Psikolojik yiyici

Atanirsam bir gün düşünmem kendi yoluma bakarım.

Ama gecim sıkıntısı cekmiyorlar ki adam 3bin tl kenara atiyormus her ay. Adamin derdi daha cok birikim yapmak.

Evet birikim yapayim derdinde. Bir de anne babasına her seyi almak istiyor. Senede 2 kez gidiyoruz her birine hediye alıyor uzerine notlar yazıyor.Alsın ama bana 200 tl verip gecistirmesin. Bana hediye bile almıyor. Anne babasını seviyorum onlari örnek olarak verdim. Yani dusunebilen biri beni neden düşünmüyor

Duzelmez boyle gider kimsenin huyları kolay kolay değişmez bunu unutma

Kendime saygım var tabi. Yemeyi bırakamıyorum ama kendime baskı yapacagim bu konuda
Duygusal açlık ama saygı sadece bu adam sizi psikolojik şiddet yapıyor illa fiziksel olmasına gerek yok. Çocuk olmadan kurtulmak şart adam olan insan atanma ben sana bakarım der

Bosanin net!
Bakın çekmek zorunda degilsiniz
Aileniz de elbet üzülür ama her anne baba evladı iyi olsun ister onlar siz esinizle mutlu mesut yasiyorsunuz hic sorununuz yok sanıyor
Ayrilirken tazminat bile istersiniz o zaman mecburen ödeyecek :)
Ve hic bir insan kendi istemedikce değişmez sizin es de duzelmez siz umut ederek yillarinizi feda etmis olursunuz o kadar
Bosanin ailenizin yanina gidin sinava hazırlanın atanin o zaman ayri eve de çıkarsınız ama o zamana kadar ailenizin yaninda olmak sizi bu kadar uzmez en azindan ekonomik anlamda kafaniz rahat olur akli basinda hic bir aile kizim calis diyerek baskı kurmaz

O gülünce ben çıldırıyorum. Güldükçe evde kavga oluyor. Sormadan aldığım her seyin lafını yapar kendisi. Söylenir durmadan
Her türlü söyleniyor adam di mi? O sizin ne hissettiğinizi umursuyor mu?

Siz de onu umursamayın artık, bağlatın neti, alın kitaplarınızı...çalışın.

Bu adam belli ki ben çalışıyorum, o yattığı yiyor kafasında...içi el vermiyor size beslemeye, ama siz hala seviyorsunuz sanırım. O evden gitmeyecekseniz, acil ya bir işe girin ya KPSS yi halledin.

Mutlaka aile terapistine gidin.bunlar çözülemeyecek sorunlar değil aile terapistinde farkındalığı artarsa belki biraz kendini düzeltir.ailesine değer veren sizede verir diye düşünüyorum.şuan tam ailem gibi hissetmiyor.bakiş açısı bozuk.sizin boşanmak isteyeceğiniz onun aklına gelmiyor olabilir.kaybetme korkusu yok adamda.psikolog fatih civelekoglu var YouTube de mutlaka dinle

Çok haklısınız. Bu mesaji bir kenara yazip kotu hissettikce okumak istiyorum. Suan ailemin yanındayım bir muddet burada duracağım. Konuyu ilk olarak anneme acmak istiyorum

Her türlü söyleniyor. Ne hissettigimi umursamiyor. Ince olayim esimi dusuneyim demiyor. Ne emek veriyor ne sevgi gösteriyor.
Anneme anlatacagim eminim cok üzülür. Zaten bir seylerin farkında. Neden uzerine bir seyler almıyorsun diyor. Simdi annemin yanindayim oturdu bana elbise dikiyor kadın. Sana alma etme demiyordur herhalde diyor. Yok demiyor dedim.
Kpss yi halletmem lazım.

Tesekkur ederim simdi önerdiğiniz ismi dinleyecegim. Beni ailesi olarak görmüyor. Hep calisan kadinlari örnek veriyor bak onlarin her seyi var diyor. Sürekli baskı icinde hissediyorum

Arkadaşım niye bunu kendine yapıyorsun? Bu kadar üzüntünün sıkıntının karşılığı olarak bu evlilik, bu adamın sana ne getirisi var ki katlanıyorsun? Gerçekten anlamak için soruyorum, yargılma değil.

