• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik şiddet mi?

çok üzüldüm böyle ebeveynler var :KK43:(( çocuklar onlara Allah'ın bir emaneti ve gidip böyle hor kullanıyorlar bu nedir ya. yalnız sizin örneğinizin aşırı kötü oluşu, konu sahibinin babasının yaptıklarını haklı çıkarmaz o evde de srekli huzursuzluk varmış. psikolojik olarak evin düzenini bozan huzur vermeyen birisi ile yaşamak çok zor biliyorum..
Evet şiddet bedensel de olsa psikolojik de olsa ses çıkarmadığımız sürece devam eder.

Abartilacak kadar kotu ve siddet yanlisi degil baban. Sen fazla hassassin ve babana karsi gayet rahat cevap veriyorsun. Bak benim oyle siddet meyalli Bir babam vardi ki, 23 yasinda univ mezunu, ogretmendim. Bir kere yani sadece Bir kere Eve gec geldim, aksam 11 de, telimin sarji bitmisti haber verememistim, Eve girer girmez babamla goz goze geldim, gece saat 3-4 e kadar Beni kemerle dovmustu, hic karsilik verememistim, sesimi cikaramamistim. Tum bedenim kemer iziydi, sirtim, sagim, solum her yerim curuk... Boyle Bir baban yok. Bu kadar gerilme. Adami da susturmussun hem, Ben kac saat kemerle Dayak yedim de yorulup, susup Bir Kendra cekilmedi. Bu daha bi ornek.
Bunun icin polise gitmedim AMA sonralarinda erkek kardesim dovdugu zaman gitmistim. Kardesimden babamdan yedigimden daha cok dayak yedim, her yerimi dagitirdi, rocky filmlerimdeki gibi Bir yumruk atiyordu, agzimdan kanlar bosaliyordu. Tabi ona karsilik veriyordum AMA cene olarak, sonra daha cok dovuyordu. Annem babam hicbirsey demiyorlardi, o kadar dayak yiyordum, sadece iki kardes kavgasi gibi goruyorlardi. Artik birgun canima tak etti, polise gittim, darp raporu aldim. Hicbirsey yapmadi polis. Dava actim, kardesimin tanidigi hakim de destek cikmis o zamanlar. Bizim ulkede kadinin yeri yok bayanlar, hic destek olani, koruyani yok. Mesela kardesim Beni cok dovuyor diye kusmustum, yani bunu Bir cozum olarak gormustum, konu-komsu-akraba herkes bana laf sokup, kiziyordu, kardesimle konusmuyorum diye. O erkek kardesmis, Ben ablaymisim, alttan almaliymisim.

Bunun icin polise gitmedim AMA sonralarinda erkek kardesim dovdugu zaman gitmistim. Kardesimden babamdan yedigimden daha cok dayak yedim, her yerimi dagitirdi, rocky filmlerimdeki gibi Bir yumruk atiyordu, agzimdan kanlar bosaliyordu. Tabi ona karsilik veriyordum AMA cene olarak, sonra daha cok dovuyordu. Annem babam hicbirsey demiyorlardi, o kadar dayak yiyordum, sadece iki kardes kavgasi gibi goruyorlardi. Artik birgun canima tak etti, polise gittim, darp raporu aldim. Hicbirsey yapmadi polis. Dava actim, kardesimin tanidigi hakim de destek cikmis o zamanlar. Bizim ulkede kadinin yeri yok bayanlar, hic destek olani, koruyani yok. Mesela kardesim Beni cok dovuyor diye kusmustum, yani bunu Bir cozum olarak gormustum, konu-komsu-akraba herkes bana laf sokup, kiziyordu, kardesimle konusmuyorum diye. O erkek kardesmis, Ben ablaymisim, alttan almaliymisim.

Çok zor bu olaylar. Siz nerede yaşıyorsunuz? Nasıl böyle bir hayat olabilir aklım almıyor. Kaç yaşındaydınız tüm bunlar olurken ve şuan kaç yaşındasınız. Kusura bakmayın ama bu cani insanlarla görüşmüyorsunuzdur umarım.

