsunuz. Ilk zamanlar biraz bocaliyorsunuz ama aonra oh be diyorsunuz.Yazdiklarin cok dogru aynen boyle tuhaf hissediyorum bi kendimi suclayip esimi akliyorum bi onu sucluyorum ama bu kisa suruyo. Bundan kurtulmamin tek yolu guclenmek guclu olmak kendimden odun vermemek ama bunu yasarken idrak etmek zor bende cok yeni anladim zaten daha once sadece kendimi sucluyodum benim yuzumden ben degismeliyim diye dusunup... siz bu durumu biliyorsunuz arastirmismiydiniz ?
Bence sizin biraz uzaklaşmaya ihtiyacınız var... Önceki konunuza da yazmıştım, herşeyin farkındasınız bu çok güzel birşey ancak icraatte bir sıkıntı var. Gayet görüyorsunuz adamın size değer vermediğini, kaybetme korkusu olmadığını, zerre düşünmeden kalbinizi kırdığını, sizi yok saydığını, değişmeyeceğini... Çocuk da düşünmüyorsunuz bu sebepten... Yapacağınız şey belli yani...Bende burdan yorum istiyorum nasil guclenebilirim diye cunku bunun icinde yasarken biseyleri degistirmek zor. Belli bi duzende gidio hersey o donguyu kirmak zor. Neyse sagol yorumun icin yinede
Hislerime tercüman olmuşsunuz :) ben henüz boşanmadım ancak davam açıldı. Şuan bile Ohhhhh dünyalar varmış diyorum. Avukatıma vekalet verip davayı açtığımız gün omuzlarımdan bir yük kalktı resmen:) tamamen kurtulduğumda düşünemiyorum yaşayacağım mutluluğu:)Hayir ben de boyle biriyle evliydim. Bosaninca kendimi buldum. Yuklerimden kurtuldum. Gercekleti bosaninca goruyorsunuz. Ilk zamanlar biraz bocaliyorsunuz ama aonra oh be diyorsunuz.
Sizi o anda uzup acitmak icin elinden geleni yapacak ama siz uzulmeyin , onu hasta olarak gorun, sizi kirmak icin ve o anda sanki zafer kazanmis gibi olmak icin elinden geleni yapacak, siz kisisel almayin gercekten umursamayin ama siz de ona bu firsatta hatalarini soyleyin, icinizde ne biriktiyse siralayin hatalarini tek tek yuzune vurun ve lutfen guclu durun aglayip pes etmeyin. Eger kocaniz gercekten narsistse tedavi falan ise yaramaz tek soyledigim yontemle onu alt edebilirsiniz. Sizin soylediginiz hatalari o anda asla kabul etmeyecek ama birkac gun gectiginde ufak capli duzelmeler gorebilirisniz.Evet kendini yuzde 99 hakli iyi ve akilli gorur. Ikimizi karsilastirma egilimdedir genelde. Bende bi ara narsistik kisilik bozulugu var mi diye dusunuyodum ve gercekten benziyorda ozellikleri.
Tehditlerinin altinda ezilmemem lazim, yenilmek cok kolay esimin karsisinda duygusal olarak cok guclu gorunuyo yani beni alt etmek icin hakaret kufur vs ne varsa nasi canimi acitip pes ettirecekse o anda yapar, benim guclu durmam lazimki belki artik bu yontemin ise yaramadigini gorur.
Bosanma konusundada tamam tehdit olarak almicam bunu artik.
Naesist en sonunda terk eder. O kisiyle isi bittiginde. Kemdine yeni bir kurban bulur. Ve narsistse esi aldatiliyordur da. Narsistler oyledir cunku. Empatisiz, duygusuz... merhametsiz.. soyledikleriniz gecici cozum. Tek yspilacak sey narsistten uzak durmak hatta kacmaktir. Cunku narsist icten ice kinlesir ve en sonunda intikamini alir. Duygularini soylediginde narsist bir iki gun normale donse de icten ice planlarini yapar cunku ona gor o mukemmeldir ve kimse onu elestiremez.Sizi o anda uzup acitmak icin elinden geleni yapacak ama siz uzulmeyin , onu hasta olarak gorun, sizi kirmak icin ve o anda sanki zafer kazanmis gibi olmak icin elinden geleni yapacak, siz kisisel almayin gercekten umursamayin ama siz de ona bu firsatta hatalarini soyleyin, icinizde ne biriktiyse siralayin hatalarini tek tek yuzune vurun ve lutfen guclu durun aglayip pes etmeyin. Eger kocaniz gercekten narsistse tedavi falan ise yaramaz tek soyledigim yontemle onu alt edebilirsiniz. Sizin soylediginiz hatalari o anda asla kabul etmeyecek ama birkac gun gectiginde ufak capli duzelmeler gorebilirisniz.