Annen baban, onun yemeğini önüne koy, pis donunu yıka, tüm bunları da karın tokluğuna yap diye mi doğurdu bu yaşa getirdi seni?
Acil ipleri eline al bence...insan gibi davranmayacaksa seni kaybedeceğini bilmeli. Bu varyemez kendini bir nimet sanıyor, sen de kendi değerini bilip göstermezsen o hiç anlamaz... bir ömür çürütürsün.

Son düzenleme:
Alma demiyor da para vermiyor ki dese ne demese ne?

"Niye kendime bunu yapıyorum" un açıklaması elalem ne der. Bir de cocugum da olmuyor kendimi kusurlu hissediyorum. Bu benim sucum degil ama cevrem hep beni suçluyor. Annemlere gelirsem bak cocugu da olmuyor diye ayrildi herhalde vs bir suru sey diyecekler. Herkes soracak benim ruh sagligim daha da bozulacak sinav öncesi.
Onunla bir aile olalim istedim ama o olamadı. Benim annem çalışan kadınken babam maaşını anneme verirdi. Her zaman annem ne alirsa alsin karismazdi. Pc alirdi iyi yapmışsın derdi. Ben böyle baski gormedim. Un alsam neden onu aldin pahali almissin diye kavga ediyor. Dayanamiyorum ama dayanmaya çalışıyorum

Alma demiyor da para vermiyor ki dese ne demese ne?
Alma da diyor. Para da vermiyor verdiğinin de hesabini soruyor sürekli. Şunu alalim dediğimde ne gerek var ona diyor. Mutfak masasi eksikti aylarca resmen alalim da alalim dedim. Aldığı "dandik" katlanir masa. O masalarin da iyisi var. Ama dandigini aldi kirip atasim geliyor

ay yerin dibine batsın bu elalem!! Ha Esra Erol da çıkan bir kadın hakkında konuşup kınasınlar, ha sizi
ne farkeder aslında? Siz adam mı öldürdünüz, bir cocuğu mu üzdünüz, çaldınız mı çırptınız mı? Hiç bir yanlışınız yoksa elalemin sizin hakkında verdiği puan neden önemli?

Nolur yapmayın bunu kendinize... herkesin kendi hayatı, kendi öncelikleri var; kimse ne yapmış ne etmişiz umursamıyor aslında...bize öyle geliyor sadece. Bakın ben sizden çok daha büyük ve bekarım...ne evlendim, ne çocuğum oldu... arkamdan konuşan varsa bile kulağıma gelmiyor. Yüzüme konuşanın da cevabını veriyorum...şimdi elalem için önüme gelen mi evleneyim.? evet yalnızım, ama yiyor içiyor, keyfimce bir hayat sürüyorum. Ben mutluysam, kimseye zararım yoksa başkasına halt yemek düşer. Onları tatmin edecek yönde bir hayat planlamak sizce akıl karı iş mi? Kaç tane hayatınız var ki sizin, birini elaleme harcıyacaksınız?

Maaş ın gelirin olmayabilir, kilolu da olabilirsin güzel olmayabilir hatta çirkin de olabilirsin. Çocuğun olmayabilir.
Tüm bunları varsaysak Allah aşkına eşinizin şu davranışı size hak mı? Kimseye hak değil neden şiddeti kabulleniyorsunuz.
İnanın şuan zayıf çıtır eli maaşlı becerikli iki çocuk annesi çıtır eşinizin idealindeki kişi olsanız bile o memnun olmayacak bu tavrını sürdürecektir.
Problem siz değilsiniz anlayın , problem eşiniz!

Cok haklısınız. Baskalari ne dusunecek diye yasam olmaz ki. Hem ne dusunurlerse dusunsunler bu beni etkilemez zaten. Onlarin dusuncelerine göre hayat sekillenmez. Çözümü birini degistirerek bulamam sanirim. Cunku cok denedim, tartıştım, konuştum değişmiyor. Bu davranis degil ki tam tersi karakter. En degismeyen şey. Hayatimi bastan sona degistirmek icin adim atmaliyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…