Evet babanız size psikolojik şiddet uyguluyor.
Babalar kendinde her türlü saygısızlığı, edepsizliği haklı görebiliyor bezen.
Ne de olsa babayım diye türlü saygısızlıklar yapıyorlar.
Karşısındaki çocuğunu bir birey, bir insan olarak değil de bir mal, onun her dediğine,
her türlü baskısına ve hakaretine katlanması gereken değersiz bir varlık gibi görüyorlar.
Alay edip egolarını tatmin ediyorlar, küçümsüyorlar.
Bence uyarmakta iyi etmişsiniz.
Ama bu doz iyi çok abartıp suçlu duruma düşmeyin.

Aman Allah ım. Hadi baba da ...z ,ama anne nasıl bunlara müsade eder?!

Evet babanız size psikolojik şiddet uyguluyor.
Babalar kendinde her türlü saygısızlığı, edepsizliği haklı görebiliyor bezen.
Ne de olsa babayım diye türlü saygısızlıklar yapıyorlar.
Karşısındaki çocuğunu bir birey, bir insan olarak değil de bir mal, onun her dediğine,
her türlü baskısına ve hakaretine katlanması gereken değersiz bir varlık gibi görüyorlar.
Alay edip egolarını tatmin ediyorlar, küçümsüyorlar.
Bence uyarmakta iyi etmişsiniz.
Ama bu doz iyi çok abartıp suçlu duruma düşmeyin.

Abartmıyorum lakin artık bu evde de durmak istemiyorum. Yoruldum.

ah canım benim ya... konuşma o iğrenç herifle çıkar hayatından def et!
başlarım konusuna da komşusuna da.

Abartilacak kadar kotu ve siddet yanlisi degil baban. Sen fazla hassassin ve babana karsi gayet rahat cevap veriyorsun. Bak benim oyle siddet meyalli Bir babam vardi ki, 23 yasinda univ mezunu, ogretmendim. Bir kere yani sadece Bir kere Eve gec geldim, aksam 11 de, telimin sarji bitmisti haber verememistim, Eve girer girmez babamla goz goze geldim, gece saat 3-4 e kadar Beni kemerle dovmustu, hic karsilik verememistim, sesimi cikaramamistim. Tum bedenim kemer iziydi, sirtim, sagim, solum her yerim curuk... Boyle Bir baban yok. Bu kadar gerilme. Adami da susturmussun hem, Ben kac saat kemerle Dayak yedim de yorulup, susup Bir Kendra cekilmedi. Bu daha bi ornek.

Öğretmensin bir şey merak ediyorum, o dayaktan sonra o eve gittin mi?
O adama bir daha baba dedin mi?
Eğer dediysen sana da yazıklar olsun.

"huzursuzluk çıkarırsam yardım istemezler" diye düşünüyor. evin işine yardım etmek zorunda. sizi yıldırmasına izin vermeyin cevabınızı hep verin böyle.

sizin kemerle dayak yemeniz hanımefendinin psikolojik şiddete susmasını gerektirmez ama. umarım siz de polise haber vermişsinizdir ve o evden ayrılmışsınızdır. şiddetin hiçbir türüne sessiz kalmayalım lütfen.. çok geçmiş olsun.

İşsizlikten bunalıma girmiş ama çalışma gayreti de yok sanırım.
Bırakın gidecekse gitsin böyle sürekli sinir harbi yaşayacağınıza.

Öğretmensin bir şey merak ediyorum, o dayaktan sonra o eve gittin mi?
O adama bir daha baba dedin mi?
Eğer dediysen sana da yazıklar olsun.
Yani Ben de atanamamis ogrt idim, isim gucum yoktu. Eve gittim tabi, babama da baba diyorum mecbur, napayim. Tum bunlarin cok buyuk cezasini cektim hala da cekiyorum. Cunku hayatim dayakla gecti ki Benim hangi birini anlatayim ki... tam Bir karakter bozuklugu, eziklik, dengesizlik ve ozguven eksikligim vardi. Univ de de cok ezildim bu yuzden mesela. Tek istegim atanmakti, deli gibi kpss calistim atanamadim. Sonra evlenip kurtulmak istedim, esim deliler gibi pesimde kostu, onun evlilik teklifine tamam dedim ve tam uc yil evlenmedi. Para yok dedi surekli, annesini gelip kiz istemeye ve dugun yapmaya ikna edemedi. Esime anlattim gordugum siddeti, kendisi de giruyordu agzimdaki, yuzumdeki curukleri AMA idare et, alttan al Vs diyordu, umrunda degildi yani, hala da degil ya, ailem degil baskasi da laf soylese sesini cikarmiyor, delikanli Bir erkek degil ki soyle sirtimi yaslayim.