Bence sizin biraz uzaklaşmaya ihtiyacınız var... Önceki konunuza da yazmıştım, herşeyin farkındasınız bu çok güzel birşey ancak icraatte bir sıkıntı var. Gayet görüyorsunuz adamın size değer vermediğini, kaybetme korkusu olmadığını, zerre düşünmeden kalbinizi kırdığını, sizi yok saydığını, değişmeyeceğini... Çocuk da düşünmüyorsunuz bu sebepten... Yapacağınız şey belli yani...
Olmayacağı belli olan şeyi oldurmaya çalışarak vaktinizi harcamayın bence.. 3 sene sonra içinde bulunduğunuz duruma iyice alışacaksınız ve sorgulamadan mutsuz mutsuz bir ömür geçireceksiniz.
Ben evi terketmeden önce mutsuz bir evliliği yürütmeye çalışıyordum acaba düzelir mi umuduyla... Düzelmeyeceği besbelliymiş aslında... Ama işin içinde olunca sağlıklı düşünemiyor insan. Ne zamanki evi terkettim, o ortamdan ve ex eşten uzaklaştım daha iyi gördüm birşeyleri. Ömür geçmezdi o armutla... Ömür törpüsüymüş başka birşey değil... Şuan Ohhhhh dünyalar varmış diyorum :) öyle bir hafiflik öyle bir rahatlık :) kesinlikle aşka da kapatmadım kendimi... Özgüvenim yerine geldi, ayaklarımın üstünde sapasağlam duruyorum:) aşka da az kaldı:)
Bu hayat mutsuz olmak için çok kısa... Lütfen hayatınıza şans verin, mutlu olmayı seçin.
Sizi o anda uzup acitmak icin elinden geleni yapacak ama siz uzulmeyin , onu hasta olarak gorun, sizi kirmak icin ve o anda sanki zafer kazanmis gibi olmak icin elinden geleni yapacak, siz kisisel almayin gercekten umursamayin ama siz de ona bu firsatta hatalarini soyleyin, icinizde ne biriktiyse siralayin hatalarini tek tek yuzune vurun ve lutfen guclu durun aglayip pes etmeyin. Eger kocaniz gercekten narsistse tedavi falan ise yaramaz tek soyledigim yontemle onu alt edebilirsiniz. Sizin soylediginiz hatalari o anda asla kabul etmeyecek ama birkac gun gectiginde ufak capli duzelmeler gorebilirisniz.
Naesist en sonunda terk eder. O kisiyle isi bittiginde. Kemdine yeni bir kurban bulur. Ve narsistse esi aldatiliyordur da. Narsistler oyledir cunku. Empatisiz, duygusuz... merhametsiz.. soyledikleriniz gecici cozum. Tek yspilacak sey narsistten uzak durmak hatta kacmaktir. Cunku narsist icten ice kinlesir ve en sonunda intikamini alir. Duygularini soylediginde narsist bir iki gun normale donse de icten ice planlarini yapar cunku ona gor o mukemmeldir ve kimse onu elestiremez.
En kotusu de gelgit yasatmasi. Bir iyi bir kotuyu oynayarak insanin psikolojisini alt ust etmesi. Tum bunlar da onun oyununun bir parcasidir. Sevip sevmedigini asla anlayamazsiniz ama aslinda onlarin sevgi duygulari yoktur. Onlar sadece karsisindakini somurur. Ne yazik ki tedavisi de yok. Cunku kisilik bozuklugu. Tek yapilmasi gereken uzak durmak ve baglari tamamen koparmak.
bende goremedim, hele cocuk oldugu zaman. sanki benim dusuncelerimin, hislerimin hic bi onemi yok duyulmuyo gibiyim. onun onaylamadigi seylere hakkim yok he yaparsam bosanir benden. ..
