- Konu Sahibi purplepurple
-
Vallahi şok oldum şu an. Yılların mahareti var gibi ama yaptıklarında :) Kesinlikle çok beğendim ki ben aşırı müşkülpesent bir insanımdır :)) Nasıl öğrendin? Kendi kendine mi yoksa annelerinden vs destek alarak mı?
bitanem harikasın basarılarının devamını diliyorum :)))
ay purpleee cok heveslendım bende yenı evlıyım
bende bıc ok sey yapıyorum :)
sayfamı acsam napsam:44:
Çok güzel tarifler var canım.. Ellerine sağlık..Resin çekmeyi unutma ki bizde nasiplenelim..
Bu akşam ne yapacağım konusunda uzun bir kararsızlıktan sonra Terbiyeli tavuk suyu çorbası ve peynirli börekte karar kıldım. Bir tepsi böreğin yarısını eşimle bitirdik.
Hafif,Üzeri çıtır içi yumuşacık bir börek oldu birde yufkalarım bayat olmasaydı daha iyi olacaktı.:))
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Malzemeler:
1 litre su1 adet tavuk göğsü4 kaşık yoğurt1 çay kaşığı kırmızı biber1 çay kaşığı kara biber1 tatlı kaşığı nane1 yemek kaşığı tereyağı1 yumurta sarısı1 limon1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Eki Görüntüle 594658
1 adet tavuk göğsü 1 litre su ile haşlanır
Eki Görüntüle 594659
haşlanan tavuk tiftiklenip aynı suya eklenir
Eki Görüntüle 594660
4 kaşık yoğurt bir kaba koyulur.
Eki Görüntüle 594661
1 yumurta sarısı eklenir
Eki Görüntüle 594662
1 limon sıkılıp karışıma eklenir.(eğer çok sulu bir çorba olmasın isteniliyorsa 1 yemek kaşığı unda bu karışıma eklenebilir)
Eki Görüntüle 594668
iyice çıpılan terbiyeye çorbanın suyundan 2 kepçe alınıp karıştırılır( kesmemesi için) ılıklaşan terbiye; çorba bir taraftan karıştırılırken, bir taraftan çorbaya eklenir.Kaynayan çorbaya tuz ve iyice kıyılmış sarımsak eklenir.
Eki Görüntüle 594669
Ayrı bir tencere 1 yemek kaşığı tereyağı,nane,karabiber,kırmızı biber karıştırılır.
Eki Görüntüle 594670
Son olarak naneli karışım çorbaya eklenir.
Eki Görüntüle 594674
Afiyet olsun
Bunu denemek istiyorum bugün...
Hayırlı olsun Purple
Uğrayacağım bir yer daha oldu ne güzel..
Teşekkürler
Her zaman beklerim bende böreklerine yorum yapıyordum tamKarnımı guruldattı böreklerin bende yapmaya kalkıyorum enfes görünüyor ellerine sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?