Merhaba yine ben...

Konu yine ailem ile ilgili.

Babam sürekli bana hakaret ediyor. Beni düşündüğüne inanmıştım. Fakat yine eski haline döndü. Sürekli hakaret,bağırış, kavga var evimizde.

Mesela en son olanı örnek vereyim.
Az önce ev toparlanacaktı. Hiç iş yapmaz,iş olduğunda dışarı gider normalde. Annem de yardım eder misin dedi. O da elini eşyaya sürer sürmez ağzına geleni saymaya başladı, işine gelmedi. Sonra anneme, bana ve kardeşime söylenmeye başladı. Evden gideceğini söylemeye başladı. Bende dayanamadım sus artık,sürekli kavga ediyorsun bağırıp çağırıyorsun dedim. Bana hakaret etti, bağırarak edepsiz dedi. Bende onlar sana ait sıfatlar,hayatım boyunca hiç edepsizlik yapmadım dedim. Döverim seni dedi, ben de gel döv dedim. Ondan sonra sustu.

Yani hep böyle hakaret ediyor bana. Çok sinirlendim elim ayağım titredi hala daha sinirliyim. Bu yaptığı psikolojik şiddete mi giriyor? Ne yapmalıyım? Nasıl dur demeliyim?

Kpss ye çalışıyorum fakat ortam bu şekilde. Ben bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Babana gel döv dediğin an baban susmuş normalde bu kışkırtıcı bir cümle yani bunu dediğinde babası tarafından çok fena dövülen defalarca dayak yiyen ve mecburen sesi çıkamayan insanlar tanıyorum

Ben babama edepsiz demedim yanlış okumuşsunuz. Babam bana edepsiz dedi. Susup oturmamı bekleyemezsiniz sanırım.
Bazen büyüklerde hata yapar evet anlattiginiza göre huysuz bi babaya sahipsiniz fakat aynı üslupla cevap vermeniz sizi hakliyken haksız duruma düşürmüş burda anne olmuş baba olmuş hiç bir birey sizin uslubunuzu doğru bulmaz edepsiz demiş sensin yerine baba benimle bu şekilde konusmamalisin tarzında bı cevap vermiş olsaydiniz daha hoş olurdu diye düşünüyorum

Yani Ben de atanamamis ogrt idim, isim gucum yoktu. Eve gittim tabi, babama da baba diyorum mecbur, napayim. Tum bunlarin cok buyuk cezasini cektim hala da cekiyorum. Cunku hayatim dayakla gecti ki Benim hangi birini anlatayim ki... tam Bir karakter bozuklugu, eziklik, dengesizlik ve ozguven eksikligim vardi. Univ de de cok ezildim bu yuzden mesela. Tek istegim atanmakti, deli gibi kpss calistim atanamadim. Sonra evlenip kurtulmak istedim, esim deliler gibi pesimde kostu, onun evlilik teklifine tamam dedim ve tam uc yil evlenmedi. Para yok dedi surekli, annesini gelip kiz istemeye ve dugun yapmaya ikna edemedi. Esime anlattim gordugum siddeti, kendisi de giruyordu agzimdaki, yuzumdeki curukleri AMA idare et, alttan al Vs diyordu, umrunda degildi yani, hala da degil ya, ailem degil baskasi da laf soylese sesini cikarmiyor, delikanli Bir erkek degil ki soyle sirtimi yaslayim.

Bir an önce o evden uzaklaşmanı diledim.
Bir an önce o adamdan ayrılmanı yürekten diledim.
Kimseye ihtiyacın olmadığını, kimseye sırtını yaslamak zorunda olmadığını anlamanı diledim.
Yüreğim sızladı.
Bunları çekmek zorunda değilsiniz. Ezik falan da değilsiniz. Kendinize acımayı bırakın!
Kendinizi oyalamayı bırakın!
Yağmurdan kaçarken doluya tutulacaksınız haberiniz yok.
Bir an önce hayatınıza reset atmanızı diledim en içten.

Babana gel döv dediğin an baban susmuş normalde bu kışkırtıcı bir cümle yani bunu dediğinde babası tarafından çok fena dövülen defalarca dayak yiyen ve mecburen sesi çıkamayan insanlar tanıyorum
Benim polise gideceğimi hissetmiş olmalı ya da biliyor olmalı. Yani gel döv ama döversen sonucuna da katlanırsın ses tonu ile söyledim.

Back
X