başlığı gördüm direk aklıma sen geldin tüm sayfalarıda okudum...bak o perde alınmadan 3 düşük yaşamış biri sonra o perdeyi aldırmış sağlıklı bi gebeliği varmış.. konu sahibide 2 düşüğü olmuş 3. hamileymiş perdeyi aldırmadığı için 3.sünüde düşürmüş...erken teşhiş konması çok güzel 3 tane düşüğün psikolojisi çok daha ağırdır diye düşünüyorum
sabah test yaptım ve yine kocaman bir negatif.. yine kladsik pko gecikmelerim.bakalım artık önümüzdeki ay mı olucam,daha sonraki ay mı??... çok üzülüorum neden ymurtlayamıoruz biz...ben napmalıyım kızlar yaa şubata kadar olmazsam doktora mı gideyim yine...? uufff çok canm sıkkın çok...
sabah test yaptım ve yine kocaman bir negatif.. yine kladsik pko gecikmelerim.bakalım artık önümüzdeki ay mı olucam,daha sonraki ay mı??... çok üzülüorum neden ymurtlayamıoruz biz...ben napmalıyım kızlar yaa şubata kadar olmazsam doktora mı gideyim yine...? uufff çok canm sıkkın çok...
canım çok iyi anlıyorum negatif olunca o anki mutsuzluğu. ama moralini yüksek tut. sende bende hepimiz bir gün anne olacağız ben buna inanıyorum. ''Allah nasip etmeyeceği şeyi hayal ettirmezmiş'' bunu hiç unutma olur mu ?
canım benim bende pkoluyum çok iyi anlıyorum seni ama mutlaka doktora git tarlusal al adet olmayı bekle..adetinin 3.günü hormon tahlilini yaptır mutlaka doktora git yumurta takibi olmadan olmuyo ya
deryaacım ben dr gttim 5 ay öönce hormon tahlili yaptı adetin 3.günü.her şey normal dedi.sadece yumurtlık tembelliği var dedi. ve bana 1 sene boynca tarlusal kullan dedi.ben 4 ay kullanıp bıraktım. hamile kalırsam da o söktürür düşürür diye düşündüm.yanlış mı yapmışım sence???
canım doktorun yanlış tedavi uygulamış..bende evlendim 5.ayımda gittim doktora tedavim erken başladı pkolu olduğum için normalde 1 yıl bekliyolarmış doktor boşa zaman geçmiş olur dedi..tarlusal sadece adet olmanı sağlıyor 1 yıl boyunca adet olmanı sağlar başkada bi işe yaramaz..pkolular yardımsız çok zor hamile kalıyor...benimde yumurtalar tembel klomensiz büyümüyor..bide çatlamıyor çatlama iğnesi olmadan..
eğer çok istiyorsan bence şu aşamaları yaptır:
1-eşin ilişkiden 3-4 gün sonra sperm tahlili yaptırsın ( çünkü doktorum demiştiki eşinin sperm kalitesi düşükse ben bu hormonu sana boşuna vermiş olurum sende her ay hamilemiyim diye boşuna yıpranırsın psikolojin daha çok bozulur dedi)
2-sperm tahlili sonucuna göre doktor kontrolünde büyük ihtimalle klomenle yumurta tedavisine başla 14. gününde yumurtan ilaçla büyüyor ve çatlaması bekleniyor çatlamıyorsa iğneyle çatlatılıyor.
3-yumurta çatlarsa zaten ona göre ilişki öneriyor ama çatlama iğnesi kullanırsan mutlaka ilişki saatinden en az 3 gün önce ilişkiye girmemiş olun( sperm kalitesi hızı 3-4 günde acayip artıyor)
evet haklısın canım.yani pkolulardan da kendiliğinden kalan oluyor ama çok az hani yüzdeye vursan yüzde 10 bile değildir belki.bu açıkça ortada.eşimin sperm tahlili de evlenmeden önce yaptırdık biz yani 5-6 ay oluyor.çok güzel çımıştı kısırlık problemn yok dedi doktor eşime. yaa ben de zaten dr değiştirmeyi düşünüorum.ha daha zaten yeni evlisin dur bakalım bi sene derse bşka doktor tamam eyvallah ama tarlusal kullandırması bana da saçma geliodu. yumurta takibi ypmadı bişi yapmadı biz bayıldık paraları.. :S sence hemen klomen vs yumurtlama tedavisi derse başka doktor başlamalı mıyım? yoksa 1 yıl dolana kadar daha 7 ay beklemeli miyim? yaşım 24 ve 5 aylık evliyim zaten biliosundur tatlım. ama 14 yaşımdan beri bunaldım bu adet düzensizliğimden...hep üzülmüşümdüriçten içe..
evet haklısın canım.yani pkolulardan da kendiliğinden kalan oluyor ama çok az hani yüzdeye vursan yüzde 10 bile değildir belki.bu açıkça ortada.eşimin sperm tahlili de evlenmeden önce yaptırdık biz yani 5-6 ay oluyor.çok güzel çımıştı kısırlık problemn yok dedi doktor eşime. yaa ben de zaten dr değiştirmeyi düşünüorum.ha daha zaten yeni evlisin dur bakalım bi sene derse bşka doktor tamam eyvallah ama tarlusal kullandırması bana da saçma geliodu. yumurta takibi ypmadı bişi yapmadı biz bayıldık paraları.. :S sence hemen klomen vs yumurtlama tedavisi derse başka doktor başlamalı mıyım? yoksa 1 yıl dolana kadar daha 7 ay beklemeli miyim? yaşım 24 ve 5 aylık evliyim zaten biliosundur tatlım. ama 14 yaşımdan beri bunaldım bu adet düzensizliğimden...hep üzülmüşümdüriçten içe..
