Söyleyeyim ben tabi hemen.Sen farkindamisin olen o kadar kiz sevgilileri yuzunden öldü o kadar cocuk yetimhNede hani nerde baba cogu gayri mesru niye sahip cikmayan babalar soylesene sen erkeklere cokmu guveniorsun
Seninle muhatap olduğumu da kim söyledi sen demedinmi kimsenin haddine değil nası yaşayacağını sorgulamak bnde sana dedi. Ki o annenin görüşleri de senin haddine değil ayrıca da kimsenin nasıl bi ewlat olduğunu sorgulamadım umrumda.da.olmaz tatlım bilmem anlatabıldımmYahu iyi misiniz siz? Benim haddime olmayan ne? Siz benim nasıl bir evlat oluğumu ne biliyorsunuz? La havle ve la kuvvete. Benimle muhattap olmayın, burada muhattapım konu sahibi!
Benim annemde oyledi hele babam daha cok gun olurdu carsiya bile cikmisligim olmazdi asla arkadas ortamim olmadi birlikte gezip tozmadik erkek arkadasim oldu ayni tepkiyi bende aldim ama simdi annemi cok ii anliyorum iyiki onlarin kiziyim gurur duyuyorum
Hayır dinde zorlama yoktur derken ibadetler allah ile kul arasındadır.Kulun kendi tercihidir dış güçlerin zoruyla değil demek aynı zamanda.Dinde zorlama sadece gayri muslime yokdur..
Örnek
Hristiyan insana gidipte zorla musluman olucaksin denmez...
Bu kafa gerici kafası malesef.Erkek arkadaşları tarafından öldürülen kızlardan bahsediliyor.Ebeveyn evlat ilişkisi iyi olmayanlar kendi sıkıntılarını da anlatamıyor çareyi kaçmakta, tehdit edildiğinde intihar etmekte buluyor.Erkekler taciz etmesin diye kızını kapatmaya çalışacağınıza oğlan çocuklarınıza onların ne kadar değerli olduğunu öğretin bence.
Yok yok konuyu değiştirmeyin şimdi:)Okuyup bilge olanda var okumayip bilge olanda var okumaklami akil belli oluo sen boyle okudugun halde dusunuorsan bence bi daha ilk okuldan basla ve ben o tur insanlara anne bile demem onlarla senin gibi ve benzeri anneleri karsilastirman bile cahillik emin ol hatta
Allahım ironiymiş şükürler olsun.Böyle bir zihniyet olamaz diyecektim de var görüyoruz.Anne nasil istiyorsa oyle yasayacaksin.
Anneyi savunanlar da baskiya maruz kalmis, korkudan giklari cikmamis, onlar nasil uygun bulduysa oyle giyinmiş.
Sende onlar gibi kocaya gidince istedigin gibi giyinirsin de, yasarsin da. Nasil olsa kocaya gidince kötü yola dusme ihtimalin kalkmis olur ortadan.
Başında mutlaka biri olmali, birine itaat etmeden olmaz. Anne görevini tamamlar sonra kocaya devreder.
Allahim fikre bak zikre bak.
Canım annenle konuşacaksın ılımlı değil net şekilde. Bunun senin hayatın olduğunu onun karışamayacağını, seninle birlikte gelebileceğini fakat huylarını değiştirmesi gerektiğini söyleyeceksin. Anlamıyor mu kavga edeceksin. Eve geç geleceksin. Susma napcak dövecek mi. Hiçbir şey yapamaz.Gerçekten duygularimi yazmışsnz resmen. Abime hiç karicmaz gecenin köründe gelir eve. İçki de içer ickisine kızar ama bana yaptığı kadar yapmaz ben icsem evden atar ama ona kızıyor sadece. Beni korumaya çalışıyo guya ama kendi oglu da içip içip geziyor geceleri belki başkalarının kızına laf atıyor onlari hic düşünmüyor. Ben gunduz vakti kız arkadssimla gezerken 50 kere ariyor ama abim gece 3 e kadar ortada yok hiç sorun cikarmiyor dupeduz ayrimcilik
Bir aile vakası da bende var burada ahkam kesip yok efendim kapanmayı öğreteceğim DİĞER KIZLAR gibi olmasın yazmış arkadaş.Benim annem de kapalı kesinlikle karşı olduğum bir durum değil tabii ki gereklerini öğretmek gerekir günahı yanlışı, DİĞER KIZLAR diyerek açıkları kötülemeye yoluna giderek değil ama.Gerçekten duygularimi yazmışsnz resmen. Abime hiç karicmaz gecenin köründe gelir eve. İçki de içer ickisine kızar ama bana yaptığı kadar yapmaz ben icsem evden atar ama ona kızıyor sadece. Beni korumaya çalışıyo guya ama kendi oglu da içip içip geziyor geceleri belki başkalarının kızına laf atıyor onlari hic düşünmüyor. Ben gunduz vakti kız arkadssimla gezerken 50 kere ariyor ama abim gece 3 e kadar ortada yok hiç sorun cikarmiyor dupeduz ayrimcilik
Erkek arkadaşım olamaz çünkü öldürür. Tayt giyemem iç çamaşırımın izi gözükür. Onu gören erkek hayal eder tahrik olur falan. Ne kadar sapık bir zihniyet inanamıyorum okudukça.Allahım ironiymiş şükürler olsun.Böyle bir zihniyet olamaz diyecektim de var görüyoruz.
Bu kafa gerici kafası malesef.Erkek arkadaşları tarafından öldürülen kızlardan bahsediliyor.Ebeveyn evlat ilişkisi iyi olmayanlar kendi sıkıntılarını da anlatamıyor çareyi kaçmakta, tehdit edildiğinde intihar etmekte buluyor.Erkekler taciz etmesin diye kızını kapatmaya çalışacağınıza oğlan çocuklarınıza onların ne kadar değerli olduğunu öğretin bence.
Bir aile vakası da bende var burada ahkam kesip yok efendim kapanmayı öğreteceğim DİĞER KIZLAR gibi olmasın yazmış arkadaş.Benim annem de kapalı kesinlikle karşı olduğum bir durum değil tabii ki gereklerini öğretmek gerekir günahı yanlışı, DİĞER KIZLAR diyerek açıkları kötülemeye yoluna giderek değil ama.
İnsanın fikri neyse zikri odur demişler şekerim :)Erkek arkadaşım olamaz çünkü öldürür. Tayt giyemem iç çamaşırımın izi gözükür. Onu gören erkek hayal eder tahrik olur falan. Ne kadar sapık bir zihniyet inanamıyorum okudukça.
Allahım ironiymiş şükürler olsun.Böyle bir zihniyet olamaz diyecektim de var görüyoruz.
Fırsatınız olursa açtığım konuları okuyun derim bir kısmı yazıyor epey uzun hikaye.diğer kızlar diyen arkadaş anasındann baş örtüyle doğdu hiç açık gezmedi galiba :) Öylesine kendisinden ayrı bi kefeye koymuş ki :) Bu arada bir aile vakasi da bende var demişsiniz benzer seyler mi yasiyorsunuz siz de baskıcı aile mi?
Canım annenle konuşacaksın ılımlı değil net şekilde. Bunun senin hayatın olduğunu onun karışamayacağını, seninle birlikte gelebileceğini fakat huylarını değiştirmesi gerektiğini söyleyeceksin. Anlamıyor mu kavga edeceksin. Eve geç geleceksin. Susma napcak dövecek mi. Hiçbir şey yapamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?