Rahat Battı Sanırım Bana.

Sürekli yapın demiyorum ki. Demek istediğim aslında özlem. Yani eşim o süre boyunca beni çok özlüyor. Sonra konuşup edip tartiyoruz beklentimizi sıralıyoruz ona göre davranıyoruz.

Merhaba.2 yıl önce bende buna benzer hisler yaşıyordum.Yalnız benim evliliğimin 12.yılında oluşmuştu.Aynen yazdığınız hisleri barındırıyordum.Benim de eşim harikaya yakın bir eş ve babadır.Sonra çocuklar da büyüdüğü için çalışmaya karar verdim.Yoğun bir işim vardı.Farklı insanlarla tanışma fırsatı buldum.Ve gördüm ki aman Allahım ben nekadar güzel bir hayata sahipmişim.40 yaş ve üzeri bekarlar mı dersin.Eğitim,kariyer yapıp aynı anda evlilik ve çocuk bölümünü yapamayıp pişman olanlar mı.Menepoza girmeye başlayıp henüz erkek arkadaşı olmayanlar.Ailesine bakmak zorunda olduğu için yıllarca çalışıp bir lira birikimi olmayan vs. Daha neler neler.Dedim saret kendine gel kızım elindekilerin kıymetini bil.Şimdi dört elle sarıldım eşime,evliliğime.Sanırım Sizede bu tarz bir tecrübe gerekiyor.

Etrafınızdaki problemleri evlilikleri gözlemleyin bence yanda kkdaki kocaları az çok okusanız yeter bknz;ben şükredin halinize gerçekten evlilikte erkek seçimi Rus ruleti ya mutlu oluyorsun ya kafana sıkıyorsun

bence eşinizden veya evlilikten sıkılmadınız. genel olarak çabuk sıkılma huyunuz var galiba? mesela bende öyleyim. çok çabuk sıkılırım. kendinize başka uğraşlar arayan, önünüze hedefler koyun yoksa böyle günlük şeyler sıkıcı geliyo

Bence siz bu durumu yani 'bana rahat batıyor' düşüncesini geçmiş yaşanmışlıkların da etkisiyle kafanızda kurguluyorsunuz.
Psikoloji bilimi der ki düşüncelerimiz duygularımızı, ardından da davranışlarımızı etkiler.
Bilişsel Davranışçı yaklaşımı takip edip zihninizdeki bu düşünceyi atmaya çalışmalısınız.
Kendinize sürekli eşinizin iyi bir eş ve baba olduğu yönünde telkinde bulunun, hatta bunu yalnızken yüksek sesle tekrarlayın.
Aynı şeyi eşinize de zaman zaman söyleyip iltifatta bulunun.
Cinselliği ihmal etmeyin, evliliğin temel dinamiği bu çünkü.
Arkasından gelen ikinci dinamik de evde mutlaka tencere kaynaması, mutfağın canlı ve aktif olması çünkü evlerimiz ancak bu şekilde yuva oluyor.
Baktınız kendi kendinize aşamıyorsunuz o zaman profesyonel yardım almalısınız.

Size şöyle bi öneri verebilirim . Eşinizi özleyin. Nasıl olur bilmiyorum. Ya açıkça konuşun durum böyle böyle seni seviyorum ama bu ara bi bunalım içindeyim seni özlersem eski heyecanı tekrar yakalarım diye . Bir haftalık şehir dışına tatile çıkın bebeğinizle , yada başaka bir yere. Bence onun yokluğunun sizin için çok zor olacağını görmeniz lazım..

Yani ben sizi bak elindeki sekeri kaparlar haa diyerek korkutulan cocuklar gibi kocani kaptirirsin kizz diyerek korkutmayacagim.
Baskasi kapmasin (!) diye eski ask dolu gunlerinize donecek degilsiniz.
Bu isin sonunda tamamen hisleriniz notrlenebilir de, insaniz neticede.
Sevmemek ya da artik sevmemek de bosanma secenegidir bence.

