Psikolojik şiddet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bidaha o eşin olacağın laflarına aldırış etme.
Beyni bi köfteyle ergenlik kıyaslayacak kadar zor durumda belli ki

Annem bana bir kere zorla böyle birşey yedirtmisti. Hala nefret ederim. Sizin hataniz burda ama en cok bilinçsiz esinizin gazı ile bubu yapmanız. Onun ne haddine anneliginizi sorgulamak. Ve kusura bakmasın öküz paşa hazretleri: erkek çocukları en cok babayı örnek alır. Bence o asıl davranışlarına bir çeki düzen versin

Annem bana bir kere zorla böyle birşey yedirtmisti. Hala nefret ederim. Sizin hataniz burda ama en cok bilinçsiz esinizin gazı ile bubu yapmanız. Onun ne haddine anneliginizi sorgulamak. Ve kusura bakmasın öküz paşa hazretleri: erkek çocukları en cok babayı örnek alır. Bence o asıl davranışlarına bir çeki düzen versin
Ben:KK43: oğlum yaşananlardan senin hiçbir suçun yok inan ki. Ben kendimi seni iyi besleyemiyorum diye kötü hissettim. Sen güzel beslen diye korktum ondan ısrar ettim ama hata ettim dedim. O da bana dedi ki, anne babam da bence böyle olmasını istemezdi dedi. Sen de ağlarken çok gürültü yapma kafam şişti dedi yavrum. Ben çok kötü bir çocukluk geçirdim arkadaşlar o yüzden de oğluma böyle yaptım diye kendimi daha da kötü ve suçlu hissettim. Benim hayatım suçluluk duygularıyla geçti. Babam 6 yaşındayken beni altıma yaptım diye bakkala çıplak yollamıştı. Hep şiddet gördüm. Evladımı saçının teline kıyamazken eşimin bana kendimi kötü hissettirmesiyle sözümü yavruma dinletmeye çalıştım. Çünkü arkadaş haklı. Özgüvenimi tamir etmekle geçti ömrüm. Benim hayatım,özgüvensizlik, kendini değersiz görme, öz dayının yatakta tacizi, baba şiddeti ve yaşadıklarımın dışa vurumu olarak ne zaman yıkılsam vücuduma zarar verme isteği. Hep böyle geçti ömrüm. Ne yazsanız çok haklısınız. Allahım kimseye böyle gözleri yakan sıcak gözyaşları döktürmesin. Allahım evlatlarımıza iyi anne olmayı nasip etsin. Annelik benim en hassas noktam. Ondan böyle oluyorum.

Ben:KK43: oğlum yaşananlardan senin hiçbir suçun yok inan ki. Ben kendimi seni iyi besleyemiyorum diye kötü hissettim. Sen güzel beslen diye korktum ondan ısrar ettim ama hata ettim dedim. O da bana dedi ki, anne babam da bence böyle olmasını istemezdi dedi. Sen de ağlarken çok gürültü yapma kafam şişti dedi yavrum. Ben çok kötü bir çocukluk geçirdim arkadaşlar o yüzden de oğluma böyle yaptım diye kendimi daha da kötü ve suçlu hissettim. Benim hayatım suçluluk duygularıyla geçti. Babam 6 yaşındayken beni altıma yaptım diye bakkala çıplak yollamıştı. Hep şiddet gördüm. Evladımı saçının teline kıyamazken eşimin bana kendimi kötü hissettirmesiyle sözümü yavruma dinletmeye çalıştım. Çünkü arkadaş haklı. Özgüvenimi tamir etmekle geçti ömrüm. Benim hayatım,özgüvensizlik, kendini değersiz görme, öz dayının yatakta tacizi, baba şiddeti ve yaşadıklarımın dışa vurumu olarak ne zaman yıkılsam vücuduma zarar verme isteği. Hep böyle geçti ömrüm. Ne yazsanız çok haklısınız. Allahım kimseye böyle gözleri yakan sıcak gözyaşları döktürmesin. Allahım evlatlarımıza iyi anne olmayı nasip etsin. Annelik benim en hassas noktam. Ondan böyle oluyorum.

