Psikolojik şiddet mi?

trombosit

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
678
425
18
Merhaba yine ben...

Konu yine ailem ile ilgili.

Babam sürekli bana hakaret ediyor. Beni düşündüğüne inanmıştım. Fakat yine eski haline döndü. Sürekli hakaret,bağırış, kavga var evimizde.

Mesela en son olanı örnek vereyim.
Az önce ev toparlanacaktı. Hiç iş yapmaz,iş olduğunda dışarı gider normalde. Annem de yardım eder misin dedi. O da elini eşyaya sürer sürmez ağzına geleni saymaya başladı, işine gelmedi. Sonra anneme, bana ve kardeşime söylenmeye başladı. Evden gideceğini söylemeye başladı. Bende dayanamadım sus artık,sürekli kavga ediyorsun bağırıp çağırıyorsun dedim. Bana hakaret etti, bağırarak edepsiz dedi. Bende onlar sana ait sıfatlar,hayatım boyunca hiç edepsizlik yapmadım dedim. Döverim seni dedi, ben de gel döv dedim. Ondan sonra sustu.

Yani hep böyle hakaret ediyor bana. Çok sinirlendim elim ayağım titredi hala daha sinirliyim. Bu yaptığı psikolojik şiddete mi giriyor? Ne yapmalıyım? Nasıl dur demeliyim?

Kpss ye çalışıyorum fakat ortam bu şekilde. Ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

Hayır,susmuş
Şiddete girmez izin vermiyorsunuz çünkü.
Ortamdan da sizin sesiniz daha yüksek çıkarsa kurtulursunuz,
Ya da vaad ettiği gibi evden gidecek

Her zaman evden gideceğim,sizden kurtulacağım diyip diyip kavga çıkarıyor. Evde tek sesi çıkan kendisi. Ben kavga gürültüden hiç hoşlanmam sesimi yükseltmeyi de sevmem fakat susması için mecbur kalıyorum.

Herkesin anladığı dil var,
Ayrıca bir insan sizi ne şekilde bastırmaya çalışıyorsa en korktuğu şey de odur.
Ki babanız da kanıtlamış bunu,siz bağırınca susuyor.

Saygı sınırını ikinizde aşmışsınız,etkilemeyin tepki görmeyin,isteklerinizi usulünce söylerseniz karşınızda ki insanı da yükseltmemiş olursunuz...

Herkesin anladığı dil var,
Ayrıca bir insan sizi ne şekilde bastırmaya çalışıyorsa en korktuğu şey de odur.
Ki babanız da kanıtlamış bunu,siz bağırınca susuyor.

Evet ben de anladım bunu. Kendisi bağırarak bastırmaya çalışıyor. Ben bağırdığımda da susuyor.

Saygı sınırını ikinizde aşmışsınız,etkilemeyin tepki görmeyin,isteklerinizi usulünce söylerseniz karşınızda ki insanı da yükseltmemiş olursunuz...

Ben etkilenen kişi oluyorum. Durup dururken herhangi bir şeyden kavga çıkartıyor. Düzgünce söyletmiyor çünkü dinlemiyor. Ancak bağırıyor. Ben düzgün söylesem de bağırıyor. Ben bağırdığımda da susuyor.

Babana edepsiz mi dedin?! Yanlis yapmissin ya o da sana demesin tabi ama nihayetinde o baba cocuk olan sensin.
Ufff bu o baba o anne sen çocuksun sen sus duyarına da hastayım.Anne babaysa ona göre davranacak kpssye hazırlandığım sene bizimkiler aman etkilenmesin diye napacaklarını şaşırmışlardı konu sahibinin babasının yaptığına bakın bi de normal mi bu?Durduk yere bağırmış kız sanki,kimse kimse karşısında susmak zorunda değil size yanlış öğretmişler.

Siz 3 kişiyken babadan niye yardım istiyosunuz ki. O daha çok batırır siz toplarsınız o dağıtır genlerinde var
Niye erkekler padişah torunu da bizim mi haberimiz yok Bizimki iş de yapar yemek de hazırlar babamın hazırladığı kahvaltıyı yiyorum şu an.Gayet düzgün genleri olanlar da var o sizin bahaneniz olmasın

Biz evi taşıdık o yüzden onun yardımı da gerekli. Bir haftadır hep kendimiz yapmıştık fakat bazı şeyleri çekerken gücümüz yetmiyor.
Anladım. Ozaman yardım etmek zorunda, zaten yardım etmeli yeri geldiğinde ama bu mecburi durummuş haklısınız.
Siz yolunu bulmuşsunuz birinizden çekinmeli o zaman azaltır bağırmalarını.

Evet ben de haksızlığa tahammül edemiyorum. Anne de olsa baba da olsa hakaret etmelerine sessiz kalamıyorum. Anlayış istiyorum ki anlayış gösterebileyim. Benim kpss sınavına ikinci hazırlanışım olacak. Geçen sene gelmeyen misafir kalmadı,açılmayan tv sesi kalmadı. Yapmayın dedikçe adeta inadına yapıldı. Bu sene de aynısı olur diye korkuyorum.

Niye erkekler padişah torunu da bizim mi haberimiz yok Bizimki iş de yapar yemek de hazırlar babamın hazırladığı kahvaltıyı yiyorum şu an.Gayet düzgün genleri olanlar da var o sizin bahaneniz olmasın
Ben erkeklere elleşmeyin onlar bişey yapmasın demek istediğimi mi sandınız bilmiyorum. Üstelik Sizinki padişah torunuymuş ozaman :)

Ben normal ev temizliğinde ( öyle sanmıştım) 3 kadının girdiği işte planlı bi temizlik yapacak erkek görmedim. Herkes sizin babanız gibi yetenekli değil, herkes sizin gibi şanslı değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…