deryaaaa cım bu arada adetimin 17 ya da 18. gnü gitmiştim yumurtalarım 13 mm yi geçmiodu.yani en fazla bu kadar olgunlaşıomuş. anlıycaaan işimiz çok sanırım daha
cnm eğer dediğim gibi pkoluysan yumurtan oluşmuyor 7 ay beklesende boşuna bekleyeceksin...zaten hormon klomen tedavisinide ard arda en fazla 3-4 ay uyguluyolar sonrasında gebelik oluşmazsa 4-5 ay ara vermen gerekiyo... eşininde sperm tahlil sonucunu biliyosan daha güzel işte ekstra bi zaman kaybı yok....
istersen google pko tedavisi yaz bi sürü sayfa çıkar bak her yerde klomifen sitrat tedavisi yazar...sanal alem herkez farklı bildiğini yazar buraya sende araştır bak dediklerimi göreceksin.. ben ilacın adını klomen yazdım buraya ... klomenle yumurtan büyüyecek yumurta takibi yaptırıcaksın 14.gün ya kendiliğinden çatlar yada çatlama iğnesi yazar.. klomen hap ve ucuz devlette karşılıyo kendin alsan 10 lira bişi çatlama iğnesi pahalı 65 tl falan ama pkolu olunca rapor yazdırabilirsin yarısını devlet öder.. bu yazdıklarım tedavinin ilk ve ucuz aşamaları
ayrıca klomen yetersiz kalınca gonal-f vb daha gelişmiş iğneli tedaviye geçiyosun
ayrıca klomen kullanınca tarlusal kullanmıyosun günü gününe adet oluyosun...
hehe benm eşim koçak farmada kimyager :)) yanni klomen analizlerini yapıoistemdiğim kadar klomen getirir bana bedava hatta 2 kutu getirmiş evde var ben de kimyagerim ama daha işe giremedim yeni mezunum bu arada senin tedavi ne aşamada tatlım? moralin nasıl?
ben bu geçen ay düşük yaşadığım için moralim iyi en azından bebeğim oluyor modundayımama klomen yetersiz kaldı klomen+gonal-f diye hormon iğnesi kullanıyorum..1 ay ara verdik şimdi adet olmayı tekrar tedaviye başlamayı bekliyorum benimde eşim sağlıkçı..istediğim doktor... istediğim tahlil..hastane ayağımda eşimin abiside eczacı bende ballıyım
cnm ben kocama çaktırmadan yatağa giriyim yarın görüşürüz emi..iyi geceler
sen de bendensinbenm de kuzenler hepsi doktor. ama sağolsunlar hiç biri kadın doğum seçmedi tanıdık var ama keşke gerek bile kalmasa dio insan ama başa gelen çekilr ve çözüm aranır napalım biz de böyle nazlıyız yumurtlamamız bile olay. bie bnm bi arkşm var o da pkolu ve aynen o a 3 ayda bir adet olur. benden 1 ay sonra evlendi ve hemen o ay hamile kalmış kendiliğinden.şansa bak yaaa :)) ay anneme de sinir oluorum kadın 46 yaşında tıkır tıkır adet olur ve geçen ay öyle rutin kontrole gittik doktor anneme dedi valla genö kız gibi yumurtluosun dedi iste şimdi doğurursun bitane dedi yaani yuh dedim hatuna bak ben kime çketim böyle bilmem
maşallah annene...doktor arkadaşlarımızda çokk ama hepsi acil servis doktoru...zaten arkadaşımız olsa o doktora gidemezdim benim anada her ay tıkır tıkır adet olur 42 yaşında biz kime çekmişiz yahuuu
bu arada prolaktin 4-24 arası gibi bir rakam olursa normalmiş.benim 80 küsür çıkmıştı.
arkadaşlaaaaarrr benimde prolaktinim yüksek çıktı yaa.
Olması gerekenden 4 kat yüksek çıktı.10 gün önce yaptırdığım testte. dr hamile misin dedi yüksek görünce. bilmem dedim.beta hgc testi yaptır gel dedi. bir yaptırdım cidden hamileymişim. o zaman öğrendim hamileliğimi . gerçi adetim geçeli 2 gün olmuştu fakat kendimden beklemiyordum 2 yıl olmadı bebek nede olsa diye. gerçi 1 hafta yaşadım o sevinci. sonra düştü yani 5 gün önce
şimdi benim merak ettiğim prolaktinim yüksek midir halen ?
15 gün sonraya dr tahlil verdi gidip yaptırcam bakalım düşmüş olcak mı prolaktin. bi de prolaktinim düşsün diye ilaç verdi endoktrin uzmanı doktor.siz prolaktin düşürmek için hangi ilacı kullanıyorsunuz arkadaşlar???
evet benımde prolaktınım bıraz yukseldı dostınex kullanıyorum suan ama doktor normal dedı... dusuk yaptın hamıle kaldıgın ıcın yukselmıs dedı... bi adet olamadık yaaa.... olsamda baslasak hemen su klomeneşekerim prolaktin aralığı dediğin gibi,doğru..
benim yükseldiğinde kullandığım ilaç dostinex'ti ve baya etkiliydi,düşürmüştü..
ama seninki çok bariz belli ki hamile olduğundan yükselmiş, daha yeni düşüğün oldu hemen ilaca gerek yoktu ki.. :44: zamanla düşerdi bence..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?