PSİKOZ YAKINI TANIDIĞI OLANLAR BİLGİLERİNİ PAYLAŞABİLİR Mİ ???

İlaç kullanmıyor , zorla başladığı tedavide iyileştiğini düşünerek ilaçları kendisi bırakmış bol bol takviye alıyor
Psikoz gecmisi olan kimse takipsiz kalmamali. Bu, sadece evlilik icin degil toplum sagligi icin de elzem. Cunku alevlenme donemleri olabilir. O zaman kullandiklari ilaclar bile yetersiz kalip hastaneye yatiriliyorlar. Bu rahatsizligini sizden saklamasi, yasal olarak da gecerli bosanma nedeni.

Psikoz bir hastalık değildir, bir semptomdur. Mesela hastalığımız migren ise baş ağrısının ya da mide bulantısının bir semptom olabileceği gibi.
Psikoza giren kişide gözlemlenen en temel şey gerçeklik algısı dediğimiz şeyin bozulmasıdır. Halüsinasyon ve sanrılar mevcuttur.
Psikoz bir çok psikiyatrik rahatsızlığın tanısında yer alabilir. Kişi şizofren olabilir ve psikoz yaşıyordur. Kişilik bozukluklarının bir kısmında görülebilir. Psikotik depresyon geçiriyor olabilir.

Uzmanlarının bile tanı koyup sınıflandırırken zorlandığı bir durum mevcutken, benim komşumda da vardı kaynımın kızında da vardı laflarına lütfen itibar etmeyin. Sizin yazdıklarınıza bakarak kimse tanı koyamaz. Eşinizi psikiyatrik destek alması için yönlendirin. Şu hastalık olabilir kesin şizofren kesin şu bu diye de buradan hastalık beğenmeyin lütfen. Öyle kolay değil o işler.

Bilemiyorum ,bu yazdiklariniz ama çok insanda var ,birazda mizac.
Mesela ben aciri derecede zor karar veririm ,hatta alacağim bir kiyat için bile bazen 2-3 gün uğraşirim.
2)eşimde kendi fikrine takintili onu ikna etmek çoook zor daha doģrusu beni ikna etmek için her yolu dener.
3)+4) ilişki kurma eksikliği yetiştirme tarzindan olabilir.
daha cok sosyal fobiye yatkin Siz her seferinde teklif edin dişari cikmaya ve asla onun davranişlarini eleştirmeyin.
Yani ,niye cevab vermedin yada niye soğuk durdun ,niye katilmadin diye.
Kalabalik ortamlarda kendini onaylandiģini hissederse yavaş yavaş acilir
5) en cok burasi beni korkuturdu .Hiç sevmem korku ve şiddetli filmleri .Birde baktikca onlarin normal olduğunu algilamaya başlar .şiddeti hayatin bir parcasi olarak görür.
Amerikada bir araştirma sonucu amok yapan ve keyfi üzerine öldüren genclerin coğu siddet icerikli filmleri cok fazla baktiklari cikti.Onlar icin doğal olmuştu .
Bunu azaltmazsa boşanacağinizi söyleyin
6) ???
7) tam olarak niye yatmiş hastanede ?
Bu yazdiklariniz üzerie kimse hastaneye yatirmaz
8)ilaclari birakmasi bazen hastaliğa bağli .
9)Hmmm..koltukta kivranarak yatmak hic anormal değil .
Kafasi dolu olduğu boşaltamadiğida anormal değil
Cok insanda olan seyler.
Ben hekim değilim ama bu yazdiklarinizin hic birini hastalik olarak görmüyorum.
Eğitimsizlik ve kötü cocukluk gecirmiş olabilir.
Psikologla davraniş terapisi ile düzelir .
Daha fazla sosyal hayata karişmasi gerekiyor ama istemeli ,caba göstermesi gerekir.
Burda haklisiniz sizin elinizden gelenler sınırli .

Elbette sizofreni olabilir ama benim çevremde çoğu kişi atatürkle iletişime geçmiştir. Öyle anlatıyorlar tabi evet normal değiller ancak şizofren de değiller. Kime göre neye göre normal zaten, umarım arkadaşın da benim çevre gibidir daha kötüleri değildir

Şuan ailenizlesiniz peki evde nasıldı ya da evliliğin ilk yıllarında örneğin cinsel yaşamınız aralıkları nasıldı bir de telefonuna izin veriyor muydu sizin bakmanıza?
Biz zaten 9 aylık evliyiz , kendisi sınırlarını net çizen biri farkında mı değil mi bilmiyorum ama dayatmaları var , telefonunda evlendiğimizde şifre yoktu aonra şifre oldu birka kez işim düştü istedim verdi ama normalde “karımın telefonu istediğim gibi bakarım kocamın telefonu benim sayılır her şeyini bilirim yok bizde.cinsel yaşam ilk haftalar tecrübesizliğin verdiği sebeplerle sorunlar yaşanı o ara canlı cenaze gibiydi ve ben neyle karşı karşıya olduğumu bilmediğim için kendimi çok yıprattım niye böyle niye böyle diye yani biz istersek aşarız bu bir sorun değil mantığı ile,hatta o ara bazen kabalaşıp beni şaşırttığı çok oldu kendisi dışardan baktığınızda çok kibar bir insan ama iç dünyasında tam olarak öyle olduğu söylenemez…Aonra psikolog tavsiyesi ile ben cinsel yaşama daha fazla ağırlık vermeye başladım o zaman sadece o düzene girdi onun dışında hemen jiç bir şeye olumlu etkisi olmadı diyebilirim