Sevindirici kismi bana bir donemlik bir sikilma gibi gorundu.
Zira esime hislerimi soylemem uzulur demissiniz.
Tamamen gozden cikarsaniz bunu da dusunmezdiniz.

Çok genç yaşta evlenmissiniz yaşıtlarınız evlilik hazırlıklarına yeni geciyolar siz çocuk bile yapmışsınız. Bana onun etkisi gibi geldi biraz. Tüm hayat hedefleriniz bitmiş bunun patlaması da eşinizle iliskinize olmus. Kendinize yeni hedefler belirleyin durağanlıktan uzak durun. Geçer dönemseldir:)

bence kaybetmeyi öğrenmeniz lazım
bin nasihatten bir musibet yeğdir

Emin ol bu duygular geçici, hatanı anlayacaksın ve düzeleceksin.
Amma ne zaman?
Elindekini kaybettikten sonra!
En kıymet bilmeyenler, şükür etmeyenler dahi birgün mutlaka yola gelirler. Geç olur, artık fayda etmez, kaybetmişlerdir, ama mutlaka yola gelirler.
Sendede olacak olan bu. An meselesi, sadece bekle...

Canım senin durumun aklıma bir hikayeyi getirdi. Aşık Veysel'e biri sormuş aşk mı daha kuvvetlidir sevgi mi diye. O da sevgi demiş. Çünkü aşk kavuşamadığında olur. Araba istersin alamazsın hayran hayran bakarsın, elbise beğenir alamazsın için gider hep onu düşünürsün. Yani kavuşamazsın aşk olur ve kavuşunca da saman alevi gibi kaybolur duyguların, heyecanın. Oysa sevgi emek ister zaman ister. Çabalayarak emek vererek alırsın istediğin şeyi ve kolay kolay kaybetmek istemezsin, sımsıkı bağlanırsın bırakmazsın. İşte bunun adı sevgidir demiş.

Siz de heralde sevgiyle değil de aşk ile evlenmişsiniz :)) Ve kavuşunca heyecanınız kaybolmuş. Aşklı ama sevgisiz başlamış gibi evliliğiniz ve beklenen sonla karşılaşmışsınız. Canım eşin eğer anlattığın gibi ise üzme onu. Adam senin için herşeyi yapıyormuş. Birlikte vakit geçirin, zevk aldığınız ortak konulara yoğunlaşın...

üzmemeye çalışıyorum kırmayaya çalışıyorum..
çok sorunlar atlattık daha evlilğim yeni rayına oturdu yeni yeni düzeldi herşey derken bu seferde ben böyle oldum.. inşallah geçer ve bekarken düştüğüm hatalara sürüklenmem .. aşk sevgi bir yana o benim hayat arkadaşım daha ötesi yok aslnda..

sanırım canm birinin okkalı bir tokat ile gerçekleri yüzüne vurmasına ihtycm var belkide..
o benim eşim.. hayat arkadaşım ya herşeyi bırak.. his şu bu vs.. eşim yani.. ötesi yok ki ama nden böyle düşünüyorum neden düşüncelerimi bastırkca daha çok kötü oluyor neden susmuyorlar inanın bilmiyorum inşallah kurtulabilirm bu durumdan
sizin ki ne kadar sürmüştü ? bu süreç içerisinde eşinize nasıl davranyordunuz ??

ah ah =) hay ağzına sağlık aynende öyle canm.. o kadar açık yazmışsın ki.. kendime getiriyor beni bu sözler..
peki ben bu durumdan nasıl kendimi kurtarabilirm daha doğrusu bu düşüncelerden nasıl kendimi arındırabilirim ?

belkide.. oda olabilir bilemiyorum ki.. inşallah geçer tek istediğim bu ben geçmesini istiyorum eşime karşı böyle düşünmek beni çok üzüyor

Reactions: KV_
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…