Pardon ama babaniz ne tür adi şerefsizmis tövbe estağfurullah. Taciz konusuna hiç girmiyorum bile. Allahim iki cihanda yaksın onları. Bu olanlarda sizin kabahatiniz yok.
Eminim ki iyi bir annesiniz. Size bir ip ucu vermek istiyorum bi durumlar icin: esiniz sizin anneliginizi sorgulasa bu içinizde geçmişten kalan olumsuz hisleri tetikliyor. Kendinizi ispat etmek icin ve kabul edilmek için istemediğiniz şeyleri bile yapıyorsunuz. Bu olay da böyle. Onun icin lütfen bundan sonra esiniz böyle birşeye kalkışsa ilk refleks olarak aklınıza geleni yapmayin! Ilk bir durun ve tepkinizi ölçün sorgulayin, ama karşı tarafın söylediklerini de sorgulayin. Sizin hissettiğiniz o değersizlik duyguyu iyi bilirim. Bunlar ama hep baskalarin icimize ektikleri tohumlar. Bunu unutmayin. Cocuklugunuzdan yaşadıklarınızdan dolayı psikolojik destek almanızı öneririm. Ve en önemlisi: Var olduğun günden beri değerliydin sen. Baskalarin bunu görememesi onların körlügünden senin eksikliğinden değil. Üzülme. Ayni hataya tekrar düşmezsin bundan sonra insallah. Eşin de haddini bilsin. Seni sorgulamak ona düşmedi

Çocuğa söz geçirmek nasıl bir deyim hani siz de bunu hiç düşünmeden adamın dediğini yapmıssınız ilginç

kendisi ayrı birey ne zaman yemek yemek istediğini bilecek yaşta
Sizin çocugunuz diye sizle aynı olan ya da sizin sözünüzü harfiyen dinlemek zorunda değil

Ve evet çocuk büyüdükçe kendi düşünce sistemini hayata bakış açısını kuracak ona göre yanlış olan şeylerde sizi dinlemeyecek

ne bu ego zedelenmesi mi?
Babaya bak hahahah çıldırıcam ya
Eğer ilerde içine sinmiş bir çocuk olmasını istemıyorsanız çocugunuza saygı duyun

aranızdaki ego savaşına çocuğu yem etmeyin sizin aranızda

Kötü anne eğer sorumsuzsanız olursunuz
Arkadaşlarını tanımıyorsanız kötü anne olursunuz,
Kötü huyu olup ona düzeltmesini söylemiyorsanız kötü anne olursunuz
Eğer ki kızlara saygı duymasını gerektiğini söylemiyorsanız kötü anne olursunuz
Bu saydıklarımı sokakta öğrenemez doğrusunu sizden öğrenmeli, başkası onu manipüle etmemeli

Çocuğa söz geçirmek nasıl bir deyim hani siz de bunu hiç düşünmeden adamın dediğini yapmıssınız ilginç

kendisi ayrı birey ne zaman yemek yemek istediğini bilecek yaşta
Sizin çocugunuz diye sizle aynı olan ya da sizin sözünüzü harfiyen dinlemek zorunda değil

Ve evet çocuk büyüdükçe kendi düşünce sistemini hayata bakış açısını kuracak ona göre yanlış olan şeylerde sizi dinlemeyecek

ne bu ego zedelenmesi mi?
Babaya bak hahahah çıldırıcam ya
Eğer ilerde içine sinmiş bir çocuk olmasını istemıyorsanız çocugunuza saygı duyun

aranızdaki ego savaşına çocuğu yem etmeyin sizin aranızda
Haklısınız. Birdaha asla böyle birşeye izin vermeyeceğim benim tek doğrum yavrum sevgiyle saygıyla yetiştirmek. İnanın ilk defa böyle birşey oldu. Eşimin bana kendimi yetersiz hissettirmesine izin vermeyeceğim artık. Siz öyle güzel şeyler yazıyorsunuz ki bana ilaç gibi geliyor yazın nolur hep. Ben çok yalnızım