Zombili,kanlı,korkulu,bir şeylerin bir şeyleri imha ettiği acaaayip yüksek sesli gürültülü filmler…Zaman zaman ben de kendisi ile ortakta bulışmak adına izlemeye çalıştım ben dayanamadım mesela o öldürme sahnelerini de zevkle izliyor sizlerin etrafında normal olup ama kanlı filmler sevip öldürme sahnelerinden keyif alan insanlar var mı bu normal insanlar için normal bir durum mu acaba???

Çözüme yanaşsa “kötü günde” kısmını tamamlayacağız belki ama , iyice saldı…”Ben böyleyim “ bitti, e ben de böyleyim diyorum o zaman sen istediğin gibi yaşa ben istediğim gibi,kimse kimseyi bir şeye zorlamasın cevabı…Örnek cenaze evine gitmemiz lazım, bunu birkaç kez dile getiriyorum hemen “beni sıkıştırıyorsun beni strese sokuyorsun “

Ben sizoidi burda duydum,psikozun bir kolu mudur bilmiyorum ama genel başlık psikoz bundan eminim ama ağırlığı sizlerle paylaştığım kadar,neticede herkesin hemfikir olduğu konu ortada bir problem olduğu…

Biz çok hızlı bir evlendik ve o süreçte bunları anlayacak kadar gözüm açık değilmiş demek bu konuda kendime yükleniyorum fazlaca…Ama çok iyi biliyorum ki hastane geçmişi benimle paylaşılmış olsaydı ben dururdum…Hastalık herkes için ama bana düşünme payı bırakılmadı…

Bana sadece “senin kadar sosyal değilim” demişti 1/2 kez ama ben nerden bileyim böyle aaatlerce yataktan kalkmayacağını ya da evden çıkmak için bu kadar zorlamak zorunda kalacağımı…Düşünemedim…

Yorumunuz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim

Yorumunuz için çok teşekkür ederim

Verdiğiniz bilgiler ve yorumunuz için çok teşekkür ederim, dikkate alacağımdan emin olabilirsiniz

Yorumunuz için çok teşekkür ederim etrafımda çok bu tarz insanlar görmediğim için bazı durumlar bana ektra garip gelmiş olabilir ama o bir şekilde ortama girse herkes ona kıymet verir durumda zaten, şey pek mümkün olmuyor hele ki yeni evliyken beraber bir şeyler yapmak tekliflerine yok ben katılmayacam gelmeyecem sen kendin git durumları kırıcı olabiliyor benim adıma,filmler şiddet korku kanlı vs oluyor evlenmeden önce psikoz teşhisi ile hastaneye yatmış elektrik bilmem ne tedavisi görmüş çıktıktan bir süre sonra ilaçları kendisi bırakmış bazı şeylerin mizaç olabileceği noktasında size katılıyorum,aile eğitimsiz değil anne öğretmen baba mühendis abi kaymakamlıkta memur sosyal yaşamları bayağı aktif…

Böyle bir şeyi nasıl söylemez bu resmen sahtekarlık. Boşanırken bunu sizden sakladığını belirtin lütfen.

Cok uzgunum ama kandirilmissiniz. Anlamadiginiza gore cok uzun sureli bir iliskiniz olmamis, cok asik falan olsaniz neyse diyecegim ama degilseniz sadece kandirilmaniz bile bosanma sebebi.

Bizim ulkemizde nedense mental hastaligi olanlari evlendirme hevesi var 'evlenince gecer' diye, karsi tarafin hayati kararmis kimin umrunda?

Evet , maalesef öyle oldu… Her şey apar topar ve bir anda…

Evet , maalesef öyle oldu… Her şey apar topar ve bir anda…

Mesleginiz var mi? Calisiyor musunuz? Yasim geciyor diye evlenip, mahalle baskisi yuzunden mi bosanamiyorsunuz?

Sevgi yok, baglilik yok, hicbir paylasiminiz yok, neden evli kaldiginizi anlayamiyorum. Kendinize yazik ediyorsunuz bence.

Mesleginiz var mi? Calisiyor musunuz? Yasim geciyor diye evlenip, mahalle baskisi yuzunden mi bosanamiyorsunuz?

Sevgi yok, baglilik yok, hicbir paylasiminiz yok, neden evli kaldiginizi anlayamiyorum. Kendinize yazik ediyorsunuz bence.
Mesleğim var lisans mezunuyum ama bu iş bulabilmek için yeterli kalmıyor tabi…Bir süredir aktif iş arıyorum

Görücü usulü mü evlendiniz nişanlı iken nasıldı size karşı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…