PSİKOZ YAKINI TANIDIĞI OLANLAR BİLGİLERİNİ PAYLAŞABİLİR Mİ ???

Doğru cümleler kurmuşsunuz, teşekkür ederim

Tabi ki evliliğin normali bu değil ama sizin eşinizde normal değil. Bi de bu basit bi hastalık değil bunu saklamış olması size büyük haksızlık.
Şu an ilaç kullanıyo mu eşiniz bilmiyorum ama teyzem ilaç almadığında çok kötü oluyo. Bazı sabit fikirleri var. İlaçlar böbreklerine zarar verirmiş ondan içmek istemiyo. Köyde durduğu süre çukur kazıp gömüyodu ilaçlarını. Çok günahım var diyip uyanık olduğu süre boyunca namaz kılıyodu. Yanında insan olmasın kimseyi aramaz.

Diğer konunuzda ‘kafamdaki sesleri susturamıyorum’ tarzı bişey dediğini yazmıştınız yanlış hatırlamıyorsam yani
Bişeyler mi duyuyo içsesi mi bilmiyorum ama sesler duyuyo da olabilir. Doktor kontrolsüz iyileştiğine inanıp ilaçları bırakması zaten çoook büyük bir risk ve iyileşmemiş eşiniz malesef

Ben de spritüel gruplarda olduğum için biliyorum. Böyle tipler çok var, gerçekten bazı deneyimler yaşıyor bazıları veya yaşadığını sanıyor ancak şizofren değil hiç biri. Astroloji, dağınık saçlar, mevsime uygun olmayan giyim bizim belirtilerimiz ruhlarla iletişim falan da gruplarda konuşulan genel yüzeysel sohbet konuları. Arkadaşınızda bir şey yok diyemem ama belki de sadece marjinal ve sizden farklı hayat yollarına girmeye karar almıştır

Kullanmıyor iyileştim diye kendi kendine bırakmış bana uzun uzun o ilaçların tedavide hiç bir etkisinin olmadığını psikiyatr gibi servislerde çalışanların aslında kendilerini kaldırdıklarını felan anlatıyor

Evet,kafamdaki sesleri susturamıyorum,kafam çok dolu kafamı boşaltmıyorum gibi şeyler, mesela ben ona bana değer vermiyorsun diyorum onlar senin kafanda olan şeyler gerçekte böyle bir şey yok diyor

Şizofreni psikozun bir türü diye biliyorum ben. Psikoz genel başlık sanırım (elmanın meyve çeşidi olması gibi örneğin)

Ben olsam e-nabızına girip tanılarına ve gittiği doktorlara ilaçlarına falan bakarım bu adamın sizden bir şeyler sakladığı kesin. Muhtemelen haberiniz olmadan doktora falan gidiyor.

Ben olsam e-nabızına girip tanılarına ve gittiği doktorlara ilaçlarına falan bakarım bu adamın sizden bir şeyler sakladığı kesin. Muhtemelen haberiniz olmadan doktora falan gidiyor.
Ay keşke gitse de haberim olmasa…Bir ara öksürükten ölüyordu o zaman bile zar zor gitti de evde üç gün işe yaramaz şekerli su yedim geldim diye konuştu…e nabız bilgileri bende yok,bende aslında tc,banka Kartı ya da kredi kartı,kart şifresi,e devlet vs hiç biri yok.Ama kendilerinin açıp bana göstermelerini isteyeceğim

Deneyim yasadigini sanma, herseyin arasinda bag kurma, siradan, tesadufi seyleri bir mesaj olarak algilama… bunlar sizofreni belirtileri arastirdigim kadariyla. Sizin grubunuzdakiler hasta mi bilmiyorum ama ataturk ve peygamberlerin , padisahlarin ruhu benimle iletisime gecti, hepsi bana geldi diyen biri normal degil benim gozumde. Hep onemli insanlarin ruhu geliyor onlara nedense, siradan vatandas ahmet mehmetin ruhu degil

Niye linç yiyesin ki ?

Çok haklısın doğru bir noktaya vurgu yaptın.

Zaten olması gereken bu. Ne eş ne ebeveyn olarak sağlıklı davranışlar sergileyemez dediğin kategorideki insanlar.

Niye linç yiyesin ki ?

Çok haklısın doğru bir noktaya vurgu yaptın.

Zaten olması gereken bu. Ne eş ne ebeveyn olarak sağlıklı davranışlar sergileyemez dediğin kategorideki insanlar.

Gecen ay böyle bir konu vardi. Kutuplasmalar oldu. Cocuklarin ne hissedeceginden ziyade yetiskinler konusuldu. Belki konu oyle bir yere evrilir diye düşündüm. Benim annemde sıkıntılı, hala daha etkilerine maruz kalıyorum. Bazi insanları kurtarmak mumkun degil. ilaclara ragmen topluma kazandirip eş ve ebeveyn olarak saglikli davranmasini beklememek lazım. Ilac kullansa dahi mevsim gecislerinde ataklar oluyor, ilacı bırakmak istiyorlar ve tamamen o kisiyi kontrol edemiyorsun. Keske boyle olmasa ama boyle maalesef.

Psikoz bildiğim kadarıyla tam anlamıyla iyileşme sağlanabilen bir hastalık değil fakat hastalar ilaç tedavileri ile gayet normal bir yaşam sürebiliyorlar. İlaçlarını kullansa ve size en başında dürüst olsaydı mesele yoktu ama hem size söylemeyip hem ilaç kullanmaya yanaşmaması kabul edilebilir değil. Ayrıca psikozu bilemem ama asosyal kişilik bozukluğuyla ilişkilendirilebilecek davranışları var ve şiddet içerikli dizi ve filmleri tüketmesi beni biraz ürküttü. Zaten sizden bu durumunu saklaması da hukuken boşanma sebebi sayılıyor. Tabiki eşler iyi günde kötü günde diye söz veriyorlar ama siz tek başınıza çabalayamazsınız.

Şizoid kisilik bozuklugunu duydunuz mu? Tani koyulmasi kolay degil ama sizin tariflediginuz ozellikler cok ortusuyor. Ve kisilik bozukluklarinin tedavisi yok, yardim kabul etse hayata uyumlanabilmesi icin ilac + terapi alabilir ama kendinde bir sorun oldugunu dusunmedigi surece bu ihtimal de yok.

Siz neden evlendiniz bu kisiyle imkansiz evlilik oncesi saklayabilmesi? Ve sizin duzeltme gibi bir sansiniz yok olsaydi bile oyle bir misyonunuz yok zaten. Ruhunuz curur bu evlilikte cunku daha kotuye gidecek zaman gectikce. Lutfen iyi korunun, cocuk iyice cikmaza sokar.

Tedavi olmayı kabul etse bile sadece ilaç ile düzelecek bir hastalık değil. Psikolog ile terapi almalı . Uzun ve yorucu bir süreç tedavisi ama eşiniz istemedikten sonra size bosanmaktan başka çare kalmıyor. Elinizden geleni yapmışsınız. Dilerim hersey gönlünüzce olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…