Purple'ın Mutfağı

suanda daha cok hamur ısı yonu agır gıbı
bısey sorucam benım boreklerım hep sonuyor
sebebı ne olabılır acabaa
bırd ebu aksam fırında kofte patats yapacaktım ılk kez harıka bı tesaduf oldu

Purple maşallah tariflerin çok güzel. Devam et cnm ellerine sağlık takip edeceğim

Buraya giremediğim zaman faceden de görüyorum paylaşımları :)

Ve üstad büyüklüğünü yapar :)

O yüzden face hesabımı paylaştım umarım herkesin hoşuna gider ve bir yardımı dokunur. Gerçekten burda üstad onun sayesinde içli köfte yapmayı başardım evde çığlık çığlığa geziyordum

suanda daha cok hamur ısı yonu agır gıbı
bısey sorucam benım boreklerım hep sonuyor
sebebı ne olabılır acabaa
bırd ebu aksam fırında kofte patats yapacaktım ılk kez harıka bı tesaduf oldu

Evet eşim inanılmaz seviyor hamur işini bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.
Ben normalde börek yaparken içine yarım kabartma tozunu soda ile karıştıp döküyorum ya da sodalı olmayacaksa sütüne katıyorum inanılmaz kabarıyor sönük durmuyor fakat tariflerimde verdiğim böreğin içine sadece tereyağı sürülüyor sönük çıtır çıtır bir börek olması için.
Immmmm bayılırım patates köfteye bende bu akşam yapayım en iyisi

eheheheh:) estağfrullah canım benim yaf :))
muahhh

"mütevazi olma gerçek sanırlar" öpüldün :)

Evet işte tlfndan kk ne giremiyorum ama facede paylaştıklarını takip edebiliyorum
O üstad sayesinde kimler neler öğrendi :)

olur olur hayatım:)
çay şeker biterse gel benim mutfağa,bi adım öte komşunum:))

Çay şeker kolay bulunur ben direk tarife geliyorum
Emeğine sağlık geçen içli köfteni yaptım muhteşem oldu elimde köftelerde evde çığlık çığlığa dört dönüyordum güzel ve kolay anlaşılır tariflerin için teşekkürler Elossacığım.

Bu akşam ne yapacağım konusunda uzun bir kararsızlıktan sonra Terbiyeli tavuk suyu çorbası ve peynirli börekte karar kıldım. Bir tepsi böreğin yarısını eşimle bitirdik.

Hafif,Üzeri çıtır içi yumuşacık bir börek oldu birde yufkalarım bayat olmasaydı daha iyi olacaktı.:))

Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası

Malzemeler:​

1 litre su​
1 adet tavuk göğsü​
4 kaşık yoğurt​
1 çay kaşığı kırmızı biber​
1 çay kaşığı kara biber​
1 tatlı kaşığı nane​
1 yemek kaşığı tereyağı​
1 yumurta sarısı​
1 limon​
1 tatlı kaşığı tuz​

Yapılışı

1 adet tavuk göğsü 1 litre su ile haşlanır

haşlanan tavuk tiftiklenip aynı suya eklenir

4 kaşık yoğurt bir kaba koyulur.

1 yumurta sarısı eklenir

1 limon sıkılıp karışıma eklenir.(eğer çok sulu bir çorba olmasın isteniliyorsa 1 yemek kaşığı unda bu karışıma eklenebilir)

iyice çıpılan terbiyeye çorbanın suyundan 2 kepçe alınıp karıştırılır( kesmemesi için) ılıklaşan terbiye; çorba bir taraftan karıştırılırken, bir taraftan çorbaya eklenir.Kaynayan çorbaya tuz ve iyice kıyılmış sarımsak eklenir.

Ayrı bir tencere 1 yemek kaşığı tereyağı,nane,karabiber,kırmızı biber karıştırılır.

Son olarak naneli karışım çorbaya eklenir.

Afiyet olsun

Son düzenleme:
Kolay börek

Malzemeler:

5 adet yufka​
yarım paket kabartma tozu,​
2 su bardağı süt,​
2 yumurta,​
2 yemek kaşığı zeytin yağı​

İçi için;​

peynir,​
maydanoz,​
kırmızı biber,​
kaşar peyniri

Yapılışı:

İlk yufka yağlanan tepsiye serilir.Ayrı bir kapta süt,yumurta,zeytin yağı,kabartma tozu,yoğurt karıştırılır ve ilk yufkaya sürülür.
2. yufka parçalanır üzerine sütlü karışım 2. yufkanında üzerinede sürülür.
3. yufka parçalanarak üstüne serilir ve maydanoz,beyazpeynir,kırmızı biber ve kaşarlı iç koyulur üzerine 4. yufka serilir parçalanarak.Üzerine sütlü karışım tekrar sürülür.

5. yufka parçalanıp üstüne serilir ve üzerine sütlü karışım sürülür ilk yufkanın kenarları üzerine katlanır

Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörek otu serpilir

180 derece önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir

Üzeri kızarınca fırından çıkarılır

Afiyet olsun

oh oh ellerine sağlık hayatım çok sevindim beğenmene...sayfamda da köftelerini paylaşırsan sevinirim..muck:)

Çook yeteneklisin, takdir ettim. Ellerine sağlık.

Ayrıca benim daha evlilik yaşım gelmemiş, onu anladım :))

Son düzenleme:
Çook yeteneklisin, takdir ettim. Ellerine sağlık.

Ayrıca benim daha evlilik yaşım gelmemiş, onu anladım :))

Teşekkür ederim ama 3 ay önce yapabildiğim tek şey makarna haşlamak,yumurta kırmak ve hazır çorba yapmaktan ibaretti.İnan iş başa düşünce öğreniyorsun.
Bu 3 aylık zaman diliminde mutfağı yakıyordum bir kere o yüzden ''çok yeteneklisin'' cümleni bir iltifattan öte göremeyeceğim

ellerine sağlık canım derin ve elossanın mutfaklarını takip ederken gördüm topiğini
hayırlı uğurlu olsun,yeni tariflerini bekliyoruz fırsat buldukça girer bakarım

Vallahi şok oldum şu an. Yılların mahareti var gibi ama yaptıklarında :) Kesinlikle çok beğendim ki ben aşırı müşkülpesent bir insanımdır :)) Nasıl öğrendin? Kendi kendine mi yoksa annelerinden vs destek alarak mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…