Kaç.konuya bir guncelleme yapayim , aramiz gayet iyiydi hatta cuma gun icinde aramisti konusmustuk telefonda gayet samimiydi , is yerinde sorunlari var ve is degistirmek istiyo bunun icin yeni bi yerle gorustu ve iyi gecmis onu anlatti ve askim canimli konustu hep, neyse cuma aksami geldi tam yemek yicez is yerindeki gelismeleri anlatti muduru onu isten cikarmayi dusunuyomus sanirim birine bahsetmis bende kim o kisi dedim soyledi, bende eminmisin o kisinin bildigine dedim , baya bagirdi bana aptalmisin o kisi asistani degilmi nasil bilmesin sana anlatanda kabahat sus konusma anlatmiyorum dedi, sonra tv acti ben kapadim konusalim diye cunku onemli bir konu var yani , istemedi, elini tuttum konusalim diye , elini kesmisti dikis atilmisti meger oraya gelmis farkedince hemen askim cok ozur dilerim acidimi dedim, o sirada kalkti bana kufur hakaret etti, pezevenk, asagilik, surtuk, allah belani versin insallah , gibi baya bi laf etti, ben sok oldum cunku asla bilerek yapmadigim gibi farkedince baya uzulup ozur diledim ki cokta bastirmadim elini tutmustum.
o laflari karsisinda yine dumur oldum tabi bu sefer konusurken biz bosanalim cok farkliyiz sen aptalsin anlamiyosun benim aptalliga tahammulum yok, sen degismedigin surece ben degismicem kurtulalim birbirimizden gibi seyler soyledi. bende ne oldu daha bugun konustuk eve geldiginde gayet iyiydik bu sebepten mi bu hale geldi vs dedim. konusmaya calistim ve istemedi.
bunlar cuma aksami oldu , o zamandan beri konusmuyoruz ve kanepede yatiyo.
psiklojimi bozdu, nerede hata yapiyorum neden bunlari duyuyorum maksimum 2 haftada bir kavgamiz var ve boyle asagilayici seyler soyluyo sonrada hakliymis gibi tavir aliyo konusmuyo falan, genelde ben adim atiyorum oyle barisiyoruz ,cunku bu soguk savasa ayni evin icindeki sessizlige dayanamiyorum. ama bu sefer asla bir adim atmicam, kesinlikle hakettigimi dusunmuyorum bu olanlari.
Elinden geldiğini yaptığın halde karşında düzelmeyecek biri var. Evlilik bu değil. Bu sadece aynı evi paylaşmak. Üstelik aynı evi paylaşanlar bile birbirine saygılı davranırlar. şiddet uygulasa vurduğu yerin acısı bir süre sonra geçer. Oysa bu adamda psikolojik şiddet var, derin izler bırakan, iyileşmesi de kolay olmayan. Düzelmez. O susan, sadece hizmetini yapan, düşünmeyen, boyun eğer bir robot istiyor. Bu şekilde hayat geçmez. Yıpratıcı bir durum. Bu evlilikte siz yoksunuz sanki. İnsanı adam yerine koymayan, aşağılayan, kendini beğenmiş bir narsist var. Empati duygusu hiç yok. Siz bilirsiniz isterseniz devam edin ama bu şekilde psikolojiniz çöker, yıllarınız gider, sadece uzatmaları oynarsınız. olan yıllarınıza olur, düzelmeniz eski halinize gelmeniz de yıllarınızı alır. Bu adamla ömür geçmez. seven sevdiğine zulüm etmez çünkü. Adam da sevgi yok. Bencillik ve aşağılama hat safhada.narsistmi bilmiyorum ama bazi ozellikleri var, cok garip Cuma gunu ettigimiz kavgayi okuyun lutfen demin yazdim. bu sebeplerden kufur hakaret etmesi, hala kendi hakliymiscasina benimle konusmamasi koltukta yatmasi falan.
tehdit eder gibi bosanalim demesi kavga esnasinda, her ne olursa benim sucum olarak gormesi hic bir sorumluluk almamasi, kendini neredeyse mukemmel gormesi. herkesten iyi oldugunu dusunmesi, ozellikle benim aptal onun akilli oldugunu surekli ima etmesi ve surekli ikimizi karsilastirip durmasi.......
genelde ben adim atiyorum barismak icin cunku o kadar uzatiyoki, zaten ozur dilemez bu durumda en fazla bisey yokmus gibi bisi der sorar havadan sudan, ki kesinlikle ozur dilemesi gereken bir durum ettigi laflar.. onu gectim kendisi tavirli zaten hakliymiscasina. anlayamiyorum. ne yapilmali bu durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?