Şiddet böyle aktarılan bir şey işte. Eşiniz size, siz çocuğa...
Kötü bir anne olmadığınız ve olmak istemediğiniz belli. Ama şiddetin açtığı yaralar insanı istemediği noktalara götürür. Şiddet ailenizle başlamış, eşinizle devam ediyor, çocuğunuz da etkileniyor.
Bu döngüyü devam ettirmeyin. Eşinizin manipülasyonuna gelmeyin. Kendisi iyi bir eş olmayı geçtim, çok matah bir baba olsa çocuğunun annesine böyle davranmaz zaten. Onun ne dediğinin ne düşündüğünün bir önemi yok.
Çocuğunuz için de kaç köfte yediği değil, mutlu bir anneyle mutlu bir ailede büyümek önemli.
Eşiniz mutsuz anne ve mutsuz aileye sebep oluyorsa evli kalmanızın hiçbir anlamı yok.

Şu cocuklari rahat birakin. Bana da hep zorla yemek yedirildi hala da zorla yedirilmeye calisiyor sonu:47 kiloyum,insanlarin diyet diye yedigini ben normal zamanda yiyorum,yemek yemekten de yapmaktan da nefret ediyorum. Kocanizla ego savasina girip cocuga yansitiyorsunuz cocuk o ya lokmayi cignemeyip yutsa ne olacak ! Bir de sirtina vurmussunuz (!). Hic sizi yaglayip ballayamam gayette kötü bir annesiniz kocanizdan bosanmayip kendi cektiginiz yetmiyormus gibi bir de cocugunuza cektiriyorsunuz. Sizin travmalarinizin aynisini ona yasatiyorsunuz

öf bu 'sen ne biçim annesin' lafı da tam yetersiz erkek klişesi. babamda da vardı bu. bir anne kadar çocuğunu kim düşünebilir? oturduğu yerde önüne yemek gelsin, işleri yapılsın, çocuğa bakılsın, sonra karnı doyup masadan kalkan çocuğa bakıp 'sen en biçim annesin?'. hoşt. az ye de sen de o biçim babalık yap.

Gerçekten insana zorla bir şeyler yedirilmesi kötü. Küçükken yengem zorla bana pilav üstü barbunya yedirmişti. Ben nefret ederim iki yemeği birbirine karıştırmaktan. Şimdi pilav üstü kuru yiyeni görsem asla yemek yiyemiyorum . O görüntü acayip midemi kaldırıyor. Travma oluşturdu. Çocuğunuza zorla yemek yedirmeyin.

Ben bu konularda cok acimasizim
Keske oglunuz sizi affetmeseymis de daha beter aglayip perisan olsaymissiniz
O kofteyi gidip kocaniz olacak herifin agzina tikasaydiniz aferin derdim size ama onu yapamazsiniz dimi? Gucunuz cocuga yetiyor cunku
Esiniz size baski yapiyor , siz de cocugunuza
Ailedeki tek akilli sahis oglunuz , yazik ona bula bula sizin gibi aileye denk gelmis

Eşinizin bu aile içindeki görevi müfettişlik mi? Sizin anneliğinizi inceleyene kadar kendi babalığını incelesin, belki çocuğuna bir faydası olur. Zira gayet kötü bir baba olduğu belli oluyor.

Anneliğiniz hakkında yorum yapmak istemiyorum ama bu kadar kolay manipüle edilmeniz psikolojik sıkıntılarınız olduğunu gösteriyor, zaten travmalarım var diyorsunuz. İşte o travmalarınızın etkilerini çocuğunuza yansıtmanız ona da zarar verir, net. Bir lokma için hem psikolojik hem fiziksel şiddete maruz kalmış yavru. Elbette iki sarılıp, öpseniz, annem diye yine sokulacak size, aranız tabi ki iyi olacak ama uzun vadede karakterine nasıl hasar verdiğinizi göremezsiniz. Bunun önünü almak lazım. Eşiniz de siz de psikologa gitmelisiniz ayrı ayrı. Ha bunu kabul etmiyor, höt zöt tavırlarına devam ediyorsa, hem kendinizi hem çocuğunuzu kurtarın. Ali kıran baş kesen tavırlarını sürdürmek istiyorsa, gitsin ormanda vahşi hayata karışsın madem. Töğbest...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X